Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
válasz
HUfantom #10968 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy dedikált RAID kártya lenne erre a megoldás, viszont több százezer forintot nem fogok egy ilyenért adni.
Mikor létrehoztam a tömböt utána már rögtön ~930GB írt adatot mutatott a Samsung Magician. Szóval tippem szerint teljes partícionálást végzett, mikor a dinamikus partíciót létrehozta.
Bár valóban nyektettem a gépet az elmúlt időben, de nem jellemzően szoktam. Viszont, ha egyszer-egyszer "force" restart-ot (aka megnyomom a reset gombot) indítok, már akkor újraszinkronizálást indít (ilyen is kétszer volt egy anomália miatt).
Szóval a konklúzió az az, hogy ez ilyen, békéljek meg vele vagy váltsak vissza HDD-re/vegyek egy NAS-t.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Van 2db 1TB-os SSD tárolóm, amelyek Windows által (ergó lemezkezelőből) kezelt RAID1-be vannak kötve. A problémám az az, hogy újraszinkronizálás esetén az egyik SSD-t fixen teljesen "újraírja". Ami azt jelenti, hogy csekély 1 hónap alatt az egyiken van 1TB írás (ez ugye a tükör készítésekor került bele), míg a másikon már 12,7TB. Én eddig abban a hitben voltam, hogy szinkronizáláskor javarészt olvasási műveleteket végez és nem feltétlenül írja újra az egészet, hiába full-sync. A meghajtón/lemezeken most kb. 50 GB adat van. Lehet ezzel valami kezdeni? Eddig ugye nem zavart a dolog, mert korábban 2db HDD-t használtam, viszont most, hogy SSD lett helyettük, - amikről köztudott, hogy meghatározott mennyiségű írást bírnak ki - ezért aggaszt. Mi lenne erre megoldás? Hogyan szokás SSD RAID-et használni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
fagylalt
senior tag
válasz
#64791808 #10685 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, úgy döntöttem egyelőre maradok az szoftveres megoldásnál. Nem szeretnék problémába ütközni (a rendszer SSD-n van, míg a tervezett RAID tömbön kívül lesz egy plusz HDD), úgyhogy inkább maradok az egyszerűbb megoldásnál. Persze a későbbiek során módosítani fogok ezen a tároló felépítésen.
-
fagylalt
senior tag
válasz
#64791808 #10683 üzenetére
Ha az alaplapi mellett döntök, akkor okoz az gondot, ha a RAID tömb mellett lesz egy normál üzemmódú HDD (elnézést elég zöldfülű vagyok a gyakorlatban)? Mert ugye a BIOS-ban csak globálisan tudom beállítani (nem pedig SATA portonként), hogy AHCI vagy RAID üzemmódban működjön. Illetve ebben az esetben - ha jól sejtem -, akkor tiszta telepítésű rendszert kell alátennem, ahogy előzőleg zsopu írta?
-
fagylalt
senior tag
válasz
#64791808 #10681 üzenetére
Bár lehet félreérthető, de nem backup célból építenék RAID 1-et. Gyakorlatban még nem állítottam össze RAID-et, ezért kérdeztem, hogy melyik irány helyes az esetemben.
Az adott lemez, amiről szeretnék egy tükröt, azon jelenleg főleg adat és pár program van, ami innen fut (ezeket később át fogom mozgatni a RAID-en kívülre). A rendszer külön meghajtóról megy. Tehát erre a (vegyes, de nem rendszer) használatra is az alaplapi megoldás kell, dinamikus kötetként?
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy RAID 1-et 2db HDD-ből (WD10EZEX) és ennek a megvalósításában kérnék segítséget tőletek.
Hogyan érdemes ezt megvalósítani? Érdemes az alaplapi vezérlőre rábízni vagy op.rendszer szinten kezeltessem (tehát lemezkezelőből vagy a BIOS-ban állítsam be)? Az alaplapom típusa Asus Maximus VII Formula (Z97 chipset RAID controller).
Tisztában vagyok vele, hogy az alaplapi megoldás gyorsabb, de kérdés, hogy mi történik, akkor, ha az alaplapom elhalálozik és egy teljesen más típust tudok csak beszerezni? Tehát okoz-e gondot, ha másfajta RAID vezérlő alá teszem be a RAID kötetet? Mit javasoltok?
Üdv,
fagylalt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest