Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SONY LCD és LED TV-k
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hővezető paszták
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
A matematika, fizika, kémia nem földhöz kötött alkalmazhatóságában. Elég messzire ellátunk, olyan helyekre is, ahova soha nem fogunk eljuttatni gépet vagy embert. Viszont ha a modellekkel (ami matek, fizika, stb.) konzisztens amit látsz, az igazolja, hogy találtál egy hasznos modellt.
Ez, hogy számokkal próbáljuk elérni, amihez gyakorlat kéne... Egyszerűen csak mielőtt valamit kipróbálsz gyakorlatban, ki kell számolnod a dolgokat, különben nem is lesz mit kipróbálni. Amúgy annyit mondtam lényegében, hogy az, hogy az ember mekkora távolságot meg egyebeket tud felfogni, lényegtelen, mert tudsz vele számolni, és onnantól nem az az akadálya annak, hogy eljuss egy gyakorlati megvalósításig.
-
ddekany
veterán
Mert mit jelent az, hogy "felfogni" egy távolságot? Érzékileg nem lesz hozzá viszonyod, nyilván. De számolni tudsz vele, ha valamihez kellene. Nincs ezzel semmi gond, elég mindennapos dolog munkában is. (Mit tudom én, nem tudom felfogni mennyire gyors egy CPU, de ettől még meg tudom becsülni fejlesztőként, hogy milyen megoldás fog a gyakoralti célnak megfelelő késleltetést adni.)
-
ddekany
veterán
A többi állat (ami nem ember) fasorban sincsenek intelligenciában, vagy valamiféle bölcsességben. Csak túl unintelligensek ahhoz, hogy erős hatást váltsanak ki. Így csak kisebb kihalási hullámokat szoktak kiváltani. (Ja, kivéve a k*cs*g cianobaktériumokat, akik majdnem mindenkit kiírtottak, végül saját magukat is.
) Haltak ki fajok előttünk is dögivel, de csak azt látod, ami épp el van, nyilván.
Az ember igen is sokat fejlődött és fejlődik, csak épp azzal a csavarral, hogy ennél a fajnál nem a hardver a lényeg, hanem a szoftver. Azaz tovább adott tudás. Szóval ha úgy tetszik, akkor a hardver nem fejlődik, de összességében az egész igen. Ettől persze még simán igen igen veszélyes helyzetbe hozza magát, de ez is szoftver gond.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kormány megpróbálja elosztani az elérhető kapacitást a lakosság és a gyártók között.
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest