Új hozzászólás Aktív témák
-
Jani09
tag
Nekem van egy 1Tb-os seagate expansionom, olyan 270napja megvan, és már totál halálán van szegény, 51 fok volt ,most tettem alá egy ventit ami levitte 7-8 fokkal, véletlenül fogtam ki ilyen rossz terméket, mert ez az első szígétem...vagy bízzak meg a gyártóban továbbra is? pedig rendeltetés szerűen használom...
-
-
KAMELOT
titán
válasz Viktor81 #134 üzenetére
Hello!
Igen neked is igazad van! te az érem másik oldalát mondtad.
Én inkább úgy értettem ,hogy nagy jelentőséget adok annak ,hogy vigyázzak az adataimra. Ezért mentem őket több helyre egyidejűleg.
Szerintem ami lassan forog és keveset van használva annak az élettartama is nő.
Velociraptor HDD-meg tényleg csak a WIN van meg progik. Tehát ha valmai sérül akkor nem veszik nekem semmi.
adatok tárolására nekem teljessen megfelel egy 5400rpm-s samsung is.
Nekem a gyorsaság nem fontos inkább a hosszú használhatóság, biztonság, olcsó ár és nagy hely.daniel2121: hát pedig nekem fontos lenne 4TB-s HDD. mondjuk 2darabot passzolhatnának nekem.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
devast
addikt
Meghibásodás esetén jól jön. Amire használják az ez: ha meghal 1, vagy x darab vinyó, akkor is menjen tovább a rendszer. Éles környezetben nem lehet kiesés. Jól is néznék ki, nyakamba szakadna 200+ idióta user két telefonon, hogy még véletlenül se tudjam megcsinálni... Teljes biztonsági mentés meg kazettára megy. Így is kb minden héten vissza kell állítani valamit, mert az emberek nem kicsit barmok.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
Viktor81
senior tag
IBM szervereket gyartottunk 15k-t forgo SCSI majd SAS meghajtokkal amik atlag user szamara megfizethetetlen arkategoriaba estek, de hiba azoknal is elofordult. (pedig ott nem jatszottak oyan gagyik,mint pl. a Samsung). Szoval a komoly darabokat ugy ertettem, hogy a kommersz piacon mar nehany 10 ezerert lehetett kozel 1T-s HDD-t kapni, addig a 146, 300 GB-os szerver HDD-k szazezres kategoriaba estek.
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Szerintem hibas az gondolatmeneted, mert nem gondolom, hogy egy 5400 RPM korul forgo pl.: WD Green megbizhatobb, mint a 10k-t forgo Velociraptor. A Raptorok teljesen mas felhasznalasi kornyezetbe keszultek, jobb technologiaval mas felepitessel, igy a megbizhatosaguk nem romlott a sebesseg novelesetol, sot ! SSD elfaradas eseten csak nem irhato, de ettol meg olvashato marad. Meg valami: 110%-ig megbizhato HDD nincsen, meg az igen komoly kategoriat kepviselo darabok kozott sem. -
Viktor81
senior tag
Szia !
Teljesen egyetertek veled abban, hogy ma mar egyre tobb olyan film van, amit (esetleg) csak a latvany miatt erdemes megnezni. (Amennyiben ez valakit "felizgat', mert engem peldaul nem kulonosebben erdekel) Ellenben pl.: A remeny rabjai-nal szerintem teljesen mindegy, hogy VHS-rol nezed, vagy Blu-ray-rol, mert nem a kepminoseg hordozza magaban a film erteket. -
KAMELOT
titán
Nekem nem fontos a gyorsaság!
Ha annyira fontos lenne akkor inkább velociraptor! Formátozni meg évente 1x szoktam akkor is csak a fő HDD-t ami 320GB-s.
Inkább legyen lasabb ,de legyen 110%-an megbízható a HDD. SSD-ról elveszett adatot nem hozod vissza soha.
Többi HDD-m 5400rpm-s abból is csak az egyik megy a másik le van kapcsolva a tápról.
Így nem forog feleslegessen a HDD.
Fő hdd-n csak a win meg a gamek vannak. minden más a mellék HDD-re van mentve 2x + emailben és USB-re +DVD-re kiégetve is
Azért adok a biztonságra! Még véletlenül sem vesszen el semmi![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
dezz
nagyúr
Ahhoz viszont tegyük hozzá, hogy a flash a sebesség érdekében blokkos szervezésű, azaz blokkonként lehet törölni és újraírni -- akkor is, ha a blokknak csak kis részét írod át. Más szóval, sok kis írás hamarabb kikészíti, mint gondolnád. Érdekes módon mégis éppen sok kis adat kezelésére ajánlják az alacsony elérési idő miatt...
-
dezz
nagyúr
Te se haragudj, de amit te irsz, az is baromság (ha már ezt a szót használtad)... Semmelyik mozifilmet sem kisfelbontású és kis látomezőkitöltéssel nézett (SD tévé 3-5 méterről), képrészleteket homályba fullasztó nézésre szánták! A finomabb részletek, mint pl. a korabeli öltözet, bútorzat, frizura, smink és persze arcjáték messze nem csak a "csinnadrattás hollovúdi szuperprodukciók"-ban számít nagyon sokat, sőt!
-
Sanya
nagyúr
SSD-kel csak a baj van. 3000x írhatod újra a legújabbakat. nos, egy böngésző ezt megteszi neked kb 5 nap alatt, mert kb 5 másodpercenként lementi magát, hogy vissza tudjon állni, hay összeszarja magát...
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
cszn
őstag
Hát igen, ebben van valami. Elavult technológia, de ugyanakkor még mindig nagyon jó használható. Formatálni szerencsére elég ritkán kell. Mondjuk nemrég nekem is kellett getdatabackeznem és több mint 2 óra volt mire végignézte a terás vinyót. Nem volt nagy az öröm. Adatmentést pedig folyamatossá kell tenni és akkor nincs probléma.
-
atesss
addikt
Az a probléma, hogy csak a méretben ugrottunk ekkorát, sebességben vagy 1 nagyságrenddel kevesebbet.
Így egy mai vinyón lévő összes adatod elérése (pl. átmásolása, formatálas, adatmentés) sokszorosa időben, mint egy réginek.
Még a pár 10 GB-os vinyók korában se nagyon rémlik fél óránál hosszabb full format idő, mostanában meg órákban mérhető.
Itt [link] egy angol cikk a témáról, és ez 2006-os, azóta még tovább ment a fejlődés ebbe a rossz irányba.[ Szerkesztve ]
-
hekkerman
tag
Csak annyit szólnék hozzá a biztonságon vitatkozók véleményéhez, hogy lehet egy tükrözött rendszer akármilyen f@sz@, ha 60 fokon járnak a lemezek. Szerintem erre is figyelni kéne a biztonság tekintetében.
2002-ben vettem egy 20 gigás hdd-t, ami 1,5év volt, akkor még nem hűtőttem, csak a procit. Azóta 7-8hdd megfordult nálam, mindegyik azóta is 100%-os. De találkoztam fél éves, külső rackben tartott 500-as seagate-tel 2%-osan. Gondoltam ezt is jól megfőzték, 59 fok volt a valaha mért legnagyobb hő.
Szó mi szó, hobbi szerelőként sokaknál látom, hogy lesz@rják, hogyan megy a gépük, csak játsza le a jutyub videókat, meg menjen a fészbúk illetve a wow. Én halkságra törekedek, de mégis jut a hdd-kre hűtés. És lám, lekopogva (kop-kop-kop) még egy hdd se döglött meg a 20 gigás óta.
Jah, hogy necsak off legyen:
Mi lenne, ha a régi formához térnénk visza? 1TB/tányérral?
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
Hát ne haragudj, de ez nagy baromság. Rengeteg film van aminek élményéhez semmit nem tesz hozzá a nagy felbontás.
Offenzíva nélkül megjegyzem, érthető azok számára akik csak csinnadrattás hollovúdi szuperprodukciókat néznek, hiszen nekik is kell valamit élveznie egy filmen, ha már más pozitívumot nem képesek felmutatni. -
KAMELOT
titán
Már ideje lenne egy nagyobb HDD.
Mondjuk egyben 3-4TB persze olcsón. Most is van 3TB-s de drága azért az árért inkább 3x2TB-s HDD-t veszek!!
Közben megnéztem egy 1024GB-s SSD árát. 1 040 000Ft
Hát ez nem sokat ér. Mondjuk aki szervert üzemeltet megéri neki. Mint Free user-nek semmi képpen sem.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
dezz
nagyúr
Azok figyelmébe, akik GB helyett állandóan Gb-t, TB helyett Tb-t, stb. írnak: a cikk elején szereplő 625 Gb/inch2-ben nem véletlenül szerepel ám kis b és az összes többi helyen nagy B!
b = bit
B = byteCsak 8x a különbség...
-
kariad
senior tag
Amikor megvettem az 1TB winyom jó drágán!Mondom ezt nem nagyon fogják fejleszteni gyorsan!
És tessék! Hol a határ??? 10TB?? -
őstag
Volt értelme a felvásárlásnak.Reméljük még sokáig élni fognak a HDD-k.
-
Devid_81
félisten
válasz Silentfrog #107 üzenetére
90 perc, az 5400mp 8500db lemezzel számolva háááát nem is tudom...
...
-
Devid_81
félisten
válasz Silentfrog #104 üzenetére
Egy BD discet megnézni akadás nélkül floppyról, ahhoz azért kellene kézügyesség!
...
-
Devid_81
félisten
válasz Silentfrog #25 üzenetére
Floppy?
Jó ez a nagy tárhely, de csak a nagy gyűjtögetők húzhatnak hasznot belőle.
Ha jól összeszámolom az értelmes adatot a gépemen akkor nincs 20GB...
-
Dassler
őstag
Anno a P133-ashoz vettem az 500MB-os helyett az 1GB-osat és én voltam az überkirály, hogy "ez soha nem telik be". Bár akkoriban még a Settlers 2-tőt (vagy az egyet?)vettem meg originalba, 2db 1,44 kék színű FDD-n volt. Meg a Doom-ot, TDOR-t, GTA-at 2X db 1,44-es rar fájlként másoltuk egyik gépről a másikra, mivel egy összesen 10db használható floppy lemezt találtunk a polcon ....33-as betárcsázós modem meg kb word 6.0 szintű honlapok...a Boeing oldaláról kb 3 percig szedtem le egy 1024-es képet egy F-18-asról, mer az kellett háttérnek....régi szép idők, valahogy hiányoznak kicsit felgyorsult a világ.
[ Szerkesztve ]
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
forgonati
őstag
"elhagyni a 700 megás ripeket és térnek át a csúcsminőség 1.38 gigás tartalmakra amik már legalább kétszer olyan szarok mint az elődje"
Ezt fejsd már ki... 1,38GB a duplája a 700-nak, igy jobb minőségű hang és magasabb bitrátájú kép van. Ergo jobb minőség az egész film. És bizony ugyancsak észrevehető a különbség a 2 közt.
"csak akkor azt nem értem minek a rengeteg eladott full hd monitor"
Az nem merült fel benned hogy rengeteg ember nem a monitorján (soknak még nincs is full HD monitorja) hanem tévén nézi a filmeket, pl. én is. És bizony rengeteg embernek nincs 42" full HD plazma tévéje, mint ahogy nekem sem. Klasszikus 82cm CRT tévém van, és lesz is még 1-2 évig. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül a világba. Arra meg bőven jó az 1,38GB dvdrip. Még néhány évig tuti elterjedt lesz ez a méret.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Viktor81
senior tag
hmmm
A R0-ambol respect lett !? -
Viktor81
senior tag
Szia !
Alapvetoen onnan indult a tema, hogy nem jo az ilyen negy HDD, mert egyszerre sok adatot bukhat a user meghibasodas eseten. Szoval en erre probaltam megoldast ajanlani. Hulye ellen nehez vedekezni, de itt most ez szoba sem kerult, csupan a mai merevlemezek megbizhatosagarol volt szo. Pl.: ha ketto kulonbozo markaju, vagy tipusu HDD van Raid1-ben, eleg pici az eselye, hogy egyszerre hibasodjanak meg. (egyebkent jobb ha azonos tipusokbol epitunk tombot pl.0 es R5 eseten), de tukrozesnel nincsen sok jelentosege, viszont olyat mar tapasztaltam, hogy ketto egyforma, egyidoben vasarolt HDD, amik tukrozve voltak, 4 nap kulonbseggel ment tonkre es mivel a user meg nem mentette le az adatokat (mert raer, gondolta) bukott mindent. - bar nyilvan ez sem gyakori, de egy gyenge szerianal elofordulhat. Egy szonak is szaz a vege, nem azt allitottam, hogy a RAID hasznalataval semmi bantodasa nem eshet az adatainknak, csupan 1 HDD meghibasodas eseten jon jol. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez már igencsak ott van a szeren.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Raucher
tag
(#75) Dospalek: Én már jobban szeretném, ha lassan eltűnnének a merevlemezek és..
Miért? Nem ellensége egymásnak az SSD és a merevlemez.
Zenét, filmet és hasonló adatokat értelmetlen SSD-n tárolni. Nem fogod olyan gyorsan nézni, hogy gondot okozzon az elérési idő. Adatmentésre sem tudsz olcsóbb (és megbízhatóbb) megoldást, mint a HDD.(#50) Viktor81:Az adatvesztes lehetosege minden meret eseten fennall, ezert kell tobb szinten RAID-et hasznalni
A RAID nem véd meg a felhasználó pillanatnyi elmezavarától és a kártékony programok tevékenykedéseinek következményeitől. Kizárólag a merevlemez meghibásodásakor fellépő adatvesztés esélyét csökkenti. (és emelheti a sebességet)
Más:
Az első siránkozást a merevlemezek - növekedő méretet miatti - megbízhatóság csökkenéséről, a 80386-os processzorok korában hallottam. Kétségtelenül előfordulnak gyenge vagy hibás szériák. De ezek mellett is a legbiztonságosabb megfizethető adattároló eszköz a merevlemez.Szerintem a 3.5"-os asztali gépekbe szánt merevlemezek fejlődése meg fog torpanni. Előtérbe kerül a 2.5" méret. A mobil eszközök térnyerése nagy lendületet ad, a fizikailag kis méretű gyors és alacsony elérési idejű merevlemez generációk kifejlődéséhez.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
hohoo
senior tag
Először megbízható HDD kéne...
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
forgonati
őstag
Bakker nem hiszem el hogy az emberek nem tudják megkülönböztetni a Terát meg Terrát. Minden 3. hsz Terrát emleget, aki kicsit is jártas az informatikában, annak ez alap dolog lenne hogy ilyesmit tudjon. Az ész megáll.
Amúgy durva méretek jönnek itt, pár év múlva normális lesz az 5-6TB HDD.
Keelah Se'lai!
-
Kroni1
veterán
ez igen!
-
Psych0
őstag
386Dx2 Dos6.22/Win3.11 20Mb HDD
Emlékszem nem fért fel a Transport Tycoon Deluxe, úgyhogy le kellett törölnöm a Stuntsot és s Simcity 1-et(mármint kiírni floppyra)
Azok a szép idők
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Silentfrog
veterán
-
djculture
félisten
Nem fenyeget az ilyesmi a flash chipek bekerülési költsége miatt,pendrivok is lehetnének 3-4T is simán mint ahogy már prototipus van is rá csak épp egy háznak az árába kerülne.Ezek a költségek meg mióta flash van változatlanok,esetleg ha más technológiát fejlesztenek ki de az meg már nem ez az ssd lesz .
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Én már jobban szeretném, ha lassan eltűnnének a merevlemezek és végre csak az SSD dominálna. Egy 5 év és el is érjük ezt talán.
-
meszi3
tag
rosszul gondolkodsz...
nem 6000 db 700 megás avi hanem 100-200 full blu-ray rip
ekkora helynek igenis van értelme, nem a mennyiségi, hanem a minőségi tárolás miatt (filmekről beszélünk)
-
Silentfrog
veterán
válasz Aprósólyom #69 üzenetére
Nem tudom miért lényeg,hogy mit tartasz a merevlemezen az a lényeg,hogy véletlen sem vesszen kárba,ne legyen adatvesztés.
Gondolom ha valaki megtölt egy 4-5tb merevlemezt adattal neki az a fontos.
Valakinek a filmjei a fontosak,valakinek a HD tartalmak,neked a munkád.
Szerintem aki ekkora hddt vesz oda nyugodtan ki is mehetnének a jogvédők,mert az otthoni felhasználok nagytöbbsége ugyis olyan állományt tart rajta amiért "bünti" járna.
Természetesen tisztelet a kivételnek!/hisz a letöltés csunya-csunya rossz dolog! / -
Dragon3000
veterán
válasz noobsaibot #66 üzenetére
Azért írtam, mert amíg codegány meg társai tápom volt sorra haltak meg a hdd-im, amióta megvan a mostani tápom egy hdd-m se halt meg. (3 éve)
-
Viktor81
senior tag
Ne haragudj, de szerintem a RAID1-et pont az adatbiztonsag miatt hasznaljak. "Minden RAID szint alapjában véve vagy az adatbiztonság növelését vagy az adatátviteli sebesség növelését szolgálja." -- bar abban igazad van, hogy nem csak a HDD hibasodhat meg. Egyebkent en azt nem mondtam, hogy nem ildomos menteni (en is szoktam), bar szalagra mentesre eleg keves felhasznalonak van lehetosege.
-
Aprósólyom
addikt
Akinek ennyi mentett filmje van jogtiszta lemezekről, az miért siránkozik ezen? Csak pénz kérdése... Az meg ugye van. Ha a szakdogám veszne el vagy az akutális munkám, vagy régebbi munkáim akkor lennék ki. De aki ebből él, szán rá pénzt, szeinrtem ne sírjunk.
Jevons paradox
-
Male
nagyúr
Mondjuk pont úgy, mint a kisebb vinyóknál? Amit az egyikre másolsz, azt a másikra is... vagy ha nem akarsz macerát, akkor szinkronizáló program, esetleg RAID, amit ma már szinte minden lap tud.
-
total90
veterán
válasz ServerWorks #14 üzenetére
Fotósoknak, videó szerkesztőknek is jól jöhet a nagy tárhely
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
noobsaibot
tag
válasz Dragon3000 #61 üzenetére
Van benne valami,de nem feltétlenül!
2005 óta megvannak a jelenlegi vinyóim és csak az egyiken van badsector pár db,de nem növekszik és tökéletesen működik,bár 2évig én is godegánnyal használtam.
Cimbinek mindig chiftec aztán meg corsair tápja volt és sorra mentek tönkre a lemezei.
Mondtam is neki,mindig hogy rakja messzebre a hangfalaktól(1m-re volt),meg használjon hűtést,de nem halgatott rám. Majd végső elkeseredésében 1.5 éve megcsinálta.
Azóta minden rendben és az épp. haldokló lemeze is rendbejött!
Én iránytűvel szoktam ellenőrizni a gép helyén a mágneses tereket.Eddig bevált!Xiaomi MI8
-
djculture
félisten
válasz Runner_fxr #42 üzenetére
"Elindult a francia HADOPI figyelmeztető rendszere, így aki jogsértő anyagokat tölt le (és fel), az péntektől számíthat arra, hogy a tevékenységének beszüntetésére felszólító leveleket kapnak szolgáltatójuktól.
A már általunk is sokszor tárgyalt három csapás törvénye úgy működik, hogy a felhasználót két esetben csak figyelmeztetik, de ha nem hagy fel káros (sic!) tevékenységével, akár az “internetet is elvehetik tőle”. Az egész ügyet egy, külön erre a célra létrehozott hatóság fogja felügyelni.
Az első botláskor még nem jár semmilyen retorzió, viszont ha fél éven belül “visszaesik” a netes bűnöző, – azaz illegális (megint csak sic!) letöltésen kapják, akkor megkapja a második, és egyben utolsó figyelmeztetését.
A harmadik alkalommal már nem fáradnak a levelezéssel a hatóságok, az internet előfizetést megszüntetik, és büntetést szabnak ki a kalózra. A figyelmeztetést a négy legnagyobb francia internetszolgáltató közül még csak kettő küldte ki, ám az első körből kimaradó Orange és az SFR ügyfelei is megkaphatják még ezen a héten a maguk felszólításait.
"
Itthon is van róla sansz az itthoni megfelelőjét a HENT már létrehozták.Francia battlefieldes ismik azt irták már a youtube lévő meg mittomén milyen engedély nélkül kirakott/megosztott videokra is ugranak.[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Nekem 42 megás volt az első vinyóm, még nagyobb is volt mint a maiak. 286-os gépbe ment. Aztán örületes fejlesztés 3.2 gigás volt, aztán 40 gigás, aztán 120, mostaniba meg van egy 300-as meg egy 2 terrás és ez is kevés a következő gép amit idén második félévbe tervezek (max jövő év eleje Ivy miatt) abba már 128 gigás ssd és a mostani 2 terrás mellé még minimum mégegy 2 terrás vagy ha jóárasodik a 3 terrás akkor az egyszerűen ma már semmi sem elég nagy....
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
eziskamu
addikt
válasz Runner_fxr #42 üzenetére
Kétszer - háromszor csintalnkodsz (már a sima letöltés is talán), és le is buksz akkor ellövik a neted egy jó időre, vagy örökre.
[ Szerkesztve ]
-
szilagyiv
senior tag
Ajánlom művelődésre a Wikipédiát!
SI mértékegységek prefixumai -
szki
őstag
Azért 1-2 Terra adat házivideókból is összejöhet.
CD-t, DVD-t felejtsük el. Nekem nincs is a gépben, csak néha csatlakoztatom ha valamely haver igényli
Célszerű 1 Terrás HDD-re menteni a fontos dolgokat, aztán kivenni a gépből, és fiókba tenni (persze ólommal béleltbe ). Évente 1x kivenni a fiókból, és átmozgatni az egészet egy másik háttértárra, és utána vissza a HDD-re (mágnesesség miatt ugyebár). Aztán nem tudom 10 év múlva rá lehet-e dugni az új alaplapokra, vagy új megoldás kell adattárolásra[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Felőlem jöhet, kell a tárhely.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Az adatvesztes lehetosege minden meret eseten fennall, ezert kell tobb szinten RAID-et hasznalni es csak akkor jaratni a HDD-t, amikor valoban szukseg van ra. (Nalam van ketto RAID 1-es tomb (kisebb, nagyobb) a rendszer pedig kulon HDD-n es a RAID-es vinyok lekapcsolhatoak, igy mondjuk egy 20 perces internetezes miatt nem porognek fel es allnak le feleslegesen (ez art ugye legtobbet egy HDD-nek)) A meret felesleges novekedese megint rossz kifogas, hiszen egy harmad akkora meretu HDD nem kerul harmad annyiba, igy eleg nagy butasag kisebbet venni csak azert mert vkinek annyi tarhely eleg. + a fejlodes jo hatassal van az arakra es a sebessegre is (itt jegyzem meg, hogy a megbizhatosagra nem feltetlenul, de ha valoban fontos az adat, akkor az van, amit az elejen irtam)
Udv.: Viktor -
veterán
Hol a vége ennek,ahogy számolom pár éven belül lehet akár 20 terrás winyó is
duree54
-
olbaidhun
őstag
Az a legnagyobb gondom ezekkel az új "modern" eszközökkel, hogy nincs biztonságban semmi.. az egy dolog, hogy a DVD szépen lebomlik.. alkotóelemei gyengesége miatt ~5-10éven belül kuka..de a terrás winyóim is sorra bedobják a kulcsot.. ha az ember kapcsolatban van szervizzel, szemmel látható, mennyire nagy mennyiségben romlanak el adattárolók maguktól..
Szalagra menteni még mindig időtállóbb. De költséges. Hogy lehet, hogy senki sem fejleszti ezt a vonalat vagy csak közemberek nem érik el..
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
szilagyiv
senior tag
Ez is csak egy vééégletekig csiszolt kőbalta. Akár csak az űrhajózás, vagy a robbanómotorok.
Primitív. -
bteebi
veterán
Nem hinném, hogy (megint) csinálnának 5 tányéros winchestert, az már azért rizikós. Elég a 4 tányér, már az is 4 tera. Először inkább a 3 terás winchesterek ára menjen le, mert amíg egy 2 terást már 17k alatti összegért is lehet kapni, addig a 3 terásak meg kb. kétszer annyiba, 35k-ba fájnak, az meg azért nem teljesen korrekt...
Korábban valahol olvastam egy olyan HDD-tervről, aminél a lemezeket nem pörgetnék, hanem valahogy rezgetnék. Ebből kifolyólag talán nem is kör, hanem négyzet/téglalap alakúak lennének a tányérok a jobb helykihasználás, a nagyobb tárhely érdekében. A sebességük pedig állítólag egy 90k RPM-es "normál" winchesternek felelne meg. Remélem megvalósul majd valamikor... Sajnos nem találtam meg a cikket.
#39: Igen, egyértelműen gyorsabb lesz - legalábbis szekvenciális átvitelben mindenképp (bár az az oprendszer szempontjából pont nem lényeges).
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
vince
őstag
rendszernek inkább egy olyan, amiben nem mozog, pörög, zörög semmi sem
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Franklin
addikt
No akkor jöhet az egy tányéros 1TB-os vinyó rendszerlemeznek :-)
Persze csak ha gyorsabb lesz, mint az 500-as.
-
ló úr
őstag
Akkor te vegyél magadnak egy 160GB-os winyót,azzal is bőven el leszel még pár évig.Én pl. 1 TB alatt nem tudnék létezni,annyi adatom van,amiket tárolnom kell vhol
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
vgergo
aktív tag
-
Alg
veterán
Akinek kell 5Tb adat lementve, annak van 10 db 500 gigás HDD-je, arról is kell neki biztonsági mentést csinálni ugyanúgy, mintha 1 db 5 teráson lenne ugyanaz...
vgergo
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
djculture
félisten
Ennél már csak úgy ha veszel 3db ilyet minimum és tükörmásolatokat csinálsz .Esetleg szalagos egységekre mentesz mint mai napig az iparban.
cain69: Ja de mikor elveszik 100db 50 gigás kedvenc full hd film azt mire letöltöd ujra a hajad kitéped. Egyébbként ahogy halad a helyzet simán lehet francia típusu móka itthon is akkor nem lesz itt film töltögetés,Viszont akkor ezek a vinyók is meg anagy sávszélú net elérések is feleslegesek lesznek otthonra.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
dvd, avi? 10-20-50gigás fullhd mkv filmek vannak. simán meg fog telni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Silentfrog
veterán
Röpke számolást követően rájöttem,hogy egy 5 Tb merevlemezre megközelitőleg 1100 dvd film ráfér, 2000-6000 avi kiterjesztésű.
Én nagyon tartok attol,hogy ha történik a merevlemezzel valami akkor eltünnek az adatok,ami irgalmatlan mennyiségű már ilyen számoknál.
Régebben azt mondták mindenről kell biztonsági mentést csinálni,de egy 5Tb adattal teleirt hddről hogy csináljon az ember? -
djculture
félisten
Eddig se volt valami szörnyű megbizható az 500gigásak óta rengeteg olyannal találkozom én is hogy berakom a zsír újat az ügyfélhez és már reallokated sectoral kezdi az életét .
Ja online tárhelyekre meg nem érdemes épiteni,feltörhetik meg akármi miatt a hálózathoz való hozzá férése is meghiusúlhat napokra vagy többre.[ Szerkesztve ]
-
EkSYS
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #9 üzenetére
az jön a Tb után, közvetve vagy közvetlenül
[ Szerkesztve ]
Eki - az eredeti
-
vince
őstag
De mikó jön mán az első terrrrrás vinyó?
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Male
nagyúr
Kettőre nem is lehet felmásolni?
Nagy vagy kicsi amire másolsz, biztonsági mentés ugyan úgy kell.Majd nézheted a kedvenced online streamedet, amikor egy év múlva törlik.... én már jártam így jópár (számomra) fontos interjúval például.
Azért ezen kettőn kívül másra is kell a tárhely...
-
KMT
addikt
Ez nem indok. 10 éve is fel lehetett volna hozni, hogy minek több gigás vinyó. Most meg el nem tudnánk képzelni, hogy férnénk el pár száz MB-on... Az adatvesztés ellen a backup a megoldás, nem a kis adattár.
Inkább az az érdekes, hogy meddig lehet ezt növelni... Félek, ez most már erősen a megbízhatóság rovására megy.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz Tonyius777 #15 üzenetére
Eért kell alapból kettőt venni ... így lesz dupla az eladások száma
-
nbg
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #9 üzenetére
Sto eta bájt?
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
ServerWorks
aktív tag
mi értelme ekkora tárhelynek otthoni felhasználásra?! mindened rámásolod, elromlik... mindenednek csengettek
...illetve az egyre gyorsuló net magával hozza az online munkát, online dokumentumok, online hd filmek és zenék, online stream, online tv/radio broadcast ez max. háztartásbeli használatra a notorius warezoloknak meg letöltögetőknek jó (perpill)Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
-
Thrawn
félisten
2 hónapja a Samsung jelentette be ugyanezt. Most, hogy átkerült a HDD-részlegük a Seagatehoz most ők is bejelentik? Érdekes...
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Mennyi lehet a fizikai határ? Mert nekem 1 nm/bit jött ki ilyen sűrűségre.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
GIJoe
addikt
Valóban nem semmi, akkor ezek szerint hamarosan debütálhatnak a 4 TBs HDDk...
-
félisten
-
EkSYS
senior tag
jó lesz mert majd lenyomja azoknak a jelenleg 30-50e HUF között lévő HDD-k árát amik nagyok/gyorsak és modernek.
Hamarosan 1-2év és kezdődik a Tb-kkel az ami anno a Gb-kel volt. 3.2, 6.4, 10,12,20, 40, 60....reszkessetek EtabájtokEki - az eredeti
-
szki
őstag
1 TB-os tányérok! Nem semmi! Azért van itt is fejlődés, és nem csak az SSD-knél.
Kíváncsi vagyok, menyit gyorsulnak ezek a HDD-k a sűrűbb, és nagyobb kapacitású tányértól!Nekem van 1TB-os SG-em, mely 2 tányéros
#4 EkSYS: 1994-ben az első igazi PC-mben 420 MB Conner HDD volt és 4 MB ram
[ Szerkesztve ]
-
félisten
\o/
Jön az új vinyóm.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
FRENK1988
veterán
nemkutya. Hajrá így tovább
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest