- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blazs120gl
aktív tag
Sajna az én nagy kedvenceim (szimulátorok) olyan cégek munkái, akik már 10+ éve full rugalmatlanok a a cél hardver tekintetében, szvsz nem fognak nekiállni újraírni tizenéve
egy helyben topogófejlődő progikat, meg konzolra portolni, optimalizálni.
Elég ha megnézzük a PUBG első konzolos verzióját (és az még nem is volt régi) és látjuk, hogy a konzol és egy közepes játék konfig "szoftver-tűrése" között mekkora lehet a különbség, ha a fejlesztőket nem érdekli a jó teljesítmény csak forduljon és fusson. Ezek a cégek eddig is kötelet húztak a felhasználókkal (felemás PC szörnyetegeket követeltek meg, pl. kétmagos szénné húzva egy 1080Ti-vel), em fognak alkalmazkodni az új viszonyokhoz.Elképzelhető (igaz nem a közeljövőben), az Általad említett cégek és a játékfejlesztők érdeksérelme majd eléri azt a szintet, ahol a kispénzű gémerek most tartanak és rá tudják kényszeríteni a VGA gyártókat, hogy csákánytalanítsák a karikat.
-
jedis
senior tag
válasz
Blazs120gl #122 üzenetére
Ezt mind értem, de a gémer rétegre épült piac ki fog halni, ha a gémerek átpártolnak a konzolra, az egekbe szállt vga, és memóárak miatt. Csak pár példa gyorsan. Gémer monitorok, gémer egerek, és billyentyűzetek, gémer házak, gémer hálókártyák, gémer fejhalgatók, és még sorolhatnám napestig. Ez több 100 cég. Eddig is jóval többe került egy gémer gép, mint egy konzol, de a eddig a pc jóval többet adott mindenbe egy konzolnál, így sokan kifizették érte, a magasabb árat. A probléma az, hogy most két szél is a konzolok felé fújja, a pc-seket. Az egyik mint mondtam, a VGA, és memóárak, melyeknek köszönhetően már olyan mértékben elszállt egy normális gamer PC ára, amit már sokan nem engedhetnek, vagy engednek meg maguknak, még ha megvehetnék is. A másik, hogy a két legújabb konzol, a PS4 Pro, és az X-box one X, már hardveresen van olyan erős, hogy már hozza a játékok szinte 100%-ában, FHD-ben, a stabil 60Fps-t. No a gémerréteg túlnyomó részének az volt az alap, amit most ezekkel megkaptak. Ha tényleg lesz netán normális egér billentyűzet támogatás ezekhez a konzolokhoz, akkor tényleg kezd bealkonyulni, a PC gémer rétegnek. Ok, hogy mindenki a bányászokat szolgálja ki, de mi lesz, ha beomlanak a bányák, mert az azért biztos, hogy ennek valamikor vége lesz. Ez is csak egy piramisjáték, mint sok más ezelőtti, és ebből is csak majd azok hasítanak nagyot, kik az elején már ott voltak, de ez csak pár százalék, a többi bukni fog, nem kicsit nagyot. A baj ezzel, ha majd ez beüt, a gémer pc-sek már konzolon lesznek, és semmivel sem lehet majd őket visszacsábítani a pc-re !
-
maajsz
senior tag
És milyen ironikus, hogy valamelyest az intel fetisiszták maguknak köszönhetik, mert csakazintel, azáemdéf@s, semmi nyitott gondolkodás az embereknél de utána rínak, hogy azé mekkora g3ci mégiscsak az intel, mert nem támogatja a slotot. Nem egy másik fórumon jött Pistike, hogy gémer gép kéne kéccázig de úberb@szó legyen játékra kell - majd rákiabálja capslockal - tehát INTEL nem AMD.. aztán írja 7500 jó lesz? Nem, vegyed a 8100-et. De ahhoz soké a lap bátya. De jobban kijössz összárban. De akkor se. Akkor van Ryzen és lehet majd bővíteni is később. Itt hülyék vannak lépek, haver aszongya 7500 akkor az lesz csá. Akkor csá.
-
mert mi nem történ az utóbbi időben?Generációról generációra feljebb teszik a lécet.Ez konkrétan a 4. generáció, ahol az előző gen csúcs Kártyájának a teljesítményét beteszik az új gen '70.es szériájába.mellesleg szinte konkurencia nélkül.
Most kivárnak a piacon, hülyék lennének kidobni új kártyát, bármelyik cég.
Tényleg totál Intel..... -
lacc984
csendes tag
Ugyanazt csinálják mint az Intel, amíg nem jött a Ryzen addig "ott rohadtak a polcon" a 6 magos I5-ök.
Itt sem lesz semmi, amíg nem kapnak konkurenciát. Éljenek a vezető multik! Éljen a fejlődés! -
Blazs120gl
aktív tag
Az a baj a számokkal, hogy nem azok estek vissza, hanem a vevők száma, ami ezeket a számokat összehozza. A cégek arra jutottak, hogy mindenki a bányászokat akarja kiszolgálni.
Mert ingyen pénz, mert kevesebb ügyfél, nem olcsójánosok és mert nem látni a végét.
Nem látnak kockázatot sem, mert a fogyasztók nem fogják őket megbüntetni a távolmaradásukkal, pláne ha megint lenne normális áron VGA.
A cégek legjobb barátai a fanboy-ság, az elvtelen márkahűség, a hype train-ek, a csodavárás és a damage control, amit mindenki el akar hinni (pl. nálunk a gémer az első, dolgozunk rajta, tehetetlenek vagyunk, a bányászok a bevételünk egyszámjegyű százalékát adták csak stb.)Egy fogyasztói társadalomban, fogyasztói öntudat nélküli fogyasztókkal bármit meg lehet tenni.
-
s.bala31
őstag
Nekem inkább úgy tűnik hogy a gyártók egyre jobban beleállnak ebbe a cryptobizniszbe. Most nézegettem Z-s lapokat i5 8600K-hoz és belebotlottam ebbe az MSI lapba [link] , egész jó áron volt. A 3. dián már a "Generate your own money" szlogen fogadott. Ez ugye nem kifejezetten egy mining lap, de már ezt is bányászattal reklámozzák.
-
jedis
senior tag
válasz
Televan74 #118 üzenetére
Hát lehet hogy egyszer csak elérnek a negyedéves kimutatások egy olyan negatív számot, amikor lépni fognak az illetékesek. Sok cég jövője múlik majd ezen. Egy számítógép nem csak VGA-ból áll, és a gépen kívül még ott vannak a külső perifériák, és egyebek, és ez nem 1-2 cég, hanem sok ezer.
-
-
jedis
senior tag
Én is ugyan ezt "vízionizálom", mint itt sokan. Ha még túl sokáig fog tartani ez a "bányászláz", és ennek hozadékaként az irreális hardverárak ( itt nem csak a VGA, de a memóárakra is gondolok ), 1-2 éven belül el fog tűnni a PC gaming réteg. Át fog lovagolni mindenki konzolvonalra. Lassan egy vagyon egy jó gamer pc, tényleg fél milla felett van. Ennek a töredékéért lehet venni konzolt. Főleg ha megoldják netán a normális egér+billentyűzet támogatást . Az új konzolok ( PS4 pro, X-Box one X ) már bőven tudják az FHD+60fps teljesítményt, ami egy elvárás volt a PC gamer rétegtől. Ha ez így lesz, minden érintett cég sokat fog bukni vele, de a legnagyobbat az NVidia, az biztos.
-
Dr. Akula
félisten
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #111 üzenetére
Ha hiszünk benne, hogy egy teljesítmény szinttel, egy eszközzel kielégíthető az összes játékos igénye.
Ha lekövetik ezeket az igényeket akkor meg a konzol koncepciót csapjuk tarkón.Nem véletlen maradt eddig is életben, már rég kinyírhatta volna MS a pc-s játékos vonalat.
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
Dr. Akula #111 üzenetére
Ott a pont, 19-re húznak lapot a gyártók meg a kereskedők.
Az új gépre félretett pénzből sok korábban alacsonyabb prioritású, de drága kiegre is fussa most, pl. új HOTAS-ra, fanatec kormányra vagy akár 3D nyomtatóra.
Van ami legalább annyival meg tudja dobni a játékélményt, mint a plusz fps.
Nem a gémernek fog korogni a gyomra egy idő után. -
törölt tag
válasz
Blazs120gl #108 üzenetére
Végtelenszer eljátszható, max. a hatására éppen érzékenyek száma ingadozik, de mindig van pozitív hatása a bevételekre.
Meg ezek már nem nagyon fekszik meg a friss vasakat, nagyon jó immerziót lehet elérni ezeken, és sokkal nagyobbat üthet, mint most egy 59fps-el dadogó friss AAA cím.
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
#16939776 #107 üzenetére
Működik ez még? Egy év alatt sokadszor próbálnak így játszmázni a vevőkkel. Az extra teljesítmény felára már túl magas a többletélményhez képest. Aki akart érte fizetni, már beadta a derekát, innentől csak a szakadék nyílik, amit a kereskedők ásnak a vevőkkel a túlszélen.
Rengeteg konkurrens játék jelent meg arra a gépre, amin az adott gémer játszik, új játék helyett egy régit is vehet, ami még mindig jól fut. A kidolgozottság sem szembántó akár egy 4-5 éves játéknál sem.
Az immáron B-áron kínált régi AAA játékkínálat szerepe felértékelődik, mutat egy középső ujjat a hardverháborúnak. -
törölt tag
válasz
Blazs120gl #106 üzenetére
Megvásároltatják most azokat, akik eddig kivártak* és még éppen megtehetik, amitől még kevesebb lesz az elérhető kártya a piacon és tényleg feljebb mennek az árak egyéb külső hatás nélkül is.
*pénzmaggal várták a következő generáció bejelentését/megjelenését.
-
Dr. Akula
félisten
-
Szerintem meg, helyes abból az aspektusból, hogy korábban megismert termékhez csatolják, és aszerint módosul a jelentése számukra, hiába totálisan helytelen az.
Örökzöld; "száz terrás patríció".
De, amit te írsz, annak megfelel a palmtop kifejezés a PDA-ra (ha emlékszik még ezekre valaki). -
Kansas
addikt
válasz
eldiablo #101 üzenetére
Nem ugyanolyan, mert:
- esedévincseszter - a Winchester nem HDD-gyártó, hanem egyéb okból lett a HDD szinonímája, ezt a kifejezést eddig nem is hallottam, ugyanolyan szánalmas, mint a terrabájt szvsz, számomra igénytelenségi szintet is jelöl
- békönszalonna, LED dióda csak szóismétlés, angolul nem tudók és rövidítést nem ismerők által
- bakelit lemez: nem bakelitből van, hanem vinylből(angol nyelvterületen vinyl-nek is hívják épp ezért), ez az elnevezés egyszerűen téves, gondolom a külsőleges hasonlóságon alapulA stíl és a flex azok termékek tipikus/híres márkaneveiből lettek köznevek, többnyire nem sok a közük a tudatlansághoz/igénytelenséghez, további példák a Wikipédián
-
Usery
tag
Új generáció késés ide, rémálom az új vga piacon oda, egy R9 390 meg sem izzad 1440p- ben. Ugyanúgy 63 fok PUBG-ben 55-65 FPS között. Megérte beruházni erre: [link]
Néha látok egy lassan alulról felfelé haladó törést, de egyáltalán nem zavaró. PUBG-ben, Wot ban nyertem minőségben. Biztos vagyok benne, hogy a CSGO és R6 is is álom lesz vele. 7DAYS-ben nem, de hát az egy kalap kaka még.
FreeSync-el kevesebb FPS-el is sokkal jobb. -
Kansas
addikt
válasz
Blazs120gl #99 üzenetére
Nem feltétlen kell jelenlét a játékokban - a Matrox is jól megvan nélküle(igaz, ők újabban GPU-t nem gyártanak), egy új belépő szvsz akkor is jól kaszálhat, ha csak compute-ra van optimalizálva és azon kívül általános grafikában egy HD630-as szintet hoz a terméke.
És ha egy ilyen termékel ki tudná szolgálni a bányász/profi piac egy részét, akkor a gamerek is örülhetnének, jutna kari játékra is.Az nincs kőbe vésve hogy két GPU-gyártónak kell kiszolgálnia a piacot - az egykor piacvezető S3 sem azért bukott el, mert túl sok gyártó volt a piacon, hanem mert balfékeskedtek.
Ha egy esetleges harmadik gyártó jó termékkel jönne, max a hardcore fanboyok nem vennének tőlük.
Az nagyobb baj, hogy a DIY piac önmagában nem tudja fenntartani a gyártókat, az OEMés custom/embedded-piacra pedig sokkal nehezebb betörni... -
Blazs120gl
aktív tag
Egy dolog, hogy tudnak-e versenyképes hardvert csinálni, egy másik, hogy a driver támogatásukat meg a játékokban a jelenlétet hogy fogják létrehozni. Meglátásom szerint a driver/szoftver/support amiben egy AMD-hez v. NV-hez képest bármelyik létező vagy új belépő (még egy intel is) évtizedes hátrányból indul.
Vegyük még hozzá, hogy a vevők is csak addig tartanak ki egy harmadik szereplő mellett, amíg a másik két nagyból az egyik nem tér vissza a kisvevők normális áron, kellő mennyiségű készletből történő kiszolgálásához. Az új szereplőt, aki végül a problémát így vagy úgy megoldja, simán faképnél fogják hagyni... -
bot1978
senior tag
Ha az Intel dedikált VGA-val be akarna törni a piacra… Na, azt most kéne. Nem olyan nagyon régen rebesgettek ilyesmit.
Aztán ez a CPU-n belüli történet lett belőle.
Most hatalmas poén lenne.
-
Tidus
addikt
Az a probléma, de végül is nem probléma.
A hsz.-eket olvasva, mindenki a kripto valuta jövőjén a beborulásán agyal. Megéri e v. nem.
De úgy megy az agyalás hogy ilyen, úgy nevezett bányász dolgot még csak képen láttak.
Ha nem érné meg nem fektetne bele mind több ember.
Míg az átlag emberek ezeken a dolgokon agyalnak, ez idő alatt a bányászok köszönik jól vannak. -
BBorg
tag
Miért jó a kriptovaluta? Mert nem függ központi szervezettől, banktól, mivel elosztott rendszerben működik, így ezen központi szervezetek által nem befolyásolható a mozgása, értéke. Szóval BTC-t már nem éri meg GPU-val bányászni. De akkor mivel bányásszák? Gondolom célhardverrel, amit komolyabb befektetéssel fogtak munkára, és ugyanígy komolyabb befektetésre lenne szükség ahhoz, hogy másra hasznosítsák. De kik foglalkoznak ilyesmivel? Azok, akik többletbefolyásra akarnak szert tenni a hálózatban. Itt feltételezem, hogy a számítási kapacitással arányosan nő a befolyásolási lehetőségük is. A piaci törvényszerűségnek megfelelően gondolom a kisebbek feladják, a nagyobbak tovább nőnek. Vagyis egyre kevesebb személy kezében összpontosul a hálózat irányítása, ami pont arra ad nekik lehetőséget, hogy a központi szervezetekhez hasonlóan befolyásolják a valuta értékét (pl utalási díjjal). Ez viszont épp ellentétes a kiinduló elvvel, hogy elosztott működésűnek kell lennie.
Az egésznek a végén - úgy sejtem - az eddigi bank/aranytartalék rendszerhez hasonló jön létre fegyveres őrökkel, jogászokkal, az unokahúgnak pozició biztosításával a cégben, stb..., csak az egésznek a tetejébe még egy komoly áramfogyasztás is lesz a számításigény és a redundancia miatt, ami miatt a kriptovaluta összességében kedvezőtlenebbnek tűnik hosszú távon. A teljes összeomlásukat azért nem látom valószínűnek, mert ha kivesznek a hálózatból egy pár nagyhalat, akkor az algoritmus miatt a kishalak lépnek a helyükre, és a ledger "megmenekül". A megoldást szerintem nem a gyártóktól kell várni, mert nem érdekük a beavatkozás. Egy kommunikációs kampánnyal, ami hihetően bemutatja, hogy miért rossz a kriptovaluta azonban már eredményt lehetne elérni. Azt kellene elérni vele, hogy új személyek ne ejtsék magukat csapdába azzal, hogy befektetnek ilyesmibe. A banok részéről látott kommunikációs próbálkozások viszont nem tűntek hihetőnek, mert mindig azt az érzést keltették, hogy nem is tudják miről beszélnek, csak nagy nevű vezetők érzelmes kirohanásai, más esetben bizonytalan hümmögései voltak összehang nélkül. Ráadásul a bankokra sem az a legjellemzőbb, hogy nagyon finnyásak lennének egy kis kockázatra, ha a másik oldalon ott a lehetőség, hogy egyszerű emberek millióiból csinálhatnak majmot, miközben jó nagyot kaszálnak. A baj az egésszel az, hogy a kirptováluták jelentette veszélyek még mindig a jövőben vannak, valójában nem lehet összehasonlítani a mostani rendszerrel, még nem lehet tragikus emberi sorsokat példaként felhozni, hogy lám ez a tragédia sem történt volna a kriptovaluták nélkül (én is bizonytalan vagyok, talán mégis a kriptovaluták rendszere lenne a kedvezőbb, de az előbb leírtak miatt valószínűbbnek tartom, hogy nem. De én csak egy egyszerű olvasó vagyok mint másik kétmilliárd, úgyhogy: valahogy maj' csak lesz.) -
törölt tag
Tévén tényleg nincs G-Sync, de a GPU erő meg jól jön a 4K miatt. De az új generáció nemcsak a csúcskártyákról és maximum GPU erőről szól, hanem a kisebb kártyákról is, illetve hogy az ár/fogyasztás/teljesítmény viszonyok normál esetben javulnak. A mostani sajnos nem normál eset, az árak magasak.
"Szerintem hülyeség lenne kiadniuk most ebben a piaci helyzetben az új szériát kapkodva, mikor az előzőt is elviszik, mint a szél."
Ezzel egyetértek, nincs nyomás rajtuk.
-
válasz
#72042496 #82 üzenetére
na ja de azért vegyük úgy, hogy a legtöbb gamer még mindig monitoron játszik TV helyett
meg hát Tv-n nem fogod kihasználni a G-syncet sem igazán.
Ha csak magát a játékokat nézed, akkor egy GTX 980 elég ezekhez a grafikus motorokhoz FHD-n.Szerintem hülyeség lenne kiadniuk most ebben a piaci helyzetben az új szériát kapkodva, mikor az előzőt is elviszik, mint a szél. Gondolom azért ahhoz, hogy beindítsanak egy teljesen új szériát, gyártósorokat kell felszabadítani,átállítani. Ezt a csúcs eladások közepén, mikor úgy adják el a termékeket, hogy ki sem tud jönni a gyárból nincs az a cég, aki meglépné.- AMD állítólag 30 % bevétel növekedést könyvelt el radeon oldalon, amire évek óta nem volt példa, gondolom Nv nél ugyan ez, vagy még jobb a helyzet.
-
Dexar007
veterán
válasz
->Raizen<- #52 üzenetére
Tevedsz. Az ujat a banyaszok fogjak felvasarolni,a regi logobelueket pedig odadobjuk a gamereknek.
Ha pedig nem lesz uj szeria az csak nekunk jo.
-
ricszol
csendes tag
Szerintem az egész őrület a törvényhozáson múlik, mindegy kinek van haszna belőle egy ország vezetésének sem kifizetődő adózás nélkül hagyni bármilyen profitot.Csak a drága vezetők mindenhol analfabéták a technológiákhoz így eltart mire kapcsolnak. Amit az NV megtehet az tényleg egy olyan cél hardware kifejlesztése ami mérföldekkel növeli a költséghatékonyságot (kevesebb alkatrész-olcsóbb előállíthatóság). Bevallom én erre várok, ha ez meglesz ugyanúgy elöntik a piacot a használt kártyák értelmes áron. És pont emiatt nem éri meg az új generációt kidobni mert annyi kártya fog visszakerülni a piacra hogy nem éri meg megvenni az újat, hiszen elég kevés az esély arra hogy a teljesítménykülönbség akkora legyen a két generáció között.
-
törölt tag
Ott vannak a tévék is, szinte minden normálisabb új példány UHD felbontású már. Egyébként meg nem az az érdekes, hogy kinek nincs igénye/pénze ezekre, hanem ki az, akinek van.
Az eddigi VGA-eladások alapján ez egy elég széles réteg.
Feltéve hogy nem rontják el, egy GTX 2080 szerintem bányászat nélkül is durván jól fogyna.
-
törölt tag
Ha igazak a pletykák, hogy nem cserélték volna le a közép alsó kategóriás termékeket, csak átneveztek volna ezeket, Akkor a most nem megjelenő felső kat. kártyák helyett ott a Titan V, amit már kapható és kielégíti a 'the most powerful PC GPU ever created'-re izguló réteget is.
Elmarad felesleges kavarás, mindenki boldog.Ja és a 5-6-7-8Ghz-re skálázódó CPU-kkal mikor ér ide intel, nincs mindenkinek 4/8K-s megjelenítője
-
3.Aragorn
addikt
válasz
turbokappa #23 üzenetére
Pl. engem. Most halt be a vga-m 5 hónapja és pont feleannyi pénzt tudtam összespórolni ennyi idő alatt a következő kártyára, mint amennyibe egy 1060-as kerül használtan. (amivel már megelégednék teljesítményben) És én újat szeretnék...
-
scdlsc
senior tag
Prohardver cikkek alapján:
GTX 680 - 2012.03.
+14 hónap
GTX 780 - 2013.05.
+16 hónap
GTX 980 - 2014.09.
+21 hónap
GTX 1080 - 2016.06.Nem tudom a GPU-k esetében mennyire igaz, ami a CPU-k esetében egy ideje hangoztatva van, hogy egyre nehezebb a csíkszélesség csökkentésével párhuzamosan teljesítményt növelni? Nehogy az legyen, hogy jó nagy késéssel kijön az új széria és nem lesz akkor teljesítménybeli ugrás, mint amekkorát sokan szeretnének. Mert akkor aztán mindenki jön majd az összeesküvés elméletekkel.
-
Usery
tag
válasz
Televan74 #73 üzenetére
User függőm, kit mi zavar. Az FPS is számít. 100 Hz felett nem annyira látszik képtörés, másrészt a játékok optimalizáltsága is számít. 7Days, PUBG esetleg Wot érintettek nálam negatív értelemben. R6 CS-GO, sokkal simább. Én el hiszem, hogy az 1080-al nincs ilyen problémád.
-
GDDR6 nem tudom mihez kell még,de nem olyan rég jelentették be( December?) még csak Micron-nál, hogy elkészültek az első memórialapkáik. NV a ref kártyákhoz velük van szerződésben, szóval amíg azok nem lesznek elérhetőek és tesztelhetőek tömeggyártásban a kártyákon a kész GPU val,addig nem fogják bejelenteni az új GEN-t.
Kicsit más taktikát követ , mint AMD a 2 évvel előre beharangozott mindent pusztító kártyáikkal való marketinggel.Általában amit bejelentenek, az jön és amikor elindul az kapható. Persze nem a mostani helyzetre gondolok, amikor a gyárból sem tud kiérni egy VGA... ráadásul nagyon ráfeküdtek arra, hogy minél kevesebb infót szivárogtassanak ilyen téren, mert igazából a gamer szekció nekik már másodlagos, másban látják a jövőt, ahol nagyon számít a konkurencia. ( Autógyártás, gépi tanulás)EZ nem jelenti azt, hogy nem lesznek brutál gamer kártyáik, sőt.... -
Usery
tag
Nekem ma jön meg az 1440p-s FreeSync-es monitor, amit egy R9 390 fogad. Azt hallottam, megéri már ezzel a karival is a monitorral fentebb menni. Annyira darabos a kép még 90 Hz-en is, meg Vsync-el is, hogy már falra mászok tőle. A téma indító hír is abban hitben erősít meg, hogy normál áron VGA vétel nem lesz egyhamar. Dupla áron a kenjék a hajukra.
-
-
Manbal
senior tag
tök fasza... remélem csak kamusi a hír
már megvan a jó kis g-synces 1440p-s monitorom, de egy harmatgyenge rx580-assal hajtom jelenleg... direkt meg akarom várni az új nv szériát, remélem nem húzzák/vonják sokáig -
JordyG
tag
A kivárás lehet taktika is.
Az NVIDIA-nak meg van az a rajongó bázisa, de még az egyszerű de már kiéhezett játékos user is, és a lehetősége is, hogy komoly erőt képviselve húzzon egy huszárosat.
Ha már készülnek az új kártyák, és hirtelen nagy menyiségben dobnák piacra, hogy normális áron lehessen adni.A bányászok az újabb jobb kártyákra pályáznának, és próbálnák eladni a régieket, de olyan nyomott áron kéne adniuk, hogy ami már nem feltétlen érné meg. Hisz ha kint vannak az új kártyák jó árakon, és bőséges mennyiségben, a vásárlók sem a régieket, a bányákban hajtottakat akarnák venni. Főleg ha jobbak is.
S azért akárhogy dolgozott a bányában az a kártya, ha 150-300 ezerért vették nem fogják adni 50-60ért vagy még kevesebbért, hogy plusz ráköltve az újabbakat vigyék ők is.
Így a bányászok jó része is kénytelen lenne maradni a jelenlegi kártyáin.
Ha nem lesz célirányos hardver kártya. Akkor ezt a helyzetet csak úgy lehet megoldani, hogy ott rúgnak rajtuk egyet ahol egyedül lehet. El kell lehetetleníteni, hogy elárasszák a használt bányász kártyákkal a piacot, amit úgy lehet igazán ha elértéktelenítik, s ezzel ne érje meg a többségének leváltani az új változatokra.
Ezt meg csak úgy lehet, hogy van bőséges készlet, és nincs hiány, a kereskedők se tudják felb...ni az árat. Így a játékosoknak is új kártya jutna.Vajon mennyire sokkolná a bányászokat ha pl. szeptemberben 140-ért lenne 2070, vagy 190-ért 2080
A helyzet lassan nem megoldható máshogy, csak ha bele vannak fullasztva abba a hardverbe amiből 100-1000-10000-100000 db számra spájzoltak fel és járatnak. Ekkora mennyiségre a használt piac sem felvevő, így sokaknak maradna a nyakán. Vagy szó szerint gombokért tudnák csak tovább adni, és azt se napok alatt.
Az éhes játékosok akik vérben úszó szemekkel várják a megoldást, esetleg új kártyákat, a többség inkább venné az újakat jó áron, jobb teljesítménnyel.Véleményem szerint lassan tényleg csak egy hasonló letámadós stratégiával lehet indulni, mert annyi kártya lesz már kint, hogy az új kártyák megjelenésére és eladásaira is mélyen nyomot fog hagyni. Ezzel pedig egyik gyártó sem fog jól járni.
Egy szép szeptemberi esős pénteki napon bejelenteni minden előzmény nélkül, hogy következő hétfőn boltokban az új széria. Így nem lenne lehetőség rá előre számíthatóan, és hetek, hónapok arra, hogy eladogassák a használt cuccokat, mert akinek kártya kell menne és megvenné következő héten, és venné vadi új kártyáját.
: Tudom, nem szép dolog valakivel megetetni a saját bányászkártyáját, de valahogy meg kell oldani a helyzetet, és ha csak erővel lehet, akkor erővel kell. S ez vonatkozik a kereskedőkre is, lévén aki drágán adta annál meg van az eshetősége, hogy addig facsarják a kényszer maradt kártyákat a bányákban, hogy a visszavitt 300 ezrest összeget vissza kell csengetni, mert nem lesz cseredarab, és a gyártótól max annyi kompenzációt kap amiért ő szerezte be, vagyis jó eséllyel ott tart ahol ő vette, vagy veszteséggel. Így a felduzzasztott nyeresége, egy része elúszik.
::: Ez nyilván egy fiktív lehetőség, mert az üzlet és a világ nem így működik ahol a bányászokra rárobban a bánya és a gémerek meg elnyerik méltó VGA-jukat. De ebben a VGA kiéhezett időkben, lassan eljutunk az Egyszer volt, hol nem volt, és a VGA kártyák népmeséjének mondáihoz és meséihez, amit csak a kurta farkú kismalac látott, de az is csak a falumulatság után, miután az öregapó megkínálta egy huzatnyi barackkal.
Félre értés ne essék, nem akarok senkinek rosszat... De ha már játszani nem tudunk, hát elővesszük a rajzszöget és letesszük egy két székre, és várjuk melyik székről ugorják a legmagasabbat.
-
BeZol
őstag
Keressétek vissza, mikor jöttek a hírek a GDDR5 tömeggyártásáról. Ha jól rémlik 2016 februárban, és május végén érkezett az 1070-es (1080-as GDDR5X ugye).
Idén már jött a hír (talán január végén), hogy megkezdték a GDDR6 tömeggyártását.Kérdés: mihez kell még GDDR6?
Tény és való, hogy most nagyon nem kell elsietniük a generációváltást, de ha most tavasz végén / nyár elején nem is dobják piacra az új generációt, ősz elejénél tovább kétlem h húznák.
Szerintem szimpla elterelés van, hogy vegyék-vigyék a mostani kártyákat, ne várjon senki azzal, hogy majd megveszi az újabbat idén. Tény, hogy alig kapni kártyákat, de ez most beetetés gyanús.
Én május-júniusi rajtot tippelnék, és akkor már csúsztattak 1-2 hónapot a rajton az 1070-eshez képest, de ez magánvélemény és spekulációA Titan V már kapható december óta, és a Titanokhoz képest fél év késéssel érkeznek az olcsóbb erős kártyák, szóval ha nincs itt vmi totál újratervezés a megjelenési rendszerrel kapcsolatosan, akkor bizony jönni fog, mert jönni kell egy új videókártyagenerációnak
-
maross
nagyúr
válasz
xeon forever #61 üzenetére
neked a legjobb
-
xeon forever
addikt
Játékokat is kéne fejleszteni ahhoz, hogy az ember fia foga fájjon egy új VGA-ra.
Van olyan cím 2018-ban ami miatt érdemes lenne 10** szériában gondolkozni? Én boven elvagyok az ősrégi gtx650ti boost 2GB kártyával...
-
ribizly
veterán
Ez elég rossz hír.
-
jobesz
tag
Nekem a 1030 gt és 1050 közé egy fanless 1040 hiányzik... Kár hogy nem lesz...
-
Venyera7
senior tag
Legalább hagynak időt összekapargatni 2000 dollárt, egy új 2080-as kártyára...
-
KO.zmahov
tag
válasz
Kettesgolf #44 üzenetére
Nagy a jólkét idehaza! Ez a nyers tény! Az elmúlt 10 évben legalább 30%-kal több az autó is az utakon! Megy a bányaszak is orrba-szájba!
-
maajsz
senior tag
A végtelenségig nem mehet a dolog, lehet most szakítana egy nagyot de mi lesz ha a kriptó mondjuk nem is bedől, de a trend átfordul? Ekkora cégeknek 5-10 éves terv az alap, márpedig ha drasztikusan stratégiát váltanak borul az egész, azt meg valljuk be a kriptó jövője ma még elég rulett.
-
->Raizen<-
veterán
Jaj mi ez a spekulacio mar. az uj titant is csak ugy mint derult egbol a villamcsapas, bemutattak. Legkesobb tavasszal jon az uj szeria tuti ezer 100% A regi szeria meg a banyaszokon fog elrohadni.
-
Cyberboy42
senior tag
nem növelnek gyártáskapacitást mert attól félnek hogy ha bedől a bányászpiac akkor nyakukon marad a kihaszálatlan gyártósor, ráadásul így minden darabot eladnak. és ha készen is van az új verzió, értelme sincs kiadni. De könyörgöm, mi van akkor ha nem fog bedőlni ez a kryptokutyavalaga?! ez marad a trend? hogy egy kártya árát a krypto bányászat hozameladása határozza meg, és nem az fps? és most még a gémerek java szépen el van azzal amilye van, de még ha grafikában a játékok nem is lépnének tovább, előbb vagy utóbb minden kártya tönkremegy (nálam az egyes daraboknak összesen 3-4év volt az átlagéletkora!!!) utána meg tényleg nem marad más csak venni egy túlárazott akármit... a piac így nagyon átt fog alakulni, ugyanis ha egy 1060 vagy mondjuk egy rx 580 ötszáz euro körül mozog és egy konzol 350-ért elvihető, akkor ez nem is lesz kérdés, még talán annak sem aki PC-n szeret játszani.
-
Komplikato
veterán
Most kéne a Power VR- nek visszatérnie a desktop piacra gamer kártyával. Kicsit megkavarná az állóvizet.
-
XuChi
addikt
válasz
Kettesgolf #44 üzenetére
Magyarország, Én így szeretlek.............
-
Tidus
addikt
Nem értem miért nem alkalmas a piac az új VGA-k fogadására.
Hát pont most kell új, visznek mindent a gyárból, hiány van.
Amúgy a gyártókat a profit érdekli, teljesen mindegy nekik hogy ki mennyit vásárol, és mire használja.(#46) Kansas : Akkor ismered a Flex-et is.
-
Kansas
addikt
válasz
Blazs120gl #36 üzenetére
Ahogy nézem, mára a "bitcoin" a köznyelvben nem csak a BTC-t jelenti, hanem a kriptopénzt általánosságban.
Ugyanúgy, ahogy "stílfűrész" minden motoros fűrész, még ha nem is a Stihl gyártotta.
El kell engedni a szigorú nevezéktant egy kicsit -
Rick3D
senior tag
válasz
Kettesgolf #44 üzenetére
Nagyon off és elfogult vélemény de abból kifolyólag hogy MA. -on élek az ilyenekre már meg sem próbálok magyarázatot találni
-
Kettesgolf
csendes tag
Olvasom a kommenteket az árakról és lehet off topic, de talán idefér.
A hazai használt vga árakat nem értem, talán ti tudtok magyarázatot,
Mai napon használt videokártyákat kerestem,
Természetesen először megnéztem a hardveraprón
GTX 1080 "A" betűs márka (ezt keresem) 259-280e és jegelve, eladva...
Megnéztem a kedvenc német nyelvű apróhirdetéses oldalt
Természetesen ott is ugyanezt a modelt kerestem.
Átszámítva mai árfolyamon 175e től kapható 181e-ért 2021/02 ig garanciával. Gyakorlatilag új!Mi okozhatja az akár 100e Forint használt ár különbséget?
-
Rick3D
senior tag
Biztosan van az a réteg akinek megéri és valódi profitot tud csinálni belőle csak kissé hülyén jön ki a szitu hogy mi "Gamerek" akik hosszú éveken át fix vásárlóik voltak, így lesz*rják
Természetesen sok minden áll és állhat ennek még a hátterében mint amit mi látunk de a lényeg ugyan az marad.
Ha sokáig tartana akkor marad a tavalyi tervem DDR5 platform
2000-2002 óta nem játszom konzolon (PS2) de azért elgondolkodtam rajta újra. -
Rick3D
senior tag
válasz
Blazs120gl #40 üzenetére
+1 (#39) Televan : Csodás valami hasonlóra számítottam. Jelenleg még elvagyok de már vártam volna a next gent ... arra már szívesen építenék . Szerencsére nem létszükséglet csak szeretem/ttem a vga piacot bogarászni stb... most kb értelmetlenné vált , legalábbis számomra.
-
Rick3D
senior tag
Van bármiféle felvetés , esetleg számítás hogy ez a hulladék szituáció meddig tarthat ?
-
Blazs120gl
aktív tag
BTC-t nem éri meg GPU-n bányászni, inkább más altcoin-okat. 9 éve kint van a BTC, csak a köztudatban új, aki arra vár, hogy abból mi lesz, az várhat.
Az AIB-k egy rakás bányász-1060-ason ülnek, bármikor bekapcsolhatták volna őket (amivel a hozamot és az árfolyamokat is a földbe állíthatták volna, egyúttal a bányászokat is rákényszeríthették volna a kimenet nélküli kártyákra). Nem tették.
Ha üzenni akar nekik az ember, akkor nem vásárol dupla áron VGA-t és mást sem. Sok gyártó van, aki sem VGA-t, sem pl. alaplapot nem gyárt, nem kötelező pl. egy Asus-tól (bármelyik bányász-haszonélvező ABI behelyettesíthető) billentyűzetet vagy egeret venni.
A vájár igen szűk réteg, igen magas vásárlóerővel. A legkisebb kimaradás a bányász vásárlásokban súlyos kiesés a bevételben. Meg kell értetni a gyártókkal, hogy ha játsszák a hülyét, hosszú távon csak magukkal izélnek ki. A gyártók biztosra veszik, hogy a régi vásárlók visszatérnek és hogy a vevők szükségből, felpumpált áron is vásárolnak. Amíg ebben a hitben nem ingatja meg őket senki, addig nem fognak visszavenni vagy megoldást keresni. -
BBorg
tag
Kíváncsi lennék, hogy az NVidia (~közeli érdekcsoportok) mennyi bitcoint halmozott fel. Lehet, hogy nagy titokban most bitcoin bányászattal foglalkoznak főállásban. Ha lesz jövője a bitcoinnak, akkor az NVidia számára igen kézenfekvő befektetési irány. A részvényár mindenesetre kilőtt a kriptovalutákhoz hasonlóan. Még az is lehet, hogy egy-két nagybefektető indította el a lavinát, megsejtve, hogy egy nagy rakás NVidia részvény megvásárlása után egy kisebb rakás bitcoin megvásárlásával öngerjesztő folyamatot lehet bepöccinteni.
-
spheedx
újonc
Ha jól tudom ezt a bányászat dolgot le lehetne tiltani driveresen...
Én örülnék egy új szériának amihez ugye kellene az új driver. Azt vehetnék a játékosok normálisabb árakon, a régi 10-es szériát pedig használnák továbbra is a bányászok(ha már úgy is "jól hesselnek a régiek") , csak éppen nem frissítenek drivert.
Számomra ez egy élhető út lenne, csak a gyártók szarnak a fejünkre nagy ívben.(Ez csak egy gyors agymenés volt, felesleges letámadni ha hülyeség...)
-
Akelaman
tag
válasz
Blazs120gl #14 üzenetére
Na ja csak ezutàn megnèznèm, ki mer hasznàlt kàrtyàt venni
-
Én úgy emlékszem alapból is az volt, hogy ha nem jön Pascal refresh( márpedig nem jön) akkor az új széria 2018 őszén debutál.
-
Tigerclaw
nagyúr
Jó kérdés. Tényleg többet veszíthet az Nvidia hosszabb távon, de most van "aranyláz" vagyis a bányászholmikat addig kell gyártani, amíg ez tart.
Várhatóan hatóságilag, törvényekkel pár éven belül gátat szabnak a dolognak, mert anonym, nem adóznak utána és a bűnözők, terroristák kedvenc fizetőeszköze. Kicsit olyan az egész, mint az Off-shore adózás. Nem sűrgős annyira a politikusoknak, a lobbistáknak fellépni ellene, mert ők is benne vannak mélyen a dologban.
Ezért is max PR szinten ellenzi az Nvidia és az AMD is a bányászatot. Erre van kereslet, így gyártják. Sőt láthatóan ennek a piacnak még fejleszteni sem kell igazán, mert ott nincs 4k meg VR és ha nem elég 1 kártya, vesznek 2-t, 10-et, 1000-et.
-
flexxx2
őstag
Engem nem izgat, ha a fejlesztők is figyelembe veszik, és optimalizálnak egy kicsit többet.
-
Segal
veterán
válasz
Eugene Roe #24 üzenetére
Szerinted pl a gyemantnak miert olyan magas az erteke? Azert mert keves van belole egyszerre a piacon. Ki lehetne banyaszni pillanatok alatt az egeszet kis extra befektetessel de hulyek lennenek mert akkor leesne az erteke.
Itt ugyanerrol van szo. Kapjuk a marketing dumat hogy mennyire nem jo ez igy es mennyire sajnaljak a kialakult helyzetet, ja meg a szegeny gamerek dumat kozbe meg jot rohognek hogy ami eddig x aron kelt el az most x+1 aron is eladhato
Persze en is idobe vettem meg 1080ti-t tehat pont lesz*rhatnak a jelenlegi helyzetet de ez nem megoldas mert eg a helyzet holnap es holnaputan is aktualis lesz -
Eugene Roe
őstag
Nem fussa se vga fejlesztése, se gyártósorra a rekord bevételekből és részvényárfolyamból...
-
turbokappa
senior tag
Ki a pöcst érdekel,még jó áron vettem 1080-at. Békap6ják.😂
-
SaGaIn
senior tag
Amíg a bányászás be nem bukik, és nem fog egyhamar, addig nem érdekes ha gamerek nem tudnak vga-t venni jó nekik ami van, két évig simán el lehet egy teljesítményben RX480 feletti kártyával lenni (1060-1070-1080 és 1080ti)
addig nyugatan jegelhetik a kiadást nyomathatják a gyártást és számolhatják az extra profiti...egyébként minél többen bányásznak annál kisebb az esélye hogy bebukjon... mindig lesz aki megveszi ha más nem az alvilág
-
Nincs miért sietnie az nvidiának. Jól fogy a jelenlegi is, mindkét gyártótól eltűnnek a kártyák már a kapuban, és mire a bányászláz lemegy, elveszítik a pc játékosok cirka 30%-át, a többiek meg megveszik a bányából kikerülő kártyákat 'ócsóért.
-
jedis
senior tag
Ezzel tényleg a konzolok felé hajtják a "jónépet" !
VGA nincs, ha van is aranyárba. Memória árak a hegyekbe. Ha bebukik a PC gamer, az NV nagyot fog veszíteni, mondjuk az AMD is megérzi, de azért neki ott a konzol.
-
Tombi
őstag
válasz
Blazs120gl #14 üzenetére
+1
1060 egyelőre elég, ha nincsenek nagy igenyeid/im
-
Shing
őstag
Durva. Lazán 2 év lesz 2 széria között.
-
Segal
veterán
válasz
Blazs120gl #14 üzenetére
Ott a pont.
-
törölt tag
Ha ez igaz: "VGA-k zömét már a gyárból felvásárolják" és az is igaz, hogy a gyártók szerint nem tudnak mit kezdeni a bányászokkal, és csak a kereskedők gazdagodnak, akkor tényleg léteznek a párhuzamos dimenziók.
-
Akelaman
tag
Ha nagyon akartak volna, màr kihozhattak volna spec bànyàsz kàrtyàkat, vagy akàrmit, hogy tehermentesìtsèk a piacot, de nagyon jò ez nekik, ahogy van, hatalmasat kaszàlnak. Szerett gamer törzsvàsàrlòik pedig, a nyilatkozatokkal ellentètben, le vannak sajnàlva...
-
XuChi
addikt
Nem is baj hogy nem jön. Úgyis E-csákányként végeznék, valamelyik cryptobányában ..., vagy ha nem, akkor 2x 3x drágábban lehetne megvenni.
-
Chrys_
addikt
Miért adjanak ki új szériát, ha a jelenlegi csúcs kártyák árai is nőnek? Majd ha csökkennek (vagy nem
), esetleg a konkurencia kiad valami versenyképes cuccot, akkor majd az nVidia is lép.
-
flashpointer
őstag
Ah pedig mar ugy vartam mert epp aktualis lenne : /
-
Segal
veterán
Csiszolgassak csak meg az ujat nem kell kapkodni. Jo lesz az par honap mulva is
-
Ez csalódás mindenképpen, de talán csak meglepetést akarnak, és mégis lesz valami.
-
Samott
addikt
Igazabol tenyleg nincs ertelme sietniuk az uj generacioval, az AMD megoldasa meg a piacon levo generacioval is versenykeptelen es ahogy a cikk is irja barmennyit is gyartanak rogton elfogy. Semmi ertelme jobb kartyakat piacra dobni, nincs semmifele kenyszer.
-
Televan74
nagyúr
Ott a pont.Akkor idén VGA -t nem cserélek.Amire kell arra elég a GP104 is,és úgy néz ki hogy az Nvidia is így gondolja.Csak február van és messze még az év vége,jöhet még valami új játékos kártya.
-
GreatL
őstag
És előfordulhat az is hogy nem csak nem sietnek hanem direkt a jelenlegi technológiájukat árulják hosszú ideig, hogy még egyszer be kelljen mindenkinek vásárolni technológiaváltásnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest