Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gti16v
őstag
sziasztok.
Van egy blu ray film a HDD-n,power dvd 9 le is játsza,5.1 be is...elvileg magyarnak kéne lenni,de nem tudom,beállitani.
Valami tippet esetleg aki tudja ,hogy kell beállitani??vagy valami virtuális blu ray lejátszó progit esetleg(név)...vagy esetleg egy daemon tools szerű progit ami kezeli a bluray formátumot...
köszönöm
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
dezz
nagyúr
válasz antikomcsi #14 üzenetére
"A minőségről csak annyit, hogy 42"-os tévén nézek dvd-t, ráadásul a leggagyibb kábellal, aminek az egyik vége kompozit (nem komponens) a másik meg scart. És így is bőven jó a minősége a képnek, igaz az ajánlott távolságból nézem, nem 12 centiről."
Ugh... Na nézzük:
[link] (1 feet = 30.5cm)>3.8m-ről kell nézned ahhoz, hogy ne láss különbséget... Ez lenne az "ajánlott távolság"? Nem, már ne haragudj, de ez inkább "parasztos" (ti. vidéken divat)...
A mozivásznat is 2km-ről nézed? Filmezéshez olyan távolságból érdemes nézni a képet, hogy a látómező jelentős részét lefedje. 42"-est 1.8m-ről nézve ez épp hogy elmondható. És nicsak: ez már épp elég a full-HD teljes élvezetéhez... 2.5m-ről nézve: a 720p teljes élvezete. De még 3m-ről nézve is jól látszik a különbség a DVD és a 720p között...
Hacsak nem vagy csökkentlátó -- utóbbi esetben viszont nem csoda, hogy "Nem látok fényes jövőt a br előtt."
(#15) t72killer: A műsoros Blu-ray lemezek többsége ugyanazt a tömörítési szabványt (H.264/AVC/Mpeg4-Part10) használja, mint az .mkv-k, csak nagyobb bitrátával. Monitoron nem annyira jön ki a különbség közöttük, de egy nagyobb, kontrasztosabb képű HDTV-n már igen.
Egyébként a "szebb" és "élesebb" jelzők helyett v. mellett én első helyen a nagyobb részletgazdagságot emelném ki, ami sokkal inkább megfelel az igazi mozis kép fényképszerűségének! (A DVD is lehet szép meg éles, ha elég távolról nézzük... )
Vtwo: Szerintem jóval nagyobb is az ugrás itt, mint egy nem 10. másolat, hanem minőségi műsoros VHS és a DVD között. (A sorszám pl. megegyezik [ez következik a PAL szabványból], csak a vízszintes felbontás jobb kissé. Mégegyszer hangsúlyozom, minőségi, gyári műsoros VHS-ről beszélek. Gazdagabb országokban nem ment annyira a másolgatás!)
(#21) hoffman_: De hiszen már itthon is alig vesznek ma már CRT-s tévét. És hacsak nem valami 26" alatti flat panel tévét vesz valaki, akkor már szinte csak minimum 1366x768-as felbontásút kap, ami jobb, mint a 720p. Márpedig a többség 26"-32" sávban vásárol...
(#29) deicide: Tehát, nem egészen 2db 1 terás vinyót lehet érte kapni. (Csak hogy rögzítsük az adatot.)
(#42) Dr. Akula: Jó dolog a HTPC, csak éppen nem tömeg-termék. Arról nem beszélve, hogy vagy 2x annyiból jön ki, mint egy asztali Blu-ray lejátszó.
Peat;): Sony, Sony... A HD_DVD sokkal kevesebb cég "bulija" volt, mint a Blu-ray... Gyártósor ide vagy oda, drágábban adták a lemezeket...
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
"na igen, viszont az akkori 1000 forint és a mostani 1000 forint között is van különbség"
Számtech téren nem sokat változott az az 1000 forint amennyire nekem rémlenek az árak, így nem igazán értem hogy a forint más területeken valós gyengülését mért kevered ide. Ráadásul a fizetések (bármennyire is az ellenkezőjét érezzük) nőttek, tehát számtech szférában azért ez nem igaz hogy gyengült. Nézd meg ma hány embernek van számítógépre és notebookja. Inkább a nagyobb piac miatt könnyebbnek kéne lennie a helyzetének. A gond az hogy anno a cd/dvd ugrás volt, ez meg egy technológia nyúújtása méregdrágán, mert az olcsó (hd dvd) az nem kellett. Avagy a sony többet fizetett a stúdióknak.
Vagy úgy gondolod hogy anno 1000ft-ból kétszer annyi sört telt ki? Mert akkor anno még nehezebb volt a dvd dolga mint a blue raynek most! -
nagyúr
válasz Dr. Akula #68 üzenetére
régi szép idők...
emlékszem a heroes of might & magic 2 ripelve volt 38 kislemez.@dabadab: na igen, viszont az akkori 1000 forint és a mostani 1000 forint között is van különbség.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
dabadab
titán
válasz asadasad22 #65 üzenetére
"szerinted a cd vagy dvd mennyibe került a megjelenésekor, és ahhoz képest mekkora tárhellyel rendelkezett?"
Lehet, hogy akkor meg nem eltel, de amikor megjelentek az elso CD irok, akkor a tipikus PC-kben meg boven 640MB-nal kisebb HDD-k voltak.
DRM is theft
-
Dr. Akula
félisten
válasz asadasad22 #65 üzenetére
Akkoriban nem volt TB-os vinyó. Most van.
-
Sanyix
őstag
Több éve megmondtuk a haverokkal az igazságot: Blu-ray szar.
Remélem ezen is kövéret bukik a szoni.
1000+ ft-os lemez? szaros 25gigáért? VICC.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
dabadab
titán
Ugye, a peldanak hozott PF lemezen egyertelmuen ez volt a helyzet, de az se lepne meg, ha DD/DTS teren is ez lenne a helyzet. Ellenorizni mondjuk eleg konnyu, ki kell rakni wavba aztan megnezni valami hangszerkesztovel a statisztikakat (a dinamikat meg ilyeneket a veszteseges tomorites erdemben nem befolyasolja).
Ja, meg juteszembe, a DTS-HD-bol meg a Dolby TrueHD-bol is ki lehet venni sima DTS-t ill. DD-t (azt mondjuk passzolom, hogy ezt pont milyen programmal lehet megcsinalni), azt erdemes osszehasonlitani a "full" valtozattal.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
PuMbA
titán
Lehetséges,de szoktak olyat csinálni,hogy ugyanazon a lemezen kétféle masterből csinálják a hangsávokat? Ezek vannak rajta a Blu-rayen:
Audio : Dolby True HD 5.1 24 bits 48 kHz 3766 kbps
Secondary Audio : English DD 5.1 640 kbps 48 kHzdeicide: analógon van rákötve a hangkártyára a hangfal ( 3 jack-kel )
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Ott valoszinuleg a masterelesnel lehet a kulonbseg, mint pl. a Pink Floyd-fele SACD + CD hibrid lemeznel, ahol az avatatlanok el voltak ajulva, hogy mennyivel jobban szol az SACD, pedig a kulonbsegert leginkabb a kulonboz masterek okoztak.
DRM is theft
-
-
luw2win
őstag
anno a DVD író is az egekbe volt... megy ez még lentebb is
Majd amikor kb 10k lesz egy Blu-Ray író, és a lemez meg 300ft akkor lesz majd csak izgi.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
deicide
veterán
Akkor viszont nem egészen értem, nem az lenne a lényeg, hogy bedugom a kábelt és átmegy rajta a jel?
A másik részében szintén igazad van, nem érzem, hogy a DTS hanggal kevesebbet kapnék 5.1-ben, mint HD-MA-val, ezért nem is erőltetem egy ilyen erősítő beszerzését, inkább sztereo-ra gyúrtam jobban...(NAD)
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
törölt tag
Lehet, hogy sokan tényleg csak a hype hatására szeretnék így összekötni a rendszert. Vagy pusztán azért, mert ha egyszer ott a hardver, akkor ki akarják használni. Bármi legyen a motiváció, a lényegen nem változtat: így szeretnék megoldani, de sajnos körülményes flottul működésre bírni.
Ha szűken értelmezzük, akkor tényleg nem szerencsés valós igényről beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Nalunk viszont harom LCD TV van - amivel persze megint ott vagyok, hogy eszem agaban sincs BluRayt venni, mert ki a franc fog mindig lemezek utan rohangalni? Sokkal egyszerubb, ha ott van minden a kozponti szerveren.
Szoval szerintem a BluRay (meg ugy kb barmilyen optikai) lemez csak azok szamara valamennyire elfogadhato megoldas, akiknek pontosan egy darab HDTV-juk van.
DRM is theft
-
dabadab
titán
Nekem ugy tunik, hogy ez nem ilyen egyszeru.
(Bar a dolog masik resze meg az, hogy a HD hang erosen hype, nem pedig valos igeny.)DRM is theft
-
rii
nagyúr
és ebben az a durva, hogy akiknek ajánlott, azok a film-mániákusok. a többi aki megveszi, csupán a reklámok áldozata, mert hát'az milyen jó.
Az ilyen technológiai hobbit komolyan művelők most is ugyanolyan arányban vannak a társadalomban, mint 20 éve.
Akkor amennyi filmes volt, ez most sem változott. Ellenben az ilyen ketyerék felhalmozása már szerintem hatalmas méreteket ölt.
100-ból 99 embernek nemhogy a DVD, de még a 4 divx/1 DVD-lemez is megfelel.
ma már minden szerencsétlen balfék, aki le tudja nyomni a konyhai digit fénykezpő gépen azt az egy b'szott nagy gombot, már fényképesznek gondolja magát. (volt rá példa nem is egy)
És ugyanez igaz az
MP3 lejátszó - zene
DVD/BR player- film
számítógép, internet - infomatika
terén is.
őszintén szólva szerintem szánalmas, ahogy bele lehet kergetni az embereket ebbe a f'sságba.
" .... melyekhez természetesen ajánlott a Blu-ray lejátszók használata... "
pffff .... azok meg be is veszik az ilyen dumát, pláne ha eladó szájából hangzik el.[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
nagyúr
naná, hogy ritka. amíg csak audio/videojelet tárolnak rajta, nem is fog elterjedni.
amíg a blue-ray meg nem hódítja a játékpiacot, vagy le nem csökken az írók/olvasók ára egy elfogadható szintre, ez a helyzet nem fog változni. egész egyszerűen a vevőknek nincs oka a váltásra.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Depression
veterán
2013-ra akkor lesz ilyen elterjedtsége, ha 10k alá csökken az író ára, a lemezeké meg 300Ft körülire. Esetleg akkor én is vennék egyet, bár a mostani DVD írómat azt sem tudom, hogy mikor használtam utoljára. Nem mostanában, az biztos.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Zanik
addikt
A 21. század elején egy mechanikus mozgást tartalmazó adattárolás technológia kifejlesztése több mint hülyeség. Remélhetőleg a holografikus adattárolásnál már nem követik el ezt a hibát, és a HVD helyett inkább a HVC-re koncentrálnak majd. Csak jönne már!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #42 üzenetére
Attól függ, kinek mire van szüksége. HTPC ide vagy oda, ha a Blu-ray film HD hangját egy az egyben, kódolatlanul át akarja vinni az ember az erősítőre (sokak valós igénye), akkor kezdődik a technológiai Canossa-járás, minek végeredménye, hogy a Blu-ray olvasó mellé szükség lesz egy 40K-s hangkártyára is, ami egy bizonyos szoftveren keresztül abszolválja a mutatványt. Jó esetben. Külföldi fórumon olvasottak alapján rengeteg a szívás vele.
Az asztali lejátszóval viszont semmi gond nincs, csak beteszi az ember a lemezt, megnyomja a gombot és kezdődik a film. Takarékosabb és halkabb megoldás. Árban pedig ugyanott tartunk.
-
Archer
őstag
Én is csak ismételni tudom: 1TB-os vinyót kell venni (vagy kettőt, kinek mik az igényei) aztán csókolom. Én már DVD-t sem irkálok csak fényképeket meg ami tényleg fontos de amúgy ebben a formában az optikai tárolásnak sztem nem nagyon van jövője. Ha a DVD-ből indulok ki, a ma kapható lemezek jó nagy része hulladék kategória minőségre, 10-ből 1 lemez nekem mindig becsúszik hibásnak még Verbatimből is, sérülékenyek (néhány ember kezében főleg) és a vinyó sokkal praktikusabb minden szempontból (sokat hurcolászni azért nem annyira, de arra ott vannak ma már a sok gigás pendriveok).
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Peat;)
veterán
Oda nem, de pc-re igen nehézkes legálisan hd anyagot vásárolni. A hd-dvd mellett szólt minden, az a hely elegendő lett volna hogy akkora ugrást lásson a user a dvd-hez képest mint blu raynél, olcsóbb volt alapjáraton és a dvd gyárak is ugyanazon gyártósoron tudták volna ontani a lemezt amennyire én tudom.
Nem tudom mi van a blu-val, anno a sonyt szídtam, hogy biztos miattuk, hiszen mindenütt benne van a kezük és a markuk legfőképp, no de egy cég ennyire nem baszhat el egy megnyert formátumot.. szerintem a dvd gyártóknak egyszerűen nem éri meg áttérni, izzadhat bárhogy a sony egyszerűen drága ez a fajta dolog a többihez képest. -
negyedes
addikt
Nekunk meg crt flat tv van, 15,4 a notim kijelzoje es megsem szenvedek hianyt semmiben, bar tervezek egy 20 as masodik monitor beszerzeset az uj notimhoz.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Zin
őstag
80k a 4 db 1 Tb-os vinyo.nem 65....
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Crytek
nagyúr
Hát amig ennyire aránytalánok a DVD ár eloszlások nem is csodálom.
25GB-os lemez 1000FT felett van. 4 db sima dvd meg 320 ft.
Még a DL lemez is nagyon drága a sima dvd hez képest sajnos.Next PC Upgrade: 2022
-
darkarthur
senior tag
Nem hiszem, hogy sokakat érdekel a Blue-ray. Egyáltalán nem tudok a környezeten olyan emberről aki használna Blue-Ray meghajtót.
Samsung S23 Ultra 5G
-
Silentfrog
veterán
ok, félreértettem!
-
deicide
veterán
válasz atti_2010 #11 üzenetére
Az LG írója 34+áfa környéke (azt nem mondom, mi mennyiért kapjuk a gyártótól), az messze nem 65k, ennek ellenére én sem írok vele, csak ha kapok ingyen lemezt a TDK-tól ( ), egyéb esetben valóban 1TB-s vinyó a leggazdaságosabb az m2ts-ek tárolására.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
veterán
Nem csípem a Blue Ray-t
duree54
-
edward2
addikt
Szerintem pedig kb ugyanakkora az ugrás. Csináltunk már live összehasonlitást TV-n bátyámmal és még Anyánk is akinek aztán halvány fingja nincs technikáról konyhából mondta hogy tyűű ez mennyivel élesebb kép meg tisztább.
Különben meg az íráshoz szólva PC-hez bluray a világ legfölöslegesebb dolga. Írni meg nem fogja senki az is tuti.
-
ngabor2
nagyúr
tőlünk szerencsésebb közelmúltú országokban, akiket jelenleg a "fejlett nyugat" gyűjtőnéven emlegetünk. Magyarország elég kicsi pont ahoz, hogy az ilyen statisztikákból kilógjon.
pl. én is erősen rontom ezt a statisztikát, mert nemhogy hdtv-m, de tv-m sincs, és nem is érzem hiányát.
-
hoffman_
nagyúr
így a háztartások lassacskán áttérnek az egyre nagyobb kijelzővel rendelkező televíziók használatára, melyekhez természetesen ajánlott a Blu-ray lejátszók használata...
bahh.... ezt ki szedte és honnan. hol van pénze akár csak minden 2. családnak "csupán" 100centis hdready-re meg olcsó bd-re? pf, sehol?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
PuMbA
titán
válasz t72killer #19 üzenetére
Egyébként volt ilyen ötlet ,de nem nagyon van belőle semmi:
"The BD9 format was proposed to the Blu-ray Disc Association by Warner Home Video as a cost-effective alternative to the 25/50GB BD-ROM discs. The format was supposed to use the same codecs and program structure as Blu-Ray Disc video, but recorded onto less expensive 9GB dual-layer DVD disc. This red-laser media could be manufactured on existing DVD production lines with lower costs of production than the 25/50GB Blu-ray media.
Usage of BD9 for releasing content on "pressed" discs have never caught on. After the end of the format war, major producers ramped up the production of Blu-Ray discs and lowered their prices to the level of DVD discs. On contrary, the idea of using inexpensive DVD media became popular among individual users. A lower-capacity version of this format that uses single-layer 4.5GB DVD discs has been unofficially called BD5. Both formats are being used by individual users for recording high definition content onto recordable DVD media.
Despite that BD9 format has been adopted as part of the BD-ROM basic format, none of existing Blu-Ray player models supports it explicitly. As such, the discs recorded in BD9 and BD5 formats are not guaranteed to be played on standard Blu-Ray Disc players."
hoffman_: Amerikában van. Nemrég volt cikk,hogy a háztartások 50%-ában már van HDTV. Itt is van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz t72killer #15 üzenetére
"Apropó .mkv/tömörítés: így egy FullHD film elfér egy DL-DVD-n, miért nem adnak ki a kiadók így filmeket? pl DVD helyett... "
DL-DVD-re nem fér fel egy FullHD film veszteségmentes hanggal ( Dolby TrueHD ,DTS-HD,LPCM ) és a képminőség is rosszabb valamennyivel ( ripeknél a képsáv 12-16MBit általában ,Blu-rayeknél ez elmehet 40Mbit-ig is ).
Vtwo: egy 82centis HD Ready TV-n is van különbség DVD és Blu-ray között. Az én 15,4"-os laptopomon (1280x800) avi-k esetén látom a nagy pixeleket és 720p filmek sokkal szebbek,mint egy DVD.
t72killer: mkv-t viszont csak kevés Blu-ray lejátszó tud játszani
[ Szerkesztve ]
-
Vtwo
senior tag
Anno mikor jött a DVD lecseréltük a VHS lejátszót és a filmjeinket nem kis pénzért.Megérte, mert a hang és a kép is fényévekkel jobb DVD-n mint VHS-en(és kevesebb helyet is foglalnak a filmek).
De a Bluray nem akkora ugrás a DVD-hez képest,mint a DVD a VHS-hez képest.Viszont irreálisan drágább a lejátszó és a lemez is.Ráadásúl akkor már kell a FullHD tv is,mert akkor van értelme.Nem véletlen hogy nálunk gazdagabb országokban se rohannak Blurayt venni.[ Szerkesztve ]
-
Ari18
őstag
Ameddig ilyen áron lesz elérhető nem sokan fogják venni. Inkább egy 1-2TB-os HDD. Gyorsabb, kisebb olcsóbb.
-
t72killer
titán
Azért a HD minőség az HD minőség. Én 26"-os monitoron szoktam nézni, és tényleg élesebb, szebb a kép még egy 4.5GB-ra tömörített .mkv esetén is, mintha a dual layer DVD változatot nézné az ember.
Apropó .mkv/tömörítés: így egy FullHD film elfér egy DL-DVD-n, miért nem adnak ki a kiadók így filmeket? pl DVD helyett... lefogadom, hogyha az ember netes tékából tölt, akkor valami ilyesmi tömörített tartalom jön át a kábelen.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
antikomcsi
veterán
A minőségről csak annyit, hogy 42"-os tévén nézek dvd-t, ráadásul a leggagyibb kábellal, aminek az egyik vége kompozit (nem komponens) a másik meg scart. És így is bőven jó a minősége a képnek, igaz az ajánlott távolságból nézem, nem 12 centiről.
Nem látok fényes jövőt a br előtt.
-
PuMbA
titán
Sztem simán megéri egy Blu-ray meghajtót venni gépbe vagy HTPC-be aztán meg amazon.co.uk-ról rendelni a magyar feliratos Blu-ray-eket jó áron ( 3-4k szinte az összes blu-ray,tehát annyi,mint nálunk a DVD). DVD kollekciónak ezek után már nem látom értelmét. Pont most akartam összeszedni pár jó DVD-t,de inkább eladtam őket. Vinyón megvannak 720p-ben és a DVD-kre meg porosodás várt volna,annyira homályosnak,színtelennek tűnik a képe ezek után.Sok Blu-ray-t meg nehéz tárolni vinyón,mivel egy film 25-40GB.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
tárolás szempontjából a HDD-vel versenyez - versenyezne, ha a fajlagos ktg legalább köszönőviszonyban lenne.
De amíg tükrözéssel együtt is olcsóbb, ráadásul kisebb helyet foglal, ha 1.5terás HDD-kel oldja meg az ember a raktározást, addig teljesen felejtős.
Filmkiadás/terjesztés szempontjából meg a HDTV adásokkal, illetve a lassacskán elinduló online videotékákkal/set-top-boxokkal kell felvennie a versenyt.
Asztali lejátszóm meg nincs, és nem is lesz: mindigis notit fogok a megfelelő megjelentítőre (TV, beamer, nagymonitor) kötni, külön lejátszónak nem sok értelmét látom.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #9 üzenetére
Egy bluray író 65k, ezen veszek 4 1T HDD-t.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
villamos
őstag
Ez így van, egyre kevesebben használnak optikai lemezt adattárolásra, egy nagyméretű merevlemez sokkal olcsóbb, sokkal több adat tárolható rajta, és még gyorsabb is, mint bármelyik optikai meghajtó.
Ha meg valamit ide-oda hurcolni kell, akkor kimásolja az ember egy pendrive -ra, nem vesződik optikai lemezek írkálásával.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
kem
addikt
Itt Angliában sokan gyűjtik a DVD-ket, mert megtehetik. De senkinél nem láttam még blueray írót pedig sokan megtehetnék. Mi a francnak másolgasson az ember HD-t? Akkor inkább vesznek HDMI kábelt vagy egy merevlemezes lejátszót. Akik meg amatőr filmeznek azok legtöbbször beérik a PAL szabvánnyal. Akinek nincs más választása az használja, de nagyon kevés olyan ember van...
Köszi!
-
törölt tag
válasz Silentfrog #5 üzenetére
A DVD-t szinte számolatlanul ontják kifelé a gyárak, Blu ray lemezből viszont jóval kevesebb készül, ezért drága. Persze kevesebb is fogy belőle, mert drága. Lassanként majd változhat a dolog.
Kérdés persze, hogy az embereknek ez kell-e egyáltalán. Egyre inkább az látszik, hogy nem is a DVD-vel, hanem a HDD-vel kell versenyeznie, ami nem lesz egyszerű menet.Mindezt adattárolás szempontjából írtam, ha a filmeket és az asztali lejátszókat is belevonjuk, akkor már bonyolódik a történet.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #5 üzenetére
Miért 4 darab 1T hdd 20 kiló?
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Silentfrog
veterán
hüm egy árán négyet? ilyen olcso lett már az az iro? Szerintem 18-20 ezerért még nem adnak ilyet.
Adják még drágábbért és akkor még kevesebb fog fogyni belőlük,ugy mint a lemezből ugy mint az iróbol.Nem értek nagyon a technologiához ami az előállitáshoz kell,de létezhet,hogy ennyivel drágább előállitani egy "kék" lemezt mint egy sima dvd korongot?
//tdk dvd kb 60 ft VS Verbatin 25 gb lemez kb 3000 forint.//[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
10 Blu ray disk árán veszek egy 1Tb-os HDD, és az író árán még négyet.
-
Devid_81
félisten
Kell a francnak a bluray vagy a HD!
Optikai meghajtóm is csak azért van mert benne van a notebookba, és ha néha nem jönne rám egy-egy xp telepítés akkor aztán abszolút nem hiányozna.
Egyre kevesebb emberrel tudok aki "gyűjti a filmeket lemezen"...
Mindhiába jön ki ezrével a jó film, igazán jó film évente ha 10 db van...az meg elfér a HDD-n...meg amúgy se nézem meg 30x...lassan odajutok, hogy filmnézés után delete...játékok dettó......
-
nagyúr
Anno megjósoltam. A Sony semmit sem azon nyerni, hogy megnyerte a háborút. Nem kell senkinek, mert elavult technológia k.rva drágán. Előbb fog eltűnni a süllyesztőben, mint elterjedni.
Analóg vagy digitális a blu-ray-jel? Mi a vivőfrekvencia?[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest