- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jocy
aktív tag
válasz SirRasor #253 üzenetére
Szia. Aida FPU teszt alatt nekem felment 85C°-ig is gyári hűtővel. Aztán rendeltem aliról egy Snowmant $15-ért, és így nyertem -12 fokot. Próbaképp rátettem egy Brocken Eco Advanced hűtőt is, de nem hogy jobb lett volna, hanem 1-2 fokkal melegebb is lett, ráadásul hangosabb mint a Snowman! Ebből látszik, hogy felesleges batár téglákat tenni ezekre a procikra. Ez tervezett üzemi hőmérséklet ahogy olvastam, nem lesz semmi baja. Ár/értékben a 3600 nagyon jó vétel. Én is egy i7-3770-ről jöttem.
-
Qtya123
őstag
Én 71 Celsiusnál nem láttam magasabb értéket több órányi játék után sem a 3600x esetében.
PBO be van kapcsolva és van rajta 0,075 V undervolt. Mást nem állítottam a processzoron. Battlefield 5 alatt allcore felboostol 4225-4250 Mhz-re MSI Afterburner szerint.
Én egy Brocken 3-al hűtöm, gyári hűtőt sosem használtam sem ennél, sem a korábbi intel processzoraimnál (na jó az i3-3220-on az volt egy darabig).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem jól értelmezed a hőfokokat. A fejlett gyártástechnológia miatt kicsi a Zen cpu chiplet felülete, így kicsi a hőátadó felület, ezért ugrál gyorsan és magasra a hőmérséklet. Teljesen normális, így van kitalálva. Ha jobb hűtőt teszel rá, akkor se lesznek érdemben alacsonyabb hőmérsékletek, hanem tovább / jobban fog tudni boostolni.
A boost miatt nem lehet összevetni egy Ryzen melegedését egy régi módi processzoréval, mint a 3770.A 85 fok amúgy teljesen mindegy egy processzornak, nem a szilícium adja meg magát, hanem maximum az olyan alkatrészek, mint a kondenzátorok a proci tápkörében, de oda egyrészt nem 85 fokos levegő kerül, másrészt meg ugye megy a házhűtés is.
Amúgy egy rendes hűtővel egy 3600 simán hűthető félpasszív módon. A nevetségesen kicsi gyári hűtője is eléggé alacsony fordulaton megy csak böngészés közben. Ha ráraksz egy fél kilós rendes hűtőt, akkor azzal simán mehet a félpasszív működés.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Qtya123
őstag
válasz SirRasor #231 üzenetére
Jó döntés, nem fogod megbánni. Nekem is i7 3770 volt és úgy gondoltam, hogy mindenre IS elég. Mikor kijött a Bf5 és csak pusztán az FPS számlálót néztem akkor is úgy gondoltam, hogy igazam van, hiszen 70-80 FPS-t tudta tartani a zsúfoltabb helyeken is multiban. Mégsem éreztem, hogy teljesen folyékony a játék, de eljátszottam vele egy darabig.
Aztán később mégis eladásra szántam el magam, abból kifolyólag, hogy még van értéke egy 3770-nek, de látható volt a hirdetésekben, hogy azért elindult a lejtőn az ára. Így nem késlekedtem a 3770+16GB ram+B75 chipsetes alaplapot eladtam 45ezerért. Elment volna talán még 50-55ezerért is, de le akartam tudni, így 1 nap alatt el is vitték.
A Ryzen 2600 40ezer, a 16 GB ram (3200cl16, ami simán megy 3600 cl16-on) 23ezer, a B450 MAX lap pedig 33 ezer volt kuponozva. 51ezer Ft volt a váltás, ha ezt a félkonfigot nézzük. (azóta mondjuk bejött a Ryzen és a háromezres szériára váltottam).
A Bf5-ben a lényeg a folyamatosság szempontjából. Fent a 3770, alatta a 2600:
Látható, hogy mennyivel kevésbé ingadozik. Ég és föld volt az egész nem csak FPS-ben, hanem a fent látható grafikon alapján is.
-
nagyúr
válasz SirRasor #201 üzenetére
8500 80k ? Az valami nagyon elfuserált ár... 9400F van 50k magasságáért. vagy némileg többért 9600k.
80k-ért kéz alatt garos 8700k fellelhető (vagy picivel olcsóbban is már), azért ez már tényleg bika.
Mondjuk én könnyebben váltottam, mert eleve a DDR4-es ramjaim már adottak voltak.
(#203) Synthwave +1.
A HEDT gépemet nem váltottam le R5 2600-ra, mert fellelhető tesztek és egyebek alapján fityfenét nem nyertem volna érdemben, ha lecserélem az E5-1650v2-es XEON-t, és ez mellett ott van a filléres REG ECC DDR3-as 4*4-es 1866-os KIT. A fogyasztás itt nem szempont, ez egy alkalmi gép, heti 10-15 óra üzemidővel, van mikor még annyi se.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Alpi.
addikt
Jaja, erre próbáltam feljebb én is utalni, hogy igaz, hogy mindenhol így vannak párban megmérettetve, de 3600-hoz odarakni egy ht nélküli, alacsonyabb (de adjuk meg az egált, tök 8) órajelü Intelt, ha nem is mindemben, de sok esetben kicsit amolyan különböző kategóriák versenyére fog hasonlítani. +50% fölötti plusz teljesítményekkel. Árnál csak icipici előnye van Ryzennek...
Nekem időszerü lenne a desktop vonalon is végignézni, hátha picit mehetne lejjebb itt-ott. Mint ahogy Hedt-nél meg is tették. Mondjuk Hedt-be Amd jelen architekturája sokkal durvább különbségeket generál, mint ahogy a szintén sok magos Epyc is nagyot szólt ha a fejlődést nézzük mind az elődjéhez, mind a konkurrens márkához mérten.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az R5 3600 (megtoldva a DDR3-hoz képest kétszeres órajelű DDR4-gyel) konkrétan kettéhúgyozza az i7-3770-et (én is szeretem, nekem is volt, de sajna ez van), munkában, játékban egyaránt.
"a 8500 már érezhetően gyorsabb, de csak 6mag6szál van és aqua-ban majd 80k ez a proci"
Nem hiszem, hogy a helyenként beragadt, orbitálisan túlárazott raktárkészletek mérvadóak lennének, pláne, hogy bő tízessel olcsóbban mennek a fóliás i5-9600KF-ek.
No mindegy.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Cathulhu
addikt
3770-et egy elso generacios Ryzen is hozza (pl 2400G), osszessegeben es magonkent is. Raadasul most mar AF neven fillerekert hozzadvagnak egy 2600-at (1600 neven), ami csak a magszam miatt eleve +50%, 3. generacios ryzenekrol ne is beszeljunk. Szoval jelen allas szerint boven 100k alatt tudsz B450 + 1600AF + DDR4 ugrast csinalni anelkul, hogy a regibol barmit is el kellene adni es nyersz +2 magot, nemely felhasznalas mellett akar dupla sebesseget, de egyszalas jatekok alatt is 20-30%-ot. Es ezzel rogton egy olyan platformhoz jutsz, amibe kesobb egy 3000-es ryzent is bele tudsz pakolni, de valoszinuleg 4000-est is, azaz jopar evig megint nem kell lenyegeben hozzanyulni a konfighoz, bovitheto marad.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
sakal83
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SirRasor #195 üzenetére
Ryzen 5 2600
Ryzen 7 2700
Ryzen 5 3600B450-es lap, 2 x 8 GB DDR4-3200/3600, PBO + XMP beállít, Ivy félgép elad, tenyér dörzsöl.
Ennyi konkrétum elég?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Alpi.
addikt
válasz SirRasor #113 üzenetére
Nem létezik. Egy gond van vele, de ennek ellenére is borzalmas szeletet szerez meg egyedül komplett családokkal szemben is, hogy túl szép, hogy igaz legyen.
Egyébiránt tényleg rettentő mennyiségben adtak és még adnak is el belőle, ha csak kicsit is lehetne elégedetlenkedni, legyen az bármi, ennyi emberből lenne szép számmal. Mivel jellemzően nem látni ilyeneket, ez egyfajta bizonyosságot adhat.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
BerserkGuts
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz SirRasor #128 üzenetére
no offense, csak epp errefele mindenki mast ert lightos jatek alatt, en peldaul azt, hogy bekapcsolom valamelyik sarokban a flippert, -- mondjuk most epp a Funhouset -- es tolok egy partit
de tenyleg jofele jarsz, ha megis ugyerzed, hogy tovabbi iranymutatas szukseges, akkor van ra szaktopik.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Robitrix
senior tag
válasz SirRasor #113 üzenetére
attól függ mire használod. ha játszol FHD vagy QHD-ban akkor elég lesz a 3600 a következő pár évben. ha streammelni is akarod a bénázást, akkor nem árt a videó folyam kódolásáhotz még két mag és akkor egy 3700X 8/16(mag/szál) vélhetően 2-3 év múlva se fog egy játék nagyon 8-10 magnál vagy szálnál többet elvárni. vélhetően úgy 2 magnyit fog felmenni az elvárt játék igény a következő években. Ma ez tipkusan 4-6 mag. Néhány játék el van a 8-cal is. Ezért is nem veszünk ma már 4/4, 6/6 vagy 8/8 procikat játékhoz, mert nem tudni mihez lesz elég jővőre vagy utána.
Persze, ahogy fejlödik a felhasználók gépeinek teljesítménye, úgy nővekszik a programok elvárt igénye.
amúgy ha megnézel játék teszteket. ahol ki kell hajtani mondjuk rtx 2080 TI-ket, a legtöbb játékban alig marad el FPS-ben pár képkockával egy 3600-as mondjuk egy 2,5-szer annyiba kerülő 9900K-hoz képest. (FHD vagy QHD ultrában) Jól látszik játék közben a CPU terheléseken, hogy egy 3600-as proci sincsen igazán megizzasztva. agond akkor van, amikor játék közben azt látni, hogy folyamatosan 90-100%-on gürcül a proci közben. Akkor tudhatja az ember, ideje procit cserélni. mert vagy kevés a mag és szál szám vagy túl kevés már az órajel. Amig 40-60%-os terheltségen megy stabilan a legtöbb játék alatt is, akkor még van benne szufla....
Persze egy átalgembernek nem 1-2 milliós gamer gépei vannak. Aki meg ennyit áldoz egy játék gépre, az nem a procin fog spórolni 300-400 dollárt....
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest