- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octopus21
aktív tag
3D filmeknél mit kell figyelni? Mert úgy tudom több féle megjelenítési módszer van pl SBS. Melyik a legjobb?
Köszi.
-
mhmpista
aktív tag
-
KisApám
addikt
Voltam ma egy kis TV-zésre egy boltban.
Megnéztem egy SMART LED-es TV-t 3D-ben (nem olcsót), DE
iszonyatosan zavart a vízszintes csíkozódás.Ez a passzív szemüveg miatt van,
hogy a 2 szem fele-fele arányban kapja a NEM Full HD-t (Full HD-t felezve kapják a szemek)?HA igen: akkor most már tutira PLAZMA vételen leszek.
A leányzómnak megmutattam egy 50 colos TV-t (Panasonic 50ST50-ben gondolkodom, ami most kb. 275 000 Ft), de rosszul volt a méretétől.
Nekem meg a 42 colos (Panasonic 42ST50E, kb. 195 000 Ft) kb. 2,5 méterről lehet, hogy kicsinek tűnne.
Bár így is nagy előrelépés volna a mostani 81 cm-es CRT-hez.
A CRT-n látom a villódzást, úgyhogy talán a PLAZMA sem lesz zavaró.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
BBéci
legenda
válasz Octopus21 #18652 üzenetére
Egyetlen "megjelenítési módszer" létezik, ami valóban érdemes arra, hogy foglalkozzunk vele. A neve: frame packed, vagy sequential, az van a Blu-ray lemezeken. Az SBS egy rakás sz@ar.
(#18655) KisApám
2,5 méterre kell az 50 colos méret![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mhmpista
aktív tag
válasz Petyus87 #18656 üzenetére
Én csak a Te felvetésedre írtam ha a káva karcos de cserébe olcsóbb lényegesen akkor nem zavar.
Holnap megyek le élesben rendes forrással akkor megnézem.De ha van valakinek kedve és média játékosa nézelődni itt a 11 kerben akkor szóljon (nekem sajnos nincs olyanom a belső lejátszó meg nem olyan fain.)
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #34784256 #18650 üzenetére
Én is a Panasonic 50GT50-et javasolnám ennyiből. Arra a 2,5 méteres nézési távolságra pedig kell az 50", ha nem fér be a 42"-os helyére, akkor csináljon még helyet! Képminőségben csak a VT50 tudja megszorítani jelenleg a GT50-et,msemmi más! Kiváló TV!
Kisapám #18655: igen, technológiai oka van a felbontásfelezésnek. Egyértelműen az 50ST50 lesz a nyerő számodra, ott - a jelenlegi technológoai színvonalhoz képest - közel tökéletes lesz a 3D élményed, ráadásul a képminőség is messze-messze jobb lesz, mint egy LCD-n! Neked is mondom: 2,5 méteres nézési távolságnál eszedbe ne jusson hagyni magad lebeszélni az 50"-ról, mert nagyon bánni fogod! A 42"-os TV-nek csak akkor van létjogosultsága, ha 170 cm-en belülről nézed, annál távolabb már egyszerűen nem látod a fullHD felbontás nyújtotta többletet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #18663 üzenetére
"Ill. Nekem 50ST50 van, de 2 meterrol nekem pl. A gyuruk ura BD nem tetszett annyira, mint mondjuk 2,5 meterrol."
Mert valószínű a rosszabb transzfert nézted, vagy egyszerűen nincs jól bellítva a TV-d. Egy jól beállított 50"-os TV-n, jó minőségű anyaggal, 2 méterről olyan tökéletes és zajmentes képet kéne látnod, hogy lejön a falról.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz vtechun #18663 üzenetére
Az SBS felezett felbontású, tehát nem full HD film, amit a full HD tévéden nézel.
De a térhatása sem ugyanolyan, mint a szekvenciálisnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vtechun
veterán
-
BBéci
legenda
válasz vtechun #18669 üzenetére
Jóféle BD-lejátszóval, amit minőségi HDMI kábellel csatlakoztatsz, gyári lemezről nézd meg, leteszed a hajadat! A kis pontok villódzásának mértéke is beállításfüggő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
still2
tag
Szia! Ezt a megjelenítési módszert én hogyan tudom megjeleníteni a számítógépről a az ST50-es TV-re. Küzdök vele de nem megy. Az SBS már megy de ez sehogy nem akar összejönni. Milyen lejátszóprogram milyen 3D beállításokkal? A kép közvetlenül egy 6950-es VGA-ról megy a TV-be.
-
vtechun
veterán
logitech harmony 600: tegnap még csak a myharmony weboldallal állítgattam a harmonyt, most jöttem rá, hogy van hozzá program is, viszont ez mintha nem menne olyan gördülékenyen, ill. az is érdekes, hogy külön regisztráció kell hozzá...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #18674 üzenetére
Pedig nem is olyan régen, pontosan ma egy hónapja írtam (ráadásul pont neked), hogy célszerűbb a programot használni, mert sokkal kifinomultabb beállításokat is lehetővé tesz. Ráadásul a webes és a program általi programozások nem átjárhatók, így ha beállítottad a webes felületen, azt törölni fogja a program általi beállítás. A külön regisztrációt egyszer kell csak megcsinálni, utána cserébe viszont online eléred a profilodat és egyszerűen újra tudod flash-elni a távirányítót. Nincs semmi baj ennek a gördülékenységével sem, csak ki kell tapasztalni/meg kell szokni, hogy mi hol van benne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Pana 42 G30on működik a PVR 32GB-os class10-es SD-vel,
illetve 32Gb szintén class1-es pendriveval?
olyan embert keresek, aki már próbálta, nem csak hallotta...
köszi
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
renegat42
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbiak figyelembevételével keresek TV-t:
- főként filnézés, többségében 720
- nézési távolság ~3m
- 3D nem kell
- PC-re lenne kötve, főkéntEzeket néztem eddig:
- PS51E550
- PS51E450A kérdés az, hogy 720-as filmeknél a ~3m-ről mekkora különbséget jelent a két készülék?
-
BBéci
legenda
válasz mandju #18676 üzenetére
SD-vel igen, pendrive-val nem. USB-n 160 giga a minimális igénye.
(#18673) still2
Próbáld ki a Total Media Theatre 5 programot![ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz renegat42 #18678 üzenetére
Az 51E450-et felejtsd el, mert nem tud 24p üzemmódot még külső eszközről sem! Gondolom a 720p anyagok jelentősebb része is 24p kadenciájú, így ezen anyagok nemcsak a beépített médialejátszóval, de külső eszközről is röcögnének. Arról nem is beszélve, hogy egy fullHD panellel tudod élvezni az 1080p anyagokat is. Szóval vagy 51E530, vagy 51E550 legyen, ha nem kell a 3D, akkor elég az előbbi is!
A nézési távolságod egyébként elbírna nagyobb panelt is, az 50"-hoz célszerű lesz 2-2,5 méterre ülni, bár 720p anyagoknál a 3 méter is megfelelő lesz.
Ha mindenképp ragaszkodnál a HD-Ready panelhez, akkor csak egy készülék jöhet szóba: Panasonic 50X50, ez tudja a 24p kadenciát is. De szerintem inkább maradj a Samsung 51E530-nál, az megáll 200 eFt alatt, ha meg mégis kéne a 3D és a picit jobb képminőség, akkor ott az 51E550 úgy 230-240 eFt környékén!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mandju
senior tag
Köszönöm a választ. Eddig egy 500Gb-os külső HDD volt erre a célra, de túlzásnak tartom... 20 % telt be 1 év alatt, úgy, hogy az Eva Luna és a Tiltott szerelem összes epizódja rajta van...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Az ITT szereplő 60" körüli Plazmák közül melyik lehet érdemes a vásárlásra?
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
mutyi
senior tag
Tudom hogy plazma topic,de mivel külön nincs olyan hogy melyik tv-t vegyem,ezért ide írok.
Szóval egy ismerős akar új tv-t 55 col vagy 65 col méretben.
Ő alapból LG 55LM960V vagy a 860V szériát nézte mert nincs káva.
Mit gondoltok,esetleg van-e valakinek valós tapasztalata, hogy a Panasonic ST50 vagy VT50-es készüléke mivel/mennyivel jobb/szebb,mint ez az Lg?
Méreteket összehasonlítva pl. egy LG 55LM960V méretben kb ugyanaz árban,mint egy 65 ST50-es.
Szóval ilyen tekintetben is kérném az összehasonlítást és véleményeket.
Most is asszem egy Pana 55 colos GT20 vagy GT30-as van nekik, szóval mindenképpen fejlődés kellene műszaki,képi téren. -
mutyi
senior tag
kétszer ment
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
Sziasztok
érdemes egyenlőre g20 később valószínűleg vt50 tv-hez digitális fejhallgatót venni vagy teljesen felesleges ?néhány típus ajánlatot is szívesen fogadnék
köszönöm
-
mandju
senior tag
Mindig TV... nem tudok komolyabb minőséget felvenni, mint a forrás...
egyébként hol lehet beállítani, hogy HD-ben mentsen?
[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
Sziasztok.
Van egy Panasonic VIERA TX-P42UT30E tv-m.
A kérdésem az lenne,hogy csak a gyártó által kiadott szemüveggel lehet 3D tartalmat nézni vagy elég hozzá egy sima mezei is? -
dgyuri0123
nagyúr
Helló.
Meg tudná mondani valaki, hogy a PVR funkció működik-e SD-vel is, vagy csak HDD-vel?
Ha működik SD-vel, mekkora kellene minimum, hogy mőködjön, mert HDD-nél 160 GB a minimum, jól tudom?Köszönöm.
"csak a zene van"
-
Octopus21
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ha szemüvegeket is rendelek a TV-hez, azokat is visszaküldhetem 8 napon belül, ha esetleg nem jön be a TV? (Panasonic TX-P50ST50E)
Másik kérdésem az LG BD670 Blu Ray lejátszómmal kapcsolatos. Az normális, hogy a Blu Ray lemezeket lassan olvassa be az elején?
Köszi.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz dgyuri0123 #18690 üzenetére
Ha Pana tv-ről van szó, akkor csak HDD.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
gomzol
tag
-
csenzi2
tag
Üdv! Adott egy VT50 TV, és egy Logitech K400 / http://www.logitech.com/hu-hu/keyboards/keyboards/8276 /.
A gondom az, hogy a billentyűzet része tökéletesen megy, de a tv az egérfunkciót nem kezeli. Az egeret csak nyilakkal tudom pozicionálni. Próbáltam egy sima Logitech M505 egérrel, azzal sem működött. Ez így normális, vagy én vagyok béna? -
BBéci
legenda
válasz M_AND_Ms #18692 üzenetére
Tévedés, tegnap este éppen erről volt szó.
SD kártyára is lehet PVR-rel rögzíteni, még a class 10 sem követelmény.(#18695) Zorrokoc
A 4K változatok többségét nem digitális kamerával forgatják, hanem celluloid filmszalagról készítik.(#18689) wagi
Csak Panasonic szemüvegekkel használható.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz M_AND_Ms #18698 üzenetére
HDD-re igaz a 160 gigás követelmény, SD-ből elég a 32 gigás is.
Állítólag, más források szerint kisebbre is rögzít.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest