- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #28548 üzenetére
Egy 20 éves CD-játszó csak viszonylagos előrelépés, viszont időzített bomba, bármikor meghalhat az olvasófeje. Mivel nekem is PD-S702 pihen a polcomon, ezt ki merem jelenteni. Szeretem, jó a hangja és külső DAC-kal jelentősen tuningolható.
2 éve van egy NAD 545BEE-m is, de valami vezérlési hiba miatt működésképtelen, alkatrészre, javításra vár.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dedy70
tag
Nekem ilyen cd lejátszóm van, ez se egy mai darab.
A fekete lemezeket ezzel játszom le.
A hangok felerősítéséről ő gondoskodik.
És általuk szólal meg a zene.
-
farena
tag
Sziasztok!
Mai napon gondom akadt a plazma tv-vel.
Típus: TX-P42G20 (2 éves)
szolgáltatóIGI (kábel)
Csatorna frissítés (DVB-C) után csak pár csatornát talált meg. A DIGI szerint minden rendben van.
Próbáltam a tőlük kapott beéllításokkal de úgy sem lett jobb (jelátvitel:6900, hálozati azonosító:1001).
Gyári beállításokat visszaraktam, tv-t kikapcsoltam majd újra be. Csak analóg, DVB-T és DVB-T HD lehetőségeket ajánl fel a DVB-C t nem.
Mi lehet a gond? DVB-C tönkre ment?
Még van 3 év garancia. Tudom érvényesíteni?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.Iphone 15 Pro Max + Amazfit Balance
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz farena #28553 üzenetére
Nem hinném, hogy tönkrement volna! Milyen országot választottál az elején? Állítsd vissza újra a gyári állapotot és válassz Svéd- vagy Finnországot, pipáld be a számodra szükséges tunereket, hangold újra és jó lesz! Nyelvnek természetesen mehet a magyar.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
December végén voltam a helyi "szakértők" áruházában, 300 volt a samu 51E6500, akinek van cetelem kártyája, annak 270. Ma ismét benéztem, 370 lett.
-
-
dreed
tag
Samsung 51e550-es tulajokat kérdezném, tapasztalták e a következő hibát. A beépített böngészővel, konkrétan az indavideo.hu oldalon, elindítottam egy videót. Pár perc lejátszás után a tv kikapcsolt, dobott egy hátast. Még kétszer megpróbáltam, de ugyanaz volt a végeredmény. Ez azért elég durva...
-
redingitell
senior tag
Köszönöm a javaslatokat, mindezek ellenére nem sikerült megygőznöm a kollegámat a Panasonic-al kapcsolatban. Végül is vett egy SamuPS51E8000 TV-t. Mondjuk nagyon jó árban (350K)
Még annyit kérdeznék, (ha esetleg valakinek van ilyen tv-je) jobban járt vele mint a vt50-essel? -
BBéci
legenda
válasz redingitell #28564 üzenetére
Minőségben messze van a VT50-től, viszont 350-ért nem rossz vétel az E8000. De nem is kiemelkedően jó. Volt nálam olyan TV, cikket is írtam róla.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
válasz redingitell #28564 üzenetére
Jobban járt volna 320-ért az 50GT50-nel.
A legjobb aláírás a héten
-
dedy70
tag
Vajon mi lehet KisApámmal, vett már tv-t? Rég járt erre.
-
t-bali3
senior tag
válasz dedy70 #28572 üzenetére
A Samsung LCD és LED TV topickban szoktam látni.
Gondolom átállt a (nem elég sötét feketéjű) LED-es oldalra -
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #28545 üzenetére
Szerintem sajnos ez a tinik miatt van - mivel a public transzporton eleve a fülébe megy kb 75-80 db zaj, amihez képest kell a zene minden részletének hallhatóvá válnia. És ezért szépen mindent a masterelésnél feltolnak az utolsó ábrázolható db-ig, sőt néha még clipping is van - inkább- csak hogy üvöltsön és elégedett legyen a zenét, mint fogalmat nem ismerő tini.
Hát ez a gáz.
Én még emlékszem amikor a fater otthon maga barkácsolt csöves erősítőjén a tököm tudja hány grammos régi pink floyd lemezen a "run like hell" című szám megszólalt, az olyan volt mint az égzengés, megfelelő csendekkel. Iszonyú jól szólt - a fender minden húrjának rezdülése hallható. Ma meg mik vannak??
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
dedy70
tag
válasz Mezga Aladár #28578 üzenetére
Természetesen. Homokkal töltött Söund Arts állványon.
-
dreed
tag
válasz Lehiñito #28580 üzenetére
Próbálgatom... A videólejátszás 5-6 percben megakad és az egész oldal lefagy. Szerintem ilyenkor kapcsol ki a tv, de csak teljes képernyőnél. Ma még úgy nem próbáltam. Videómegosztó oldalt keresek, az indán és a youtube-n kívül, amivel a böngésző elbír és aránylag gyors.
Rádugtam egy usb-s egeret (ione) és működik szépen. Azt hittem válogatósabb a tv. -
dreed
tag
válasz Lehiñito #28582 üzenetére
Asszonynak szerettem volna vidámabbá tenni a vasalást. Egy bizonyos sorozatot nézett 5m-ről 22"-os monitoron. Gondoltam megmutatom mennyivel jobb 51" 3m-ről. Youtube-n nincs fent. De nem ez volt a fő probléma. A probléma az, hogy a tv kikapcsolt és újra kellett indítani. Valószínűleg az indavideóval összefüggő
anomália. Videozed.net-en nem tapasztalom. -
Cha-b
senior tag
Miért nem töltöd le neki a sorozat összes évadát, sokkal egyszerübb, mint ezekkel szenvedni... Nincs az a pénz amiért én netet dugnék a tvmre, arra ott a szgép. Bárcsak lenne olyan tv ami kicsivel jobb minőség ugyanazon árért, smart és 3d fa..ságok helyett.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Kernel
nagyúr
válasz farena #28561 üzenetére
A Digikábelen nincsenek kódolva a csatornák, hiszen akkor kártya nélkül nézni sem tudnád. Itt inkább ez lehet érdekes:
Csatorna frissítés (DVB-C) után csak pár csatornát talált meg.
Miért történt a frissítés, hasraütés miatt, vagy valami probléma miatt? Mert olyan is van, hogy átmeneti hiba miatt valaki újrahangolja a tunert, holott csak várni kellett volna, míg visszajön az adás (önszívatás tipikus esete).
Vagy a napokban a UPC-nél például átrendezték a csatornákat, műholdon és kábelen egyaránt, ami viszont adott esetben kiválthatja az újrahangolás szükségességét. De nemrég a Digikábelen is volt egy kis alakítás, máshová rakták a digitális közszolgálati multiplexet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Plazma TV-nek lehet baja attól, hogy nagyobb felbontáson megy mint amennyi a gyárija?
Egy Samsung PS42A410C1XXC készülékünk van:
- így néz ki mint ez, a PC In az hangbemenet, LAN csati nincs rajta,
- itt van a felhasználói kézikönyv),
- tech. spec. magyar német.
Az aláírásomban lévő konfigomról kötöm ki HDMI-vel a képet rá. A TV bemeneti menüjében a HDMI 1-et amire a PC van dugva, kiválasztással a listából, elneveztem PC-nek.
A Samsung LCD monitorom a DVI csatira van kötve.Ha rádugom a TV-t a gépre, akkor a TV lesz az 1 számú megjelenítő, ezt nem engedi megváltoztatni. A képet (és a hangot is, vezérlőpultban átállítom az alapértelmezettre a TV-t) ki tudom küldeni a TV-re asztal klónozásával és kiterjesztéssel is, de ha a gyári felbontáson (1024x768) hagyom (vagy a kisebben, 800x600), akkor 4:3-on két oldalt vastag szürke csík van (mert ugye a TV 16:9-es), ha meg 16:9-re állítom, akkor meg kinyújtja, teljes képernyő ugyan, de élvezhetetlen. De legalább ilyenkor szépen olvashatóak a betűk. Ha felveszem 1280x720-ra, 16:9 arányon, akkor pont jó, a kör kör alakú, de torzulnak a betűk (szemcsés, recés), nem lehet kiolvasni csak közről éppenhogy. Szóval ez így nem teljesen jó, de filmezni még éppen megfelelne, mert így legalább nem nyújtja ki vízszintesen a képet. Csak attól tartok, hogy károsodni fog a kijelzője a neki túl nagy felbontás miatt. Ezt jól gondolom, károsodhat?
Tudna nagyítást és teljes nagyítást, mert ugye a TV adások is így kinyújtva látszódnak (1024x768, 16:9 esetén ugye) és ezeken így lehet korrigálni, de ezek az opciók csak akkor választhatóak ki, ha a beltéri egység megy (HDMI 2 portba van dugva a TV-n). Ha a gépről jön a kép, csak 16:9, 4:3 és pásztázás választható (utóbbival nem jutottam semmire).
Mit tudnátok tanácsolni? Nem lesz baja, hagyhatom 1280x720? Ha nem és vissza kell vennem 1024x768-ra, akkor mit csináljak vele hogy teljen képernyős legyen, de nem torzítson/nyújtsa ki a képet?
Üdv
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
mayday00
őstag
Sziasztok.
Ma hoztam el a egyik pana boltból a 50UT50 em et. Remélem jól választottam!?, 3 hónapig kb nézegettem a különböző készülékeket, tesztelgettem stb, rengeteg helyen, boltban megfordultam, mire a pana mellett döntöttem. Nem elhamarkodott döntés volt.
Pár órája próbálgatom, de egyenlőre csak ámulok a lcd hez képest
Új Batmant néztem rajta, nagyon szép a képe, semmi elmosódás, utánhúzás stb..El se hittem, hogy ilyen van.
Köszönöm a fórum tagoknak a segítséget, nélkületek nem vettem volna meg a készüléket, nem vásároltam volna plazmát..Mindenkinek köszönöm, hogy a pana mellett döntöttem.Azt mondják a plazma vibrál, én nem tapasztaltam semmi vibrálást, teljesen jó volt a kép.
Sávosodást se láttam semmi hasonlót, mondjuk bevallom azt sem tudom mi.
De semmi képre nem illő dolgot nem tapasztaltam.
Egyedül a szervíz menüben voltam, s liszi által linkelt dolgot megnéztem, üzemidő, bekapcsolások száma.
Én kapcsoltam be először , 0perc üzemidő.
Beléptem a szerviz menübe, de pontról pontra csak azt csináltam végig, amit liszi linkelt. Gondolom evvel semmi kárt nem tettem?!Kezdődik a bejáratás. Első 500 óra csak normál üzemmódban mehet, vagy true cinema módban is mehet?
Semmi kontraszton, fényerőn stb nem állítok, nem is szabadna ha jól tudom csak 500óra után.
Addig csak a gyári képprofilokon mehet, dinamikust kivéve ha jól tudom."A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Kernel
nagyúr
válasz s3toraph #28591 üzenetére
A kijelzőt semmiképp sem tudod károsítani, bármilyen jelet adsz rá, a készülék azt úgyis átskálázza magának a kijelzőhöz, tehát ezzel a részével neked nem kell foglalkozni. Geometria és felbontási beállításokat úgy variálhatod, ahogy neked jobban tetszik a végeredmény.
Egy dologról esetleg nem árt tudni:
KMPlayer és MPC-HC egyaránt tud olyat, hogy "Scale to 16:9 TV", ami azt jelenti, hogy például 1024x768-as kimenetre olyan pixelnyújtást alkalmaz, hogy a 16:9-es HD Ready plazmán pont jó lesz a kép. (Bár a KMPlayernél én már jobban díjazom a PotPlayert, csak most nem tudom, annál hogy megy ez.)
Egyébként a Windowsban át kell tudni állítani az elsődleges kijelzőt, itt:
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mayday00
őstag
válasz liszi70 #28593 üzenetére
Adtak hozzá ferrit gyűrűt. Azt írja a használati utasítás, hogy pl a antenna kábelnél használni kell.
Rakjam rá a ferrit gyűrűt a antenna kábelre? Vagy nem fontos?
Itt azt írja, hogy nyissam ki a ferritgyűrűt, rakjam bele, s tekerjem fel a kábelt.
Hogy tekerjem rá a kemény koax kábelt...?
Bele dugni tudom max s visszazárni, de rátekerni ezt a kemény kábelt ráadásul vastag esélytelen...Vagy nem kell rá ez a mágnes vagy mi?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Dorian
félisten
válasz mayday00 #28595 üzenetére
Ezt kb. senki sem tudja, ahány TV annyifélét írnak, a darabszám is változó. Van ahol tápkábel két végére, van ahol az UTP kábelre, ezek szerint van ahol az antennakábelre
Én a tápkábelre rátettem, de semmi észlelhető változást nem adott. Antenna koaxot biztos nem hajtogatnék bele.
Elméletileg ez a hálózatba a készülék által visszaküldött zavarokat szűri, így logikusan a tápkábelre van -ha van- értelme tenni, és úgy ahogy írták, áthurkolva. De mondom, koaxot én biztos nem.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mayday00
őstag
válasz Dorian #28596 üzenetére
50UT50 nél azt írja hálózati kábelnél nem kell gyűrű, de a antenna kábelnél írja..
10cm re a dugalj mögé kell rakni, ha nem tudod áttekerni rajta elég ha áthúzod rajta
Utasítás ezt írja..Belehúzom meglátom milyen változás lesz"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
s3toraph
senior tag
válasz Kernel #28594 üzenetére
Szia!
Remek, köszi! Közben emésztem az első hsz-t (jó hosszú - és hasznos nagyon -, felénél járok), és ott ezt leírták. Eddig nem volt időm rá hogy végigolvassam.
Valóban, be lehet pipálni melyik legyen az elsődleges, figyelmetlen voltam.
Akkor már csak abban kérném a segítségedet (vagy másét is akár ), hogy ezt a "Scale to 16:9 TV"-t hol tudom beállítani? Végignéztem a lejátszó program menüit, de nem találom... (K-Lite Codec Pack v6.5.0 Full, Media Player Classic - Home Cinema v1.4.2689.0)
(Egyébként "AMD Vision Engine Control Center" driver is friss, 2011.0728.1756.30366)
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest