Hirdetés
Aktív témák
-
stifi82
aktív tag
-
szp1
addikt
válasz stifi82 #31450 üzenetére
Egy kis olvasnivaló.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
CsumiRudi
csendes tag
Üdv!
Ha HDMI2 (Média player) vagy AV1 (Digi beltéri) bemenetről váltok a HDMI1 (UPC STB) bemenetre akkor a G20-as nem jeleníti meg képet, teljesen sötét marad.
Ahhoz, hogy megjelenítse ki kell kapcsolnom a TV-t és újra be.
Ez normális vagy valami gixer van? -
Monyesz
aktív tag
válasz stifi82 #31451 üzenetére
Semmi dolgod a 600hz állításával, ez egy elektronikai megoldás (az egy képpontot kialakító három szín frissítése). Mozgás(os jelenet) esetén van jelentősége, és nincs köze a fps-hez vagy a megjelenítési frekvenciához.
Vibrálást nem fogsz tapasztalni a képen, ez a lényeg. -
DM-Fan
nagyúr
válasz CsumiRudi #31454 üzenetére
Nem, ez biztos, hogy nem normális jelenség. Nálam akármelyik HDMI-ről váltok is egy másikra, vagy a tunerra és onnan vissza, akkor is van kép mindenhol. Próbáld ki, hogy megcseréled a két eszközt, vagy másik ajzatokba dugod az eszközöket. A bemenet menüben nem variáltad meg a bemenetek sorrendjét/elnevezését? Csakmert meg lehet.
Get Moded!
-
moland007
tag
hallgattam rátok megint popcorn a210 lett a g20 társa eddig okés minden
tnx a segítséget55A83J
-
tlala
addikt
Zavarban vagyok...
Ma voltam egy Edigital boltban, ahol ki volt téve egy -S20, -G20 és -X20 egymás mellé.
Meglepően jó képe volt az X20-asnak is, tisztességesen álta a sarat a másik kettő mellett - még a szokásos HD demóanyagokkal is.
Persze látszott közelről a betűkön stb. a kisebb felbontás, de a mozgások, a panel fényereje, stb. szerintem igazán rendben volt.
Elgondolkodtam, hogy gyakorlatilag csak SD anyagaim vannak, SD TV kábelem, 3,3 m-ről nézem... Ehhez képest 50 collos méretben pont feleannyi, mint egy G20-as. -
GmintG
csendes tag
Meg tudná valaki mondani, hogy az LG 50PK550 készüléken a wi-fi támogatás mit is jelent pontosan?
Van egy olyan sejtésem, hogy pl. ezen keresztül PCről nem lehet filmet nézni. Jól gondolom. -
Santiagain
őstag
X20. Amit megspórolsz, az tedd félre egy P65G60-ra. Tán addigra a magyar szolgáltatók kínálatában is lesz jó néhány HD csatorna, plusz a Blu-ray lemezek és lejátszók ára is "normális" szintre csökkenhet.
Már amennyiben nem tervezed egyéb források kiaknázását a közeljövőben.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
nihill
őstag
Az éjjel érdekes dolgot csinált a TVm.
A Sport2-n néztem a billiárdot. 16:9-ben jött az adás, de csak az asztal volt megvilágítva, alatta-fölötte viszonylag sötét volt a kép, ezért a TV úgy döntött, hiába 16:9, kizoomolja (automatára van állítva a zoom). Igen ám, de a zoom miatt az asztal végeit is levágta, már nem látszott a golyó ha a szélére ment. És most jön a poén, pár perc elteltével ezt észrevette, és visszavett a zoomból, de csak pont annyit, hogy teljesen benne legyen az asztal. Ez valami egyedi zoom méret lehetett, mert utána végigpróbáltam a lehetőségeket, és egyikkel sem volt ekkora a kép, vagy kisebb vagy nagyobb.
Mondom ilyen nincs, elkapcsoltam, visszakapcsoltam, pár perc elteltével ugyanekkorára beállt a kép megint. -
kbalazsa
senior tag
válasz nihill #31470 üzenetére
Érdekesen hangzik, idáig azt gondoltam, hogy az Automatikus mód csak a kézzel is választható módok közül tud választani. A manuál sem megerősíteni, sem megcáfolni nem igyekszik ezt az állítást, így marad a tapasztalat, miszerint mintha mégis lenne ilyen
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
szp1
addikt
válasz nihill #31468 üzenetére
Ez érdekes. Nálam a sport2 letterbox formátumban jön, azaz 4:3 ban 16:9, sávokkal.
A nativ 16:9-et amúgy sem bántja az automata mód, hiszen nem is működik olyankor, csak két lehetőség van : 16: 9 vagy 4:3 teljes.....
Milyen szolgáltatónál vagy?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
szp1
addikt
Nézd : én is ugyanilyen felhasználásra vettem a TV-t, azzal a különbséggel, hogy van HD tv adás, ami viszont vagy 720p vagy 1080i. Nekem bőven megfelel a HD-R készülék, csak egyet bántam meg - azt, hogy nem 50".
2,6 méterről.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
Ha bizonytalan vagy, válaszd mindig az arany középutat: vegyél egy 46S20-at! Az árban sincs sokkal feljebb, mint az 50X20, méretben viszont nincs sokkal alatta, ellenben fullHD, jobb az általános képminősége, így időtállóbb és 5 év garanciát is kapsz rá. Zömmel SD forrásra és kevés HD-ra egyébkét bőven elég HD-Ready, de én az 5 év gari miatt beszélnélek rá az S20-ra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pajcsee
csendes tag
Sziasztok!
A héten én is tovább gyarapítottam a plazma TV tulajok táborát. A végső döntés a Samsung PS50C6500-ra esett. Röviden eddig nem bántam meg.
Túl sok időm eddig nem volt foglalkozni vele és részletesebben megismerni. De leírnék néhány dolgot amit tapasztaltam, így talán segítséget adhatok azoknak akik választás előtt állnak. Természetesen lenne majd néhány kérdésem is a tapasztaltabb felhasználókhoz.
A TV-t a nehagyjaki.hu-n kersztül hozták meg a helyi Euronics üzletbe. 282000 Ft volt az ára. A rendeléstől számított 3 napon belül megérkezett.
Külalakra csillagos ötös a készülék. Nagyon vékony, az üveg szegélynek és a vékony kávának köszönhetően a fal (sőt az egész szoba) dísze lett. Falra lett szerelve egy dönthető konzollal, így könnyedén hozzá lehet férni a csatlakozókhoz.
A kezdeti időszakban a bejáratás mellett döntöttem annak ellenére, hogy állítólag felesleges. Kontraszt fényerő lehúzva, csatornalogók kizoomolva, de így is csak ámulok a képén. (eddig egy 82-es CRT-m volt) Ciripelés sajna hallatszik a képi tartalomtól függően változó erősséggel, de nem nagyon zavaró, csak teljes csendben lehet hallani.
Sajna DIGI műhold van kizárólag SD tartalommal, de meglepően szép képet ad így is, persze a HD tartalomtól messze elmarad. Ghosting észlelhető, néhány perces rögzített tartalom után megjelenik fekete képernyőnél, de gyorsan eltűnik. Képi tartalomnál a ghosting egyáltalán nem látszik. Nem zavaró.
Ami nagyon tetszik a média tartalom lejátszása. Úgy gondoltam szükségem lesz majd médialejátszóra és külső HDD-re, de a TV képességei (DLNA) megoldották azok hiányát. A Samsung PC Share nevű program segítségével a PC-re letöltött tartalmakat lejátssza a TV hálózaton keresztül. A TV netkábellel van a routerre kötve, a PC wifivel és tökéletesen működik. Mkv-kat simán viszi. Letöltöttem egy wmv HD fájlt, amit nem ismert fel. Total Comanderben megváltoztattam a kiterjesztését mkv.ra és már meg is jelent. Ez a funkció nagyon tetszik. Sőt androidos telefonnal és egy DLNA programmal a telefon tartalma is lazán megjeleníthető.
A HD filmek gyönyörűek, még bejáratós üzemmódban is. Az 1080p Sin City-t nem bírtam lekapcsolni annyira gyönyörű. Ott igazán megmutatkozik mit tud egy plazma TV feketéből. Foszforlagnak nyoma sincs. Tökéletes a képe. Hangrendszerrel igazi moziélményt ad.
PS3 is gyönyörű rajta. GT5-el és Fifa 11-el nyomattam meg, de mindegyik tökéletesen fut, semmilyen zavaró dolgot nem tapasztaltam.
Az internet TV kényelmes elérést biztosít néhány népszerű internetes tartalom eléréséhez, de nem jelent számomra komoly extrát. Az internet megléte viszont azért lehet hasznos, mer így a készülék szoftvere azon keresztül frissíthető.
A továbbiakban próbálom jobban megismerni a funkciókat. Ha valakinek esetleg van tapasztalat, segíthetne majd az optimális konfiguráció beállításában. Az eddigi tapasztalatok alapján maximálisan elégedett vagyok a választással, remélem ez a későbbiekben sem változik.
Néhány kérdés:
- A Cinema Smooth funkciót hol találom benne? Csak filmmód 1. és 2.-t találtam.
- A "képernyő " menüpont mikor elérhető?
- Hang kimeneti lehetőség csak az optikai kábelen és a fülhallgató kimenetén keresztül van? Sajna az erősítőm csak RCA-t tud.
- Szoftver frissítést lehet eszközölni. Novemberi szoftver van rajta jelenleg. Okozhat-e valamilyen problémát.Köszi előre is.
-
attila1
csendes tag
Sziasztok.Én csak most találtam rá erre a fórumra.
LG50PF95-öt használok.Nekem erre telt viszont nagyon elégedett vagyok vele.Órákig bámultam a tv-ket az üzletekben a vétel előtt,néha már gyanúsan néztek rám az eladók
A mai napig a plazmára és a FullHD-ra esküszöm és láttam én is rengeteg felsőbb árkategóriás tv-t is de úgy gondolom az én tv-m az egyik példa arra,hogy az Lg is csinálhat különösen jó képű tv-t.A többi Lg nekem sem tetszett,de ez megbabonázott.
És csak azt tudom tanácsolni minden új vásárlónak,hogy ne a címkén látott adatok szerint döntsön,hanem a látott kép alapján.Nekem is ezt tanácsolták a hozzáértőbbek.Én mindenhol megkértem az eladókat,hogy tegyenek be valami FullHd-s videót a kiszemelt tv-kbe.És a mai napig nem bánom a döntésemet egy percig sem.És a tv hátulján feltüntetett 450W sem érdekel,mert szerintem rengeteg más eszköz van a lakásban ami sokkal jobban befolyásolja a villanyszámlát mint a tv.Nehogy már néhány Watt miatt kelljen elesnünk a szép képek élményétől.Kérdésem is lenne a hozzáértőkhöz : WDTV Gen 2.0-át használok filmezésre és nincs házimozi erősítőm.Nem is lesz rá keret mostanában viszont szeretném 5.1 ben élvezni a filmeket.A WDTV multimédia lejátszóm lekeveri stereo-ra a hangot és a tv-n nézem.Viszont van a tv-men optikai hang kimenet. A kérdésem pedig az lenne,hogy vajon a tv rendelkezhet beépített 5.1 dekóderrel? Úgy értem,hogy ha a lejátszón átállítom digital-ra a hangot és a tv optikai kimenetéről egy dvd-re kötöm akkor összejöhet valahogyan?
Lehet,hogy nevetséges a kérdés és én is sejtem,hogy nincs rá megoldás,de mindig benne van az emberben a remény,hogy valahogy jobbat hozzon ki a készülékeiből
Ja és tudja valaki,hogy mi az a 3D Comb Filter? -
szp1
addikt
válasz attila1 #31478 üzenetére
"Ja és tudja valaki,hogy mi az a 3D Comb Filter?"
Vastag combú nők virtuális lábsoványítására szolgáló áramköri megoldás.
Amúgy komolyabban: itt van néhány válasz.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz attila1 #31478 üzenetére
Gondolom a beépített 5.1-es dekóderrel rendelkező DVD-dre egy kompakt rendszer van kötve RCA-val, így szól 5.1-ben a DVD-d. Nos, ebben az esetben az általad leírtak nem fognak működni, ugyanis a TV optikai kimenetét nem fogod tudni a DVD lejátszó optikai csatlakozójára kötni, ugyanis az is kimenet és nem bemenet.
Digitális csatlakozóval rendelkező erősítő/hangrendszer hiányában nem fog 5.1-ben szólni a WDTV-d.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz pajcsee #31477 üzenetére
Gratulálok a TV-hez !
Köszönjük az értékelést és azt is, hogy beszámoltál a Samu PDP-kre jellemző kicsit "erősebb" ghost hajlamról, amivel persze bőven együtt lehet élni.- Hang kimeneti lehetőség csak az optikai kábelen és a fülhallgató kimenetén keresztül van? Sajna az erősítőm csak RCA-t tud.
Neked is a SCART - RCA átalakítót ajánlanám, feltéve, ha van üres SCART-od.
-
eagle-sas
csendes tag
Meg szeretném kérdezni, hogy miből lehet eldönteni azt, hogy egy plazma tévé képernyőjén vegyileg felvitt tükröződésgátló bevonat van-e, vagy olyan műanyag film, mint amit az LCD monitorokra tesznek fel.
A tisztítás kérdése miatt érdekel.
eagle-sas
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pajcsee #31477 üzenetére
Én is gratulálok a TV-hez!
A hangot valóban ki tudod nyerni Scart-on keresztül, bár hozzáteszem, hogy ez valószínűleg csak a TV-adások hangját viszi ki és a médialejátszóét, külső eszközökét nem, de ki kell próbálni.
Ha nincs gondod a TV-vel, akkor nem gond, ha nem is a legfrissebb szoftver van raja. Nézd meg a Samsung oldalán, hogy van-e frissebb és keress changelog-ot, hogy mi változhatott. Érdemes lehet föltenni az új szoftvert, általában javulni szoktak a TV-k.
Get Moded!
-
tlala
addikt
válasz DM-Fan #31476 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Nos - igazából még csak egy dolgot döntöttem el: 50 !
Viszont az 5 év tényleg megfontolandó.
Na nem baj, még töprengek tovább.
De nincs semmi gond - igazából az ilyen új "játékok" beszerzésében úgyis ezt a tervezgetős/levadászós első fázist szeretem legjobban. -
pajcsee
csendes tag
Köszönöm szépen a gratulációkat.
Tudna majd valaki segíteni a cinema smooth kérdésben? Szeretném megtalálni azt a konfigurációt, ami a legtökéletesebb a HD filmek lejátszására.Az Earth című 1080p természetfilmnél láttam a légifelvételeknél, hogy kissé akadoznak a kép hátterében lévő tereptárgyak. Nemtudom, hogy ez maga a HD anyag, az adatátvitel vagy a TV beállítási hibája.
Természetesen szeretném, ha minden tökéletes lenne
-
Gabor970
addikt
válasz pajcsee #31489 üzenetére
eredeti BD lemezről nézted?
Azért kérdem, mert sztem amit magyar torrentekről lehetett letölteni, az szimplán rosszul van átalakítva MKV-ra. Eddig ahány hozzászólást olvastam erről, mind arra panaszkodott, hogy akadozik.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
pajcsee
csendes tag
válasz Dorian #31497 üzenetére
Köszi srácok!
Még egy kérdés: társasházban lakom, a falban van egy antenna aljzat, amin keresztül a földi adók jönnek M1, TV2, RTL Klub tiszta képpel. A földi HD adóknak nem kellene azon jönni? Sajna semmilyen HD adást nem talál. Sima antenna koax kábellel van összekötve. A TV-n kell valamit állítani, hogy DVB-T-n jöjjön valami?
[ Szerkesztve ]
-
alfaman512
tag
válasz nihill #31468 üzenetére
Megerősítem, nekem Pana x20-am van, már én is észre vettem hogy egyedi zoom méreteket használ automatikus beállítás alatt, de az is igaz hogy néha elég furán jön ki a dolog. Például nálam a cinemax esetében szokott úgy zoomolni, hogy csak alul van fekete sáv, de egyébként én eléggé meg vagyok vele elégedve, általában jól eltalálja a képarányt.
-
szp1
addikt
válasz pajcsee #31498 üzenetére
Ha jól értem ez egy tetőantenna, amin jönnek a sima földi analóg sugárzású adók jó minőségben.
Ha így van, és van a közeledben digitális ( DVB-T) jelet sugárzó torony, akkor elindítva a DVB-T keresést nagy eséllyel kell fognia a TV-nek a mindigtv adóit.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest