- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacos001
senior tag
Bocsánat érte,de ha valakit érdekelnek filmek....pár darabtól megválnék.......
-
Hsanyika1
senior tag
Nekem gyanús ,hogy energia takarékkoságból van sávosodás sajnos. Így tudnak megfelelni követelménynek.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy Off , elnézést érte.
Tegnap történt, hogy a UPC boxon keresztül nézett műsor hol elment s visszajött, közben jelezte a HDMI1 es csatornát amin nincs kép és fekete, valamint amikor volt, mi a felbontása. Ezt kb. 1 sec alatt történt, a van kép nincs kép váltás.
A tv le fel kapcsolás nem hozott megoldást.
Minden kikapcs, áramtalanítás, kábelek ellenőrzése, visszakapcs, most megy szépen.
A HDMI2-őn a popboxV8 ment "szépen."
UPC re gyanakszom, de gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha tapasztalt valaki hasonlót.
A box CISCO HD.A tv 50G30 Pana.Kössz előre is!
Üdv: Karesz
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
nagyúr
válasz kovadika #28648 üzenetére
Tűvé tettem én is a képernyőt, de nagyon ritkán és nem zavaró mértékben van nálam jelen a poszterizáció. Tudtam a jelenség létezéséről, láttam régebben is ennek jeleit, de mostanában direkt figyeltem. Legjobban a DVD-n lévő, általam kamerával felvett MPEG2, családi felvételeknél látszik, de még ott is ritka, és nem zavar igazán. Szóval ezt szerintem megúsztam.
Ezt viszont nem. Képernyő bal oldala, kb. 12 cm-es világosabb sáv, a Samsara sivatagos jelenetén.
Rappitnál azonban valami biztosan nem kerek, ha a kalibrált tévéjén is ennyire zavaró a poszterizáció.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #28617 üzenetére
Miért nem gari probléma? A technológiának nem szerves része a sávosodás és a kézikönyv sem említi- pedig ott még a ghostolásra is kitérnek.
A mondatod tapasztalat, mert próbáltál gariban visszaküldeni sávos neo plazmát, vagy csak gondolod?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
törölt tag
válasz rappit4 #28634 üzenetére
Nekem volt egy LG42LW5590-es lcd-m. Azelőtt csak crt tv-im voltak + egy samsung projektoros tv.
Már az elején feltűnt a bevilágítás mikor beüzemeltem.
Decemberben mikor itthon voltam kihívtam az lg szervizt, hogy bevilágít a tv.
Szó nélkül kicserélték a kijelzőt, meg lazítottak a csavarokon és jobb lett mint volt.
Majd egy szoftver frissítés után akadozott a DLNA kapcsolat.
Szerviz ki, mondtam, hogy ez így fos, butítsák vissza az előző szoftverre.
Azt meg csak alaplap cserével lehet. Mondtam nekik akkor hajrá.
Két nap múlva hívtak hogy vigyem be a tv-t adnak cseregaranciát azt kész.
Auchanban meg visszakértem a pénzt azt kész.
Most egy Samu PS60E550-re várok de nagyon úgy néz ki hogy sehol sincs. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #28658 üzenetére
Többen tapasztalták már az ilyen jellegű problémák kapcsán, hogy nem garanciális téma. A pixelhiba sem szerves része a technológiának (nem szabadna annak lennie), mégis, hozzád sem szólnak 10 darab alatt és még akkor sem mindegy, hogyan helyezkednek el. Ezért hoztam példának az LCD felhősödését, mert az ugyanez és az sem tartozik a garanciális kérdéskörbe. Azt írtam magam is, hogy lehet próbálkozni, de nem kell meglepődni, ha nem foglalkoznak vele. A normál használatot nem akadályozza, a legtöbben észre sem veszik, esztétikai problémáról van szó, ami egy videofil számára természetesen hiba, de a gyártó szerint nem feltétlen az. Ezért kell észen lenni az elején és neten rendelni, majd elállni a vásárlástól, ha ilyet tapasztalsz, miután leszallították, vagy pedig személyesen vásárolni és ellenőrizni a TV-t még a boltban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz liszi70 #28657 üzenetére
Basszus ez ezért eléggé feltűnő, és érdekes, hogy nektek világosabb a sávon a képi tartalom. Nekem egy sötétítő sávom van jobb oldalt, de nem tudtam lefotózni, mert annyira halvány, hogy a fotón nem látszik - de az is lehet képzelődök. Este majd feltolom a képet.
Egyébként le a kalappal a panasonic előtt - csináltam egy kis tesztet - szintén Samsara, valamivel a sivatagos jelenet után van a Petrás jelenet, lefotóztam 30,40,50,60-as kontraszttal ugyan azt az állóképet (akinek nincs meg a film: itt Petra épülete látszik úgy, hogy a felkelő nap csak a képernyő legtetején lévő részt világítja meg, ezért kiválóan lehet tesztelni, hogy mit tud a tv megmutatni a képből lefelé a sötétbe vesző részleteknél).
És nagyon jól szerepelt, hiszen nincs információ veszteség a 60-ról 30-ra csökkentésnél, csak és kizárólag a panel fényerő változik és ezzel lineárisan minden megjelenített képi elem világossága. Ezért hívják ezek ezt kontrasztnak, mert így valóban teljesül, hogy azonos fekete tartalom esetén egyre luminózusabb fehér, azaz nagyobb kontraszt. Ki is számoltam egyébként: 13.5 blende átfogása van a képnek, ami megdöbbentően jó!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabesz26 #28664 üzenetére
Tökéletes TV sosem volt és sosem lesz. Amúgy pont tegnap tesztelgettem egy kedves barátomnál egy vadiúj 50GT50-et és annak konkrétan sávosodási gondja, pixelhibája és üzemzaja sincs, kvázi makulátlan. Pedig nem sokadszorra kiválasztott példány. Megrendelték, kihozták, alapból jó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
sixer66
senior tag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sixer66 #28667 üzenetére
Igen, elállhatsz és nem kell félned. Enyhén szólva túl van lihegve ez a sávosodás is, én kapásból legalább 5 olyan közvetlen ismerőst tudok mondani, aki idén vett Pana plazmát - zömmel ST50-et - és egyiküknél sincs sávosodás. Az ember a fórumokból hajlamos azt a következtetést levonni, hogy csak problémás példányok vannak, holott a fórumokba csomóan csak akkor írnak, ha gondjuk van. Itt is volt jópár olyan fórumtárs is, akinek semmi gondja nem volt - persze olyan is akadt, aki meg cseréltette a sajátját, de ebből azért jóval kevesebb van.
tomic: te miről beszélsz? Ugyanolyan tavalyi modell az UT50 is - gyanús lehetne az 50-es modellszámból. Ott van az #1. HSZ táblázatában feketén-fehéren. Nem kéne rémhírt sem terjeszteni! Én kb. ezen sávosodásról tudok (ez sem érint közel sem 80%-ot, inkább fordítva), mint egyetlen nagyobb számban előforduló anomáliáról, ezt meg 10 emberből 8 nem is látja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
Igen, elállhatsz a vásárlástól indok nélkül. Ha vannak sávok, akkor szerintem ott vannak mindig, legfeljebb nem veszed észre, mert nem olyan tartalmat nézel, ahol előjönnek. Legjobb ha teszteled már az első bekapcsolásnál. Mindenesetre az UT-nél az első ilyen észrevétel tegnap volt itt a forumon.
(#28668) tomic
Az UT is tavalyi. -
Gabesz26
senior tag
válasz DM-Fan #28665 üzenetére
Ezzel sajna tisztában vagyok, mindenhol kell hol kevesebb, hol több kompromisszumot kötni (ezért is döntöttem a plazma mellett, az LCD hibái számomra már túl vannak ezen a határon).
Azt már eldöntöttem, hogy mindenképpen megrendelem majd az 50GT50-et (remélem nem lesz 1 hónap, mire megkapom a cetelem hitelkártyát). Ha kifogok egy sávos példányt akkor megy vissza, és jön majd egy 60-as szériájú modell, addig pedig marad a jó öreg Sony Trinitron crt. Sajnos a sávosodás nálam elég sarkalatos, mivel a ~10-15 %-nyi TV műsor amit nézek az kizárólag sport (foci, NFL).
Egyébként köszönöm, h leírtad amit a barátod GT50-el kapcsolatban tapasztaltál, remélem hasonlóan szerencsés leszek mint a ő . A piacon kapható, számomra elérhető TV-k közül ez a legjobb, ezért is döntöttem mellette (a fórumozók között eddig még egyik GT50 tulajnak sem volt sávosodási gondja, remélem nem én leszek az első )
(#28666) tomic:
Adok azért esélyt a GT50-nek is, ha valami gond lesz vele max. visszaküldöm. Egyébként az a kijelentés volt számomra a legdurvább, h a pana szervizes szerint a tavalyi modellek 80%-a hibás...
-
tomic
addikt
válasz DM-Fan #28669 üzenetére
Bocsánat rosszul tudtam.
Nem rémhírt terjesztek,csak azt amit egy hozzá értő szakember mondta. Aki ráadásul a Panánál dolgozik!!!
Amit te mondasz ,hogy 10 emberből 8 nem is látja nem meggyőző indok.
Attól még a hiba ott van!Gabesz26 Így van. Ha baj van vele vissza kell küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Tegnap vettem meg a 50UT50 et. Lefuttattam rajta különböző teszteket, sem pixelhiba, sem sávosodásom semmi hibám sincsen. Néztem rajta focit is, s csak gyönyörködtem De hibát nem láttam.
De egy darab elmosódást, utánhúzást, aurát, fátyolfelhőt semmit se tapasztaltam..Lcd ehhez képest egy nulla..Jó döntés volt nagyon a plazma s a nagyobb méret,Próbálom a helyes képarányt beállítani.
Pio 150 a lejátszó. Azon van olyan a beállításoknál, hogy 16:9 normál, 16:9 teljes. Gondolom 16:9 teljes- en legyen..?!Tv készüléken képarányoknál a valós legyen beállítva?
Ha automatikusra rakom,(ugyan az mint a 16:9) legalábbis nálam , akkor kicsit összébb megy a kép, nagyobb lesz alul felül a fekete csík, s kicsivel több részlet jön elő. Ha valósra rakom akkor kicsit nagyobb lesz a kép, kisebb lesz a fekete csík, de nagyon kicsi részlet elvész..Melyik a helyes képarány, beállítás?
Köszönöm.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
89Csabi89
tag
válasz Gabesz26 #28673 üzenetére
Jah... De hogy is van ez? Bemegyek az e-digitál-hoz a cetelem hitelkártyámmal, kérem a tévét majd lehúzzak a kártyámat, és ezzel rá is terhelődik (most direkt kerekítek) 300.000 FT. Amit utána nekem majd ki kell egyenlítenem a "megadott" összegekben, amire egy szép 30-40% os kamat is van nem? Vagy hogyan működik ez?
-
gomzol
tag
Azt hiszem, hogy a tavaly év végén a Pana plazmákhoz a márkaboltokban ajándékba adott, ún. univerzális 3D szemüveg további vizsgálatra szorul.
Tegnap ugyanis újra elővettem, hogy összehasonlítsam a Samsunggal, és noha először szörnyű képhibákat mutatott, de a rajta lévő gomb egyszeri megnyomása után helyükre kerültek a dolgok.
A gombbal váltani lehetett két megjelenítési mód között, de később már nem jöttek elő a bekapcsolása utáni hibák, sőt, már ott sem tévesztett, ahol a múltkor elvérzett a Samsunggal szemben.
Szóval talán nincs is vele gond, de még megfigyelés alatt áll. -
atua
aktív tag
válasz 89Csabi89 #28679 üzenetére
a két dolog nem ugyanaz... van a kamatmentes részlet, amikor kamatok nélkül kifizeted a teljes vételárat, mire letelik a futamidő... a hitelkártya meg egy más dolog, ott megterhelik a kártyádat, aztán ha az előírt határidőig ezt az összeget visszafizeted a banknak, akkor nem fizetsz utána kamatot... ha túlléped ezt a határidőt, csak akkor van kamat... és a cetelemes kártya azért éri meg, mert ha azzal fizetsz, kapsz 10% kedvezményt...
-
gomzol
tag
válasz mayday00 #28675 üzenetére
Ha nem akarod torzítani a 4:3-as képeket, akkor szerintem a lejátszón a 16:9 normál a jó, a TV-n pedig a lejátszó HDMI-bemenetére a 16:9, míg a TV-adások bemenetére (nálam scart=AV1) a 4:3, vagy a Zoom1 (itt torzítás nélkül, de kis levágással teljes képernyőre nagyítja a 4:3-as képet), de ha valódi 16:9-es képet érzékel, akkor visszavált szélesvásznú (16:9-es) beállításra, és ahogy kapcsolgatsz, úgy vált a kettő között az érzékelt tartalom alapján.
[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
válasz DM-Fan #28669 üzenetére
Egyenlőre én is azok közé tartozom, akinek az 50ST50-nel nincs semmi gond, kb. 450 óra után. Amit az első 2 hétben összeszedtem retek-ghostot, azt a 3 hét zoomolás szinte teljesen kivitte, csak akkor, ha homogén világos szürke háttér van akkor mint ha lenne még ott valami, vagy nem... Még 2 hét és már akkor sem látom, ha akarom...
Az a belinkelt sávosodás az tényleg durva, nem tudom, az csökken-e idővel?
-
89Csabi89
tag
válasz lacos001 #28682 üzenetére
Köszi neked is meg mindenkinek. Közbe megtaláltam én is:
" Cetelem hitelkártyájával történő vásárlás – a hirdetményben foglalt feltételek teljesülése esetén – akár 45 napig kamatmentes lehet, hiszen minden vásárlási tranzakció után élhet az egyösszegű fizetési opcióval.
A 45 napos kamatmentesség azokra a vásárlásokra vonatkozik, amelyeket:
az elszámolási időszakban a hónap 23. napján hajt végre,
és a hirdetményben meghatározott fizetési határidő napján (minden hónap 7-e) visszafizet.
Ettől kezdve a 45 napos periódus minden egyes további napon 1 nappal csökken. Például: a hónap 24. napján történt vásárlás 44 napig kamatmentes."Remek Akkor lehet a 50GT50 lesz a legjobb választás (-:
-
Gabesz26
senior tag
válasz 89Csabi89 #28676 üzenetére
Ha hitelkártyával vásárolsz, akkor a vásárlástól számítva 45 napod van rá, h 0 THM mellett visszafizesd. Ha a 45. napig nem törleszted vissza, akkor onnantól már 39-40 %-os THM-es hitelként működik.
Nekem konkrétan már csak a kártya hiányzik a vásárláshoz (a bírálati fázis van folyamatban), a pénz már megvan rá , így ha megveszem 1-2 napon belül felrakom a hitelkeretből leemelt összeget és a bolti árnál 10%-al olcsóbban vettem meg a készüléket, 2 év hivatalos gyártói garanciával.
Ami + költségként felmerül az a kártya ~5000 HUF-os éves díja. De pl. az ED-nél ingyenes a házhozszállítás, míg a Panashopnál 3000. A Panashopnál csak a kiterjesztett gari lenne ami számomra vonzó, az viszont annyival több a cetelemes árhoz képest amit nekem már nem ér meg.
szerk.: látom közben már megelőztek egy páran
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz Gabesz26 #28686 üzenetére
Szóval akkor érdemes csináltatni egy ilyen hitelkártyát csak úgy, még ha nem is akarom nagyon használni, mert Én egy 42UT50-et szeretnék venni ami most 165.000 ED-ben de ha Cetelemmel venném akkor ugye 150 körül jönne ki, mindjárt jobban hangzik.
Mi kell a kártya igényléséhez? Vajon gáz ha van mellette egy két hitelem?
Jó tudom Ti nem a bankosok vagytok, de biztos volt aki megjárta ezt az utat is.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz sixer66 #28687 üzenetére
Azt, h érdemes-e csináltatni hitelkártyát, és azzal megvenni mindenkinek magának kell mérlegelni és eldönteni. Ha neked megéri, és nem gond az összeg 45 napon belüli befizetése, akkor minden bizonnyal.
A hitelkártyával kapcsolatos dolgokról a bank oldalán tudsz tájékozódni.
-
mayday00
őstag
válasz gomzol #28683 üzenetére
Lejátszón 16:9 normálon van. Video mode Standard. Zajcsökkentés nulla, szintér: YCbCr422, HDMi 24 hz bekapcsolva. Gondolom ezek így jók?
HDMI mély szín? 30,36 bit, vagy kapcsoljam ki?
TV-n pedig a lejátszó HDMI-bemenetére a 16:9, valós akkor nem jó ugye?
Igaz hogy azon picivel kisebb a fekete csík alul felül, de kis részlet elvész..Miért?
16:9 en, picivel nagyobb a fekete csík, de picivel több látszik a képből..Mintha valósnál, oldalról,,levágnának"
Ez miért van?"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
janos666
nagyúr
válasz mayday00 #28689 üzenetére
Lejátszó: Ha azóta nem cserélted vagy resetelted, akkor biztos jó, mert addig nem szoktam nyugodni, míg 1080p forrásból nincs 1:1 pixel mapping (kicsinyítés/nyújtás/levágás nélkül épp a képernyő keretén van a kép széle). A DeepColor lehet 36-bit, ha most nem az (a TV tuti bírja, esetleg a kábeled adja fel, ha azóta hosszabbra cserélted).
TV-n az advanced/haladó/speciális (mikor hogy fordítják) képbeállítások alatt kapcsold ki a 16:9 overscan/túlpásztázást. A képarány ilyenkor lehet Auto vagy 16:9 is, mert ugyan azt kéne csinálniuk, de 16:9 a biztosabb (az Auto akkor jobb választás, ha nézel még 4:3-as DVD-ket).
Ja, a Just/valós mód kerülendő, az mindig nyeseget össze-vissza. Esetleg fura TV adásokhoz jó, amiket már a szolgáltató és/vagy beltéri dekóder doboz sem helyesen küld a TV-nek.
TV adásohoz amúgy 4:3-at érdemes beállítani. Akkor a 4:3 adások nem lesznek szétnyújtva, a 16:9 adásokra kapcsoláskor viszont figyelmen kívül hagyja ezt, és azokat sem szorítja össze, hanem 16:-ben hagyja. (Hacsak nem nyomod meg ismét a képarány gombot a távirányítón, és kérsz kézileg 4:3 módot ismét. Akkor elkapcsolásig erőltetett 4:3 lesz.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sixer66
senior tag
Nincs olyan jó szándékú ember Kecskemét közelében aki tudna Nekem ebben segíteni? Csak annyi kellene hogy egy 165.000ft-os tv-re meg van a pénz vagyis 150k és egyből oda is tudnám adni a pénzt Szóval nem tartoznèk csak arra a 10% minuszra lenne szuksegem,cserébe adnék egy hatalmas kézfogást és még valami apróságot, ami még kigondolasi fázisban van.Ha esetleg akad ilyen segítőkész és jószívű ember aki segítene rajtam azt kérem tegye meg. Köszönöm
-
DM-Fan
Topikgazda
Sajnos a Panánál eddig több inkompetens embert láttam, mint hozzáértőt (tisztelet a kevés kivételnek). Szerintem mindent elmond, hogy a legnagyobb budapesti üzletükben nincs lehetőség BD-forrással megnézni a TV-t, nem tudnak HD-TV-adást mutatni neked. Nonszensz, ami itthon zajlik a forgalmazás körül. Szóval én előbb hiszek a saját/itteni fórumos tapasztalatnak, mint bárkinek a hazai osztag részéről.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gomzol #28680 üzenetére
Tegnap én is vizsgáltam a szóban forgó, 12 eFt-os összegbe kerülő univerzális (infra+BlueTooth) szemüveget. Egész jó, abszolút volt térézet és a crosstalk is valóban megszűnt néhány szemüveg-gombklikkelés után. Viszont erősen vibrálós a dolog, szerintem picit jobban, mint kéne. Ezt mintha a gyári, 20 eFt+ árú, csak BlueTooth-os Panával nem tapasztaltam volna. Ismét leszűrtem, hogy ez a 3D technológia nekem TV-n sosem fog tetszeni. Sokkal inkább a minőségi 2D és ebben az 50GT50 nagyon durván jó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem tudom, ott jobb-e helyet, van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem, mivel annak ellenére, hogy a Pana gyártja a legkiválóbb plazmákat (mit plazmákat, TV-ket), ár/érték arányban is ezek a legjobb vételek, világszerte csökkennek az eladások és gyengül a plazma piaci részesedése, holott egyértelműen életképesebb technológia. Szóval szerintem marketingben/értékesítésben/szakemberi hozzáértésben világszinten súlyos hátrányban vannak, ezt mi sem példázza jobban, hogy még a CES-re is egy angolul alig valamit makogó szóvivőt küldtek a TV-ket demózni, sajtót tájékoztatni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest