- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
uncleneg
csendes tag
Szerinted a lézernyomtatók, akkor minek tudnak nyomtatni 2400-4800 dpi-vel? Véletlenül?
Fogj egy üres fehér A4-es papírt, húzz rajta egy ferde vonalat grafit ceruzával, nézd meg, na látod, ez a cél, hogy elérjük ezt monitoron/kijelzőn is! Ezért kell a minél nagyobb dpi! (Ettől még mindig messze vagyunk.)Monitoron tudok, csak hogyan és mennyit: sokkal kevesebb információ fér el egy képernyőn (pl hajszálvékony vonalak, amik írásjelekben és egyes betűkben előfordulnak, és akkor még a fotókról nem is beszéltünk), mint egy nyomtatott papíron és zavaró ha látom a pixeleket...
Nyomj össze egy A4-es PDF oldalt, ami teli van szöveggel pont akkorára, mint a monitor és rakj mellé egy hasonló nyomtatott oldalt papíron, látni fogod a különbséget...!Itt egy nyomdai gép, amit Mo.-n is használnak: [link] érdekes, ez 1524-3556 dpi nem 200.
Pont nem a tintasugaras nyomtatókra gondoltam!
Lehet, hogy te keversz valamit? ;) -
dokesz007
aktív tag
Szvsz egyáltalán nem drága....ha veszel hozzá még egy könyvscannert 60e-ért akkor egy életre megvan oldva a könyvhasználat....
Azért olcsó nekem, mert: egy ritkaságszámba menő gépész szakkönyv 20-30e is lehet, de ált 10e, ami ha kell akkor kell....ha kapsz antikváriumban ennyiért...egyáltalán.....így meg...bebattya könyvtárba, kivesz, bescannel, feltölt, olvas.......
Szóval meg is kérdezem a kis orosz ismitől(van boltja amcsiba), h mennyiért tud, mert a tróger magyar kereskedőkre se nem várok, se nem vagyok hajlandó az adócsalók miatti túladózott dolgokat megvenni...sem most sem máskor.....nálunk lesz vagy 100e
-
keopsz
HÁZIGAZDA
http://www.abtelectronics.com/review/30964.html#ReviewHeader
már fogható kint, ki is zavartam
érte a parcit a hó végén..
szóval, kis kezében hozza haza, ha minden igaz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#96302336 #38 üzenetére
Nekem például kicsi a 3,5 mert kevés betű fér ki rá normál méretben.
Hozzászoktam a könyvek méretéhez, úgy olvasok. A pda-mon csak a régi újságokhoz hasonló tördelésben, flekkekben jelenik meg a szöveg.
Ms readerben jól kezelhető a szöveg, de kevés van az oldalon. Wordben viszont rosszabb lapozni és keresni. -
keopsz
HÁZIGAZDA
amint megjön a saját ilyenem, nyomunk róla tesztet.
az sajnos már gép nélkül is világos, h keresni pl. nem tud.
(jó, nincs is semmilyen input rész rajta.. ebben viszont van, de látni kéne, h épkézláb-e ez a cucc, az amazon nem hw gyártó [link] - én pl. lehet
hogy szeretnék nyáron a 35 fokban a tengerparton márait olvasni..)
az viszont világbajnok, h zene és szöveg zsírul lejön róla..
mellesleg vmi nem tiszta a szürkeárnyalatok körül, az előd rajzolt 4-gyel, ez már 8-at bír használni.
ügyes még, h 3 lépésben nagyítja a szöveget, és lazán beforgatja pivotba is, ha kell.
hát, ez az instantget, nem az ájfón, ahelyett eeepc-t kell venni, bizonyám.
(bár ugye(..) ájfónnal is lehet pdf-et olvasni: [link], de ez egy fenszi vicc, 4 sure.)..és aztán széééépen lekonvertálja az ember az irodalmiakademia.hu-ról a kedvenceit, vagy akár kitolja a ph-s teszteket nyomtatóbari veriben rá :
, és hajrá.
itt egy régi prs revi, okulásiból: [link]
-
Huma
addikt
válasz
#96302336 #38 üzenetére
Lehet hogy elég a 3,5" is de azért csak jobb a 6". Az a 7 óra meg lehet hogy sok egy pda-nak de gondolj bele hogy ha ezt használod (simán olvasásra) akkor elég havonta egyszer feltölteni. Ha meg nem olvasol naponta 200 oldalt akkor mondjuk 3 havonta is elég feltölteni.
-
törölt tag
Ennyi pénzért már kapok PDA-t azon is tökéletesen lehet olvasni. Nekem is az van, és egy kis segédprogi, ami szépen átkonvertálja és optimalizálja PDA-ra. Meg a PDA ugye szines, és rengeteg másra is használható, olvasásra pl. alig fogyaszt energiát.
Amúgy szép próbálkozás ez a cucc, remélem hogy jóval olcsóbb lesz. -
Huma
addikt
Ha 20k-ból kijönne akkor azonnal megvenném. Így még várok amíg lemegy 30-ra és majd akkor veszek.
-
o0tomy0o
tag
A papíralapú könyvek, jegyzetek és hasonlók még jó sokáig uralják a piacot, mert azokat csak költségek árán lehet sokszorosítani. Belegondol az ember, hogy egy ilyennel elég lenne ha egy évfolyamon csak egyvalaki venné meg a jegyzetet a többiek wlanon vagy usb-n megszerezhetnék. Tankönyvek ugyancsak.... Könyvek legjobb másolásvédelme hogy papíron van
-
-
-conrad-
addikt
válasz
#72042496 #29 üzenetére
Igen, csak "mi lenne ha"-t játszottunk.
(az idézetből láttam, hogy sikeresen kihagytam egy fél mondatnyi betűt.
)
Én próbáltam jegyzetelni rajztábla segítségével pc-n, de nem igazán jött össze, elég idegen volt számomra, elképzeltem ezt egy elektro- vagy matekelőadáson, hát biztos nem tudnám követni a tempót.
De ahány ház annyi szokás, szóval biztos másnak nem okozna gondot egy ilyen cucc. -
uncleneg
csendes tag
Majd ha elérik a 2400dpi-t (könyv, újság stb. simán van annyi), akkor visszatérünk a témára...
Addig ez is csak egy gyerekjáték, mint annyi sok mostanában megjelent technikai "újdonság" !
-
Solad
addikt
hanyszor unatkoztam orakat utazas kozben mert balfek modon csak egy avagy 2 konyvet vittem magammal...
Nekem nagyon tecc. -
Csapi007
veterán
Ügyes kis cucc, de jóval alacsonyabb ár kéne ahoz hogy elterjedjen.
-
Cathfaern
nagyúr
hopsz, csak 40
De a többi adat stimmel
conrad:
Szerintem egy ilyenen pont hogy gyorsabb lehet jegyzetelni, de legalábbis semmivel se lasabb. Ugyanúgy írsz rá mintha papírlap lenne (tény, meg kell szokni, hogy jobban csúszik, bár ez is megoldható lenne gyártó oldaláról), ellenben lapozni könnyebb, mert itt csak 1 gomb. -
törölt tag
válasz
Cathfaern #15 üzenetére
Jó kis cucc, de ezen tárolni a jegyzetet, hát... én nem tudnék így tanulni. Szeretem, ha több oldalt is ki tudok teríteni magam elé, hiszen hányszor előfordul, hogy csak rápillantok egy sorra, képletre, akármire, ami az egyik lapon van, s folytatom tovább a másikon.
Ha ezt a kütyüt használnám ilyen célra, minduntalan kizökkentene a ritmusból... Megaztán firkálni sem lehet rá, legalábbis nem érdemes.
-
Translator
tag
:: 7500 oldal kevés? ez vagy 20 regény kiolvasására elég
Engem spec a lapozgatás része jobban zavar. Nem az olvasáshoz keveslem, hanem a keresgéléshez.
Pl. pár szótárt vagy ilyesmit is el tudnék hozzá képzelni.
[OFF]:: mondjuk egy Hubbard összeshez valóban igencsak kevés
Pontosan.
[/OFF]
-
Hani
aktív tag
Nézzük, mi is fér bele 60K-ba.
nyomtatás: nagy példányszámnál bruttó 4,80/A4 oldal, azaz 12.500 oldalnyi A4, vagy bruttó 3,6 Ft/A5 oldal, azaz 16.667 oldal A5-ös. Ez kb 42 kötet ( á 300 oldal) ill. 56 kötet (ha A5-ös, szintén 300 oldal/kötet)
Az árak innenkönyv: legyen mondjuk átlag 2.000,- kötetenként. Ennél lényegesen olcsóbb is van (használt könyvek, antikvárium, stb), lényegesen drágább is (szakkönyvek, sikerkönyvek, etc). 60K összesen 30 kötetre elég.
e-könyv: 60K, amiben nem szerepel a tartalom ára, mindenesetre ezt az "ügyes" magyar nagyon hamar megoldja, nem beszélve az ingyenesen elérhető tartalmakról (jegyzetek, neumann-ház, irodalmiakademia.hu, mek.iif.hu, elektronikus könyvtárak tucatjai)
konklúzió:
Akinek egyszerre sok könyv kell, az megveszi. Akinek maga a könyv kell, megveszi a könyvet. Aki meg olvasni szeret, de nincs feltétlenül szüksége a könyvre, járhat mondjuk a Szabó Ervin-be. -
Obi-1
őstag
Király cucc, és sokat javult az ára is. Szerintem 500USD körül kezdett év elején. De lehet, hogy tévedek.
Egyelőre az éves 2500Ft könyvtári tagságihoz képest azért túl drága...
-
-conrad-
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
divergens #16 üzenetére
Igaz, hogy én informatikai szakon tanulok, de a tárgyaim nagy részénél nem könyvet használunk, hanem oktató honlapjára fel van töltve jegyzet az esetek 90%-ban .pdf formátumban (pár kivétel, azok meg .doc vagy .rtf-ek). Szóval én gyakorlatilag teljesen kiválthatnám vele a papír alapú dolgokat (vagyis sajna füzetet nem, erre lenne jó ha tablet pc szerűen lehetne használni, az lenne a kánaán. Bár a fénymásoló szalonok tönkremennének
)
-
divergens
tag
Persze, ez így van..papír még mindig valamivel kényelmesebb, de valahol el kell indítani..Szerintem, szépen majd ez is leváljta nyomtatós techonlógiát!
Tök jó lenne, ha minden jegyzet vagy könyv megjelenne erre formátumra (és persze, kényelmesen használható) mennyivel egyszerűbb lenne..
Mondjuk egy egységes platform, könnyebb lenne az áthallgatás vagy netán külfödi egyetemre..csak nagyon sok akadálya lenne és nem technika oldaláról... -
Cathfaern
nagyúr
Vegyünk egy 200 oldalas jegyzetet, és tegyük fel 8 órán keresztül tanulod megállás nélkül. Akárhogy is nézem a 7500 lapozás esetén majdnem 400x kell teljesen átlapoznod az jegyzetet ahhoz, hogy lemerüljön az aku. Ami azt jelenti, hogy egy lap elolvasására 4 másodperced van. És akkor azt feltételeztük, hogy 8 óra alatt sose álltál meg, és tudtad egy fél órára rádugni vmilyen áramforrásra. Ha valaki ilyen tanulási képességekkel rendelkezik, kérem jelentkezzen, mert szeretném ha megtanultatná velem is
Szóval komolyra fordítva: ne felejtsük el, hogy ez nem egy telefon, aminek 0-24-ben működnie kell, és Litium akuknak köszönhetően, ha használod pár órát, utána nyugodtan ráteheted töltőre. Szóval nem hiszem (ha leszámítjuk az emberi feledékenységet), hogy az aku érezhető korlát lenne bármilyen használat közben.
Egy kivételes eset van, ha az ember hosszabb időre elutazik a semmi közepére, és akar magával olvasni valót vinni...de azért lássuk be ez messze nem általános felhasználási kör -
elit_hun
őstag
érdekes, nekem tetszik, bár érintőképernyővel még jobb lehetne
nyomtatni meg drágább, mondjuk egy olcsóbb nyomtató 20-30K+tinta egy kisebb vagyon, ahogy elöttem írták hamar megtérülne -
moma
őstag
Kéne, de sokallom az árat. Ennyi pénzből rengeteget lehet nyomtatni és azért meglepne, ha a papír nem lenne még mindig jobban olvasható, meg könnyebben jegyzetetelhető, aláhuzogatható.
Szerk: ja és szerintem kicsi is. mit csinál az a4-es teleírt pdf-ekkel? -
janos1988
addikt
-
divergens
tag
Ez jegyzetelési lehetőség jó ötlett, kell jelezni a sony fejlesztési osztályán..
Már el is képzelem, hogy így kezdődik egy előadás..Kedves hallgatók w-lanon keresztül töltség le a mai óra jegyzetét a readerükre, figyeljenek!! - csak azt írják le ami tényleg lényeges a megértéshezazt hiszem wlan opció sincs benne, na akkor ez én ötletem..
-
Palika71
őstag
válasz
Translator #4 üzenetére
Ugye ezt a "7500 lapozás kevés" -t nem írtad komolyan?
-
doc
nagyúr
válasz
Translator #4 üzenetére
7500 oldal kevés? ez vagy 20 regény kiolvasására elég
feltölteni meg gondolom nem tart sokáig, az usb csatlakozón keresztül meg gyakorlatilag bárhol egyszerűen tölthető
mondjuk egy Hubbard összeshez valóban igencsak kevés -
Translator
tag
Azért én vhogy drágállom, keveslem azt a 7500 lapozást, vmint a mikorszopsz LIT formátumát mintha nem támogatná, ez sem pozitívum.
Hogy pozitívat is mondjak, szépen néz ki, és a 170 dpi is bíztató...
-
doc
nagyúr
én épp' a Fajirtást olvasom notin, egy ilyenen biztos kényelmesebb lenne...
mondjuk munka közben feltűnőbb is -
Palika71
őstag
Nekem tetszik.
A 300 USD még jó is, de itthon ez 300x256Ft lesz inkább, már ha lesz.
Ha az ember szeret nagyon olvasni, akkor majdnem mindenki megtalálja napnak azt a részét, amikor tud 2 órát olvasni.
A könyv vásárlás nagyon élvezetes dolog, mint ahogy a birtoklása is, de nagyon drága mulatság. Egy jó könyvet egy hét alatt kivégzek.
Próbáltam kézi számítógéppel olvasni e-bookot, de nem bírja a szemem. Egy noti, meg nem túl kényelemes megoldás.
Ez meg iszonyat jól néz ki, szinte nem fogyaszt áramot, összehasonlíthatatlanul kényelmesebb lehet egy ilyet kézben tartani, mint egy könyvet, és az olvasnivaló is lényegesebben kedvezőbb árban van hozzá.MOD: Most látom, hogy 250 gramm. Azért még van mit faragni róla.
-
orbano
félisten
hú ez még nagyon drága
de nagyon szép
ez akkor lenne (szerintem) jó, ha lenne rajta egy érintésérzékeny réteg és lehetne rá jegyzetelni... vennék is egyet a suliba, még akár ennyiért is...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest