-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
-
polberto
tag
Sziasztok!
Kodi-nál a rendszer-beállítások-energiakezelésnél ha bejelölöm "A hozzáféréskor próbálja felébreszteni a távoli kiszolgálót" opciót akkor kiírja hogy :MAC cím észlelés meghíúsult NSA310.
Hogy tudnám beállítani hogy ébressze a NAS-omat?
Köszönöm szépen. -
Mr Dini
addikt
Azta tényleg!
Már frissítettem is. Nekem az 5.0.8-ról való update simán ment. Leszedtem az openelec oldaláról az update fájlt, beraktam sambán az update mappába (/storage/.update/) majd toltam neki egy rebootot, felrakta kb 2 perc alatt és egy reboot után már az isengard (fogadjunk, h elírtam ) logó fogadott.
Még nem néztem vele filmet, de minden kiegészítő megy, csak pl a youtube elfelejtette a logint...
De a pörgetés nagyon gyors lett!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
azbest
félisten
válasz polberto #15454 üzenetére
Nekem az NSA320-szal semmi ilyen beállítás nem kell. Samba (windowsos) megosztáson át, ha valami kapcsolódik, akkor felébrednek a lemezek. Ha a kodis pi nem ugyanabban a hálózatban van, mint a nas, akkor természetes, hogy nem tudja mac címmel hivatkozni. Pl ha egy router van köztük. De szerintem nem is kell ilyen kapcsoló.
-
dugesz77
őstag
Abban tudna nekem valaki segíteni,hogy egy újratelepített win10 alól miért nem látszódik a NSA 310S nas tartalma? Egy tplink wr1043nd osztja a netet. A hálózatban van még egy rpi2 az tökéletesen látja a nas-t. Windows alól nem tudom viszont elérni. Windows felől hálózat felderítés megvolt onnan sem látszik sem a nas sem a pi2. Hálózat menü alatt csak az asztali gép látszódik. Újratelepítés előtt is ugyan így volt a rendszer minden probléma nélkül ment minden.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Valami azért nem kerek. Eddig az 5.2 openelec simán indult úgy, hogy USB kábelt bekötöttem az erősítőbe. Erősítő bekapcs, Raspi indult. Na ez most nem megy. Ki kell húznom a kábelt és bedugni ahhoz, hogy menjen.
Igaz korábban NOOBS volt fent, boot menüvel és abból indult az openelec 5.2. Lehet azért volt jó? Nem értem....
-
polberto
tag
válasz azbest #15456 üzenetére
Otthoni hálózatban vannak egy router van köztük.
A MAC címet nem lehet valahová beírni hogy müködjön az ébresztés?
Mint pl: a számítógéppel tudom éreszteni a NAS-t. (A routerbe port forwarding a NAS ip címe)
Az a baj hogy a Pi és a NAS nagyon messze van egymástól és nem szeretném mindig bekapcsolni a sz.gépet az ébresztéshez. -
erikke17
őstag
Üdv.
Van egy Raspberry pi1 B+ rajta legújabb stable openelec. DVB-T-t szeretnék rá faragni, mindigtv lenne a cél.
Mivel SK-ban lakom és itt nálunk Digin nincs m4sport, külön meg azért DVB-T tunert nem veszek most.Mire lenne szükségem hozzá? Csak egy USB-s DVB-T tunerra? Na meg egy beltéri DVB-T antennára. Gondolom még szoftveresen kell mókolni.
Ez így életképes?
Előre is köszi
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Mr Dini
addikt
válasz erikke17 #15463 üzenetére
Igen, egy tuner és egy antenna elég. Bár az egyes pi-n szerintem kodekre is szükség lehet, ezt majd úgyis meg fogod látni.
Szoftveresen a tvheadendet kell telepíteni, majd oe-n az élő tv-t engedélyezni. Aztán a webes felületen beállítod a csatornákat stb és a tvheadend klienssel már nézheted is a csatornákat.
@ALI_G
Elég tápot kap? Aktív hub van?
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
-
erikke17
őstag
válasz Mr Dini #15465 üzenetére
Ahha, az MPEG2 kodek. Esetleg egy kicsit meghúzni CPU-t? Vagy akkor már venni egy új Pi2-őt. Esetleg van valami konkrét tuner ami ajánlott és jól működik Pi-n?
Nem is vészes azt hittem komolyabb mókolás kell..
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
azbest
félisten
válasz erikke17 #15468 üzenetére
mpeg2 codec akkor kell, ha mpeg2 filmeket nézel, vagy nálatok a helyi dvb-t mpeg2 formátumban ad. A magyar dvb-t h264/mpeg4 formátumban megy, ami alapból támogatott a pi-ken.
annyi kavar lehet, hogy a tvheadend backend az úgy emlékszem unofficial repóból telepíthető, amit előbb engedélyezni kell az openelec felületén, erről biztos volt már szó a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
csinálnék otthonra egy ultramini-szervert ehhez a raspi 2 lett kinézve. windowst pakolnék rá, és értelemszerűen 24/7-ben futna. rá lenne dugva egy USB-s meghajtó, ez teljes egészében megosztva lenne, egy nyomtató ugyanúgy megosztva, illetve szeretnék rá távoli elérést (teamviewerrel, vagy akár az alap windowsos távoli asztallal), meg persze egy elmaradhatatlan torrent klienst linux disztrók seedeléséhez. két kérdésem lenne:
elég izmos lenne ehhez a raspi2?
16gigás kártya elég bele?üdv
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
azbest
félisten
válasz FireKeeper #15471 üzenetére
Nem. A raspi-n futó windows nem desktop oprendszer. Fejlesztéshez való játékszer.
Ami valószínűleg nem működne: nyomtató megosztás, távoli asztal rá (mivel nincs asztal), torrent kliens.Linux alapon már elképzelhető nyomtató, torrent kliens kompromisszumokkal, távolról elérés (de nem windows rdp, a torrenthez egyébként sem kell távoli asztal).
Ha windowst szeretnél, akkor egy inteles minipécével próbálkozz.
-
Zebu
addikt
Synology NAS USB portjai vajh elegendő naftát adnának a PI2-nek? Egyébként mennyit fogyaszt ha 0/24-ben be van kapcsolva?
-
Zebu
addikt
válasz Celtis #15475 üzenetére
Köszi a választ.
Én is mértem egyébként fogyasztásmérővel és 1-2W-ot írt pillanatnyinak, de mellette ha mértékegységet váltottam. akkor 10VA-t is. Ez kicsit megzavart ezért kérdeztem inkább. Nem értem miből számolta a 10VA-t egyébként...
Ez bőven kevesebb mint egyes eszközök készenléti felvétele. Most rádugtam a T-home USB-re ott nincsenek alacsony feszültség jelzések egyelőre. Az meg mivel úgyis mindig ON vagy standby így gondolom jó lesz neki.
-
-
Rapoo 2700-at nézegetem, de elég drágának találom. Van valakinek hosszabb távú tapasztalata? Van belőle magyar kiosztás? Esetleg más alternatíva (10k alatt)?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
t.zolka
aktív tag
-
Gyula84
veterán
Üdv
Ma elkezdett a deluge meghülyülni és 5 percenként leáll restartot nyomtam, de nem segített mi lehet a gond? láttam egy megoldást valami scriptet, ha nem megy akkor elindítja, de ez akkor sem normális, hogy most nincs kedve menni rendesen
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
-
válasz wassermann #15486 üzenetére
Köszi, de valami apróságot keresek. Viszont a távirányítós billentyűzetek valamiért nem szimpik.(Ha másért nem, hát az áruk miatt)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sztanozs
veterán
Pl.: http://itcafe.hu/tema/raspberry_pi/hsz_13448-13448.html
PS. még mindig nem volt kedvem a gombok egy részét beállítani...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
t.zolka
aktív tag
Igen, én ezt a Hama-t használom. Hogy mennyit bír fogalmam sincs, már egy jó ideje megvan, de még nem jelzett, hogy merülne benne az elem. Ceruza aksival még nem próbáltam, de szerintem azzal hamar jelezne, mert az alapban is csak 1,2V.
Néztem a Rapoo-t is, de nem igazán tetszett. Nem igazán lehet kézben tartani, mert nincs hol fogni, mindenhol gombok vannak. Az touchpad része sem tetszett, hiányoltam a hagyományos egér "görgőt" és a jobb/bal gombokat. A Rapoo inkább asztali billentyűzet, én csak feszengtem vele a fotelban. -
-
vargalex
félisten
Szia!
Én ugyan nem az RPi-hez (azt csak CEC-en vezérlem), de egy Logitech K400r-et használok (természetesen magyar kiosztásút). Kicsi, de viszonylag kényelmes. Újonnan 10k környékén beszerezhető (én anno használtam vettem, ha jól emlékszem 5K-ért).
Alex
-
petya220
senior tag
Üdv
Valaki csinált már "okos házat" a Rapsberry-vel?
ha igen, akkor elmondaná a tapasztalatait? és hogy mivel csinálta? (gondolok én itt valami wifis konnektorra, megilyenek )[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
Blackdeath12
csendes tag
az melyik rendszer amit G4ula84 használ?
Noob kérdés tudom de nah[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Nekem meg olyan kérdésem lenne melyik a jobb rendszer pi2-re xbian vagy openelec??
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
gyurkikrisz
őstag
-
-
Gabis
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
- Intel 6.- gen i5-ös Gamer PC - Eladó , Számla - Ready !!
- Eladó Core I7 Gaming Asztali Pc
- imac 2019 / 3.7 GHZ 6mag / IntelCore i5 - radeon pro 580X8GB / 36 GB RAM / 2TB FusionDrive
- Csak ma eladó ! Gtx 1070 pc i7 8700 processzorral, m.2 ssdvel
- Gamer PC MSI Geforce Rtx 4070 Ti, Ryzen 9 3900X , 32 GB RAM 3600 MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest