- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz AuraSync #3413 üzenetére
Nyilván arra támaszkodok, amit olvasok, itt az egyik topikban van ennek nagy szakértője, 2 hozzászólást is írt az akkukról, kikeresem majd. Ez pl. szerinte nem érdekes, mivel eleve úgy vannak megcsinálva a mostani mobilok,hogy amikor 100%-ot mutat, nincs igazából annyira feltöltve, tehát gyárileg meg van oldva ez a dolog.
-
nagyúr
válasz AuraSync #3391 üzenetére
-Az a béna semmirevaló One UI még mindig olyan szinten fapados hogy az egy vicc.
iOS-t láttál-e már?
-A szuper gyors töltés biztos jó móka annak aki hamar akar akkut ölni.
Ezt el kellene felejteni. Nem árt neki. Olyan szintű szabályzás van benne, hogy nem lesz baja (figyeli a hőmérsékletet, ha kell, lejjevbb vesz, a végén igencsak belassul, stb).-Gyenge térerő vétel. (igaz valamivel jobb mint az A70, nem városba lakok)
Ez ilyan Samsung dolog, nekem Note-ok voltak (és van is 10+ jelenleg), cserébe legalább jó a SAR értéke. -
nagyúr
-
nagyúr
válasz MikeWazowski #2669 üzenetére
Hol lehet kikapcsolni? Én nem találtam, de valószínűleg, rossz helyen kerestem (lezárt képernyő).
-
nagyúr
Ez is igaz, Note 10+-om az egész hétvégét kibíja, hisz nem nyomkodom annyit. Viszont ha kellett egész nap, sosem volt olyan, hogy tötlenem kellett volna, egy napot bármilyen -általam durvának mondott - használattal kibírt. Persze nem tudom felvenni a versenyt azokkal, akik szó szerint rajta lógnak egész nap, az is biztos.
-
nagyúr
Mondjuk úgy nem nehéz jó akkuidőt produkálni,hogy agresszíven kib*szkod mindent a memóriából, amikor kedve tartja.
Én elégedett vagyok, bár Note 10+-om van. Tudom, történt némi visszalépés a legújabb exynos miatt. Úgy értem, nem előnyére változott az a chip a Note 10 után.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eladogeppc #2474 üzenetére
iOS híres a nulla közeli IDLE fogyasztásáról, ez nem újdonság, mindig is így volt.
-
nagyúr
válasz eladogeppc #2426 üzenetére
S20 és Note 10 széria között fél év van, kgy ugyanaddig fogják támogatni őket. Ez nem hiszem,hogy szempont. Kevés ember tartja már meg kb. 4 évig a telefonját, amíg jönnek rá update-k (2 főverzió, plusz a biztonsági és egyéb frissítések ugye).
-
nagyúr
válasz Chrissjim87 #2418 üzenetére
Mivel még nem jelent meg az új és csak hónapok múlva fog, így inkább úgy mondanám,hogy az aktuális csúcsmodell a Note 10 széria (természetesen a Note-ok között).
Tekintve egyébként, hogy az S20-akban lévő legújabb exynos-nál nagyon kijöttek a különbségek, amik messze nem voltak annyira nyilvánvalóak az előbbieknél, én biztosan Note 10-et vennék most is. Hozzáteszem, attól függ, milyen felhasználó vagy, épp tegnap fejtettem ki, hogy részemről, az én szokásaimhoz mérten ahogy eddig sem, úgy a legújabb exynos hátrányait sem "élném meg".
-
nagyúr
válasz eladogeppc #2377 üzenetére
Gondolom nem kell mondani, de hátha másnak jól jön: nulla órától éjfélig mutatja az adott napi SOT-ot, nem töltéstől töltésig.
-
nagyúr
Megvan még, most csekkoltam, alapból AAC és hiába állítom másra, visszaugrik arra. Mondjuk am inőséggel nincs bajom, messze jobban szól, mint bármi, van még egy wf-sp700n-em is, ahhoz képest is mérfüldekkel jobban szól és videók alatt nulla késés, míg utóbbinál azért zavaróan sok. Érdekes, mert az is AAC kodek.
-
nagyúr
válasz kisdobos0111 #2317 üzenetére
Ahhoz nem elég egy kis kamera lyuk, több hely kell (noccs).
-
nagyúr
válasz Luser2000 #2197 üzenetére
Nekem telekomos, és mint írtam, kijelzi. Esetleg a hívócsákijelzéshez lehet köze? Bár nem is hiszem, hogy van olyan előfizetés mostanában, amin ez nem volna aktív, ha köze is lenne hozzá.
Akkor még az lehet, hogy bár a szoftver nagyrészben ugyanaz, nekem 10+-om van (XEH), nem S20 széria.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Látod ez igaz és joggal elvárható. Note 9 után mikor a 10+ kijött, röhögtem, de tényleg. Most, sok frissítés után is azt mondom, hogy már közelíti a Note 9-et, de még mindig nem éri el és ez valahol szánalmas. Ahogy a 9-es is, ez is kb. egy éves korára "lesz ott kamerában", úgy gondolom. Ebből egyet tanultam: ha Samsung vonalon akarok maradni, akkor vagy nem veszem meg a megjelenéskor,hanem kb. fél évvel utána, vagy szemet hunyok addig a kamera szoftver miatti béna képkészítésére.
Ami vicces - és nem flémet akarok kelteni - Note 9 után volt pár hónapig egy sima i11-em, mielőtt megvettem a 10+-t. Az az első naptól odavert kamerában, ahogy üzemidben is. Ezt nem is tagadhatom, mert egyértelmű (most attól tekintsünk el,hogy maga az iOS 13 is átment jópár fissítésen, mire bugmentes lett, de a kamera alapból király volt, később a deep fusion erre még rátett). Persze, el kellett engednem, mert csomó feature-t amit rendszeresen használok, csak itt kapok meg, míg fényképet keveset készítek. Szóval van időm megvárni, mire kiforr a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Juhaszatti #1847 üzenetére
Azt is kell nézni,hogy S10 hány updaten van már túl. Lehet, mikor kijött az sem muzsikált így, sőt.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz nightzone #1766 üzenetére
Nem érdemes. Több dolog miatt is. A gyári szép, víztiszta, a MO meg narancsos felület lesz és nem lesz homogén egy-egy szín, mintha "nagyon finom szemű csillámpor" lenne a kijelző és a fólia között. egyébként teljesen ugyanaz, mint egy Ultimate Shield, vagy Gadgetshieldz, csak sokkal drágábban.
Nincs ott semmi folyatás, lefújják folyadékkal, majd felteszik és száradás után lesz jó. -
nagyúr
válasz Juhaszatti #1697 üzenetére
"Bár gyanítom a hangerőgombokat nyomkodtad, annak meg ki kellett volna ezt kapcsolnia."
Csak akkor, hogy ha neki a média hangerőre volt állítva, nem pedig a csengési hangerő állítására.
-
nagyúr
válasz polonic #1619 üzenetére
Ugye a good lock az csak egy apk kezelő app, itthon nem elérhető, helyette a nice lock van. Aztán utána lehet az AKP-kat feltenni, amik itt megjelennek és lehet őket konfigolni (pl. taks changer, stb.).
Én csak az említettet használtam, de sajnos lassítja a folyamatot, nem jó az animációja, így hagytam a dolgot.
-
nagyúr
válasz ckaresz122 #1485 üzenetére
Melyiket? Csak mert az S20/S20+ és az ultra topikba is beírtad ugyanezt szóról szóra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz NavySeal #1475 üzenetére
Persze, beállítások - alkalmazások - ott kiválasztod az appod - értesítések - ezen belül lesz 1- vagy több opció, attól függően, hányfajta üzenetet tud megjeleníteni, de ezekre rányomva ott lesz, hogy "zárolt képernyő". Itt lehet állítani, mit mutasson.
Illetve van, hogy külön van alkalmazáson belüli értesítések: itt is ki lehet kapcsolni az előnézetet.
A lényeg, hogy appponként tudod itt állítani. Amit polonic mondott, úgy meg az összeset tudod egyszerre állítani, hogy mutassa, vagy ne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Így van, nem volt célom a kötekedés, Note 10+ tulajként figyelem az S20 széria dolgait és nagyon para ami megy mostanában a Samu táján. Én azt látom, hogy pont az általam birtokolt telefon procija az utolsó telefon, ami még érdemben fel tudta venni a versenyt saját Sandragonos ellenfelével. A kamera már az enyémnél is neccesebb, vagyis inkább a szoftver, amivel még lehetne csiszolni vele. Note 9 volt a közvetlen elődje, a mai napig azt mondom, az jobb képkeket csinált ugyanenyni idősen, ugyanennyi frissítéssel a hátamögött, mint a 10+. Ez pedig valahol nagyon szomorú. Annyira azért nem érdekel mégsem a dolog, mert nagyon keveset fotózom, nem vagyok az a fajta, aki az életénem minden mozzanatát fényképezi és/vagy posztolja. Viszont azon a kevés fotón is észrevehető a különbség, gondolom,ha sokat csinálnék, hatványozottan előjönne és zavarna.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TheBikerider #1351 üzenetére
Igen, a hz-re, és direkt appot mondtam, nem játékot. Volt is erről szó, apponként ugrálhat a hz, attól függően, támogatja-e, vagy nem.
-
nagyúr
válasz TheBikerider #1348 üzenetére
Dinamikusan váltogatja attól függően, hogy az adott app támogatja-e vagy nem.
-
nagyúr
válasz polonic #1247 üzenetére
Szerintem nem csepptöltögeti. Van 2 Sony-m ( wf-1000xm3 és wf-sp700n), belerakom, fetölti, majd hagyja merülni (nyilván kikapcsolt állapotban nem sokat merül, de volt, hogy nem vettem egyiket elő 2 hétig, majd kivéve a tokból 70%-on volt). Csak akkor kezdi el újra tölteni, ha használod és visszateszed.
-
nagyúr
Köszi.
Mondjuk az, hogy a gyártó az ilyeneket "bruttóban" adja meg, és igazából az abból számított nettó van benne, az megszokott. Az elektromos autóknál is ez van, de gondoljunk akár a sima winyókra, ahol az 1000-1024-es váltószám számolás miatt egy 1 TB-os vinyóból nálam pl. ~976 GB a valós.
-
nagyúr
válasz HUNgabus #1141 üzenetére
Accu battery és hasonlók összevissza tippelgetnek, főleg ami a várhatő élettartamot és egyebeket illeti. Azok a progik tundak pontosak lenni, amihez root kell. Én így tudom, javítson ki valaki ténylegesen hozzértő, ha tévedek. Bár ezt az infót is itteni "ténylegesen hozzértőtől" tudom, szóval....
-
nagyúr
válasz PedroPascal #1122 üzenetére
Használtam, még Note 9-en. Samsung Store-ban tették fel, ott is leragasztották a felső hangszóró helyét, mert ha oda befolyik az UV ragasztó, akkor "vége'. Itt sokkal nehezebb, látni is alig lehet.
Jó volt az biztos, viszont körban a szélén azért koszolódott rendesen és ha meg akartam takarítani, akkor egy-egy kis ragasztódarabot kikapatzam véletlen, az pedig hülyén mutatott. Persze lehet, hogy csak nem törölték körben meg felrakáskor rendesen és sok ragasztó maradt, amit utólag már nem lehett helyrehozni. Vébül inkább levettem és használtam minden nélkül. Meglepően jól bírta az üveg, karcmentesen adtam el. -
nagyúr
válasz PedroPascal #1119 üzenetére
Ez nem fólia, hanem üveg, és működik vele az ujjlenyomatolvasó is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz leslien #1079 üzenetére
Hát, az az Exynos, ami most a Note 10-ekben van, remek, több tesztet is láttam, teljesen felveszi a Snapis verzióval a versenyt. Az új 990-essel lehet nagyobb gond (ahogy itt linkeltétek is). Nagy eséllyel ezt kapja a Note 20 is még idén, de ne legyen igazam.
xedamen: Volt iPhone 11-em, élmény, ahogy szólt, de a Note 10+-om se jelentett visszalépést, nagyon jól szól az is. Persze én nem üvöltetem, mint a tinik az utcán, hanem filmet/youtube videót nézek asszonnyal rajta, füles nélkül itthon. Ebben nincs számottevő különbség számomra iPhone 11 és Note 10 között.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ahogyn ézem, gyárilag fent van, letörölni nem lehet, de ki lehet kapcsolni és ezzel együtt kényszerleállítani is. Nekem így nem fut a háttérben. Viszont ha azért használod és csak nem szeretnéd, hogy amikor nem nézed, ne zabáljon akkut, akkor nem tudom, mit kellene tenni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz TheBikerider #925 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen másik telefonnal párszor, ha be volt kapcsolva az LTE és a VoLTE. Néha mintha szarul építette volna fel a hívást. Újbóli hívásra általában megszűnt a probléma, vagy ha kikapcsoltam. Előfordult Note-on is és iPhone-on is, szóval é negyértelműen ennek tudtam be a dolgot.
-
nagyúr
válasz csacsi67 #909 üzenetére
Nyugodtan, ezért vagyunk itt
Szóval a teljes kép akkor: ezt mindenképp így kell beállítani, hogy jól működjön. Ehhez sajnos hozzájön az, hogy a gmail-t sűrűn frissítik és állandóan váltakozik a dolog, egyikkel elcseszik a szinkront, másikkal meg megjavul. Ez egy állandó és bosszantó körforgás. Elég a véleményeket időrendbe rakni, ott is ezt lehet olvasni ("jajj, elcseszték", aztán meg minden ok, remekül szinkronizál" és így tovább).
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #900 üzenetére
Én az első Samsung telefonomnál megtanultam, hogy ezt el kell játsznai minden alkalmazásnál, amitől egybőli értesítést várok (bár érdekes,hogy a messenger nálam optimalizálva van, mégis minden jön időben. Persze elhet van pár perc delay, fogalam sincs, nem vagyok ráfüggve, hogy órákat nyomogassam egy nap, facebook meg le is van tiltva).
-
nagyúr
válasz PeteePeti #895 üzenetére
Nekem is volt ilyen (igaz Note 10+), mert úgy csináltam, hogy előre feloldottam a telefont és mikor kb. egy fél perc múlva fizettem volna, visszabodott. Gyorsan lezártam a telefont, ujjlenyomattal újból feloldottam és egyből működött.
Eddig úgy tudtam, hogy feloldás után 2 perces időkeret van fizetésre, lehet ez megváltozott azóta.
-
nagyúr
válasz heidrich #849 üzenetére
Pro max legendásan jól bírja, plusz ott az iOS szinte nulla idle fogyasztása. Nem értem, miért kell ezt állandóan kivesézgetni, köztudott, hogy ez ilyen.
Nekem is volt sima i11, és mivel napközben nem sokat nyomkodom, nagyon kijött, hogy a Note merül ha hozzá sem nyúlok, a másik meg (szinte) nem. Vissza is sírom a dolgot, de hát mit csináljak, ha magától a rendszertől nem kapom meg azt, ami jelen pillanatban a felhasználói szokásaimat jobban kielégíti...szerk.: Most nézem, erősen darál a gboard a háttérben, a fogyasztás több, mint negyedéért az felel. Én tudi utána járnék/kipróbálnék másik billt...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TheBikerider #827 üzenetére
Igen, de ettől nagyon sötétben kikapcsol magától. Érdekes hogy erre nincs külön kapcsoló.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezek a hülye betűtípusok gyárilag benne vannak az oprendszerben?
Nézem itt a shotokat és némelyiktől kiráz a hideg. Tudom nem vagyunk egyformák :D
-
nagyúr
Ezért írtam, hogy a nagy többségre biztos nem vonatkozik. Az tény,hogy iPhone nekem jobban bírta, köszönhetően a csodálatos, szinte nulla IDLE fogyasztásnak, de ha mindkettőt folyamatosan használom, kb. ugyanúgy merülnek (i11 vs. Note 10+.). Ezért hülyeség a sok merülős teszt, mert az üresjárati fogyasztást nem veszi figyemebe.
-
nagyúr
Szerintem meg se várd, amíg beáll az akku (ahogy ma már vagy 3szor le lett írva), könyveld el, hogy ez így sz*r és add el.
Amúgy én totál irigylem azokat az embereket, akik 7-8+ óra SOT-al elégedettek. Ha ennyit tudják nyomkodni egy nap a telefont, irigylem azt a munkahelyet (Persze tudom, egy nap nem 7-8 órából áll, de ha van ennyi idő csak pusztán SOT-os mobil használatra, az szerintem durva).
Nem trollkodok, vegye magára az, akire vonatkozik, nyilván kevesen vannak.
-
nagyúr
Nyilván, de én nem is mondtam, hogy bármit is le kellene tiltani. Tisztában vagyok bele, hogy idle-ben szépen fogyaszt a droid, ezt mindig visszasírom iOS-ből (ott gyak. nulla az idling fogyasztás).
Puma K: Pár nap, max. egy hét. Érezhetően jobban bírta ezen idő leteltével.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valószínűleg arra reagált, hogy ha kikapcsolja a 120-at, akkor sem sokkal jobb a helyzet... Nem is értem, miért kell egyből siránkozni, várni kell pár napot, mire a rendszer már befejezi az optimalizálgatást, felfogja azt a sok dolgot, amit állítgat, telepít az ember az elején. Bár hiába van ez leírva minden ötödik hozzászólásnál, akkor is előjön.
Kicsit olyan ez, mint mikor valaki oprendszert vált (tökmindegy, hogy doridról ios-re vagy vissza), elkezdi használni, majd pár óra után mivel semmi sincs ott, ahol megszokta a másik rendszeren, illetve máshol kell beállítani, közli, hogy "Hát ez szar, adom el a p*csába, nem tudtam megszokni". Mégis pár óra alatt mit lehet megszokni? Max. a f*ngszagot egy ablak nélküli meeting szobában basszus.... nem pedig átszokni több év alatt kialakult berögződésekről.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #565 üzenetére
Viszont napra lehet, így ha mondjuk éjfél után egy perccel leveszed a töltőről, látni fogod, hogy aznap mikorra mertül le. Ettől még hülyén van megcsinálva, de valami támpontot már adhat a SOT-ról.
-
nagyúr
Hát, mint kierült, már nem tiltott, de régebben úgy volt,hogy vag ya hozzászólás számát raktuk elé, vagy a nevet. pl.:
polonic: Igen, voltam én is megnézni, de emiatt nem fogok váltani Note 10+-ról, bár a sima S20+ mindenképp kézreállóbb számomra.
fogtunder: Hát, kár érte, valahogy a régi szabálynak volt értelme szerintem. Meg lehetett oldani,hogy egy hozzászólásban válaszoljunk többre, és nem az volt, hogy akár egy fél oldalt egyetlen ember posztjai tesznek ki, csak mert mindenkire külön hsz-ban "reagál".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MIUI / HyperOS topik
- Sorozatok
- Adobe Photoshop
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Windows 11
- Hardcore café
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest