-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
la5z10th
tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem az Xperia Z készülékemet egy Z1 compactra!
Elsősorban olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik szintén lecserélték, hogy mi a tapasztalatuk? Megérte-e? Nem fura a kicsivel nagyobb kijelző (5') után vagy hamar meg lehet szokni?
Milyen hibái vannak a Z-hez képest, ha vannak?Főleg azért szeretném, mert jobb lenne egy kisebb telefon (és ez még valamivel erősebb is nála ráadásul).
Érdekelne, hogy valóban kezeli-e a 128GB-os kártyát és ha igen, akkor melyik típust (kingston, sandisk) és melyik ROM-tól?
ROOT működik ennél is frankón? (A Z-n jó volt, bár érdekes, hogy amióta felraktam a 4.4.4-et tisztán (gyárit), mintha jobban bírná az akksija)Jöhet(nek) privátban is az üzenet(ek), ha valaki(k) megtisztel(nek) vele!
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Joe.36
addikt
Z1 ( Nagy ) a jobb vagy a Z1C , Ha valaki leírná röviden a miért is , meg köszönöm... Az ár nem számít !
[ Szerkesztve ]
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok! Sajna eléggé karcolódik a hátlap és az előlap is, le szeretném cserélni. Csinált már valaki ilyet? Ha leszedem a gyári fóliákat és felteszek pölö Nillkint akkor maradnak a feliratok?
-
kazso76
csendes tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a Sygic navigációt,de amikor rákattintok az app ikonjára nem történik semmi.Mi lehet a baj? -
Bozek
nagyúr
válasz pokember3 #12847 üzenetére
Inkább az Android alkalmazások topicban kérdezd meg és keresd ollie-t vagy Zsolt_72-t, ők biztos segítenek, hogy megoldódjon a problémád.
-
csadi0011
őstag
Windows 7-em van és a készüléket usb-n társítottam a pc-vel ,hogy vezeték nélkül is el lehessen érni a fájlokat. Azóta volt egy factory reset-em a telefonon és nem sikerül újra társítani. Gondolom mert megjegyzett valamit a windows, amivel most ütközik. Valaki tud valami megoldást erre? Bármikor amikor próbálom társítani vezeték nélküli elérésre lefagy a varázsló ami fut. Vagy ha végig is ér akkor kiírja, hogy nem sikerült.
-
pokember3
csendes tag
Kelly köszönöm a segítségedet, Bozek köszi a jótanácsot.
-
roller1015
csendes tag
Sziasztok! Segítségek szeretnék kérni az alábbiban! Tegnap sikerült venni egy Z1 compactot a tmobilnál. Nagyon jó a készülék de egy valami zavar, amit nem tudok eldönteni. Nagyon halk vagyok telefonálás közben, pontosabban változó mert valaki meg tisztán hall. A mobil labor hardver tesztelésénél, a mikrofon résznél, közelről hangosan rámondom a dolgot, visszajátszáskor szinte nem is hallani (ha fülest rádugom akkor igen). Szóval ez vajon olyan dolog amiért cserélik 3 napon belül? Vagy csak nekem furcsa xperia u volt nekem eddig akkor rendesen hallott mindenki.
Köszönöm a segítséget véleményeket előre is! Üdv! -
kelly416
veterán
válasz roller1015 #12864 üzenetére
Nem akarlak baleknak nézni, de nem lehet, hogy pont befogod a mikrofon nyílását?
Én is azt csináltam annak idején az ION-nal. Nagy volt nekem, nehezen tudtam jól alátámasztani, alá tettem a kisujjamat, és pont ott volt kényelmesen alatta, ahol a nyílás is volt. Tehát saját tapasztalat. -
Bozek
nagyúr
válasz LonGleY #12866 üzenetére
Én a Field Recorder-t használtam múltkor sajtótájékoztatón. Kb. 3-4 méterre ültem az előadótól, a telefon az asztalon, közben meg nyitva volt az ablak és épp felújították az önkormányzat előtti teret. Ezektől függetlenül rendesen vissza tudtam hallgatni a felvételt, értettem is mindent és nem is volt halk.
Persze hozzáteszem, hogy a gyári hangfelvevővel csináltam egy interjút úgy fél méterről (nem akartam az arcába nyomni a telefont) és azt még fülessel is alig hallottam. A Hi-Q MP3 Voice Recorder-t nem próbáltam, így arról nem tudok nyilatkozni.
-
kelly416
veterán
válasz LonGleY #12866 üzenetére
Azt tudom, hogy halk, emlékszem, még az elején itt valaki koncertek rögzítésére akarta használni, és külső mikrofont tervezett rákötni. De érdekes, ha videót rögzítek, tök jó a hangja. Ha az ACR-t használom, megint tök jó a hangja. Diktafonnak sosem használtam, de nem lehet, hogy ott szoftveresen butít rajta egy sort? Sőt, nemrég kipróbáltam az abszolút hiánypótló hangos fényképet, ott is volt bőven hangerő.
-
kelly416
veterán
válasz LonGleY #12870 üzenetére
Az általam használt programok nem jók diktafonnak. A videófelvétel egyértelmű, az ACR hívásokat rögzít a hangos fénykép meg 1-2 másodpercez vesz csak fel. Így sajnos sokat nem segítettem. De nincs valami jól paraméterezhető ingyenes app a store-ban? Szerintem jó esélyel találhatsz használhatót.
-
paxm
aktív tag
https://www.dropbox.com/s/xj560q14zpin1xv/com.samalyse.tapemachine-82-v2.2.0.apk?dl=0
Próbáljátok ki ezt(hangfelvevő), nálam már több készüléken is jelesre vizsgázott.
Samsung Galaxy S24, Huawei P30
-
DraXoN
addikt
Felhívnám a figyelmed a szabályzat III/10.10-es, és III/11.9 pontjaira: [link]
(amit linkeltél ugyanis egy fizetős program a play áruházban [link].. az esetleges jó szándékot értem, de ez a szabályzattal ellentétes)
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Bozek
nagyúr
válasz DraXoN #12874 üzenetére
Van belőle ingyenes is: TapeMachine Lite. Aztán ha működik és tetszik, akkor megveszi az ember. Mondjuk én továbbra is a Field Recorder mellett tenném le a voksom, ez inkább szerkesztő, a felvevő része csak pluszban benne van.
-
-
polyan74
újonc
Hali mindenkinek!
Végre betudtam szerezni ezt a számomra régen áhított csodamasinát:-)
Imádom egy iPhone4s-t adtam érte oda mosolyogva:-) -
polyan74
újonc
Sziasztok!
Szeretném megtudni a gyári töltő teljesítményét!?
Elhagytam egy 1200mA gyári Nokia nem fogja túlterhelni?[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jobban járnék most egy Z3 compact vásárlással mint egy Z1 el?
Sokat fejlődött szerintetek a Z3? Árban 2x annyiba kerül és nem nagyon látok különbséget.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
VMatteo
őstag
Messenger folyamatosan szinkronizál, az értesítési LED be van kapcsolva, és még is fehéren villan néha, nem pedig zölden ahogy kellene. Stamina módban van a teló mindig, a messenger kivételként hozzá van adva. Hol lehetne valamit állítani?
Tisztelet a Gépésznek!
-
Bozek
nagyúr
válasz VMatteo #12891 üzenetére
Stamina módban csak fehér LED van. Xposed és az Xperia Stamina LED segítségével tudod megoldani, hogy rendesen működjenek a színek.
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Péntek óta gyűröm a telefont és minden várakozásomat felülmúlja, akksi téren is.
Napi több hosszú üzleti hívás, folyamatos exchange email ,gmail, fb,viber szinkronizáció és estére is 10 % körül áll az akksi.
Az érdekes hogy 100 % -90 % között viszonylag hamar esik a töltöttség de utána rendben.
Az S2 -m új akksival délben már kívánta a töltőtRoot, xposed viszonylag könnyen sikerült és átlátható.
Azt a beállítást nem találom telefonban, hogy ha nézem a kijelzőt akkor ne kapcsoljon ki. Ez alapból nincs benne? Valahogy bele lehet moddolni?
köszi,
N -
DraXoN
addikt
Az egy Samsung feature, más gyártó úgy tudom nem tudja.
Egyébként felraktam próbából egy programot ami a közelségérzékelőt használva ébreszti a telefont.
Működik jól. Ez nem meríti úgy mint ha kernelmódosítás nélkül kéne a kijelző felébresztést figyelni, így használható (az egyetlen hátrány, hogy csak az előlap egyik sarka tud ébreszt nem a kijelző, így az ébresztési terület kisebb).
12,675mA fogyasztást ír a szenzorra a program. Szerintem az nem vészes ha mondjuk kell a funkció (szerintem a kijelzős ébresztés se lehet kevesebb).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz kelly416 #12898 üzenetére
Smart Screen On
ingyenes Lite verzió:
[link]teljes verzió (ez tud auto boot-ot és tap-swipe ébresztést az "integetésen" kívül)
[link]hétvégén használtam (telefon bicajostáskában a bicajrarögzítve, a kijelző előtt egy műanyag fóliával), jól működött.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
al_age
senior tag
Hasonló program a Gravity Screen is, nálam ez teljesít szolgálatot már jó ideje. Van benne "keep screen on" funkció is, a mozgásérzékelőt figyeli és ha apró (beállítás függvénye) mozdulatokat érzékel bekapcsolt kijelző mellett akkor ébren tartja a kijelzőt.
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs