- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
Sony csak Z2-től felfele tamogatja a telefonokat android 6.0-val.
Sony Mobile has confirmed which devices will be receiving Android 6.0 Marshmallow, the next major Android update. Sony will update the Xperia Z2, Z3, Z4 and Z5 series to Marshmallow, but this means that the older Xperia Z series and Xperia Z1, Z1 Compact and Z Ultra are off the list.
Other handsets to receive Android 6.0 include the 2015 released mid-range models such as the Xperia Z4, C5 Ultra, M4 Aqua and M5. Sony hasn’t put a timeline of when Android 6.0 Marshmallow will land, but hopefully it’s not too long before Sony commits to a date.
Xperia Blog
[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
válasz glacious #25002 üzenetére
Bárhogy lesz is, nekem nem igazán hiányzik. Az MM újdonságainak jó része HW specifikus, ami nekünk semmit sem jelent (ujjlenyomat-olvasó, USB type C támogatás), egy másik része olyan upgrade, ami nekem nem hiányzik (függőlegesen görgethető app drawer, Now On Tap). Talán a jobb energiagazdálkodás jól jönne, de igazából tökéletesen megfelel a mostani üzemidő is.
-
JoolsNOS
veterán
válasz csadi0011 #25001 üzenetére
A 4es is tökéletes, minek cserélni. Véleményem szerint érzékelhető előrelépés 1.6ról 2.1re volt. (persze nem ezen a telón) Na akkor volt teljesítménybeli növekedés nem kevés. Azóta csak csicsázzák.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
kaciokos
őstag
válasz JoolsNOS #25004 üzenetére
Na azért egy-két csicsának örülök, pl. mikor ICS-ben egyesével lettek törölhetőek az értesítések, vagy mikor LP-ban kikerültek az értesítések a záróképernyőre, stb.
De persze vannak rossz irányok is, pl. az utólag telepített app-ok folyamatos korlátozása (könyörgöm, ezektől okostelefon egy okostelefon!!!) SD kártya írásban, vagy rendszerbeállítások (pl. GPS ki-be) piszkálásában.
-
ChD
tag
Hali!
Hétvégén frissítettem flshtool-lal 14.6.A.0.368-ra.
Azóta rendszeresen feldob egy figyelmeztető ablakot, hogy nem megfelelő headsetet csatlakoztattam bal-bal. Pedig nincs is bedugva semmi. Csak úgy spontán dobálja ezt a figyelmeztetést. Valaki tapasztalt hasonlót? -
mave86tg
tag
Elhagytam a sim kartyamat! Valaki tudja veletlen h mennyibe kerul egy masik telekomnal? Vagy h milyen dumaval kerhetnek ingyen ujat ugy h nem tudom leadni a regint Mar filoztam h a regi tipusura hivatkozva kerek kisebbet, de 1 even belul kaptuk elofizuhoz igy gondolom latjak a gepben es akkor majd leraznak, h mar ilyen kinyomosat osztogattak.
-
kelly416
veterán
válasz mave86tg #25007 üzenetére
Igazából nem értem, hogy lehet elhagyni egy sim-et... vagy mégis, mi is végig dúrtuk a főutca kukáit egy cigis dobozban hagyott sim-ért 15 éve.
Simán kérsz egy újat hálózatvesztésre hivatkozva. Ha jó fej az ügyfélszolgálatos, azt is elmesélheted, valójában mi lett a sim-el, megérti és ingyé kapsz másikat. Ha sz@r arc, akkor meg mindegy, hagyd ott, keress másik telekomot.
-
nji
aktív tag
válasz csadi0011 #25001 üzenetére
Sziasztok,
Ha a sony nem hirdette meg a 6.0-t a z1 compactra, az azt jelenti, hogy már biztosan nem is lesz meg a frissítés vagy esetleg később még ez változhat ? Ha megszűnik a támogatás, akkor már semmilyen (biztonsági) frissítés nem jön ? Vagy ettől még ugyanolyan biztonságos lesz a telefon ? Bár netbankolni eddig sem mertem rajta a beharangozott , minden androidot érintő biztonsági rések miatt, de ha ez csak rosszabb lesz, akkor telefont kell lassan váltani ? -
Csari93
aktív tag
Azért ennyire nem eszik forrón a kását szerintem. Eddig sem biztonsági okai voltak a frissítéseknek(kivéve a stagefright-ot amit említesz, de azthiszem nálunk ennek kiküszöbölése eddig sem volt a frissítés része), ettől nem lesz kuka a telefon.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
csadi0011
őstag
Hát az első pillanatban nekem az járt az eszemben, hogy még van garancia, most azonnal akarok egy Z3C-t.(közben az agyamban)
[ Szerkesztve ]
-
-
pinkcc
tag
Sziasztok.
Egy kamera hibával találkoztam a tegnapi nap. Eddig csak fényképezésre használtam a mobilt, de tegnap elkezdtem vele videózni. Veszem a videót, és látom, hogy megakad, majd mintha semmi nem történt volna folytassa a felvételt. Mondom, csak itt volt hiba, majd megnézem a videót amit felvettem, és ebben is megvan a megakadás.Alig veszek pár percet, és többször is előfordult. Majd olyan hiba is lett, hogy magától leállt a kamera és bezáródott az alkalmazás.
Valamint mikor a legfrissebb lolira frissítettem a mobilt az első napokban a mikor a fényképezőre mentem, és csináltam egy képet, hiba üzeneteket dobot ki és magától bezáródott az alkalmazás. Ezt már nem csinálja.
Mitől lehet ez a gond, már mint az, hogy megakad a videofelvétel?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
kelly416
veterán
válasz pinkcc #25019 üzenetére
Első kérdés, hogy mire mentesz? A belső memóriára, vagy esetleg egy lassú kártyára? Nem, nem akarlak hülyének nézni, de mivel nem írtad, csak-csak ki kell zárni valahogy.
Igen, sokan sok formában számoltak be frissítés utáni kamera hibáról, általában nem tiszta telepítést csináltak és egy hard reset után minden jól működött (de a videó közbeni megakadás inkább az adat-írás megakadás hibája lehet szerintem-> gyenge kártya), bár én egyszer csináltam HR-t, amikor megvettem másfél éve, és akkor csináltam volna a következőt, amikor eladom, ha nem mentem volna vissza KK-re egy hét LP után, és mégis minden jól működött, csak a LP nem jött be. Fura ez, de ha baj van frissítés után, az első a HR, mert bármi bármivel össze akadhat, és azt már kisimítani sokkal-sokkal nehezebb, mint újra belakni egy telefont. Szerintem. -
Pocok256
veterán
válasz newsync #25022 üzenetére
Ok. Látom tényleg teljesen fogalmatlan vagy a témában. (ne vedd személyeskedésnek, csak tény megállapítás) Nem is kívánok tovább veled erről vitatkozni mert kb olyan lenne mint egy őslakosnak elmagyarázni a kvantum számítógép működését.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Csari93
aktív tag
Szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett, attól, hogy egy app felhasználói szempontok alapján jó, attól még lehet programozói szempontból gyengén védett, bár én nem értek hozzá.
Kamera témához: Nekem crashel a Kamera app, ha be van kapcsolva a zseblámpa, és úgy indítom el.
Sejtem is, miből ered, alapvetően a zseblámpa funkció kamerából volt bekapcsolható még 4.4-en, most különvették a funkciót, de gondolom ha a kettő egyszerre fut, valami összeakad, nem programozhatták le rendesen.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
Pocok256
veterán
válasz Csari93 #25026 üzenetére
Itt egyszerűen arról van szó hogy mostani hibákkal root jogot tud szerezni a támadó a telefonodon onnantól meg ha fejed tetejére állsz és a legszuperebb biztonságosabb rendszered van egy egyszerű man in the middle attack -al azt szerez meg amit csak akar. Te azt látod, hogy jóskának utalod a pénzt ahogy megbeszéltétek és kapod a hitelesítő mailt közben meg szépen a támadó bankszámlájára megy. SEMMIT nem fogsz belőle látni addig amíg a támadó nem akarja hogy lásd, ezek bevett és ezer éves támadási módok. Semmi más nem kell csak root jog hozzá, és az egész pikantériája az, hogyha a user önkéntesen rootolja a teloját azzal kb ilyen téren öngyilkosságot hajtott végre
-
micro
addikt
Leadtam gariztatni telefonom, akku, hangszórórács és vibra motor hibával.
Az akku már nem bírta ki estig, néha 20%-ról percek alatt lemerült. Most a kölcsön kapott Z1C 30% körül van, amikor este felteszem a töltőre.
Remélem nem sokat ülnek rajta.Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
ravebp
senior tag
válasz Pocok256 #25017 üzenetére
Nem tényleg nem értek hozzá csak te.
Kíváncsian várom, ahogy összehozod, hogy kitalálod a belépési jelszót, majd a más helyre érkező sms-ben kapott belépőjelszót kitalálod, belépsz, ahhoz hogy idegen szlaszámra tudj utalni, ismét kell egy jelszó, illetve a tranzakció megerősítéséhez egy Qr kódot kell leolvasni azzal a telefonnal amihez ugyanez a szla van beállítva a mobil aplikációban.
Szólj ha sikerült és már utalok is neked annyi nullával amennyivel kéred.Rave
-
Pocok256
veterán
válasz ravebp #25032 üzenetére
Látom nem zavar, hogy magad égeted le Olvass már utána kérlek annak amit írtam. Mert így értelmetlen bármit is írnom továbbiakban. Na meg amúgy is.
(#25033) A.J. Crowley
Akkor tolok rá egy friss telepítést aztán meglátjuk hátha megjavul[ Szerkesztve ]
-
ravebp
senior tag
válasz Pocok256 #25034 üzenetére
onnan indult az egész, hogy vki azt mondta az android biztonsága miatt nem használja a bank mobilalkalmazását.Én megkérdeztem mi köze a kettőnek egymáshoz.
Te erre ide okoskodtad, hogy az android programozásban mit meg hogy tudsz, mert rohadtul értesz hozzá.
Én meg leírtam VALÓJÁBAN hogy működik a program, amiben kb 6 lépcső van, amik egymástól függetlenek, és kértem, hogy bizonyítsd az állításod, és ha sikerül annyi pénzt kapsz amennyit akarsz.
Sőt valójában fizetnem se kell, hisz ha te tudod, hogy lehet, akkor meg is tudod csinálni.
De valóban itt mindenki hülye csak te vagy zseni. mutasd meg hogy csinálod és elhiszem.
Részemről ennyi.
A többiektől bocs az offért.Rave
-
nji
aktív tag
válasz ravebp #25016 üzenetére
én csak felhasználói szinten értek az eszközökhöz, de a netbankolást tekintve maradok a laptop + token kombinációnál, mert másban nem bízom egyelőre
természetesen az NFC meg az ujjlenyomat olvasó mind a (biztonságosabb) mobiltelefonos fizetés felé mutatnak, esetleg az a lehetőség érdekelne, amikor már kiváltja a telefon a jelenlegi paypass-os bankkártyát (pl android pay), de a bankok applikációiban nem bízom
az android pay-nél is kíváncsi leszek majd a felelősség kérdésére, mert ha "lenyúlnak" és a "bank széttárja a karját" mert biztosan én voltam felelőtlen, akkor maradjon inkább a régi módszer (laptop, token, bankkártya)tehát ha ilyesmire nem használom a telefont és félévente biztonsági mentéseket készítek, akkor gondolom nem lesz baj, hogy nem a 6.0-t futtatja a z1 compact
eddig nem jött ki olyan telefon, amire lecserélném, esetleg a nexus 5x, de inkább még várok, hogy mit hoznak majd ki jövőre a snapdragon 820 procival a gyártók
-
ChD
tag
Hali!
Hétvégén frissítettem flshtool-lal 14.6.A.0.368-ra.
Azóta rendszeresen feldob egy figyelmeztető ablakot, hogy nem megfelelő headsetet csatlakoztattam bal-bal. Pedig nincs is bedugva semmi. Csak úgy spontán dobálja ezt a figyelmeztetést. Valaki tapasztalt hasonlót? -
ravebp
senior tag
válasz Pocok256 #25038 üzenetére
jajj istenem....
Na mégegyszer
Meséld már el hogy találja ki az azonosítóimat, hogy fogja el azt az smst, ami egy másik készülékre jön, és nem arra az androidra, amit feltörtek.Hogy haaználja fel az sms-t amit én más készülékre kapva belépek( ez az SMS egyszeri belépésre jogosít).Hogy hatalmazza fel magát, hogy létrehozhasson utaláshoz új űrlapot, lép be a smartbankba, olvassa le azt a jelszót, amivel be kell lépnem, hogy szimulálja le az imeiszámhoz és telefonszámhoz kötött telefonról a QR leolvasást, amit én látok és csak az én telefonommal működik????
Rákényszeít a telefonom, hogy felemeljem a kezem és odatartsam a képernyő elé, úgy hogy a kamera le tudja olvasni???
Szeretném ezt látni!!!! KOMOLYAN!
És ne az elméletet, azt én is ismerem és tudom.
csináld meg és gazdagok leszünk.Rave
-
mave86tg
tag
válasz kelly416 #25009 üzenetére
Edesanyam telojaban ki kellett cserelnem a torott digitizert es a sim olvasot es amig ezt elkovettem 'olyan jo helyre tette el a simet, h biztos meglegyen'
Koszonom az otleteket, holnap akkor kerek egy mobiltarca kepes sim-et (ez ugye mukodik a mobiltarcara nem kepes telokkal is? nehogy aztan megint ujat kelljen kernem
-
air
nagyúr
válasz ravebp #25042 üzenetére
Erre mind semmi szükség nincs. Megcsinálod ezeket te magad, amikor utalni akarsz. Csak éppen nem az fogja kapni az utalást akinek szánod. Ugyanis a kommunikációs csatornában személyesíti meg az egyik felet, ezzel megtévesztve a másikat.
(Ennyire nem megy az angol, vagy nem érted a lényeget? )"csináld meg és gazdagok leszünk"
Ne zavarjon, hogy ez bűncselekmény, és még a felbujtás is az. Hogy ez még a fórum szabályaiba is ütközik? Ah, ugyan már!
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Pocok256
veterán
válasz ravebp #25042 üzenetére
Sehogy nem talál ki semmit a middle in the man attacknak éppen az a lényege hogy egy köztes "proxyt" létrehoz amivel eltéríti az adataidat (feltartja) és mikor te fizetsz akkor a bankodhoz módosított adatok fognak érkezni, de mint mondtam ha értenél egy picit is a témához nem beszélnél hülyeségeket.
De itt most tényleg befejezem mert a mostani kommenteddel tökéletesen leírtad, hogy a témához teljesen sötét vagy. Fölösleges tépni a számat elég legyen annyi, hogy ha a telon egy külső támadó root jogot tud szerezni és ilyen hibát benne hagynak akkor onnantól mindenhez hozzáférnek mindenhez... természetesen ha akarnak és ölnek bele elég energiát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest