-
PROHARDVER!
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Jöjjön ilyen még, még! Ötleteket szeretnék kapni!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
Az angollal én is csehül állok
...de ha jó erősen odavágom valamihez az üveg részével...
Ezzel a két mondattal már sikerült feldobni a reggelem.
Nekem egy médialejátszó jött Kínából. Akkoriban tömegesen rendeltünk, és a fórumban láttam, hogy már mindenkinek megjött, az enyém meg elkeveredett... Írtam nekik, aztán paypalon is reklamáltam, semmi érdemleges válasz nem jött, csak annyi, hogy ne adjak negatívat lécciléccilécci (de tényleg ilyen stílusban). Aztán a paypal elé vittem az ügyet, akik ültek rajta, és közben megjött a cucc, 1,5 hónap alatt (mindenki másnak 1-2 hét volt), egy olyan csomagban, ami sztem már mindenütt volt (koszos, gyűrött csomag, szerencsére a beltartalomnak nem volt baja). Azért zavart mert 25 ezer volt. A többi apró cseprő dolog az megjött persze, gyorsan.
A vámnál nem volt vele gond, persze ráírta az eladó, hogy "gift", de manapság sztem mindenre ráírták. Kevés emberről tudok, akinek kinyitották a csomagját, meg sztem azt főleg karácsony táján csinálják (de nincs infóm, csak a józan eszem diktálja - én így csinálnám ).[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Sok mindenben igazad van, de azért nem mindenben. Vannak olyan darabok, amiket itthoni "kereskedők" többszörösére emelt áron adnak, mert úgyis lesz, aki megveszi. Ezek a klasszikusok, amit már sokan emlegettek előttem is: főleg telefon tartozékoknál lehet ezt észrevenni, vagy kis technikai/műszaki kütyüknél. Ahogy említették: telefontokok, védőfóliák, autós tartók, vagy a másik kategóriából fm transzmitter, led lámpa, stb. Ha ezeket itthon keresnéd, ugyanazokat kapnád, csak jóval drágábban.
De van, amit én sem veszek, tegnap pl. tölthető AA és AAA elemeket rendeltem, de azt nem ebay-ről. Olcsó, kínai, rá van írva valami brutál érték (3100 mAh volt asszem ) és 5-600 Ft. Ezt nem nyeltem be, inkább megvettem egy itthoni webshopban, valamivel drágábban."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Igen? Nem mertem beleugrani... Annyira gagyinak tűnik az egész, hogy gyanús volt. Nem tetszene, ha pár hónap, és néhány töltés után megadná magát, vagy pl. meg se mukkana tőle a fotóapparát vagy a vaku (volt már ilyen tapasztalat).
-
kmarci25
veterán
Na, pont a GP az, ami akkuban szvsz márkának számít és vannak abból is combosabb darabok, és azok aztén nem is olcsók. Nekem egyébként eddig legjobban a Varta Professional jött be, a maga 2700 mAh-jával, sokáig bírja, de annak is elkérik az árát, vakuba, fényképezőgépbe jó. Órába, egérbe, bill-be, most vettem olcsóbbat, gyengébbet, oda jó lesz az is.
-
kmarci25
veterán
Negatívot annak ellenére sem adnék neki, hogy nem jó a tok, egy pár száz forintos vacak miatt ne legyen negatívja. Plusz ő már pozitívan értékelt vásárlás után.
Sztem pont erre való a rendszer. teljesen mindegy, hogy mennyiért adja a terméket, ha az vacak. Ő meg persze, hogy pozitívat ad, rendeltél, fizettél. Mi mást adhatott volna.
Fenyegesd csak meg nyugodtan."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Ma érdekes dolog történt. Pár nappal ezelőtt (pénteken) rendeltem a telefonomhoz kijelző védő fóliát, 6 db-o, Kínából kb. 350 Ft-ért. Ma reggel jött egy email az eladótól, hogy sajnálattal kell arról tájékoztatniuk, hogy az összes eladott ilyen termék gyári hibás, az összes vásárló visszaküldte, úgyhogy mit szólnék hozzá, ha visszatérítenék a pénzt. Persze kértem a visszatérítést, ami szűk másfél órával az első levelet követően meg is érkezett. Szerintem ez nagyon pozitív dolog, tisztességes hozzáállás.
-
kmarci25
veterán
Pl. az öntapadóréteg nem tapad, vagy nyúlik a műanyag. Hát így.
Update: most írtak egy levelet, idézném:
Dear buyer,
Thanks for your reply. You are a nice buyer and friendly to us. We are glad to serve you. Appreciated you pay attention to our shop again.Nice day.
Regards"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Nézd meg a fentebb linkelt oldalon, hogy merre van a torony a környéketeken. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem az az érdekes, hogy ablak legyen a közelben, hanem, hogy az antenna a torony "felé" nézzen. Nálam is tetőantennát ír, de egy beltérivel is bejön a négy közszolgálati. Bátyámék 1 km-rel arrébb, a negyediken laknak, ott minden jön tökéletesen.
-
kmarci25
veterán
Én spec. fess-es értek egyet. A vevőnek nincs más dolga az eladó szempontjából, mint hogy kifizesse, amit megvett. Erre vállal kötelezettséget, ha ezt időben és pontosan megteszi, akkor ő teljesített. Szerintem ettől az időponttól mehet neki a pozitív feedback.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Ma jött meg ez az egérpad. Tényleg szilikon és eléggé kellemesen fekszik rajta a csukló.
-
kmarci25
veterán
Igen, teljesen tisztességes az anyagminőség. Tényleg szilikon van benne, nem szivacs. Egy kicsivel kisebb, mint számítottam rá (a képen látszik, hogy mekkora egy normál egérhez képest), de tulajdonképpen elég ez a méret. Az alja le van fedve fóliával, azt még nem szedtem le, mert nem került még a végleges helyére.
Még büdös műanyag szaga sincs. És plusz pont azért, hogy az eladó belegyömöszölte egy borítékba, így nem kellett a postára zarándokolni érte."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Jól láttad, az a típus. Talán annyiban nagyobb, hogy a gombokkal ellentétes oldalon nincs lekerekítve. A mérete tényleg jó, pont elég ez, de a kép alapján én kb. 1-1,5 centivel nagyobbnak gondoltam.
Itthon 1500? Akkor kb. a fele ebay-en."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Tapasztalatom nincs, de szerintem egy nyolcéves kislány konkrétan elolvad egy Hello Kitty-s lejátszótól. És ennyi pénzért... Az élmény megfizethetetlen, minden másra meg ott a Mastercard!
Csak össze ne vesszenek, hogy melyik színű legyen!"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Nincs több kérdésem... Brahiból beírtam az ebay-re, hogy "sd card hello kitty": és ez egy találat pl. Ez nem igaz, komolyan mondom.
-
kmarci25
veterán
Pont ezért nem mertem ebay-ről rendelni sd-t. Inkább legyen bolti, drágább, de akkor az tényleg CL10-es. Fontos a sebesség, telefonba kókányolt rom miatt. De pl. ebook olvasóba simán jó lehet a lassabb is, ahogy feljebb is írták.
-
kmarci25
veterán
Egy kisebb könyvtárnyi ebook arra is ráfér... Mondjuk nem fizetnék érte, az tuti. De legutóbb a szállodai szobában találtam egy 1GB-os sd kártyát, aztán mikor autót vettünk, akkor abban meg egy 512MB-os pendrive-ot.
-
kmarci25
veterán
válasz egykettő #1082 üzenetére
Van ebből olcsóbb is. Szükségem nincsen rá, de nagyon érdekelne, hogy mit tud, mert a leírás alapján elég sokat...
-
kmarci25
veterán
Ennek a koppintása. Most adtam el apródon az enyémet (az Belkin volt). Nagyon pofás, és kényelmesebb, mint azok a bunkóvégű szivargyújtóból kiálló micsodák, de a jele nagyon gyenge volt, nem tudtam tisztán behangolni, reméljük, hogy ebbe a változatba valami erősebb jeladót szereltek a kínaiak.
-
kmarci25
veterán
Üdv!
Leírom a problémát, az talán jól megmutatja mit keresek. Hobbiként maketteket készítek, és esetenként előfordul, hogy ragasztás helyett a műanyagot olvasztani kell (pl. forgó alkatrészeknél). Ehhez azt javasolja a gyártó, hogy egy csavarhúzónak a fejét forrósítsuk fel, és azzal lapítsuk el a kis műanyag-darabkát. Hát ez a megoldás nálam nem működött. Az egyik elemnél még megoldottam öngyújtóval, de a másik oldalon sajnos túl nagy hőt kapott, és összeolvadt.
Szóval olyasmit keresnék, ami viszonylag pici eszköz (csavarhúzó méret) és felmelegszik annyira, hogy a műanyagot pontszerűen meglágyítja, megolvasztja. A cikkben említett forrasztóceruza oké lenne, ha nem lenne egy kalap sz@r (és a gáztöltéses módszer sem szimpi), ez meg tökéletes lenne, de túl drága és ki sem használnám.Van valami ötletetek? Minden megoldás érdekel...
-
kmarci25
veterán
Ahamm, jó ötlet, már találtam is egy esélyest egy 1000-es az egész. Köszönöm a tippet.
Vaterát egyre ritkábban nézek, mióta teleszórták a grandós cuccokkal egyre használhatatlanabb, plusz sokan árulják az ebay-es termékeket, csak drágábban."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Bence123 #1182 üzenetére
Közben megoldódott. Otthon találtam rég nem használt, de működő forrasztópákát. Nem kerül pénzbe, és működik is.
Valószínű azért nem ment, mert laposfejű csavarhúzóm csak egy nagyobb méretű volt épp a közelben, azt meg melegíthettem. Mindegy, az a makett úgyis a tanulódarab, csak hogy belerázódjak..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Nedves/vizes csiszolópapírt milyen néven tudok keresni?
[ Szerkesztve ]
-
-
kmarci25
veterán
válasz Bence123 #1264 üzenetére
Köszi a tippet , szerintem rendelek 800-ast, meg 1000-est, aztán meglátjuk. Mivel "ecsetes" festék (nem srpay), ezért jó lenne utólag is kicsit megcsiszolni, hogy egyenletes legyen a végeredmény.
Update: egyenként drágább lett volna, úgyhogy az elsőként linkeltből rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Én először írok az eladónak. Ott általában az a válasz, hogy várjak.Várok, ha továbbra sem jön, akkor meg ebay resolution center. Eddig háromszor volt rá szükség, egy nappal az ügy megnyitása után már vissza is jött a pénz. Az utóbbi időben tényleg nem jönnek a csomagok, kettőt rendeltem augusztus elején, egyik sem jött meg azóta sem, ezeknek az árát már visszakaptam.
-
-
kmarci25
veterán
válasz draco31 #1307 üzenetére
Az én eladóm lefényképezte a csomagot, ami nekem volt megcímezve, ezzel akarta bizonyítani, hogy ő feladta. Persze. Egyrészt ez nem bizonyít semmit, másrészt pedig nem túl életszerű, hogy 4 héttel a postára adás után mellényzsebből előhúzza a megcímzett csomag fotóját. Azóta sem ért ide egyébként...
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Hauptmann #1380 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan bemásolom ezt a két levelet, mert ilyen eladóval még nem találkoztam. Kiemelkedően korrekt. Le a kalappal.
Okt. 14-én fizettem ki, 19-én adta postára.
Bocs, ha hosszú lett, de így van értelme.
Okt. 19.: Dear kmarci25,
Regarding to your item:
(281175210331 x1) M3AO 6x Waterproof Abrasive Paper Sand Paper P600/1000/1200/1500/2000/2500
We are excited to inform you that our Mr. Pigeon has started off and covered 25% of its journey. As stated in our auction, the shipment will take about 10-25 days during the delivery. Please be patient and wait for the arrival of your lovely item.
(Notice: Since the air cargo capacity of China Post has been impacted due to a high volume of items, there might be a delayed shipment of some items.
So if unfortunately you haven't received the item within the expected time, please be patient and wait for some more days. Thanks for your kind understanding.)Should you have any queries, please feel free to contact us via 'eBay Message'. We will try our best to assist you to resolve the challenges facing ASAP.
Once again, thank you for giving us the opportunity to share with you our products. We strongly believe that quality, blended with excellent service, is the foundation for successful business.
Yours Faithfully Seller,
madeonline88Okt. 24.: Dear kmarci25,
Base on our radar system, our pigeon reported to us that he has already covered 50% of its journey of your item:
(281175210331 x1) M3AO 6x Waterproof Abrasive Paper Sand Paper P600/1000/1200/1500/2000/2500
Should it not turn up on 2013-11-08, kindly give another 5 days, as occasional postal delay is possible.
And, if you still do not receive it by 2013-11-13, please let us know immediately, we will have to report to our Post Office and ensure you receive what you have paid for. Your patience is deeply appreciated.
(Notice: Since the air cargo capacity of China Post has been impacted due to a high volume of items, there might be a delayed shipment of some items.
So if unfortunately you haven't received the item within the expected time, please be patient and wait for some more days. Thanks for your kind understanding.)If you have received your items:
Kindly ignore this email, our pigeon must have worked really hard to get your products delivered.And it would be much appreciated if you could leave us Positive feedback for this transaction and we will do the same for your kindly supporting.
Should you receive a survey in 'My Messages' on eBay with 'How do you rate your experience with this seller', it would be much appreciated if you rate us a 9 or 10 if you feel it is deserved.
Thank you so much in advance.
If unfortunately you receive defective or wrong product(s):
Take it easy, simply write to us via 'eBay Message' and we will be glad to help you.It would be much appreciated if you don't leave us any negative/neutral feedback or open a dispute on eBay/Paypal since we'll try the best to assist you to resolve the challenges.
Once again, thank you for giving us the opportunity to share with you our products. We strongly believe that quality, blended with excellent service, is the foundation for successful business.
Yours Faithfully Seller,
madeonline88"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Ipadipad #1383 üzenetére
Persze. Az első levélben azt írja, hogy elindult a csomag (Mr. Pigeon-nek, Galamb Úrnak hívja. ), és legyek türelemmel, mert megkapom. A második levél pedig arról szól, hogy már félúton jár, és november 8-ig meg kell érkeznie, de ha nem adjak még 5 napot és csak utána szóljak. Az első levélben is írja ezt. Aztán persze a szokásos, hogy adjak 5 csillagot, meg pozitív feedback-et, stb. Csak azért másolatm be, mert ilyen eladóm még nem volt, aki kérdés/kérés nélkül írt volna ilyesmit.
-
kmarci25
veterán
válasz draco31 #1393 üzenetére
Itten van egy például. Majdnem benne van a 4 ezerben.
Agostino: időjárásjelzők, hőmérők.
Egyébként a conrad.hu-t mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon minőségi cuccokat forgalmaznak, és az ár is (a legtöbb esetben) korrekt.
Időjárásjelzőhöz még annyit, hogy ahogy előttem már említették, időszakosan, néha-néha megjelenik a Lidl-ben is, 5-6000 forint környékén, az enyém is onnan van, 3-4 éve működik, gond nélkül.
-
kmarci25
veterán
válasz Metacska #1414 üzenetére
Ahogy draco kollega írta, a tuti megoldás a "szomszéd" topik. Személyes tapasztalat: minden akksin van típusszám (ha le nem kopott), azt beírod a gugliba, ebay keresőbe és voilá. Töltőben nem vagyok biztos, de asszem a MediMarktban láttam (igaz már régebben) univerzális töltőt, többféle csatlakozóval, pár ezresért (3-4000 körül).
Szerk.: akksi, töltő és veszel egy sima tápcsatlakozót. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Ipadipad #1512 üzenetére
Telefon mobil lencse(Fixen: 600ft)(macro + 120fokos lencse)
bármelyik telefonra jó én csak a 120fokos lencse miatt vettem de letekered a lencsét (2é választod) akkor macro lencsét kapsz azzal meg ellehet szorakozniHogy lehet jó bármelyik telefonra? Mitől marad ott fixen?
-
kmarci25
veterán
Jaj ne!!! Mikor felfogtam, hogy mi ez és hogy hova kell rakni, akkor megijedtem. Volt már begyulladva a hallójáratom, pedig az csak egy kis tengervíz volt, ami egy apró sebet ért, és hosszú ideig szenvedtem vele. Nagyon fáj. A füllel nagyon finoman kell bánni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest