- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz junkpod #19400 üzenetére
Pont ez a problémám, hogy itt nincs optikai és ebben az évtizedben szerintem nem is igen lesz. Nekem is iptv+net+telefon megy a régi matávos telefonkábelen.
Szerintem úgy mérd meg mennyit eszik az iptv, hogy rámérsz a netsebességre amikor nem megy az iptv (húzd is ki a boxot), utána rámérsz amikor megy. A különbség az a mennyiség, amire az iptv-nek szüksége van. (Biztos van ettől profibb megoldás, de nekem ez a barkács-módszer jutott eszembe.) -
junkpod
veterán
válasz vtechun #19341 üzenetére
már miért kellene a dvbc-be több tartalék??? az 1080i HD adások tökéletesek, és bőven van még hely növelni a csatorna vagy HDcsatorna számot. gondolj bele ha egy analóg csatornát megszüntetnek, azon a frekin elmegy egy egész transzponder ami 4-5 hd csatornát is hordozhat akár. Anélkül, hogy a szolgáltató és a lakás közötti infrastrukturába beruházni kellene...
Nálunk a 16. kerületben van a környéken egy thome elosztószekrény, kb hetente ott vannak a szerelők és hegesztenek rajta rendesen, bővítenek, kötögetnek, már külön hűtőrendszert is kellett a doboz külsejére szerelni...
Sokkal olcsóbb egy dvbc rendszer fenntertása szerintem és messze több és jobb minőségű adásra van kapacitás, persze nincsenek kényelmi szolgáltatások hozzá, azokat a TV készülékek fogják szállítani ( mondjuk az iptv-nél is a set top box nyújtja a kényelmi szolgáltatásokat). Ha majd kijönnek TV-k is több tunerrel ez is jobb lesz.
szerintem.Box's don't touch!
-
tamáspapa
aktív tag
Hali!
MA bóklásztam az Euronics-ben és feltűnt olyan BD lejátszó, amiben van LAN csati és mint ha internetes tartalmakat is lehetne vele böngészni. Jól gondolom? Ha igen, ez a funkció megegyezik a Panák hasonló funkciójával? Persze a kérdésem valszín csak teoretikus, mivel ha jól tudom, fullHd Panában talán nincs is, amiben az internet ne lenne benne. Jól gondolom, hogy ár/értékben az ST50 után az UT50 következik? Van-e olyan Pana, ami full HD-s, nem 3D és van internet-funkciója és a képernyője bevonatos?
-
diablo666
tag
az E550 mennyire jo vetel...?209k-ert latom a legolcsobb helyen...kb. az 50ut50 szintjet hozza...?az ut50 223k a legolcsobb helyen es az st50 246k...
[ Szerkesztve ]
-
whappela
csendes tag
válasz junkpod #19403 üzenetére
Hát nem a legolcsóbb, de aki egyszer már megtapasztalta ezeket a kényelmi izéket, az később már nehezen tud lemondani róluk, mert tényleg baromi hasznos tud lenni (akár csak nyelvtanuláshoz is). Az a 7k nálam 6700 Ft (59 csatorna HBO MaxPak csomaggal együtt), szerintem ez elviselhető. És nálam teljesen nézhető kategória (persze csatornája válogatja, de annak nem az IPTV-hez van köze), nincs blokkosodás, akadozás stb. (vagyis csak nagyon ritkán, szerintem a satnál is van annyiszor az időjárás miatt), és nálam sem vesz le semennyit a net sávszélességéből. Külön sávszélességet használ a kettő, úgyhogy ez a netsávszélből levevés tudtommal normális esetben nem fordulhat elő, de azért mégsem teljesen városi legenda csak, olyankor van ilyen, ha valami nincs rendben, konkrétan: olyan net- és tv-előfizetése van valakinek, aminek az együttes működéséhez az adott helyen nincs meg az elegendő sávszél. De elvileg ilyen előfizetést nem lehet kötni, mert - hangsúlyozom - elvileg figyelembe veszik, hogy milyen kombinációra elegendő a sávszél adott helyen.
Erre valaki valamit tudna mondani nékem?
-
Jenő76
tag
Ma bóklásztam egy kicsit Szolnokon. A helyi euronicsben 2 db plazma volt, régebbi tipusok persze egyik sem volt bekapcsolva, de elvesztek az lcd rengetegben.
A media markban a legjobb panasonic plazma az ut 50 volt de itt sem volt plazma rengeteg.
Sokszor felhozzák a plazma ellen, hogy tükröződik, de jópár lcd tv is olyan volt mintha tükröt bámultam volna.UT 50 kipróbáltuk avikkal,ami feltünt, hogy az sd avi ( 720x304) mennyivel jobban nézett ki a plazmán mint az lcd-n. Gyors jeleneteknél ismét győzött a plazma.
Sokan írtátok, hogy hülyék az eladók nem értenek a dolgukhoz, meglepetésként az eladó egyértelműen mondta, hogy a plazma tévéknek szebb a képe mint az lcd-nek.
Ut 50 is meggyőző volt de remélem az st50 (amit kinéztem) még ennél is jobb lehet.
Csak jöhetne már az az 5 éves gari időszak
-
GSTLeslie
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a TV-mel kapcsolatban:
A mellékelt képen látható oldalról induló csíkozódás jelentkezik ha TV adást nézünk (kábel TV).
(Jobboldal, felső rész...)Egyéb bemenetről (scart, hdmi) még nem tapasztaltam...
Lehet, hogy az analóg tuner fog dögleni?
Esetleg próbáljak finomhangolni a csatornán?
Vagy meg fog dögleni?2 éves LG plazma - típust most fejből nem tudok, de ha kell, akkor megírom...
Köszönöm, GST Leslie
[ Szerkesztve ]
"Hülye kérdés nincs, ugye?" :-D
-
Cha-b
senior tag
válasz Jenő76 #19415 üzenetére
gondolom a panasonic.hu Bár itt vki 1-1.5 héttel ezelött azt írta, hogy azt mondták Panasonicnál, hogy nem lesz idén. Mondjuk karácsony elött még bmi lehet, hogy ne a többi márkát válassza az ember, amik a csapból is folynak.
Szerk: Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy az elmúlt években nov1től volt, szal már kéne lennie...
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
kevepapa
aktív tag
Az 50UT50 ára "beérte" az 51E550-ét. Már 212K ért haza lehet vinni bizonyos helyekről...
Eszem is a kefét, én majd 2 hónapja 230K ért vettem az enyémet (igaz nem noname helyről), ugyanakkor jól tudom hogy ez egy ördögi kör, nem szabad vásárlás után nézni az árakat. Inkább úgy gondolkodok, hogy már 2 hónapja majd' mindennap élvezhetem a full hd filmeket![ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Mivel TV beárazós topic nincs ezért itt szeretném megkérdezni, hogy egy kb. 2-3 éves SAMSUNG LE37B530P7W FULL HD TV mennyit érhet? Tökéletes állapotban van, 2009 decemberi vásárlás.Köszi előre is.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tamáspapa #19404 üzenetére
"MA bóklásztam az Euronics-ben és feltűnt olyan BD lejátszó, amiben van LAN csati és mint ha internetes tartalmakat is lehetne vele böngészni. Jól gondolom?"
Csak részben! Az a LAN-csati nem elsődlegesen arra szolgál, mint mondjuk egy PC-nél és teljes értékű netböngészést sem fogsz kapni ezen készülékektől, erre ne is számíts. Az elsődleges funkciójuk a BD-Live tartalmak kapcsán áll fenn: a BD-k többsége on-line tartalmakra mutató linkeket is tartalmaz, amelyeket a netre kötött lejátszó segítségével tudsz elérni. Ezen felül előfordulnak még a Youtube, illetve Picasa kliensek ezen lejátszókban, de alapvetően semmi komoly. Nagyon maximum hálózaton keresztüli DLNA-lejátszást tudnak még produkálni és ennyi.
"Jól gondolom, hogy ár/értékben az ST50 után az UT50 következik? Van-e olyan Pana, ami full HD-s, nem 3D és van internet-funkciója és a képernyője bevonatos?"
Ott a modelltáblázat az #1. HSZ-ben, abból minden kérdésedre ott a választ.
Get Moded!
-
lemmy9
őstag
Tegnap este megnéztük a KILL BILL-t BD-n, és iszonyat mákos sok jelenetnél.
Másnak van tapasztalata vele?Szerintem!
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
A TV vásárlásom jövő évre fog tolódni, közbejött pár fontosabb dolog is.
Egyik ismerősöm viszont venne egy TV-t, de monitornak használná.
Azért jöttem ebbe a topikba, mert ahogy olvasom a hsz-okat több háttérinfóval rendelkeznek az ide irogatók.
TV-t, filmet is nézne rajta, viszont elenyésző mértékben és nincsenek nagy igényei ilyen téren.
Ami viszont fontos, hogy PC-re kötve kis input lag legyen és normális képi világa.
Jelenleg TN paneles monitort nyúz, ha ennél jobb elmondása szerint, akkor már megfelel.
LCD TV-s topikba pár Sony-t felsorolva kaptam egy érdekes másik jelöltet is Samu ES5500 személyében.
Ma rászóltam ismerősömre, hogy nézze meg milyen, de rám bízta a döntést.
Samu 300 soros frissítéssel rendelkezik, a Sonyk ha jól tudom Motionflow Clear üzemmódban 1080, Standard-nál 300 sor (EX 720)
Input lagja hasonló a két tv-nek és ha nem bökné a szemem a 300 soros frissítés, akkor Samu-ra böknék, mert egyuttal megoldódna a videólejátszási problémája is media player nélkül. (keveset filmezik és kis igényekkel)
A véleményetekre lennék kíváncsi, illetve egy kis fejtágítást kérnék ezzel a sorfrissítéssel kapcsolatban. (PC-re kötve is ennyi, 100Hz fícsör ez a Motionflow Sonynál?)
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
halihó!
Most elkapott a lendület,ugyanis a párom vett a szüleinek ajándékba egy pazma TV-t, mégpedig Samsung PS43E450.Hozzám került megőrzésre míg megkapják,és persze azonnal kipróbáltam,minden oké e a cuccal.Nekem otthon 106-os LCD van és ehhez képest sokkal szebb a Samu plazma képe (xboxal teszteltem) , szinte ég és föld a különbség...nem hittem volna hogy ennyire,de most legalább a saját szememmel tapasztaltam...lényeg a lényeg,hogy úgy gondoltam ,hogy ha lecserélném az LCD-t plazmára,akkor milyet tudtok ajánlani? Leginkább ps & xbox használatra lenne,néha filmezésre... 100/600Hz közül melyik fontos? Jó ha full HD-s lenne, de ez ahogy néztem nem "olcsó" , értékben max 150-160K-ig gondoltam...köszi a javaslatokat előre is -
lemmy9
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz WhiteWalker #19433 üzenetére
Tegyél még hozzá 15 eFt-ot és 175 eFt-ból megkapod a Panasonic legalapabb, 42"-os belépő fullHD modelljét a 42UT50-et! Ott van benne a 3D is, konzolhoz fölösleges jobbat, igazából már a fullHD is fölösleges ilyen célra, mivel a játékok döntő hányada csak 720p-ben fut.
Get Moded!
-
szacsee
nagyúr
válasz DM-Fan #19430 üzenetére
Tudom, de nem vagyok benne biztos, hogy az LCD, vagy LED TV-s topikban tudnák, hogy mi a Motion resolution.
Google-t ismerem, de nem használok jelenleg sem LCD TV-t sem plazmát, így nem tudom a gyakorlatban mit is jelent. Gondolom nem mindegy, hogy mekkora a mozgóképfelbontása a készüléknek.
Keresőt használtam Nightshadow pár rivjúból bemásolt szövege és BBéci magyarázatán kívül semmit nem találtam ott. BBéci viszont plazmapárti, no ezért ide írtam a kérdést.
Csökött agyammal arra tudok gondolni, hogy Game módban ha kikapcsol a 100Hz, akkor vagy 300-as Motion Resolution lesz minden TV-nél, vagy az elektronika képjavító tiltása és egyéb dolgok miatt a jobb képfrissítés miatt maxon járatja, ami ES 5500-nál 300 soros, EX720-nál pedig 1080, plazmáknál pedig min 900 körül van.
Ezt a részét nem értem a dolgoknak emiatt kérdeztem itt.
Nem vetetnék ~200K-s TV-t az egyik legjobb barátommal, ha a ~150K-s is ugyanazt tudja játékok alatt.
Bocs mégegyszer, ha zavartam kérdésemmel.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz WhiteWalker #19438 üzenetére
Akkor ebből a keretből egyértelműen ez a legjobb, amit vehetsz! Képminőséget tekintve legalábbis mindenképp. Méretben kapnál nagyobbat az LG 50PA6500 személyében (ez 50"-os) úgy 155 eFt-ból, de az képminőségben az UT50 közelébe sem ér.
Get Moded!
-
t256
őstag
válasz lemmy9 #19434 üzenetére
Eredeti blu-ray lemez vagy virágbolti BD ISO? Ha utóbbi az megmagyarázza a hibát. Sajnos bele szoktak nyúlni.
Én a Sebhelyesarcúval jártam hasonlóképpen. A minõség is rossz volt, ráadásul ki lettek vágva az extrák.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szacsee #19439 üzenetére
Hát, eleve ott indul, hogy plazmát klasszikus PC-s felhasználásra nem igazán ajánlunk. Ha mondjuk játékra és filmnézésre kéne PC-ről, az más tészta, akkor nincs jobb választás a plazmánál, viszont nagyon oda kell figyelni, hogy véletlenül se maradjon a panelen egy Windows asztal, vagy bármi más tartós képelem.
A mozgóképfelbontásban az LCD-k mai napig nem tudták befogni a plazmákat. Ahogy írod is: az átlag plazma 900 sort frissít, ez a szám LCD-nél jóval alacsonyabb. Játékra már csak emiatt és az átlag LCD-kétől jobb válaszidő miatt is alkalmasabb a plazma, és akkor még nem beszéltünk a jobb színhűségről, a mélyebb feketékről, mélység-élességről, stb.
Ahogy az előző kérdezőnek is írtam: 150-200 eFt közötti összegből plazmák terén is csak a belépő modellek fizethetők meg, így pl. a 175 eFt-os Panasonic 42UT50, de szerintem játékra nem is igen kell annál több.
Kezdetnek talán fusd át az #1. HSZ-t, aztán ha marad kérdés, megpróbálunk válaszolni.
Giinos #19442: a 100 Hz a panel frissítési frekvenciája bizonyos képtartalmak esetében (pl. TV-adásoknál, DVD-nél, egyéb 50 Hz-es SD-anyagoknál - játéknál pont nem lényeg, mert ott 60 Hz-en jár a plazmapanel, ahogy az LCD-k is általában, HD-anyagnál meg többnyire közelítőleg 96 Hz-en), a 600 Hz meg az alképpont-frissítés értéke. Előbbinek a vibrálásmentességben, utóbbinak a folyamatosabb megjelenítésben van szerepe.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
jegenye77
addikt
Lehet lemondok a GT50-ről!Túl drágának találom.
Most megint az 50ST50 és a Samu 50E6500-on gondolkozom,hogy melyik is lenne a jobb választás.
Az ST-t láttam élőben de E6500 nem volt sajnos.
Mik a lényeges különbségek a két készülék között?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
aldebaran
őstag
válasz jegenye77 #19445 üzenetére
Nézem a google-ben, mi az az 50e6500. Mire sikerült rájönni, hogy az 51e6500... így ha valakit érdekel, nehezen fog tudni utánajárni, hogy miről kérdezel. Szerintem maradjunk a hivatalos megnevezéseknél... Köszönöm. És bocsi az offot...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #19446 üzenetére
sztem itt a fórumon, aki érdemben tanácsot adhat, mindenkinek evidens, hogy D vagy E sorozatú samsung az minden esetben 51 és nem 50. Ezzel együtt természetesen igaz, hogy kérdezzen mindenki pontosan!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Petyus87
aktív tag
válasz DM-Fan #19443 üzenetére
Sajnos van olyan aki egyértelműen le akar beszélni a Plazma megvételéről az alábbi okokat sorolja föl:
Beégés: Akár mit csinálnak vele be fog égni, a kis trükkök mint pixeleltolás, clear screen csak elodázza a beégést, megakadályozni nem tudja. És feltette a kérdést, hogy mit gondolok, miért nincs plazma PC monitor?
Véleménye szerint a plazma gyors válaszideje nem pótolja az LCD nagyobb fényerejét, és az LCD nyugodt képéhez szokott szememnek feltűnő a plazma vibrálása. Hiába 600-800Hz-es, akkor is vibrál.
Aki először ránéz észre sem veszi, de aki hozzászokott az LCD-hez, nagyon zavaró.
Plazma: kisebb fényerő, vibrálás, nagyobb fogyasztás, beégés, fényerő csökkenés, évente 10-15%, gyakran gazdaságtalan javíthatóság, gari lejárta után.Ennek ellenére én azért nem tántorodok el... Hétvégén elugrok megnézem a belépő szintű Panát és megnézek méretében egy belépő szintű Pana LCD-t is, hogy összehasonlítsam, saját szememmel lássam és végre pontot tehessek a kételyeim végére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest