Hirdetés

Aktív témák

• robotkutya

tag

Sziasztok!

Néhány napja boldog Panasonic TX-P42S10E tulaj vagyok. Sokat segített a választásban ez a fórum, ezért megosztanám én is a tapasztalataimat. Az s10-ről elég kevés szó esik úgy általában, talán mert ez az x10 és g10 közti modell, ami fullHD-s is meg nem is, mint a népmesében az okos leány (az állóképe 1080p, de a mozgóképfelbontása csak 900 sor).

Miért az s10? Nem az ár/érték aránya miatt. :D Idei modell, tisztában vagyok fele, hogy drágán vettem, s folyamatosan zuhanni fog az ára. De klasszikus „meglátni és megszeretni” helyzet volt. Bementem a Pana márkaboltba, nézegettem a kiszemelt HD Ready x10-et, mikor felfigyeltem a mellette lévőre, hogy annak szebb és részletgazdagabb a képe. Na, ő volt az s10, amit végül az E.Digitalnal vettem meg horror áron (269k), de csak mert náluk volt kamatmentes részletfizetési lehetőség (eltekintve a botrányos MM akciótól), és hát mit csináljon az ember, ha csóró de nagyravágyó. ;) Egyébként az E.Digitalt sem szívesen ajánlom, na nem mintha szándékosan át akarnának vágni bárkit, csak nem erősségük a pontos tájékoztatás, és rendszerint az áraik is túl magasak.

Üzembe helyezést követő első benyomásom az volt, hogy a 42” hatalmas! Két órával később pedig az, hogy basszus, lehetne nagyobb is! Persze ezt a véleményt senki nem osztja velem a családban, és mivel 2-2.5m-ről nézzük, tul.képp ideális a 107cm. Mivel más digitális jellel _még_ nem tudom etetni, először az SD kártyát dugtam belé, áll egyből koppant a padlón, a 16:9-es fényképeink új értelmezést nyertek. Ezután jött a TV adás, UPC digital "SCART csomag", aminek elsőre elég rémisztő a képe (igaz, csatornánként eltérő, pl. az RTL Klub egész szép, csak az másért nézhetetlen), ráadásul az STB-nek van egy alapzúgása, aminek nem tudom az okát. Ha közvetlenül az antennát dugom a tv-re (analóg jel) akkor nincs zúgás (amúgy a kép nem sokkal rosszabb, inkább csak az electronic program guide hiányzik), ha viszont beiktatom az STB-t akkor zúg. Halk tévézésnél nem zavar, de hangosabbnál már igen. Tapasztalt más is ilyet? Na mindegy, holnapután júli 1., bízom benne, hogy kijön a UPC valami ügyfélbarátabb HD csomaggal.

Persze ráizgultam a DVB-T-re is, nagy lendülettel előszedtem a fiók mélyéről a szobaantennát, ami véletlenül sem talált DVB-T jelet, így erről nincs mit írnom.

D-Sub jele viszont tökjó, 1280x768-as felbontás, 720p-s filmek gyönyörűek, el sem tudom képzelni, milyen lesz a kép, ha majd hdmi kimenetes számítógépről vagy újabb konzolról jön. Ja, Playstation 2-őt is rákötöttem, de nem kellett volna, rettenetes a képe.

A fogyasztásra kiváncsi leszek, bekapcsoltam az Eco módot, ami magától állítgatja a külső fényviszonyoknak megfelelően a képet. Azt hiszem ez is ide feature, ami néhány napos tapasztalatom szerint jól működik, mert eddig mindig jól nézhető képet adott, persze nem tudom, hogy ezzel mennyi energiát takarít meg. A tükröződésmentes kijelző szimpi, a távirányítót még nem vágtam hozzá letesztelni, hogy tényleg törhetetlen-e.
    Ennyit gondoltam leírni, összességében nagyon meg vagyok elégedve vele, szerintem hamarosan 200 körül lesz az ára, és ideális választás lesz sokak számára.

Ha van tippetek a UPC STB zúgásának megszüntetésére, azt megköszönném.

Üdv:
    R.

Aktív témák