- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Szóval egy perc alatt több millió dollár kiesett.
Egy évben 525600 perc van. Akkor aszondja hogy maradt nekik 525599 x többmillió dollár. Csakszólok…Aki él és nem boldog, az téved!
-
Lacok
őstag
Már éppen ideje volt.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Psychopeti
senior tag
Ha nincs földrengés meg árvíz akkor lesz áramszünet
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
-
erer1000
őstag
válasz pusszycat #45 üzenetére
Most figyelj.
Van nálunk szakon egy lány aki azért jött gépészre mert neki kell egy diploma csak, es itt volt alacsony a ponthatár.Csúszás nélkül végig magolja csak, de szakmailag nagy nulla közben, és mondta hogy műkörmös akar lenni diploma után...
Ezért aztán megérte
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
válasz Tigerclaw #43 üzenetére
Vagy mint az egyetemen, a leckét nem magolni kell hanem megérteni. Átmész mindkét esetben, mégsem mindegy.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért egy jó magyar mérnök, technikus, sőt egyszerű szaki hozzáállása az, hogy azonnal próbál tanulni a hibákból. Lehet hogy a lustaságunkból fakad, de nem szeretünk feleslegesen dolgozni. Németországban én azt láttam, hogy a magyar kreativitás, kezdeményezőkészség, találékonyság, sőt a céghez való erősebb lojalitás a jellemző, a helyieknél meg az, hogy hacsak már nem kell tüzet oltani, semmin sem változtatunk, nulla a rugalmasság, az alkalmazkodás valami váratlanhoz, mert a fegyelmezettség kikacsolja ezeket. Úgy csinálják ahogy mondták, addig, amíg nem mondják, hogy máshogy csinálják. Akkor is ha tudják, hogy problémát okozott és holnap is azt fog. Ráadásul ez nem csak a végrehajtó szinten van így hanem a középvezetésig. Ezzel magukat is védik, illetve nem próbálják megoldani azt ami, nem az ő feladatuk, amiért nem fizetnek nekik.
A nemzeti mentalitásnak óriási hatása van ezekre, nem csak a szakmai tudásnak, vagy hozzáállásnak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tetsuo
őstag
Azt már tudjuk, te utálod a magyarokat, de nem igaz amire utalsz, miszerint a magyarok nem tudnak világszínvonalúan dolgozni, inkább éppen ellenkezőleg.
Hogy bárgyúak vagyunk és elnézzük másoknak, hogy a 2. vh. óta folyamatosan - sok kollaboránssal karöltve - rászednek bennünket, az egy másik dolog, de nem ide tartozik. -
Tetsuo
őstag
Egyébként a legközelebbi drágulás oka az lesz, a gyártási technó tápját redundánssá építik.
-
janeszgol
félisten
A hozzászólásodból arra gondoltam, hogy ez hasonló ahhoz, amikor egy szolgáltató csal (hazudik a reklámban, elkövet valamit, amivel megnehezíti - és ezáltal sérti - a szerződött lelépését), majd a büntetést kifizeti, és még így is megérte neki.
Gondolom kiszámolták, hogy megéri-e kidobni X darab valamit, ha felemelik az árát a többinek. A válasz igen volt, hopp áramszünet, csá.Hülyeség?
-
hallador
addikt
válasz pusszycat #32 üzenetére
A gyár maga nem régi. Lehetnek ilyenek. Amúgy ki mondta, hogy a Samsung nyomta ki a cikket és nem valaki felkapta, kiszivárgott stb? Csak kérdezem, nem védem őket, de szerintem megint ne abból indulj ki, milyen az otthoni közélet. (Mert akkor nem szamszung, hanem semmi nem lenne, mint ahogy semmi nincs is a régi magyar gyárakból).
Nekik igencsak nagy szégyen ha ilyen történik. Nem szokás a "legtöbbet dolgozunk" mentalitásból, mert ők tényleg dolgoznak.A másik, hogy én azért örülnék, ha egy ilyen színvonalú gyár lenne otthon, de akár Európába is, persze jobb 0 mentalitással rendelkező (szó szerint 0) nemzet tagja ként fikázni valakit, mint esetleg elhinni azt ami a valóság.
Ha csak a magyarok ennyire tudnának megoldani a semmit, ahogy szokták általában, akkor már jobban állnánk, na de fikázni az nagyon megy....The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Arra akartam referálni, h másodjára már nem kajelem be a szegény samsung áramkimaradás miatt kénytelen lesz nem csökkenteni az árait. Oldják meg, ne ijesztgessék a népet így rögtön már az év első napján.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
hallador
addikt
függesztették fel egy áramellátó kábel hibája miatt
Azt tudjuk, hol volt az a kábel, ami tönkrement? Szerintem a Dél-Koreában nem magyarok laknak, meg nem Lölö irányítja céget (szerencsére). Szerintem ilyenre, hogy Diesel Generátor gondoltak, meg az ilyen gyárakban 8 betáp szokott lenni. Itt valami a gyáron belüli áramkimaradás volt, és nem a komplett gyár állhatott le, hanem valamelyik része.
Szerintem ne abból indulj ki, hogy lölö, meg lézer jankó összeállnak és csinálnak gyorsan egy forájdzsít.
Szerintem ez a gyár több mesterséges tóval felépített, több generátoros, sok betápos kb egy kerületnyi méretű gyár.
Szóval azért nem kellene ilyet mondani, konkrétumok nélkül. Egy hírre alapozva, ami nem tartalmaz semmilyen tényt a kialakult áramkimaradásról.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hokuszpk
nagyúr
ujev okan biztos be volt baszva a fogepesz, aztan veletlen ratenyerelt a shutdown gombra, a gyar egy resze le is allt, mire kiadtak a
kill -9 shutdown
parancsot.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
tibaimp
nagyúr
Unalmas. Lesz mire fogni az áremelést.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
gabor7th
addikt
Akkor majd mi lesz, ha az ipari IoT korában folyton majd hackerek lekapcsolgatják a termelést?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
angyalpc2
aktív tag
1. nem költ megfelelő infrastruktúrára(UPS, hálózat redundancia stb) -> nyer
2. kiesik egy termelés, még be is jelenti hogy némi készlet hiány lesz-> árnövekedés-> nyer
Zseniálisak nem?Én részvény piaci vizsgálatot is indítanék, hogy valóban veszteség-e a az a veszteség.
(aztán véletlenül kiderülne hogy nem 43Md mínusz hanem 80Md plusz)Ezeknél a cégeknél, állandóan árvíz, földrengés, tűz, áramszünet kutyafüle van állandóan. Eleinte elhiszi a zember ...aztán már nem és szándékosságot lát benne.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Felőlem csinálhatják, idán valószínűleg úgysem veszek semmit a gépbe
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
tomazin
veterán
tavaly valamikor nyáron volt egy hasonló. meg is vettem az ssdt meg a ramot előre a gépembe. annyit értem el vele, hogy rá 3-4hónappal még olcsóbban megvehettem volna és a gariból se ment volna el annyi idő a fiókban.
-
Namelesske
addikt
Nem kellene nekik totálisan megoldani az áramszünet kérdését, csak azokat a rendszereket élve hagyni, amik kellenek a gyártáshoz. Például tiszta terek, vákuum szivattyúk, stb. Mindegy ők vannak ott ők látják mi a root cause, de elég gáz ez a picsogás. Tudjuk mi lesz a vége... jaj év elején sok gondunk volt emelünk Q2-be.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Tigerclaw
nagyúr
Biztos van egy szerencsekerekük, ami kipörgetik az aktuális gyárat és az eseményt, hacsak nem esik be egy jókor jött földrengés vagy cyklon. Lehet hogy van pár kamugyáruk, üres csarnokok, amiket direkt törésvonalra, vagy a tengerpartra építettek, hátha alapon.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
Lacika112
aktív tag
Ohh már mióta nem emeltek drasztikusan árat, itt volt az ideje valamire ráfogni
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
kisninja
őstag
Egy dízel generátor főleg MW okban percek míg megfelelően elindul. Persze ups is van közte. Én a drágulás okára tudok gondolni.
-Idén miképp emeljünk árat ?
-Áramszünet ?
-Ok !powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
somogyib
őstag
Ha '18-ban fél óra 43m $-ba került, akkor ez az egy perces kb. 1,4 lesz.
De az ilyen esetekre miért nem használnak mondjuk egy dízeles generátort?
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Áramszünet ellen nehéz védekezni,és mindig termelés kieséssel jár. A megnövekedett kereslet meg áremelkedéssel.
Nem kell szapulni egyik céget sem,mert ilyenkor extraprofitra törekszik.Én is,és mások is hasonlóan járnánk el.
Az hogy csórók vagyunk és nem tudunk olyan gyorsan +5.000 - 10.000 Ft kirántani a zsebünkből ez nem a gyártó problémája.
Amúgy is olcsón lehet hozzájutni memóriához.40.000 -től indulnak a 32GB -os 3200Mhz es kitek,szerintem nincs ok a panaszra. 1TB SSD is lehet kapni 32.000 Ft körül.Most kell vásárolni.Mindenbe beleugatok!!!
-
Kobaljov
senior tag
Gondolom ha nem jelentették volna be akkor is kiderült volna a dolog. A backup más kérdés, úgy tűnik nem volt minden (pl. kábelek) elég redundáns. (Anno sok éve egy nagyobb hazai szerverterem megnyitón a generátornál mesélték, hogy náluk előfordult, hogy karbantartás miatti átállás miatt volt egy másodperc(!) ami gondot okozhatott ha akkor jön egy áramszünet. És akkor jött.. (akkor az Index és más nagyok sem voltak elérhetőek egy darabig))
-
nagyúr
nagyon tudom őket sajnálni...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Kotomicuki
senior tag
De mi a fenének erőlködjenek, ha így is túlságosan nyereségesek és mindenféle hülyeséget meg kell ragadniuk, hogy vmi indoklással előálljanak a további nyereségnövelésre, amit mindenképpen lenyomnak a végfelhasználó torkán.
Bár, a büntetésektől sem kéne megijedniük - lehet, még olcsóbban megúsznák vele - , de az egy őket, jogosan elítélő dolog, míg a cunami-földrengés-áramkimaradás-stb. egy "véletlen" esemény, ami nem hagy túl nagy nyomot a renoméjukon.
Itt is az van, ha egyszer sikerült a - teszem azt - 100 milliós nyereséget elérni, akkor utána már azt követelnék minimumként a tulajdonosok és a töketlen vezetés meg szó nélkül benyal nekik és szó szerint bármit megtesz, csakhogy a székében maradhasson, még egy szezonra.
Az, hogy eközben az egész piac alatt vágják a fát és az egyre szűkül az áldatlan tevékenységük miatt, az egyáltalán nem érdekli őket...A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
Tigerclaw
nagyúr
Azon gondolkodok, hogy mi lehet a célja az ilyen bejelentéseknek. Rengeteg cégnél vannak áramszünetek, nem várt leállások, balesetek, amik a termelést, bevételt, profitot befolyásolják, mégsem kürtölik világgá a dolgot, szinte már hiperaktívan.
Ez olyan mintha befolyásolni akarnák a részvénypiacot, vagy az árakat.
A másik oldala meg az, hogy hogy nem lehet 1 perces áramszünetre sem felkészülni? Ha vannak ennyire kritikus lépések a technológiában, akkor azokon a gépeken más helyben van valami backup megoldás a rendes csarnokhoz tartozó nagyobb szünetmentes telepek mellett, illetve az ellátás is több utas. Ahol dollármilliókat veszíthetnek ott nagyon komoly technológiai biztosítékok vannak.
-
KaitouP
nagyúr
Má' megin'?
Magyarország legnagyobb PlayStation specifikus weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
twollah1976
őstag
Legalabb van mire fogni a dragulast.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Igazán beruházhatnának már egy generátorra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM