- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
válasz M_AND_Ms #19298 üzenetére
Mindenkinek köszi! Ha elaludt a család többi része, megcsinálom.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
junkpod
veterán
ha thome iptv-d van akkor szerintem a settopbox hátulján van sztereo RCA hang kimenet (legalábbis anyukáméknál így vezettük ki a hangot egy kis "erősítőre"
Ha viszont a tv scart vagy RCA kimenetáét használod arra kell figyelni, hogy a tv hangerőszabályzója azon a jelen is csillapítóként működik (sajnos) így csak a TV maximális hangerejénél jön ki az alap szintű jel rajta, persze ekkor a tv menüjében ki kell kapcsolni a saját hangszórókat, különben leüvölti a fejedet. Szóval lehet kijött az a hang csak nem hallottad, próbáld meg feltolni a tv hangerőt bátran maxra.
Box's don't touch!
-
nagyúr
válasz Lehiñito #19300 üzenetére
Nekem 50ST50-em van, de nem hiszem, hogy hatalmas különbség lenne ebből a szempontból.
Nem lesz szép az IPTV, de számunkra nézhető. Gyerekek tök jól elvannak a mesékkel (és én is), nekem is elmegy a hírműsor, dokumentum-film, néha (adótól függően) a játékfilm is, 3.3 méter távolságból. Ne várj csodát, nem fog bekövetkezni, de együtt lehet élni vele. Legyen médialejátszód, meg jó DVD-d, esetleg blu ray-ed, majd azon élvezkedsz.
Nem egyformán lesz szar minden adó, vannak egészen rosszak, de egészen jók.... nincsenek. -
mp54
senior tag
válasz junkpod #19303 üzenetére
Ha viszont a tv scart vagy RCA kimenetáét használod arra kell figyelni, hogy a tv hangerőszabályzója azon a jelen is csillapítóként működik (sajnos) így csak a TV maximális hangerejénél jön ki az alap szintű jel rajta,
Ez PanaG30 RCA kimenetén nem így van...(SCART-nál sem tűnt fel, de már nincs kábelem, ezért nem tudom megnézni.) -
spiky03
veterán
Ma megnéztük az ST50-et a Duna Pláza MM-ben, mert ott legalább már működött és nem csak ki volt téve, mint a Westendben.
Mellette mondanom sem kell, hogy csal LED LCD-k voltak. Hát mit mondjak, a közelébe se értek a Panasonicnak. Nem tudom, hogy akik megveszik azokat a tv-ket ők nem viszik el a vásárláshoz a szemüket??
Az ST50 színei teljesen rendben voltak, a feketéi is, és mind ezt úgy mondom, hogy ott azért volt felettünk neon világítás. El sem tudom képzelni, hogy akkor ez otthoni körülmények között milyen képminőséget adhat? De valami ilyenre számítok majd
Volt mellette egy (ha jól emlékszem) Philips LCD, nah azzal amikor szemben álltunk, mintha tükörbe néztem volna, annyira tükröződött, árban kb azonos volt.
Mondjuk amit nem értek, hogy náluk miért kerül még mindig 240be az ST?Nah de reméljük decemberre ők is lentebb viszik és lesz valami jó akciójuk is, így már MM formában.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nagyúr
Részlet Bujdosó Bori kritikájából, Tim Burton : Alice Csodaországban c. 3D filmjéről.
"...És akkor még nem esett szó a 3D-ről, ami végképp agyonnyomja ezt a sete-suta mesét. A számítógépes animáció hál' istennek már jó néhány éve elért arra a szintre, hogy valóban életszerű lényeket és tereket lehet teremteni vele, hogy ha az alkotók nem akarják, akkor észre sem vesszük. Erre jön a 3D-forradalom, és megint ott tartunk, hogy amit a vásznon látunk, nem hihető. A tárgyak élessége nem a tőlünk számított távolságukkal összhangban változik, aki fél méterrel messzebb áll tőlünk, már teljesen homályos. Ahelyett, hogy sokkal élőbbnek éreznénk a vásznon mozgó figurákat, sokkal művibb az egész, olyan benyomást kelt, mintha egy háromdimenziós díszletben kartonfigurákat tologatnának.
Az pedig egyszerűen hazugság, hogy a 3D segít abban, hogy jobban beleélje magát az ember a filmbe, pont ellenkezőleg, a 3D kiránt a filmből. Amikor Alice zuhan lefelé a nyúlüregben, és mindenféle tárgyak repülnek el a fejünk mellett, kénytelenek vagyunk arra figyelni, hogy hú, hogy süvítenek el mellettünk a cókmókok, esetleg még be is húzzuk a nyakunkat, ahelyett, hogy arra figyelnénk, mi történik Alice-szel. Nem a főhősön keresztül, a mesébe belefeledkezve éljük meg a nagy kalandot, hanem moziban ülő saját magunkra koncentrálunk. Ezzel az erővel otthon is maradhattunk volna."Tökéletesen egyetértek ezzel, engem is "kiránt" a valódi filmélményből a jelenlegi 3D, csak egy technikai bravúrnak, nem az alkotást segítő eszköznek érzem.
-
Gaben01
őstag
Pólus MM-ben van 50ST50 kirakva,ugyanúgy 280K,mint panashopban.A hétvégén mutattam az asszonynak,azt mondta,hogy must have. Ha jól rémlik egy Samsung volt mellette, talán 51e530.Szemmel látható a különbség még neonfény mellett is.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
mandju
senior tag
Én ma voltam a szombathelyi mm-ben. 50ST50-et, és UT50-et szerettem volna megnézni. Az egész MM-ben egy 60E550 plazma volt kitéve, semmi más...
kérdeztem az eladót, hogy merre vannak a plazmák, mert nem találom őket.
Erre azt mondja, plazma nincs, mert már elavult technológia. Inkább vegyek ledet, mert az a fasza. A plazmának sok negatív tulajdonsága van, a led viszont új háttérvilágítás vezérlést kapott, amitől energiatakarékos lett és sokkal jobb, mint a plazma...
és internetezni is lehet vele. szépen szó nélkül csendben végighallgattam, sarkon fordultam és eljöttem...no comment
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Sanyyka
aktív tag
válasz liszi70 #19304 üzenetére
Az IPTV-t HDMI - vel csatlakoztatod?
Meglepő számomra, hogy ennyire gáznak tartod, mert szerintem egészen tűrhető.
Még a HD csomagot is visszmondtam - persze csak a nyári nagy sportesemények után - mivel úgy éreztem, hogy felesleges havi 1500 forintot kiadnom a különbségért. -
-
Sanyyka
aktív tag
válasz mandju #19312 üzenetére
Basszus, tudom, hogy nem kéne, de mégis felbosszantom magam néha ezen a nagy LCD tv futtatáson.
Minap a szegedi Auchanban kerestem a gyér választékban egy Pana plazmát - egyetlen ut50 kivételével hiába - és elhűlve tapasztaltam, hogy milyen hányás a LED tv-k sd képe. Eközben a PX80 - omon egészen megközelíti minőségben a "hagyományos tv" - ben megszokott méretet, aminek a mérettel együtt persze alaposan oda is ver.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sanyyka #19319 üzenetére
Én is azt írtam, hogy nézhető, elvagyunk vele, nincsenek alvászavaraim az IPTV miatt. Válthatnék helyi kábelre, vagy valami műholdasra, de jól van ez, így megmarad a T-Home tripla kedvezményem. (Ott van a telefon és az internet előfizetésem is.)
Az is biztos, hogy sávszélességtől is függhet a dolog, biztos nem egyforma mindenhol. Ahogy írtam is egyszer, nálunk nem is értékesítik a HD csomagot, mert állítólag kicsi a sávszél. (Holott az olimpia alatt tök jó volt az M1HD.) Sajnos nálunk nincs optikai, a régi telefon-kábelen jön a cucc. Egyébként igen, HDMI-vel használom. -
vtechun
veterán
válasz DM-Fan #19324 üzenetére
Es meg olcsobb is viszont a felvenni is tudo sat tv kenyelmi funkcioi joval gyengebbek - sajnos. Egy telken lakunk anyamekkal, nekem magy neccesen bekotottek az iptv-t, nekik sat van. Majd megnezem mit produkal a regi tvmen, ha mar ok hasznaljak nemreg fektetek le kabelt, valami helyi kabelszolgaltato, ahol tesztuzemben - ingyen - lehet nezni a dvb-c csatornakat. Ez menne a tvmmel siman, viszont a tv pvr-es kenyelmi funkcioi is nagyon-nagyon halvanyak az iptvhez kepest. Pl. Hogy csak 1 sztrimet kepes kezelni egyszerre... Tudom, elkenyeztetett az IPTV mar vagy 5-6 eve hasznalom
-
vtechun
veterán
válasz liszi70 #19327 üzenetére
A tvvel nem sajnos. De ezt te is ki tudod próbálni. Csak dugj be egy antennát, vagy valami "drótot" a megfelelő helyre, aztán megnézed a hozzád legközelebb eső mindgtv frekvenciát, és behangolod.
Bár, ha nincs egyelőre hozzá winyód, akkor nem fog menni. Nekem szencsére - mivel eléggé kütyübuzi vagyok - volt itthon elfekvőben egy 500-as sata winyó. Hozzá usb-s elektronika, meg egy USA adapter, szóval, összehoztam valahogy.Most, ha nagyon kell, akkor tudok felvenni az iptv-vel, a htpc dvb-t tunerével, meg a tv tunerével is az a durva, hogy van amikor szükség is van rá, mert szokott szarakodni az iptv olykor, a htpc-ről meg a hely szokott elfogyni, a tv-nél meg szimplán nincs sorozatfelvételre mód - vagy en nem nyomoztam eléggé utána
liszi70: a pvr-es sat tvvel kapcsolatban keress meg kérlek privátban, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #19325 üzenetére
"viszont a tv pvr-es kenyelmi funkcioi is nagyon-nagyon halvanyak az iptvhez kepest. Pl. Hogy csak 1 sztrimet kepes kezelni egyszerre..."
Ez nem igaz! Már ha SAT TV-re érted. Szüleimnek pl. dual tuneres STB van hozzá és simán tudnak rögzíteni és mást nézni közben. Magam is kipróbáltam, működik. Két koax-kábel megy a STB-ba eleve, ez tán egy Sagem HDMI-s beltéri. A képminőség pedig pazar, 1080i-t tud magából kitolni a box. És igen, rendelhetők hozzá HD-adók. Emellett az IPTV egyszerűen nem alternatíva, mert az ráadásul még a net-sávszéledet is felemészti, szóval halott ügy.
Ha a Pana saját felvevőjére gondoltál, ott valóban nincs mód szimultán akcióra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #19332 üzenetére
Igen, később már gyanítottam, írtam is. Az valóban csak inkább arra jó, hogy távollétedben rögzítsen, vagy a TV-műsor pause-olására - már akinek erre van igénye manapság.
liszi70: ha úgy érted a táv tanítást, hogy mondjuk egy Harmony boldogulna-e vele, akkor egyértelmű igen a válasz. Ha úgy, hogy a STB távja tanítható-e mondjuk a TV vezérlésére, akkor egyértelmű nem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #19334 üzenetére
Minőségben soha nem fogja elérni a Sat TV vagy a DVB-C minőségét, plusz emellett még a neted sávszélességéből is elvesz, ráadásul ha valamiért nincs net, akkor nincs TV sem. A HD-adók minőségéről nem is beszélnék az IPTV esetében. Nem rúghat labdába sem a másik kettő mellett. CRT-re elmegy, de egy komolyabb TV-re komolytalan.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vtechun
veterán
válasz DM-Fan #19335 üzenetére
Miből gondolod, hogy a Sat minőségével nem veheti fel a versenyt?
Műholdas adás esetében igen szűkösen kell bánni a sávszéllel, iptv esetében lehet(ne) a legnagyobb a lehetőség nagyobb sávszélre, mert gyakorlatilag ha a vonal bír 20-30 mbitet, akkor azon már szinte minden adás átjöhet, mert ugye egyszerre csak 2 adás, esetleg 3 jöhet.A DVB-C esetében is, meg különösen a műholdas adások esetében, pedig ha már van 100-200 csatorna, akkor azok, ha nézed, ha nem "foglalják" a sávszélt, szóval a szolgáltató irányából indokoltabb takarékoskodni a bitrátával. Ez mondjuk DVB-C (a legjobb minőségű HD ripek is dvb-c forrásúak) esetében nem annyira kardinális, de SAT-nál már igen nagy a jelentősége.
szóval 100 szónak is egy a vége : lehet, hogy jelenleg az IPTV nem túl nagy bitrátával operál, de gyakorlatilag, ha mindenütt optika (esetleg ED3) lenne, akkor ez egycsapásra megváltozhatna, csak tekerni kellene a potméteren
-
Hoby
tag
ha volt már elnézést.
TX-P42X50E-re küldenék 24p-s képet mpc-hc/madvr komboval laptopról. mpc-ben nemtudom bállítani az auto. váltónál a 720p-s felbontáshoz a 24Hz-et ez gond lehet?
Esetleg egy pontos beállítással megsegíthetne valakiLegújabb mpc van fönt.
Előre is köszönömUi: a tv elsődlegesként van beállítva ilyenkor nem megy a laptop kijelzője.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #19337 üzenetére
"Miből gondolod, hogy a Sat minőségével nem veheti fel a versenyt?"
Nem gondolom, hanem tudom, ugyanis elég sok helyen láttam mindkettőt, különböző megjelenítőkön és mindenhol a műholdas állt fölényben, nem is kicsit. Nem a levegőbe beszélek tehát, hanem a tapasztalataimat osztom meg. IPTV esetében hiába lehetne nagy a sávszél, gyakorlatban nem az és tudtommal nem is lesz nagyobb, innentől pedig fölösleges tovább ragozni, hogy mi lenne, ha jó lenne. A DVB-C előnye meg olyan hatalmas, hogy fölösleges is összevetni, ordít a különbség - már ha normális a szolgáltató.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vtechun
veterán
válasz DM-Fan #19340 üzenetére
jelenleg én is ezt mondom, hogy jobb a sat, meg a mindigtv is - amit mondjuk nem értek, mert a mindigtv kb. 1,5 mbit SD adásként. az iptv meg 2,3 mbit. de az iptv ennyire gyengesége véleményem szerint csak azért van, hogy kevesebb gond legyen vele, ne akadozzon olyan sok helyen, stb. Szóval pl. 5 év múlva (szép álom), ha kihalnak a rézkábeles iptv-k, akkor lesz tartalék az IPTV-ben, míg a dvb-c, de még inkább a sat, akkor sem fog tudni sokkal nagyobb bitrátán menni.
Egyébként felmerült bennem az is, hogy lehet a kimenete, hardvere nem olyan profi az iptv boxoknak, mint kellene... bármennyire is Cisco gyártmányúak
más : egyébként Nyíregyházán, vagy környékén tud valaki olyan egyént, aki foglalkozik kijelző kalibrálással? mert kezd érdekelni ez a TV kalibrálás, hátha akkor kevesebb problémám lenne az 50ST50-el
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #19341 üzenetére
A sávszélesség nem minden, a tömörítési algoritmus legalább annyit - ha nem többet - számít, mint a rendelkezésre álló sávszél. Szerintem ebből is látszik, hogy majdnem mindegy, hogy rézen vagy optikán kapod, a réznek is simán át kell tudnia vinni azt a sávszélességet, amivel már nagyon jó képet kéne kapj. A probléma szerintem itt inkább a tömörítéssel van, attól lesz blokkosabb, pixelesebb és kevésbé plasztikus, mint a Sat TV.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
StLui
veterán
válasz Mezga Aladár #19334 üzenetére
Ráadásul a sávszélt sem eszi még két beltéri egység egyszerre sem, 50-20-as netnél most is 63-36-ot mértem, és ha lekapcsolom akkor sem nő meg a sávszél
vtechun: nálunk optikai van a beltéri egységig[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
vtechun
veterán
-
janos666
nagyúr
Nekem így van kitöltve a vonatkozó madvr fül:
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60
Kipróbálhatod ezt HD-Ready plazmával is. Meg kell oldania a resample-t natív panelfelbontásra (ami amúgy sem pontosan 1280x720, hanem anamorfikus téglapixelekkel spórolnak...). Viszont nincs olyan, hogy 720p23 mód, az nem szabványos.(#19343) StLui
Ez a szolgáltatótól függ. Van, aki ad némi borravalót a névleges sávszélesség felett a gyakorlati korlátodra, hogy akkor is meglegyen a meghirdetett értéked, mikor közben az IPTV is fogyaszt.
De amúgy én is kaptam egy kis pluszt a 60/5-ös netem feltöltésére a névlegeshez képest, pedig itt külön jön analóg és DVB-C is a koaxon, semmi sem zabálja a háttérben a netet, főleg nem a feltöltést.
És amúgy ja, DOCSIS 3.0-al simán lehetne Blu-Ray sávszélességű IPTV adást szórni, miközben még netzésre is marad csatorna.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Több ismerősnél meg olyan szinten leharap a sávszélből az IPTV, hogy csak na. Szóval szerintem ez is előfizetés/trükközés kérdése.
Plusz ugye a mérésnél az sem mindegy, hogy milyen szervert választasz tesztelésre. Válassz egy határon túlit, mindjárt más lesz az eredmény - persze ez független az IPTV-től.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
Az előbbi félreértést én okoztam azzal, hogy a tv tunerjéről szóló mondatot :
"...viszont a tv pvr-es kenyelmi funkcioi is nagyon-nagyon halvanyak az iptvhez kepest. Pl. Hogy csak 1 sztrimet kepes kezelni egyszerre..."
félreértettem és átsiklottam a "tv" szó fölött, azt hittem a sat tévé tunerjéről van szó. Bocs!
DM-Fan:
Szóval a sat box képes rögzíteni és megállítani az adást, ez klafa. Viszont a set top box távirányítójára vonatkozó állításod, miszerint egyértelműen nem tanítható, árnyalnám azzal, hogy bizony a jelenlegi IPTV-s boxom távja is tanítható, azzal kezeljük a tévét. Ilyen alapon lehet, hogy sat-box távja is alkalmas erre, vagy konkrétan tudod, próbáltad, hogy nem tudja? -
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #19347 üzenetére
Én a HSZ-emben említett, szüleimnél üzemelő, két tuneres STB távjáról beszélek. Az - ahogy nézem - nem tanítható semmire. Elég biztosan merem állítani, nincs rajta erre szolgáló gomb, ez egy egyszerű kis táv, semmi extra. De amúgy is célszerű egy Harmony beszerzése, nagyon megkönnyíti az életet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest