-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
webdeejay
aktív tag
Sziasztok!
A héten lettem tulajdonosa egy fehér Z1 compactnak. Tetszik a telefon, számomra tökéletes(végre), viszont az előző telefonom(egy N4), amit nem szerettem volna cserélni, úgy halálozott el, hogy kiütötték a kezemből, és betört a kijelzője. Sose szerettem a tokokat, de nem akarok újra így járni. Nézegettem a Rhino Shield-et, és az ilyen alumínium bumpereket, de egyelőre elég bizonytalan vagyok, hogy mit is kéne beszerezni. Valamelyiket próbálta valaki ezen a telefonon?
-
VMatteo
őstag
Hátlapra tökéletesen felcuppantottam egy fóliát, már csak az előlapra várom hogy meghozza a postás a messzi Hongkongból.Esetleg valaki nem küldene egyet nekem postán amíg meg nem érkezik? GSM boltokban 1500Ft tudom hogy ennyi rablás érte. Szóval kifizetném ha valaki lenne olyan rendes hogy egy darabot postázna nekem
Tisztelet a Gépésznek!
-
vilmaboy
őstag
válasz VMatteo #12255 üzenetére
Én egy 2db-os szettet vettem a telóra. Mindkettő kijelzőre való. Az egyik mattosabb (ezt raktam fel) a másik fényesebb féle azt hiszem. Ha ezzel kihúzlak a bajból... hát légy vendégem Nameg küld el a címed priviben
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
drnet
aktív tag
2 kérdésem lenne:
- tetszik a stamina funkció, de nem lehetne személyreszabni? Pl. kár hogy a bluetooth kikapcsol képernyőzáráskor az autós kihangosító miatt.
- blőd, de nem jövök rá, hogy hogyan lehet videót felvenni, csak fényképezni tudok. -
kelly416
veterán
válasz webdeejay #12254 üzenetére
Szia!
Én egy ilyennel védem ki az esetleges elejtéseket. Tudom, hogy nem a legszebb meg miegymás, de biztos nem ejtem el. Sokat fényképezek "rizikós" helyeken, így bizton állíthatom, teszteltem már.
Nem kell nyakba akasztható, elég a csuklódra.drnet:
Manuális módban van egy kis csúszka az exponáló gomb alatt, automata módban pedig az exponáló gomb alatt ott a piros pötty. -
balazska92
senior tag
Hello! Ha már benne vagyunk a fényképezős témában, 3 dolgot szeretnék kérdezni. HDR ha be van kapcsolva pontosan mit csinál, szebb képet csinál ha bekapcsolom? Olvastam itt a z2 kamera appját hogy érdemes felrakni, szebb képeket lehet vele csinálni, vagy csak a 4k miatt érdemes? Olvastam azt is hogy 8mpx-el érdemes fényképezni, nem a maximális 20,7-el, miért? Nekem ez logikátlan, de nem értek hozzá, kérlek világosítsatok fel
-
bandi0000
nagyúr
válasz balazska92 #12262 üzenetére
Igen elvileg megéri, jobb a kamera szoftvere, 4Knak nem sok értelmét látom vagy ha nincs 4K tv-d, 8mp-el azért jobb mert ott több beállítási lehetőség érhető el, de automatán is vállalható képeket csinál szerintem
Xbox One: bandymnc
-
chrisx1
tag
Tegnap érdekes dologra lettem figyelmes. A hátlap oldalán, a középső fém kerettől kezd elvállni a műanyag keret, amibe a hátlap van beleragasztva!
Megnéztem egy videót a telefon szétszedéséről, tehát tudom, hogy szétesni nem fog, mivel ezt a két darabot csavarok tartják össze a sarkoknál, de azért eléggé zavar a dolog. Tuti most kezdődött, mert mikor megkaptam a telefont órákig gyönyörködtem benne, vizsgálgattam, nézegettem ( nagyon tetszik külsőre na! ) , és akkor még nagyon katonásnak találtam az összeszerelést, kivéve az üveg elhelyezkedését. Szóval most nagyon feltűnt. Tegnap óta pedíg úgy látom romlott a helyzet. Olyan mintha valami belülről nyomná szét a házat, és nem is nagyon tudom összenyomni, elég nagy ellenállást érzek. Nagyon vigyázok rá, nem ejtettem le, és arra is figyelek, hogy ne feszüljön a zsebemben, ha mondjuk leülök ( félek, hogy elhajlik ).
Szóval most kicsit elkeseredtem, és nem is értem a dolgot. Sajnos nincs nálam a fényképezőm most, de majd csinálok képet, ha érdekel valakit. -
chrisx1
tag
válasz kelly416 #12265 üzenetére
Hát sajna gondoltam erre én is, láttam már hasonlót laptop esetében.
Nem tudom hirtelen mit tegyek, mert feleslegesen nem adnám szerzívbe, hogy összebarmolják a vadiúj mobilom. Lehet csak egyszerűen ilyen gagyin dobták össze ezt a darabot, mert annyira nem feltűnő. Aki nem látta még a telefont, az észre sem veszi, egy másik tulaj pedíg egyből kiszúrta.Más dolog! Tegnap említettem, hogy számomra tök érdektelen a fényképező, és nem is nagyon foglalkoztam vele. Ma voltunk kicsit kirándulni, fagyizni a párommal, és kipróbáltam a cuccot, és meglepő csalódás ért. Most először kellett elismernem egy ilyen kamera tudását! Szerintem a lehetőségekhez képest kiváló képeket csinál, szóval le a kalappal.
[ Szerkesztve ]
-
chrisx1
tag
válasz Quasi_modo #12267 üzenetére
Hát ez jó kérdés, mivel használatban ez is melegszik..... de szerintem nem volt, illetve nem feltűnő. Játszottam egy 10-20 percet minden nap, de szerintem az semmi. Olyan kirívóan nem volt forró.
Hogy hol púposodik inkább? Hát ez megint jó kérdés, mert a szélén látszik az illesztésnél, de amúgy nem mondanám meg hogy púpos! Meg ha lefektetem egy nagyjából egyenes felületre, akkor nagyon picit lehet billegést érezni, ha a sarkát lenyomom. A gombok oldalán lehet nagyon látni az illesztések között a rést, nagyjából a bekapcsoló, és az exponáló közötti szakaszon, és a másik oldalon is valahol ezen a szakaszon, de ott nem annyira feltűnő. -
balazska92
senior tag
Köszi! Kipróbálgattam az elülső kamerával a HDR-el készült képeket és nélküle sötétben rossz fényviszonyban, hát azért sokat javít a HDR a képeken. Nappali fényben is le fogom tesztelni, majd elválik. Alapból nem engedte bekapcsolni a hdrt, mivel a képstabilizáló be volt kapcsolva, azt ki kellett kapcsolni csak utánna lehet hdr módban. Videózásnál a steadyshot az micsoda? Hátsó kameránál alapból nekem be volt kapcsolva a képstabilizáló, és 20,7 mpxel volt megadva. Próbáltam volna itt is a hdrt, de nem engedte, gondoltam itt is ki kell kapcsolni a stabilizálót, de nem, le kell venni a felbontást 8mpx-re. Itt is lőttem képeket, így is úgy is, hát itt már szerintem nem egyértelmű hogy megéri e 8mpxelen hdren fényképezni, vagy 8 mpxelen hdr nélkül képstabilizálóval, vagy 20,7 mpx-elen hdr lehetőség nélkül képstabilizálóval Egyenlőre még nagy a káosz a fejemben
-
chrisx1
tag
válasz Quasi_modo #12270 üzenetére
Lesz kép, de sajna nincs nálam a kamerám, mint már mondtam.
Kicsit kutattam a neten, és találtam infót. Néhány esetben előfordult már, hogy meghajlott a fémkeret.
Néhány esetben elég extrém módon!Ez mondjuk elég durva, de kb, ilyen rés látható nálam is , csak nem látható elhajlás: [link]
Ez is gyönyörű : [link]
[ Szerkesztve ]
-
chrisx1
tag
válasz Quasi_modo #12272 üzenetére
Azt írták a tulajok, hogy nem történt semmi a telefonjaikkal. Igen mondtam, a keret egyenesnek tűnik, de nincs is ilyen durva rés.... idáig.
Szerintem még figyelem pár napig, aztán meglátom ,hogy változik-e a helyzet. -
chrisx1
tag
válasz Quasi_modo #12274 üzenetére
Jó hát én tudom, hogy vigyáztam rá. Nekem ez sajnos drága mulatság ,és ezért is több évre veszek telefont. Tuti nem ejtettem le, nem ültem le a zsebemben a telefonnal, stb., és mégis látszólag deformálódik.
Mindegy, majd meglátjuk idővel hogy romlik-e az állapota.
Mondjuk jobban belegondolva, elég durva lenne, ha a zsebemben tartva elgörbülne. Nem a farzsebemre gondoltam.....[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
válasz chrisx1 #12264 üzenetére
nekem ezt a kijelző oldalánál csinálta, és küldtem szervizbe. Mert így még tuti garis, de teszem azt valami gebaszt csinál, hiszen ott feszül valami, nehogy garancia megvonás legyen belőle. Nekem szépen összerakták a telefont 1 hét alatt megjárta a garit, és jobb lett mint előtte vol
Tisztelet a Gépésznek!
-
mave86tg
tag
Sajnos ilyen minimális elválás nálam is de csak egyik oldalon közepén. Es paraztam is h oda a vízállóság,de eddig megúszta.
-
kelly416
veterán
válasz LonGleY #12281 üzenetére
Én rá teszem az ujjamat a jobb oldalon, látszik, hogy "megnyílik" kicsit, egy pillanatig ott hagyom, és máris a jobb oldali menü nyílik le kérdezés és visszatologatás nélkül. Majd csinálok róla egy rövidke videót, hogy láthassátok, nincs benne ördöngösség.
Mi lett az szmájlikkal? Hol az ördögös, meg még egy csomó? Vagy csak nekem nem mutatja most a nagy részét valami hiba miatt?
Szerk.:
Csak nekem nem töltötte be valamiért.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Quasi_modo #12284 üzenetére
Mert egy kézzel szinte kivitelezhetetlen kézben tartotttelefon esetén. Bár igaz, nem tőlem kérdezted.
-
nagyúr
Ha a kapcsolók olyan fontosak, itt egy Notification tool, be lehet tenni a kapcsolókat a notibárba.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
chrisx1
tag
Na, ma reggel a melóhelyen felraktam a mérőasztalra a telefont, mert hogy az tökéletes sík ( elvileg ), és tapasztaltam némi csavarodás a telefon házában. Ha csak úgy ránéz az ember, akkor nem is látható szinte, de a bal alsó, és a jobb felső sarka emelkedik kicsit (szemből nézve). Mondjuk ez a része nem zavar.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz icecave #12288 üzenetére
Meg van PowerToggles, meg még egy csomó jól működő app. De a tény az tény, ha beállítható lenne a "fő" fül, én is jobban örülnék (vagy szét sem vágták volna, bár az Asszony G2-én látom, hogy borzalmasan tele van tömve, az sem mindig jó), vagy ahogy a kolléga is írta, ha jobbról indítod, jöjjön le a jobb oldali fül.
-
chrisx1
tag
-
nagyúr
válasz kelly416 #12294 üzenetére
Nem is tudom, hol találkoztam ezzel....ó, megvan, 6 évnyi iOS alatt végig. Meg is van a válasz, miért vagyok "itt".
Persze, itt is vannak dolgok, mint amiről most beszélünk is, csak sokkal,de sokkal kevesebb az olyan dolog, amit nem tudom megoldani úgy, ahogy akarok, legálisan.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
LonGleY
veterán
A képernyő ébren tartatására tudtok valami jó widgetet vagy parancsikonozható appot? Ha már így hiányzik a gyorsbeállításokból...
-
kelly416
veterán
válasz icecave #12295 üzenetére
Igen, nekem is az jutott eszembe, meg majdnem ugyanott van a windows is, de nem akartam ezt így leírni.
De most megyek és veszek egy i6+-t, mert úgy hallom hajlítható, és még olyant nem láttam csak az LG-től.Nekem is nagyon jó ez, talán a winCE még egy hangyányit szabadabb volt, de oda sem térnék már vissza valamiért...
Amúgy meg nagyon meglepett most, hogy a z1c is hajlítható, mint az i6+. Nem gondoltam volna, hogy vannak emberek, akik annyira szűk zsebekbe eröltetik bele, vagy olyannak teszik ki, hogy meghajoljon. Én is itt vagyok a magam kis 102 kilójával, döltem is már neki asztalnak úgy, hogy a telefon közben a zsebemben volt (igaz, azonnal kapcsoltam és le is vettem a nyomást a telefonról), de hamarabb villant be a törött kijelző képe, mint a deformált készülékházé. Szerencsére a mai napig olyan a telefon, hogy ha leteszem egy hangyányit nedves, de tükőrsima felületre, egyből "letapad" bármelyik lapja is fekszik le, így totál nyugodt vagyok, hogy az enyém még a mai napig jó hitelesített vonalzónak is.
-
N3zykee
csendes tag
Sziasztok,
Z3 Compactra tud vki ajánlani full bodyt?
Köszi -
kovi89
csendes tag
válasz chrisx1 #12289 üzenetére
A te esetedben szerintem nem a fém keret hajlott meg, mivel több olyan ember is van akinek használat nélkül néz ki így. Az elmondottak alapján a vízállóságra nincs hatással, illetve garanciálisan javítják(legalábbis cserélik a hátlapot).
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z1-Compact/Aluminum-frame/td-p/621057
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest