Hirdetés

Aktív témák

• bored

tag

Sziasztok! Ma hazajött egy velem egy 46g20. Jó!
    Boltban egymás mellett volt x, u, s, g, igaz az x és az u csak 42-es volt, az s meg a g 50-es. Két boltban is néztem őket bekapcsolva, nekem valahogy az s-ek fakóbbnak tűntek. Érdekes módon a színek az x, u, g típusoknál közel azonosak voltak, az s pedig fakóbb. Az eladó mindkét helyen azt mondta, hogy alapon mennek a tv-k, nem beállítási eltérések vannak.
    Nekem két méterről is látszott a HD és a Full HD közti különbség, az s20 fakó volt, a sok fórumolvasás után 42-esnél nagyobbat akartam, az 50-es viszont brutál méretű, meg drága is a g-s. Kompromisszum lett hát, a 46g. Így is át kellett rendezni a szobát...
    2,5 méterről nézem, szerintem az 50-es már nagy lett volna, így pont jó.
    Nem kell neki teljes sötét, akkor is teljesen élvezhető, ha a nagy lámpa fel van kapcsolva, persze más az élmény elsötétítve.
    Kicsit tényleg zúg, de csak akkor hallom, ha teljes csönd van a szobában, egyáltalán nem zavaró. A hangszóróit csak kipróbáltam. Ha nincs erőlködő meg hangfalak, akkor elmegy, amúgy elég műanyag doboz hangja van, mélyek nuku, térhatás semmi, de nem is vártam többet. Kb. úgy szól mint a régi Grundig tv-m.
    PC-ről hajtom HDMI kábellel, nagyon szép képe van még cd méretű avi-kkal is, nincs az a foltosodás, mint az LCD-knél, a full hd-s anyagok meg gyönyörűek. Az egy picit zavar, hogy körben van egy kb. centis fekete csík, a kép nem tölti ki teljesen a képernyőt. Ezt sehogy sem tudom eltüntetni. Ez csak PC-ről van így.
    DVD lejátszóról, komponens bemeneten észrevehetően rosszabb a képminőség és nagyon függ a dvd-s anyag minőségétől. A régi tv-men közel sem volt ennyire feltűnő a jelenség.
    A tv vevő részéről nem sokat tudok mondani, mert csak egy darab drót van bedugva, ezzel az rtl-t megtalálta, és kb. ennyi. (Nem nézek tv-t, évekkel ezelőtt lemondtam a kábeles előfizetést)
    A VIERA netes dolgai jópofák, de részemről a kipróbálás elegendő volt.

Egyelőre ennyi a tapasztalat. Ne értsétek félre a negatív megjegyzéseimet, nagyon jó tv, a kép szenzációs, a többi dolognál pedig más márkák sem tudnak többet, vagy ha mégis, akkor az nekem felesleges plusz lenne.

Aktív témák