- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Egyébként kalibrációt hol/kitől lehet kérni? Tudtok elérhetőséget, aki Pest megyében vállalkozik ilyesmire?
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
dedy70
tag
válasz Litván Zongora #28351 üzenetére
Keresd janos666 fórumtársat, ő foglalkozik kalibrálással.
-
nagyúr
válasz Litván Zongora #28351 üzenetére
janos666nak írjál privit.
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #28162 üzenetére
Mindkét készülék ugyan azt a panelt használja, tehát a foszfor gamut a véletlen gyártási szórást leszámítva megegyezik (még a tükröződésgátló bevonat is közös rajtuk), tehát ténylegesen azonos beállításokkal ugyan olyan szaturált színeket képesek előállítani, ami ezekkel a panelekkel minden irányban egy kicsit tágabb is, mint az Rec.709 színtér, így mindkettőt megfelelően beállítva elvileg teljesen ugyan olyan színeket produkálnak az élénk, szaturált és fakó jelenetekkel is. Amikor mégsem egyeznek tökéletesen, akkor már csak az olyan tényezők játszanak majd szerepet, hogy az ST és GT szoftvere kicsit más (utóbbin jóval több a beállítási lehetőség).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dorian
félisten
válasz janos666 #28356 üzenetére
Köszi! Akkor ST lesz
Esetleg még az játszhatott közbe(?), hogy a GT kisebb méretű volt, így a pixelsűrűség miatt ugyanolyan messziről szebbnek tűnhetett, ill a GT kb. a padlón volt, az ST meg a polc tetején, így közelebb és nagyobb szögben a mennyezeti lámpákhoz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #28357 üzenetére
Azonos távolságból nézve nyilván élesebbnek látszik az azonos felbontású, de kisebb kijelző.
AR filteres plazmákat kb. úgy érdemes nézni, mint az LCD-ket: leginkább csak szemből.
És itt főleg a vízszintes szög okozhat problémát, mert úgy alakítják ki a réteget, hogy kevéssé legyen zavaró azok számára, akik a kanapé szélein ülnek, a plafonon lévő lámpát viszont "zavarják" meg.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz batagy #28233 üzenetére
Ilyen diavetítéshez mehet 60-as kontraszt, ECO nélkül, Kiemelt módban is.
De javaslom helyette ezt. Legalább olyan hatékony, csak kevésbé zavaró, mint villogást nézni (akár csak a perifériáról, a szomszéd szobából szűrődő fényen).De amiatt ne hanyagold a TV-t. Mikor ráérsz, akkor használd értelmesen (szemnek kellemes kontraszttal TrueCinema módban). Ezt csak akkor told rá, mikor úgysem néznéd.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz ketkedo612 #28362 üzenetére
Gyerekek!!! Hurrááááá!!! Végre megvan a megoldás a beégés ellen!! Úristen, mennyi gyártó hányszázmillió dollárt feccölt a fejlesztésekbe, amivel kiküszöbölhetik a beégést erre itt van a pofonegyszerű megoldás! Védessük le, vagy kérjünk mondjuk a panától a forgalom után részesedést!
(Ezt magad sem gondolod komolyan, ugye?)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ketkedo612 #28362 üzenetére
Na jó, most komolyan. Szerinted, nem járatódik be a panel a hasznos műsoranyag nézése közben is? Mi a fenének kellene feleslegesen áramot és panel üzemidőt pazarolni arra, ami előbb-utóbb hasznos módon is megtörténik. Ez pont olyan, mintha az új autónk gázpedáljára féltéglát tennénk és éjszaka a garázsban bőgetnénk bejáratás végett.
És természetesen bejáratás után is be lehet égetni egy panelt, tény, hogy kevésbé lesz hajlamos a ghost-ra.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz liszi70 #28364 üzenetére
Szia!
Én nem akarok okoskodni, inkább rátok hallgatok, de igazából én se értem hogy miért ne lehetne egyszínű képekkel bejáratni. Tudniillik, a bejáratás lényege nem az, hogy a pixelek homogén módon "használódjanak" az első időszakban? Márpedig a homogenitáshoz legjobb az egyszínű kép.
Azzal egyetértek, hogy akkor közben nem néz az ember hasznos műsort, de ha valakit ez nem zavar? Mondjuk közben számítógépezek. Aztán nézhetek rajta műsort is időnként. Szóval én speciel eltekintenék attól, hogy ez most felesleges áram és panel üzemidő, mert nem ez a lényeg. Ha segít a panelen, akkor..... lenne értelme. További előnye az lenne, hogy így gyorsabban járatódik, mert homogén kép esetén erősebb kontrasztot is lehetne használni.
Csak a kérdés az hogy miért tartjátok károsnak, a készülék fizikiai állapotára nézve, értem a panelt, pixeleket, elektronikát.
Mégegyszer leírom, nem azt mondom hogy az a jó, csak nem teljesen értem, hogy miért lenne káros, de ettől az egésztől függetlenül inkább rátok hallgatok, nehogy bajt okozzak a panellel.
-
ketkedo612
tag
válasz liszi70 #28364 üzenetére
Azt, hogy az egyszínű képek váltakozó vetítése helyett miért javasolta janos666 azt amit javasolt, szerintem elmondja majd ha akarja. Elképzelésem van róla, de lehet nem jól gondolom.
A "nem nézem csak vetitek valamit a TV-n bejáratásként" típusú bejáratás szerintem is kidobott pénz az ablakon és teljesen felesleges.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz liszi70 #28363 üzenetére
Bejáratás, nem bejáratás, ez csak annyi, hogy eleinte érzékenyebb, de sohasem tökéletesen ellenálló a panel IR-el szemben.
Én is így szoktam. Mikor új a TV-m, akkor egész sokat (szinte mindig, mikor nem használom másra), később csak kevesebbet, de hagyok néha rajta 20-30 percekre fehér képet (mikor felállok kicsit nyújtózkodni). Ez alatt szépen eltűnnek a játék HUD-ok, böngésző címsávok, mozivásznak, vagy feliratok foltjai.
Szerintem meglennék nélküle, de így nem is félek, hogy valami egyszer agresszíven beleragad.
Jobb megoldásnak tartom, mint ha hagynám, hogy a TV mondja meg egy nap milyen arányban kéne játszanom és sorozatot néznem, vagy ha néha feltűnnének a szellemképek.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz janos666 #28368 üzenetére
"...hagyok néha rajta 20-30 percekre fehér képet (mikor felállok kicsit nyújtózkodni). Ez alatt szépen eltűnnek a játék HUD-ok, böngésző címsávok, mozivásznak, vagy feliratok foltjai"
Amiről te beszélsz, az a fehérmosás, a már meglévő ghostingok eltüntetésére. Ez más, mint hogy "előre" bejáratjuk a panelt, fehér, vagy bármilyen állóképekkel.
-
Dorian
félisten
válasz batagy #28369 üzenetére
"az egész homogén módon ég be"
Ennek semmi értelme. A beégés azt jelenti, hogy bizonyos területeken a foszfor jobban elhasználódott, mint máshol. Ha ez az elhasználódás homogén, akkor az nem lehet beégés.Amúgy meg igen, tök felesleges ez a power-bejáratás.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kolosszus87
senior tag
Ma játszottam egy kicsit a PS3-on és felfigyeltem arra, hogy szerencsére a játékkészítők többsége "odafigyel" a plazmásokra. Most tűnt csak fel, hogy pl. A Resi6 vagy a God of War játékokban a HUD csak akkor van jelen amikor akciózok, célzok, amint leeresztem a fegyvert a HUD eltűnik. Ez még inkább megerősített abban, hogy jó lesz majd a plazma játékhoz, feldobott a dolog.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #28370 üzenetére
Szerintem is teljesen fölösleges élettartam és energia-pazarlás az olyan tartalommal való bejáratás vagy bármilyen üresjárat, amit nem néz az ember - legyen az egyszínű kép, teljes fehér képernyő (ez szerintem kifejezetten nem jó hosszú távon a TV-nek). Egyszerűen nincs rá szükség. Az első időszakban érdemes odafigyelni a tartós képelemekre, mert akkor súlyosabb gondot okozhatnak, de egyébként bejáratás után is fognak problémát okozni, ha felelőtlenek vagyunk. Az első időszakban ezért célszerű filmet nézni (jó a teljes képernyőt kitöltő, de a szélesvásznú is) - ilyenkor úgyis élvezkedik az ember az új TV-jén a jobbnál jobb minőségű anyagokkal. Na, azokkal kell bejáratni, élvezni kell a terméket az első percétől. Nem túlzó beállításokkal semmi gond nem lesz akkor sem! Homogenizálásnak meg a szélesvásznú film után egyszerűen rá kell engedni háttértévézés gyanánt pár tíz percre egy kizoom-olt, vagy enyhe logójú TV-csatornát és teljesen homogén lesz újra. Így kvázi mindig hasznos képtartalom megy a TV-n és be is járatódik/kimosódik az esetleges ghost is - utóbbi ideje alatt pedig még lőhetünk egy amúgy minket érdeklő műsort is. Fölösleges túlkomplikálni ezt a dolgot és üresjáratokat generálni. Az első párszáz órában oda kell figyelni, ez tény, de nem érzem azt, hogy egyszínű képeket kellene diázni. Ha valakinek van ilyen ingerenciája, tegye, ártani nem árt vele, de ilyen erővel nézhet rajta hasznos tartalmat is, aminek van értelme is. Rosszabbul azzal sem fog bejáratódni a panel, nem lesz inhomogénebb azáltal, hogy TV-műsor megy rajta és nem egy fullHD felbontású, kopp vörös .jpeg.
kolosszus87: az a baj, hogy nagyon kevés az ilyen játék. Én is szeretem ezt pl. az Uncharted- vagy a Little Big Planet-szériánál, de sajnos nagyítóval kell keresni az olyan címeket, de még azokat is, amelyeknél kikapcsolható a HUD (legfőképpen az autós játékoknál van erre mód). Az utóbbi időben általam vásárolt PS3 játékok egyikénél sem volt dinamikus a HUD, illetve nem lehetett kikapcsolni sem. Ráadásul eléggé intenzívek is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz kolosszus87 #28374 üzenetére
Szerintem nem éppen a plazmásokra figyelnek oda. Már elég régóta bevett szokás,hogy minél kevesebb "állapotjelző" legyen a képernyőn,ezzel is nagyobb filmes hangulatot teremtve.
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #28376 üzenetére
Valahogy úgy!
Legtipikusabb példa erre mondjuk a Dead Space-széria, ahol még a lőszerszámláló is a fegyvereken követhető, ahogy az életerő és más egyéb fogyó eszközök is például magán a karakter ruháján. Na, ilyeneket szívesen látnék már minden játékban.
Sajnos tényleg elég kevés az ilyen és még mindig erőltetik a HUD-ot, pedig tényleg realisztikusabb a játék és jobb az élmény nélküle.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kolosszus87
senior tag
válasz Dexar007 #28376 üzenetére
Lehet, de a lényeg, hogy a plazmának is jót tesz, hogy nincs állandó Hud.
DM-Fan:Lehet átnézem a többi játékom is, de nekem úgy rémlik a többségnél így van, Dark Souls-nál talán nem tűnik el, de ott meg elhalványodik emlékeim szerint és alapból sem rikító kontrasztos.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Dorian
félisten
50ST50 megrendelve
Remélem pixelhiba, ciciergés és sávosodásmentes példányt sikerül kifognom.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tomic
addikt
Érdeklödnék, van valakinek tuti teszt filmje, vagy egyéd progija új tv tesztel€sére? Inkább. Sávosodást szeretnénk jobban letesztelni. Képeket már sikerült össze készíteni.
-
jegenye77
addikt
válasz liszi70 #28389 üzenetére
Azt írtátok,hogy a Samsara-ban van valami sivatagos rész ahol jól látszik ha sávosodik!
Nem találom benne!Igaz lépkedek benne össze vissza!
Nem tudja valaki megmondani pontosan hol van?Most nem szeretném végignézni.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
89Csabi89
tag
Valaki meg tudja mondani nekem az ST50 és az E6500 esetleg a GT50 kalibrált fekete, fehér fényerősségét (cd/m2) ill. a mért kontrasztot? Megköszönném
-
hunspikey
őstag
válasz jegenye77 #28390 üzenetére
A Samsara sivatagos jelenete NEM a sávosodás tesztelésére való. Arra tényleg egy focimeccs a legjobb. Mégpedig akkor kell figyelni a képernyő jobb szélén, amikor lassan mozog a kamera horizontálisan, azaz jobbra-balra svenkel. Ekkor a szemeddel kövess valami részletet a fűben, vagy egy felfestett pálya vonalat. Na ebben a pillanatban a periférikus látásod azonnal kiszúrja, hogy sötétebb a kép oldala sávosan.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz 89Csabi89 #28395 üzenetére
A Pana plazmák reálisan max 12.000:1 hez kontraszot tudnak. De itt már nem olyan szép a képe, dither zajos, ghostol stb. 9-10 ezer : 1 -hez a reális, és jó. (ez azért változik és mondhatni választható, mert a kontraszt csúszka emeli a legfényesebb kijelezhető fehér fényét és vele lineárisan az egész kép fényét, miközben nem nyúl hozzá a fekete szinthez, ami konstans 0.01 lm/m2 körül van, sötét jelenetnél 0.009)
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Hyundai, Kia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mobil flották
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest