Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hobby elektronika
- UHD filmek lejátszása
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
Nem azt mondtam, hogy OpenCL 2.0 = SVM, hanem hogy az az egesznek az apropoja, az indokolta a major verzio ugrast kapasbol. Vannak mas ujdonsagok is, amiket tamogathat egy dGPU is. Es nyilvan az SVM bizonyos funkcioit tamogatni lehet dGPU-val is, mint ahogy az nVIDIA oldalan, a CUDA-ban is van megosztott memoria, de a legtobb esetben ez inkabb csak potcselekves, mint valoban hasznos feature. Ha ezzel egy adott dGPU meg tud felelni az OpenCL 2.0-nak (amihez valoban nem kell SVM, rosszul emlekeztem, lasd lentebb), az tok jo, de en me'g nem lattam olyan AMD dGPU-t, ami SVM-et tamogatna, ill. ami a device kapcsan OpenCL 2.0 verziot riportolna magarol. Es egyik sem tamogatja a cl_amd_svm egyedi OpenCL kiterjesztest sem. Nyilvan meg lehetne oldani, takolassal meg trukkozessel egy dGPU kapcsan is az SVM tamogatast, de ez SZVSZ inkabb egy felesleges marketing huzas lenne, mint valoban hasznos feature. Kulonosen mivel ha valakinek pont az SVM-re van igenye, akkor remek SVM-képes APU-t vasarolhat mar most is (pl. Carrizo).
Szerk.: Sz'al utananeztem, es elvileg ezek a kiterjesztesek szuksegesek az OpenCL 2.0-hoz:
cl_khr_3d_image_writes
cl_khr_byte_addressable_store
cl_khr_depth_images
cl_khr_global_int32_base_atomics
cl_khr_global_int32_extended_atomics
cl_khr_image2d_from_buffer
cl_khr_local_int32_base_atomics
cl_khr_local_int32_extended_atomicsEzek kozul a cl_khr_depth_images-et nem tamogatja az R9 380 (Antigua), a tobbit tamogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest