Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok!
Mint egy par napja irtam LCD m lett vegul. Ne kovezzetek meg ezert
A kalibralasban tudtok segiteni? Van egy kb 8 eves DVDm aminek the calibrator a cime, hang, kep beallitashoz lett csinalva. A kerdes az hogy van e mas methodus. Az a bajom hogy en ezt a HDMIn keresztul szeretnem csinalni (ezert rippeltem a dolgot es az isot az ACRyan en megnyitottam) de a szinek nem ugyan azok mint a kompoziton keresztul (nem meglepo)
Vagy itt is mindenki azt javasolja hogy vigyem a TVt egy ~10000ft os kalibralasra? Ebben azert nem hiszek mert en ezt az en szobam korulmenyeihez szeretnem allitani.
Ottlet?
Koszi
Udv -
szp1
addikt
válasz KTTech #23199 üzenetére
A második megoldás is jónak tűnik és még lap sem kell. Sőt, annyi előnye van, hogy ha elég hosszúak a csavarok amikre felakasztod a center dobozt, akkor még egy kicsit lefelé dőlő szögben is ráfüggesztheted. Hátránya viszont, hogy nem a panel síkjában lesz az eleje, hanem előrébb egy picit. Igaz ez csak oldalról látszana. Majd írd meg, hogyan sikerült.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Teaway
veterán
válasz KTTech #23199 üzenetére
"Még nem döntöttem el, melyik legyen..."
Én a 4 db VESA menetes furatot használnám a TV hátulján (M8 csavar megy bele, legalábbis a 37C10-be ilyen kell), két hosszú száras (a száron 2 furat, nálam 300 mm távolsággal, ennyi a 37C10-en a függőleges VESA távolság) fordított "L" idom, ami lehet "szögvasból" v. zártszelvényből, tetejére (az "L" talpára) egy polc, rá a C-hangfal. Ez a meglátásom.
Nincs itthon csokid??
-
kételkedem
addikt
válasz moongoose #23188 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, gondolatébresztőnek!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Teaway
veterán
-
szp1
addikt
válasz kételkedem #23207 üzenetére
A legújabb fejlesztésű led-es LCD, a plazma megjelenítők méltó ellenfele. Nesze neked local dimming!
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
dr_ace
aktív tag
egy kérdésem lenne (nem tudom volt-e erről mostanában szó, én legalábbis nem emlékszem rá, ha volt akkor elnézést)
kidobhatom a tévé dobozát? auchanban vettem, még a boltban rákérdeztem és ott azt mondták, hogy az első 3 napban mindenképpen őrizzem meg a dobozt mert csak úgy cserélik, de utána nem kell. sőt, azt hiszem, hogy a házhozszállításkor is ezt mondták a futárok. ez valóban így van?
persze tudom, hogy amúgyis jó megtartani a dobozt, mert ha esetleg bárhova szállítanom kell a tévét, akkor abban a legjobb, viszont nagyon kis lakásban élek, és egyszerűen nem tudom hova tenni. 2 év garanciát kaptam rá, ha esetleg érvényesítenem kéne, akkor kérhetik a dobozt?
köszi előre is ha valaki tud pontos választ adni -
Viperator
őstag
válasz Dorian #23213 üzenetére
Az állólámpához tudsz tenni LED égőt (E14, E27 foglalattal, nagyon kicsi a fogyasztása 1-2-3 wattosak és van gyenge fényerejű is) és így legalább tudsz spórolni az áramon.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
nobeige
tag
válasz gejala #23211 üzenetére
Az általam linkelt anyag tartalmaz műszeres kalibrációhoz való mintákat, de az alap beállításokhoz való ábrák (fekete és fehér szint - vagyis a fényerő és a kontraszt - és bizonyos mértékig a színek) műszer nélkül is használhatók. Gyakorlatilag a Basic settings fejezetben található ábrákhoz nem kell műszer, bárki használhatja.
Ha azok rendben vannak, akkor fel lehet tenni az i-re a pontot a szürkeskála, a gamma és a színek műszeres beállításával.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
első infok egy francia oldalról: 2011-es p50v30
Plazma 127 cm
HDTV 1080p
600 Hz technológia
4 HDMI bemenet
DVB-T (DVB-T) / DVB-C (kábel)
Belső memória: 16 GB
PVR
Internet
DLNA
WiFi
Hangteljesítmény: 20 W[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szp1
addikt
válasz dr_ace #23214 üzenetére
"2 év garanciát kaptam rá, ha esetleg érvényesítenem kéne, akkor kérhetik a dobozt?"
Ilyen esetre is vonatkozik az, hogy a 10 kg-nál nagyobb tömegű tartós fogyasztási cikket vagy helyben kell javítani, vagy pedig a szerviz gondoskodik a biztonságos el- és visszaszállításról. Persze gari időn túl a megrendelő költségén. Tehát emiatt nem kell őrizgetni a dobozt.
Más kérdés, hogy annál biztonságosabban nem lehet szállítani, mint saját eredeti csomagolásában. És költözéskor is jól jöhet. Az a legjobb, amit gban kollega javasolt. Én sem dobtam ki..Ráadásul frankón lehet rajta 1500-2000 db-os puzzle-t rakosgatni karácsony után
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Na wazze! Most aztán gondolkodhatom!
Elmentünk ma a MM-ba leskelődni. Az asszony, aki kategorikusan kijelentette idáig, hogy neki aztán nem kell olyan b@szott nagy tv a nappaliba ( 50" ), most meglátta a 42"-t és rávágta, hogy ez olyan kicsi!!! Nem messze volt Pana 50" C2, na az kell, azt mondta!! Erre varjatok gombot! Nem volt rossz képe! Sőt! Az 42" S20-as kicsit rosszabb, mit számítottam, ez a 50"C2 meg jobb, mint vártam. Ez most alaposan felkavarta a gondolataimat! Amúgy a C2-nek mekkora tulajdonképpen a felbontása? Mert a MM-ben 1366x768 volt kiírva, a neten meg 1024x768. Most akkor mennyi? Még azt mondom, az 1366 az még jó lenne, de ha 1024, az már nagyon kevés nem?
Egyébként a Samu C430 ( Csak az volt, 450 nem ) nem volt rossz! De azért akkor már a pana. Bár a samu meg 600 HZ. A fene sem tudja már!
Minek kellett nekem ide keveredni közétek?!
Most snassz tudatlanul, bvementem volna megveszek valamit, oszt" jól van! De nem! Két hete itt agyalok, eszem a kefét! -
szp1
addikt
Írtuk már , hogy a C2 jó TV, csak ezt senki nem hiszi el, mert normális áron van.
1024 a felbontása a G13 50" HDReady paneleknek ( az X-sorozaté is ennyi ).
Szerencséd van az "asszonnyal", az enyém csak pár hét múlva jött rá, hogy nagyobbat kellett volna venni. Mondtam neki, majd legközelebb..Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
törölt tag
1024x768.De miért lenne kevés?Téglalapalakúak a pixelei. Ha jónak láttad a képet akor messze nem kevés,főleg ha a CRT 576 sorát nézed..A samu se 600 Hz ha egészképet nézed csak 100,mint a C2 is.
Miért keveredtél ide? Nehogy melényúlj és megvedd az első meglátott 32" LCD-t.
Ilyen asszony kellene sok plazmásnak! -
BaLee
addikt
Vedd meg a C2-t nem fogsz vele rosszul járni. A felbontása 1024 de ezzel nem ér túl nagy hátrány...
Viszont ha végén MM-ben veszed, vagy más nagyáruházban, vigyázz, nehogy rádsózzanak valami bemutató darabot amire nem figyeltek bejáratásnál. Ma láttam nálunk a helyi MM-ben egy 3D-s Samsung plazmát, alig lehet kint pár hete, ment rajta a film folyamatos fekete csíkokkal alul-felül, de ez még semmi, a ködös, felhős jeleneteknél látszódott halványan egy exit felirat a panelen. Lehet, hogy szépen beleégették. Ha nincs a ködös rész fel sem tűnt volna...
-
gban
veterán
Te sem értesz hozzá, én sem ezért leírom a mi nyelvünkön.
Nézd meg a Samsungot, egy tök részletes képnél, pl. nagy szem, ráncok az arcon, stb., és figyeld amikor elmozdul. Én is csak azt néztem, hogy hú de éles képe van, és az LG-nek még élesebb. Aztán ide jöttem, és kiokosítottak hogy mit figyeljek.
Na szóval, nézd meg hogy hogy néz ki egy ránc pl. egy full képernyős arcon, vagy haj, vagy valami részletes, jól követhető dolog, és a lényeg, hogy figyeld amikor mozdul.
A Panán előtte sem a legélesebb (de azért elég részletes), mozgás közben sem, viszont majdnemhogy nem változik, és még mindig jobb végig mint a másik kettőn mozgás közben: élesnek indul, viszont mihelyt mozdul, elmosódik, és rosszabb lesz sokkal.
Mindezt azért írom le, mert ott van a 600 Hz, én is beleestem ebbe a csapdába hogy akkor az biztos jobb, és jobb lesz a kép ezáltal, aztán meglepődtem a látottakon.
Ugyanez érvényes (nálam) a színekre, elsőre sokkal mutatósabb, pláne egy áruházban az LG meg a Samsung, nem beszélve a LED-es tévékről, de igazából ez nem a valós kép, csak elsőre jobban bejön az agyadnak, aztán rájöttem, nem demók nézésére kell, hanem tévézni.Postázást nem vállalok.
-
Nagy_Matessz
aktív tag
Amúgy szerintem beállítás kérdése. Én amit tegnap láttam Pana 42S20 tuti volt, Auchan Dunakeszi, azt néztem hogy ott azon a részlegen egész sötét volt, nem az mint Saturnban ahol égetnek 1 millió neon-t.
Előttem S20 mögöttem meg LCD-k, Led, Full LEd meg tudja franc és azok télleg ilyen kontrasztszörnyek.
Nemrég jöttem haveromtól neki vmi Acoustic Solutions LCD tvje van, 42es méretben, árgépen 130 000 Ft vagy mennyi de háát nekem nem jött be.
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
bcrics
tag
Üdv,,vki ismeri ezt a típust?.-megtetszett és elgondolkodtam hogy beruházok rá
http://www.pixmania.hu/hu/hu/05093900/art/lg/50pk350-plazma-televizio.html
-
szp1
addikt
válasz bcrics #23229 üzenetére
Úgy tudom / emlékszem valamelyik fórumtársnak van ilyen, ha van kedved keress rá a fórumon belül.
A shop-ról viszont nem sok jót hallottam.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
jolti
senior tag
válasz Nagy_Matessz #23228 üzenetére
Lehet nem volt jól beállítva. Elég sötét is volt a képe. Ráadásul kásás" is volt, hogy mi a fenétől nem tudom, olyan volt, mintha nem lett volna jól behangolva. A szomszéd Corában volt egy 42"U20-as, az nem volt rossz. legalábbis az elég jól be volt állítva.
-
kpal
nagyúr
Szerintetek melyik a jobb Media Player Classic vagy Media Player Classic Home Cinema
-
Matavcom
csendes tag
Hali!
Nem titkolt szándékom volt egy 46S20-as plazmát vásárolni. Egész nap nézegettem ( Panashop, MM., E.World, Cora), stb...
A tapasztalatok: Az S20 nem nagyon hozta a belé vetett bizalmamat.( kivéve a full HD tartalmak). A képét szinte minden helyen kicsit fakónak, szürkésnek láttam. Samsung C530-al összehasonlítva, a Samu képe tisztábbnak, sőt feketébbnek tűnt.
Szerencsére 3 helyen volt mellette egy G20-as, így jól össze tudtam őket hasonlítani. A G20 egyértelműen jobb volt, főleg feketében és fehérben is. A tükröződés is sokkal kevésbé volt tapasztalható mint az S20-nál. 7 óra tesztelgetés után pedig a budaörsi MM-ban ért a döbbenet. Egymás mellett a G20 és az S20. Sajnos mindkettő tv bal felső részén tisztán látható volt az ARTE HD felirat. Az eladó srác is csak pillegett, hogy a G20 ilyet nem nagyon csinálhatna. Sötét felületnél nem volt látható, viszont fehér, illetve szürkés képnél tisztán látszott. És ez nem ghost lehetett hanem beégés, mivel utána sem tünt el semmilyen más képek "járatgatásával" sem. Tudom, hogy ezeken a helyeken nem 1-2 órát mennek a tv csatornák, de engem sajnos sikerült elbizonytalanítani.Az S20-ból a látottak alapján én kiábrándultam, de a G20-at odafigyelés mellett be merjem-e vállalni? -
DM-Fan
nagyúr
válasz Matavcom #23239 üzenetére
"Sajnos mindkettő tv bal felső részén tisztán látható volt az ARTE HD felirat. Az eladó srác is csak pillegett, hogy a G20 ilyet nem nagyon csinálhatna."
Már miért ne csinálhatna? A G20 nem plazma? A hülyeség ellen semmi nem véd, ha olyan idióták, hogy ráküldenek egy statikus képjelet és ott is hagyják permanensen, vagy rendszeresen, úgy, hogy elsődlegesen ez megy a panelen, akkor természetesen még egy Kuro is be tud égni.
Akármit is láttál a multiknál (amely környezet egyébként a televíziók tesztelésére tökéletesen alkalmatlan) az S20 egyértelműen jobb TV a C530-nál. Az S20 sokkal inkább a C6500-hoz van közelebb.
Odafigyelés minden plazmához kell, ha ezt nem tudod felvállalni, akkor ne válaszd ezt a technológiát! A G20 kiváló modell, az egyik legjobb plazma jelenleg a piacon, legalábbis az elérhető árú kategóriából. 42"-os méretben nagyon korrekt áron elérhető. Ha nagyobb méretben kellene és nem akadály a kicsit magasabb ár, akkor mindenképpen érdemes rá beruházni, mert ráadásul most 5 év garanciát kapsz rá, ami nagyon nem mindegy.
Get Moded!
-
szp1
addikt
Most megy a Tulipános Fanfan a tv2-n.
Felháborító amit ezek a csatornék megengednek maguknak!
21:9 képarány benyomnak letterboxban. Ez még nem is lenne baj. Kizoomoltam 16.9-be, manuális módon. Valami eszméletlen szar képminőség jött ki belőle, állítom 800 megás DivX.nek sem menne el....
Nyilván az 54 centis CRT-kre van optimalizálva, egy normális TV-n nézhetetlen. Pedig digitális kábelen jön. Fos.
Persze lehet ezt jól is csinálni, példa a tegnap éjjeli B. Pitt film a viasaton. Ugyanez a formátum, ugyanígy zoomolva, majdnem DVD minőség.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Matavcom #23243 üzenetére
Odafigyelés pedig kell, ilyen szinten kompromisszumokat kíván a technológia. A G20 - képminőséget tekintve - jóval az említett modellek fölé van pozicionálva - és akkor a V20-ról és VT20-ról még nem is beszéltünk. Persze azok már más árkategória, de szerintem a G20 képénél jobb képminőségre az emberek 95%-ának nincs szüksége. Szolgáltatásban persze a Samsung a nyerőbb, ez is lehet egy szempont, bár ilyen szinten már mindenképpen ajánlott egy minőségi külső lejátszó beszerzése.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Matavcom #23243 üzenetére
Életszerű használat mellett gyakorlatilag enyhe ghost-tal találkozhatsz, ami pár perc más kép tartalom után eltűnik. Persze ha reggel 9-től este 7-ig ugyanazt a csatornát nyomatja valaki és mást nem néz a TV-n, hát az gáz tud lenni a PDP-n.
És azt a bizonyos "bejáratást" komolyan kell venni.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
dareioss
csendes tag
válasz DM-Fan #23244 üzenetére
Én is összehasonlítottam a g20 at és az s20 at, a madarasban. S20 mellett valójában csak az ára szól, minden más g20.
Viszont ugyanannyi pénzért már majdnem 50s20 at kapok, ez a nagy dilemma.
Amit én leszűrtem az összehasonlításnál, hát neon fénynél a thx mód nem mutat semmit, azt csak sötét szobában lehet nézni, (gondolom én) az s20 nak a mozi és a true cinema módja kifejezetten nem tetszett. Az s20 nak sokkal erősebb a tükröződése mint a g20 nak és az a szürke üveg bezavar rajta nekem.
De mivel az s20 mellett lcd k voltak kiállítva, így tisztán látszott még neon fénynél is, hogy színben (élethűségben) simán odaverte az lcdket.
Haverral voltam, az ki volt akadva hogy nekem, hogy tetszhet a fakó valós szín, szerinte minél valótlanabb és erősebb a szín annál jobb Hát nem értettünk egyet. Meg hát ő lcd párti, neki az a színvilág jön be. (viszont a g20 előtt ő is kalapot emelt) (bár neki a normál mód jött be)
Bár vicces de a g20 áruházi körülmények között, dinamikus vagy normál módban odaveri az lcdket harsány színben. Thx ben meg a plazmákat(valós színeket figyelve) -
dareioss
csendes tag
sztem az összes áruházban beégetik az összes plazmát. Most is, senki le se szarta hogy az avatarnál is valami demo verzióban végig kint volt a continue gomb.
Jah és beszarás mit láttam. 2 nő! megvette az egyik bemutató darabot.(lcd)
A eladók nem találták a dobozát vagy én nem tudom mi volt, de körbe tekerték nejlonnal azt berakták fektetve a bevásárló kocsira. A nők meg mentek a pénztárhoz. Hát nem volt semmi.D: -
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tea
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LED világítás a lakásban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.