Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
Aktív témák
-
jolti
senior tag
-
Dorian
félisten
A felkonvertálás nem csodaszer, attól ne várj 1080p minőséget, főleg a hasonló olcsó lejátszókban lévő. Az én dvdplayerem 3 éve volt 28ezer Ft és még annak a konvertálási minősége is messze elmarad a Venice V13HD-től. Bár ez nem is a legolcsóbb lejátszók közé tartozik, de a Sigma chipel szerelt lejátszók sd->hd konvertálásban sokkal jobbak, mint a Realtek-esek.
Ha kevés a pénz, akkor feleslegesnek tartom BDplayer vásárlását, mert a BD-k ára nagyon sokáig nem csökken még emberi árúra.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
jolti
senior tag
válasz Dorian #23754 üzenetére
Majd lesz valahogy. Még nyerhetek a lottón is addig! Aztán olyan házimozit veszek, hogy majd' megszólal!
Egyenlőre marad a számítógép összekötése a tv-vel. ( Bár még tv sincs. Most hívtam a 220-at, pénteken jönnek a tv-k. ) Amin valahogy ide keveredett egy pár Bd film... Hogy milyen úton-módon a fene tudja! Meg majd esetleg később jöhet egy asus akármi...Szp1 : Jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Margitka
csendes tag
Üdv!
Jelenleg egy HDready 116os lcd-t használok,cserélném nagyobbra,jobbra......Tartanom kell még tőle,hogy beég a plazma képernyő?
Samsung C530 50 amiről szó lenne,most a Auchan-ban 200.000.ft lesz....
[link]
Még annyi,én ezt külső hdd-vel, mkv anyagok lejátszására szeretném többnyire használni,az MPEG4 ugye ezt a funkciót takarja? -
Dorian
félisten
válasz Margitka #23758 üzenetére
Nagyon kevés beégésre az esély, csak agyatlan használat esetén, pl. változatlan képelemek több óráig rajthagyása, ettől nem kell tartani, ha ennyire minimálisan oda tudsz figyelni.
Az MPEG4 nem ezt jelenti, hanem a Magyaro.-on járatos digitális adás tömörítési szabványát. Ettől függetlenül ez a tévé az általad említett funkciót is tudja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szp1
addikt
válasz Margitka #23758 üzenetére
Az MPEG4 jelen esetben a DVB-T ( földi sugárzású digitális, ez a becenéven mindigtv )adás tömörítési szabványára utal, vagyis azt jelenti, hogy a TV-ben lévő DVB-T digitális tuner fogja a magyarországi adásokat, melyek így vannak tömörítve. Európa nagy részén az MPEG2 szabvány van. Visszafelé kompatibilis, felfelé nem.
Az mkv egy konténer, amelybe többféle video és audio anyagot lehet pakolni, de az általad kinézett TV majd' minddel elbír.
A ghost jelentkezhet, az #1 hsz-ban részletesen szó van róla, olvasd el.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Margitka
csendes tag
-
dareioss
csendes tag
válasz Zomb€€ #23720 üzenetére
Ma néztem Kecskeméti Panashopban az ezüst színű 42g20 at.
Hát valami gyönyörű. Úgyhogy ha minden jól megy jövőhéten már egy olyanon megy a filmezés itthon.ui: Végre döntöttem, 46s20 elfelejtve, 42g20ES-t veszek, döntött a tökéletes képminőség!!!
Amúgy meg aki hezitál menjen el a madarasba, oda kötögeted a tv ket ahova akarod, távirányító is ki van rakva. Bár a neon nem kedvező, de még így is látszik a plazmák színhelyessége.
-
szp1
addikt
válasz Margitka #23763 üzenetére
"Mivel jellemzik,illetve hogyan tüntetik ezt föl,hogy én külső hdd-t tudok vele kezelni?"
Az összes Samu tud ilyet. Az LG-k is. Ez akkora marketing előny, hogy nagy matricákkal hirdetik a TV-ken.
Csakis plazmát, de nagyobbat.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Margitka
csendes tag
2010es a plazma amit linkeltem, az első hozzászólás kicsit öregebb, ezekre is vonatkozik minden, vagy javult valamit a technológia?
Amúgy jó az általam linkelt plazma? eredetileg lcd volt a cél,de 10cm vel kissebb,40ezerrel drágább,hasonló tudással.... -
viizo
tag
eszem ágában sincs a pénztárcádban turkálni
viszont akkor nem jött át, amire céloztam: ha vmire épphogy elég a pénzem, nem biztos hogy megfeszülve is a drágábbat kell venni, ráadásul pont egy tv-t, ami inkább luxus, mintsem a mindennapi élethez elengedhetetlen tárgy.
mert mi van ha egy hét múlva beoffol a mosógép? ha hirtelen kiadás jön? akkor nagyon hamar megbánhatja az ember, hogy vett egy sokkal drágább tv-t, mint amit megengedhetne..
az egy dolog, hogy egy fórumon rábeszélik az embert ezzel a 'megéri' dumával a drágább cuccokra, amiről egyszer fentebb már kifejtettem a véleményem, nem is jött rá nagyon reakció...
így teljesen érthető, miért van az emberek nagy része eladósodva, hiszen 100 ezres fizuval, nulla befizetéssel kell az a 3-4 millás ÚJ autó, kell az 50" tv, kell az iphone, még ha beleszakadnak is a törlesztésbe...
no most jól elkanyarodtam nem célom a kioktatás, csak a véleményem írtam le...
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Margitka #23770 üzenetére
készült: 2008. december 12., utoljára módosítva: 2010. november 6.
Jó ár-érték arányú plazma, annyi pénzért jó vétel. Egy ledes LCD-nél mindenképpen jobb választás.
-
Dorian
félisten
válasz Margitka #23770 üzenetére
Nekem ilyen van, amit linkeltél (C530). Azért ezt választottam, mert ár/teljesítményben ez volt a legjobb választás, láthatóan jobbat csak jelentősen drágábban tudtam volna venni.
Korábban lcd-m volt, most sokkal elégedettebb vagyok, ha ez jelent valamit.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
madgie
titán
-
szp1
addikt
-
Margitka
csendes tag
Most felborítottátok a tervem rendesen,mondjuk az Auchan újságot meglátva kezdődött....
Ő volt a kiszemelt áldozat [link]
Elgondolkodom erősen.... -
Nagy_Matessz
aktív tag
Samsung PS42C430 akciós most Madarasban. 120k
[link]Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
Gabor970
addikt
válasz Margitka #23784 üzenetére
Ha fontos az MKV, DivX, és nem akarsz külső playerrel bíbelődni, elviseled, hogy 20 filmből egy nem fog futni azok közül amit torrenten letöltesz -le kell tölteni egy másik verzióban-, akkor PS50C530 a 200e Ft-os árszinten. SZERINTEM.
Természeten csak plazma, ha nem monitornak kell. Milyen messziről nézed? Esetleg nem elég a HD ready? Azért kérdem, mert ha veszel külső mediaplayert, akkor HD ready 50X20-as Panasonic is belefér a keretbe.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
szp1
addikt
válasz Margitka #23789 üzenetére
"nem hallottam rosszat az LG-ről,"
Hallani én sem hallottam, viszont láttam a képét. Ha már LG, akkor inkább a plazma PK550-es. De maradj a Samu C530-nál.
-
-
szp1
addikt
válasz Margitka #23795 üzenetére
A LED-es LCD becsapós portéka, forszírozott színekkel és mesterséges kontraszttal ami elsőre tetszetős, de utána rájössz, hogy semmi köze az eredeti anyaghoz. Minél gyengébb egy TV, annál inkább rájátszanak erre a gyártók. Ha mindenáron LCD-t kellene vennem, akkor a hagyományos fénycsövesek közül választanék, mert amennyibe egy jó ledes kerül, annyit nem adnék TV-ért.
Ha azon ámultál, akkor a plazmától egyenesen elalélsz.
Szerk: egyébként egyszerű a teszt : válassz ki egy olyan filmet amit moziban láttál ( de ne animációt vagy cgi-t ), próbáld megszerezni BD-ripen és játszd le a bizonyos LG-n. Múltkor ajánlottam Sherlock Holmest, ha azt láttad a moziban akkor le fog jönni amiről beszélek. De van még pár ilyen anyag. NEM az Avatar!
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Pont azért veszek tv-t, mert az előző besz@rt! Rátapintottál a lényegre!
Amúgy nem vennék egyenlőre. De ha már venni kell, akkor valami normálisat, ami legalább 10 évig tuti tv lesz. Sajnos ez nem javítható. A második szerelő felvilágosított. Az első lenyúl 10 ezerrel, aztán két napig volt jó! Utána elvittük egy másikhoz és mondta, hogy ez sajna képcsöves! Látszik, hogy volt bíbelve, de sajna kuka, mivel ez egy 1989-es Bang&Olufsen eléggé valószínűtlen, hogy lesz hozzá képcső. Meg már a fene sem köt egy ilyen régi tv-re. Ami egyébként idáig verte képben a gyerek 6 éves Samsungját. Az is crt természetesen.
Szóval ezért veszek lapostévét. -
Dorian
félisten
válasz Nagy_Matessz #23797 üzenetére
Igen, ugyanaz a player van benne.
A 42C430 120-ért jó vétel. Ha többet szánsz rá, akkor a következő lépcső a Pana 42X20 + külső player. Azt te tudod eldönteni, hogy az árkülönbséget rászánod-e.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Külpolitika
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest