Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Lehet két héten belül kötelezően át kell állnunk céges telefonra. Ebben az esetben a Note I-et eladnám. Februárban lejárt az 1 év. Mennyiért hirdessem meg? Ha nagyon gáz, akkor inkább a gyereknek adom, vagy valami ilyesmi. Amúgy nagyon szép az állapota, a kijelzőn egyetlen 2mm-es hajszálkarc van, de csak spéci szögekből látszik, tisztítás után. Ha ez nagyon OFF itt, akkor privátban is jöhet a válasz.
Köszönöm!
-
ROBOTER
addikt
Nem siették el a frissítést, de 1 órája nekem is jelzett a drága. Remélem nem kiabálom el, de nekem eddig a legnagyobb gondom a névjegyek és a tárcsázó katasztrofálisan lassú működése volt, egyszerűen akadályozott a napi munkában. A névjegylista gyorsan bejön, bár kicsit akadozva görgeti.
-
ROBOTER
addikt
Köszönöm, akkor türelmes vagyok.
-
ROBOTER
addikt
Üdv! Kéthavonta egykérdéses júzer jelentkezik.
Mi újság hivatalos (független) frissítés témakörben. Szó volt itt december elejéről, de az már tovaszállt. Kösz!
-
ROBOTER
addikt
Hogyan lehet "elfeledtetni" a bluetooth eszközt a Note-tal?
Van egy Plantronics BT headsetem, ami az első ICS frissítés óta képtelen párosodni. Nem is használtam jó ideje, most elővettem, feltöltöttem, de ahogyan bekapcsolom a bluetooth-t, azonnal megjelenik az eszköz, és ha rákattintok, "hibás PIN"-t ír. Egy újrapárosítás gondolom segítene, de ilyen opciót nem látok.
-
ROBOTER
addikt
válasz
KTTech #14758 üzenetére
Na ha már itt vagy, akkor egy szakmai kérdés. Persze bárkitől szívesen veszem a választ.
Nekem két bajom van a Note-tal. A képernyő és a telefon/névjegyfunkciók viszonylagos lassúsága. Az előbbit kitárgyaltuk (nagyjából), utóbbit okozhatja-e, hogy a SIM kártyám kb, 10 éves és nagyjából tele van?
A névjegyek beállításaiban a megjelenítés úgy van beállítva, hogy csak a telefonnal foglalkozzon, amiből józan ésszel az következne, hogy nem foglalkozik a SIM-en lévő névjegyekkel, nem olvassa azokat. De ez nem igaz, ha a tárcsázóval egy telefonszámot kezdek beütni, a SIM-en lévő névjegyeket is előveszi és megjeleníti.
-
ROBOTER
addikt
puskint, Kapanyél: köszi a segítő szavakat. Mint irtam, jelenleg is Note-om van, ha újra Note mellett döntenék, akkor az is lehetne az egyik szempont, hogy javult-e a kijelző (az enyém a sötét árnylatoknál néha borzalom). Ebben tudtok bíztatni?
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Galaxy Note telefonomat most lecserélhetném egy új Note-ra (nem II-es, csak új példány) vagy egy S III-ra.
Közel egy évvel későbbi gyártású Note-ban van esély, hogy jobb a kijelző?
Talán az S III kijelzőjének mérete még nem lenne akkora visszalépés számomra, hogy ez számítson. Viszont rosszabb építési minőséget nem fogadnék el. A kamera is egy picit aggaszt, Lényegesen rosszabb üzemidő is zavarna.
További szempont, hogy csak gyári ROM-mal használhatnám, bármelyik mellett is döntök.
Hát én immár mit válasszak?
Előre is köszönöm a jótanácsokat! -
ROBOTER
addikt
válasz
kchris78 #10794 üzenetére
Bevallom őszintén, nekem semmi bajom nincs a Note kiviteli minőségével. Csoda, hogyan lehet egy ilyen arányú telefont ennyire merevre megcsinálni, miközben belül nem tömör fém van. Én kifejezetten szeretem kézbe venni, minőségi a cucc.
A szoftver és a kijelző lenne jó. Ez a kettő jelenleg egy 10eFt-os telefonhoz illik, nem egy ilyen árú készülékhez.
-
ROBOTER
addikt
Na ráengedtem otát, pont olyan használhatatlan szar az egész, mint eddig.
5..10 hívásonként plusz 1 percet elvesz az életemből. -
ROBOTER
addikt
Az előbb szólt OTA, hogy frissítés van, csak most nem vagyok otthon.
Számíthatok valami jóra? -
ROBOTER
addikt
Na tegnap óta kétszer indult újra a telefon. Egyszer a tokjában volt, és hallottam az üdvözlő dallamot, megnézem, újraindult. Ma pedig kora reggel Opera Mini böngészés alatt.
Az újraindulások után (most másodszor története során) így hozza be a háttérképet:
Másfél oszloppal el van csúszva. És csak akkor áll vissza, ha újra beállítom a háttérképet.
-
ROBOTER
addikt
Gyári ICS-sel tapasztaltatok olyat, hogy teljesen következetlen az akkumulátor merülése?
Az utóbbi 3-4 töltés katasztrófa volt, fél nap alatt 20-30% közé ment a töltöttség 100%-ról indulva, 5-10 perc beszélgetéssel, kikapcsolt wifivel, alkalmazások nélkül. Többször kikapcsoltam a készüléket, majd vissza, semmi változás.
Kínomban kivettem az akksit, visszaraktam, feltöltöttem, 3x annyit bír.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Keeperv85 #7653 üzenetére
Az a baj, hogy ezek kőművesek, nem programozók. Téglákból építkeznek, semmivel sem törődve. Egy kétmagos, 1.4GHz-en futó processzornál elérték, hogy egy zsebszámológép szintű műveletre másodperceket kell várni.
Én ilyen munkát életemben nem adtam ki és nem is adnék ki a kezemből.
Menjenek az anyjuk ..csájába. 150eFt-os sávban mozgó készülékekről beszélünk, és lassan oda jutunk, hogy használhatatlan. A frissítés óta többször nem érzékelte az ujjamat a telefon, amikor fel akartam venni. Az akkumulátor néha lemeríthetetlen, néha 10 óra alatt készenlében lemegy 80%-nyit. A kijelző szarabb, mint a megvásárláskor, a sötétebb képek nézhetetlenek, a hívás átmentes háttere úgy néz ki, mint egy meghibásodott utcai kivetítő.
Kellene egy legalább EU szintű rendelet, ami ilyen minőségi kifogások esetén betiltaná a forgalmazást és kötelezné a gyártókat a kártalanításra. Utána lenne minőségi változás.
-
ROBOTER
addikt
Ha már ennél a vitánál tartunk:
Ha az alapján osztályoznánk a telefonokat, hogy mennyi idő alatt lehet hozzáférni a névjegyekhez, akkor eddig iPhone 3G-m a negatív rekord, az utolsó hivatalos iOS telepítése után 8 másodperc volt a rekord. (persze átlagosan ettől kevesebb)
Na most a Note-om kezd belehúzni, az ICS telepítése óta vannak 3-4 másodperces megállások. Még 1-2 frissítés és rekordot dönt.
Szeretem a modern technikát.
procedure onNévjegygombClick;
var i: integer;
begin
for i:=1 to 100000 do delay;
startnevjegy;
end; -
ROBOTER
addikt
Szerintetek az, hogy a Note egyáltalán nem áll rá roaming szolgáltatóra, amikor külföldön vagyok, az készülék/szoftver gond, vagy valami szolgáltatói/SIM hülyeség?
Régebbi telefonokkal simán ment, 10 éve van meg ez a SIM kártya.
Akár átmegyek a határon, akár a túloldalon kapcsolom be a telefont vagy lépek ki repülő üzemmódból, rá kell mennem a keresésre, eltalálni, ki a partner, és kiválasztani. Ilyenkor megjelenik az R betű fent, és minden működik.
-
ROBOTER
addikt
Mindenkinek működik a Bluetooth a hivatalos frissítés óta? Én nem tudom párosítani a Plantronics sztereó headsetemmel.
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok.
Kb. egy félórája én is frissítettem.
Én eddig "film" képernyőmódot használtam, nem szeretem a túlszaturált színeket. Most ebben a módban a képernyő enyhén kékes, fakó, bár nem zavaró. A másik két üzemmódban természetesen ez nem jellemző.
Úgy látom, azokat az átmenetes képernyőtartalmakat, ahol a képernyő hibája megmutatkozott, úgy próbálják kikerülni, hogy világosabbra cserélték a képernyő-területet. Pl. hívásnál alul az eddig feketébe, egy hirtelen átmenettel bebukó rész most szürke. Tehát ez az egész képernyőmizériás hiba magának a kijelzőnek és meghajtó áramköreinek hibája.
A menüben érezhetően gyorsabban reagál az érintésekre.
Úgy látom, a Kiest kifejlesztő programozó ikertesója is Samsungnál dolgozik grafikusként, ő tervezte az akksivisszajező ikont a felső sávra.
-
ROBOTER
addikt
Már Samsung magyar nyelvű aloldala is felhozza az angol nyelvű ICS-es felhasználói kézikönyvet a terméktámogatás alatt, de a magyarról még semmi hír, a KIES továbbra is kussol. Biztosan most keresik ki a szótárból a call és settings szavakat.
-
ROBOTER
addikt
Szerintetek a független telefonokra az OTA frissítés nagyságrendileg mikor várható?
-
ROBOTER
addikt
Nekem első kettő nem látszik, utána inkább csak soronként van látható emelkedés.
-
ROBOTER
addikt
Üdv!
Kicsit kikerültem az információhalmazból, amióta az első hetek elmúltak a vásárlás után, és a telefon "csak" használati eszköz lett.
Körvonalazódik már valami megalapozott dátum a hivatalos ICS frissítésre? Vagy még mindig csak pletykaáradat van?
-
ROBOTER
addikt
válasz
BladePocok #2808 üzenetére
Skype nem jó? Vagy valamelyik msn protokollt ismerő program, pl. msn withyou? Vagy a natív yahoo kliens?
-
ROBOTER
addikt
Egy kis adalák a fogyasztáshoz:
Lakóparkban lakom, kismillió WiFi, a MacBook Pro meghülyül tőle, ez komoly.
Legalább 15 routert látnak az eszközök, de általában ettől is többet. Ha itt van bekapcsolva a WiFi a Note-on, akkor feltűnően gyorsan merül az akksi.Ha kikapcsolom a WiFi-t, látványosan javul a készenléti idő. Pl. egy lefekvéskor 100%-os állapot 98-ra merül le reggelre. WiFi-vel ez 3..4-szerese.
Ezért ha itthon vagyok, csak akkor van bekapcsolva, ha ténylegesen a telefonon netezek, frissítek stb.
-
ROBOTER
addikt
Van egy kérdésem:
Van arra valami megoldás, hogy memóriatisztítás után hasonló legyen a foglalt memória mérete?
Bekapcsolás után 2XX MByte, pár nap után 380-450-re lehet lecsökkenteni tisztítással a foglalt méretet. Én nem kapcsolom, nem is kapcsolhatom ki a telefont éjszakánként.
-
ROBOTER
addikt
A Note-on a gyári rommal lényegében minden laggol, teljesen kiszámíthatatlan időkkel. Van némi összefüggés azzal, hogy fut-e valamilyen alkalmazás közben. A névjegyek néha 1-2 tizedmásodperc, néha 2 másodperc alatt jelennek meg.
Én nem raktam fel rá még más romot, megvárom az ICS-t, utána döntök.
-
ROBOTER
addikt
válasz
toxicdog21 #2379 üzenetére
Nekem 2 nap, mert délután rendeltem. Ha délelőtt megrendeled, akkor egy nap. Illetve Budapesten belül lehet kérni azonnali kiszállítást, de akkor nem ingyenes.
Annyit azért megtettem, hogy a klikkelés előtt felhívtam a webshop ügyfélszolgálatát, és megkérdeztem, hogy készleten van-e a cucc. Pár óra múlva jött az sms, hogy kézbesítésre előkészítve.
-
ROBOTER
addikt
válasz
killerjohn #2299 üzenetére
Igen, a nyomáspontja stabil, de először egy tized mm-t "beesik", és utána van ellenállása.
Ha romlik, akkor szervíz. Egyelőre nem izgat, csak furcsállom.
-
ROBOTER
addikt
A home gombom elkezdett lötyögni. Éppen ideje, már van kb. 3 hetes a telóm...
-
ROBOTER
addikt
válasz
killerjohn #2267 üzenetére
Avassátok be az tájékozatlant légyszi! Ez a 3 rendszergomb most már mindig a képernyőn lesz ha ICS-re frissül a gép?
-
ROBOTER
addikt
Csak tudnám, miért van szüksége egy billentyűzetprogramnak internethozzáférés engedélyre.
Az alkalmazások 90%-a kér erre engedélyt, a semmit sem csináló widgetek is, de ha máshoz nincs engedélye akkor max. nem kívánt adatforgalmat tud generálni.
Bill. olvasás + internet együtt olyan potenciáis veszélyforrás, hogy az ilyet egyszerűen azonnal tiltanám a marketben. Pl. az Anysoft nem kér engedélyt internethez.
-
ROBOTER
addikt
Emberök!
Már sok évvel ezelőtt is birizgálta a fantáziámat egy bluetooth karóra (SE volt talán).
Vicces, mert életemben nem hordtam pár hónapnál tovább órát, nem viselem el. Viszont a note mellett optimáis megoldás lenne egy ilyen, Naponta legalább 40 percet gyalogolok, fülessel a fejemen.
Egy BT fülessel és egy ilyen karórával tudnék hívásokat kezdeményezni, jobban navigálni a zeneszámok között, sms-t olvasni (nálunk a vezetői értesítési rendszer sms alapú, és pont reggel elég gyakoriak az üzenetek).
A Sony Mobile pontosan most fog kiadni egy ilyet.
Véleményetek? Designed for Android, optimized for Xperia a mottó, de elvileg ettől működhet a note-tal is. Találkoztatok már esetleg más ilyen smartwatch megoldással?
-
ROBOTER
addikt
Megszentségtelenítettem a note-omat.
Sajnos a 0 nem csinál semmit, az 'í" helyén van a 0, és az "ű" helyén az í.
"ű" nincs.Csak kiváncsi voltam, működik-e a két bt. eszköz egyszerre. Frankó!
-
ROBOTER
addikt
Egy hülye kérdés: a fizikai gomb belsejében a kibontás után van védőfólia? Úgy néz ki mintha lenne, de nem merem kapargatni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Cyberpunk #1763 üzenetére
Na jó, de az utóbbi 9 évben azzal kezdem a dolgot, ha új telefon kerül a kezembe, hogy szinkronizáltatom az outlook névjegyzékkel, az pedig a gyári szoftverekkel történik. Hát itt nem működött + ha megy a Kies, addig a Core 2 Duo-s notebook-on a böngésző 1 másodperces késésekkel veszi a billentyűket. A .NET-es alapokról és az ergonómiáról + esztétikáról nem mondok véleményt, mert nem tudom, van-e közöttetek Microsoft fan.
De tojok én erre, szerintem barátok leszünk a telefonnal, nagyon tetszik eddig ez az elektronikus vágódeszka.
-
ROBOTER
addikt
Én ezt a kiest eddig csak láttam, nem használtam.
Nyilván a telefon használati értékét nem ez fogja meghatározni, de jajj, milyen évet is írunk?
-
ROBOTER
addikt
A képernyő sorai simán eltérő fényerővel világítanak, mintha valami kalibrációs hiány lenne.
Egy átlagos képernyőn vagy egy részletekkel teli képen ezt nem nagyon veszed észre. Ha egy olyan fényképet nézel amiben viszonylag homogén területek vannak, vagy ha görgeted a képernyőt, akkor az egész képernyő csíkozódik.
-
ROBOTER
addikt
Na megérkezett. T-mobile webshopból. Szép, jó meg minden, a képernyő csíkos.
-
-
ROBOTER
addikt
válasz
Cyberpunk #1717 üzenetére
Bevallom töredelmesen, én gyerekkorom óta programozom és mostanság is munkaidőn túl több nyelvet és platformot űzök, de az utolsó kívánságom, hogy a telefonomat baszkuráljam. Használatra kellene.
Gondolom (remélem) azért olyan nem történhet meg, hogy az ICS a T miatt nem jelenik meg.
Pixelgarit meg tudod erősíteni? Ugyanaz, mint Samsung monitorokonál (3 napon belül subpixel is)?
-
ROBOTER
addikt
Még abban segítsetek, hogy a telefonra 3 napon belül van a megszokott Samsung pixelgarancia. Egyetlen hotpixelnél cserélik? Vagy csak a TCO előírásai érvényesek?
-
ROBOTER
addikt
Kint vannak a t-mobilnál a note árak.
-
ROBOTER
addikt
válasz
killerjohn #1642 üzenetére
Összesítve kb. 2 órán keresztül fogdostam és interneteztem vele a Telenor üzletben. Rettenetesen tetszik, ez a nekem való teló.
A képernyő mizéria azért foglalkoztat, mert ott nem tudtam gyenge fénynél/sötétben megnézni, és az ilyen hibák olyankor tűnnek fel. Nálam pedig az ilyen használat is gyakori. Befekszem az ágyba és lefekvés előtt még egy kicsit szórakozom vele.
-
ROBOTER
addikt
"Itt a kezemben a pénz" és nem tudom jól elkölteni. Ez a telefon volt a kiszemeltem, de nekem, mint amatőr fotósnak ez a képernyő-dolog nagyon gáz. Nem gondoltam volna, hogy ez 2012-ben előfordulhat. Még nem tettem le róla, ha bármi remény van arra, hogy ez a dolog orvosolható, akkor meg fogom venni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
killerjohn #1612 üzenetére
A Karma által betett képen nem csak csíkozás látszik, hanem mintha nem lenne monoton emelkedő az árnyalatsor, csökkenések is vannak benne. Valószínűtlen, hogy ez a kijelző hardver hibája, ez úgy néz ki, mintha hibás lenne a Lookup Table (LUT) ezért adok némi esélyt annak, hogy valóban driveres gondok vannak, amennyiben ezért a driver felelős és nem pedig a kijelző vezérlőchipje.
-
ROBOTER
addikt
válasz
killerjohn #1580 üzenetére
Most már csak az tenné fel az i-re a pontot, ha te is megcsinálnád a tesztet és feltennéd ide a képet.
-
ROBOTER
addikt
válasz
killerjohn #1531 üzenetére
Remélem, hogy ez egy a sorozatgyártás elején fennálló hiba, amit javítanak. Ezzel nyugtatom magam. Na ok, köszi a segítséget, tényleg meg fogom nézni magam.
-
ROBOTER
addikt
A képernyővel elégedetlenkedők közül lenne olyan, aki hajlandó lenne megmutatni a kifogásait? Gyanítom, hogy ezt a Telenor üzletben nem fogom megtapasztalni, ha eddig nem vetem észre. Debreceni vagyok, de Budapestig belefér bármi. Úgyis ott venném meg,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A koreai gyártó úgy döntött, hogy visszanyúl a gyökerekhez; legújabb készülékük sok szempontból egy régi PDA-ra hasonlít.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest