Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz madgie #19547 üzenetére
Elég szomorú, mert ez meglehetősen alap dolog, az ilyenek miatt sem favorizálom az LG-t. A Scart-ból mindenesetre ott is kiszedhető az analóg sztereó jel, csak így már macera, pedig szerintem sokan használnák. Arról nem is beszélve, hogy ezt kb. 20 éve tudja a TV-k 95%-a, még az alapmodellek is, mint amilyen a Tiéd is.
Get Moded!
-
HarapósKutya
tag
Üdv néktek!
Televíziót szeretnék vásárolni és ebben kérném a segítségeteket, mivel én nem nagyon értek hozzá.
Valami jó nagyot szeretnék 46-50 colosat, fullHD-sat és játszani is szeretnék rajta, szóval inkább LCD kellene.(de ha van plazmából is, ami nem ég be akkor azt is meghalgatom) Maximum 280 esetleg 300k-t tudok rászánni. Más konkrétum igazából nincs.
Előre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
www.halivud.hu
-
DM-Fan
nagyúr
válasz HarapósKutya #19557 üzenetére
Attól, hogy játszanál is, még nem kell LCD-t venned, sőt, nem is ajánlott, pont a plazma alkalmasabb játékra a rövidebb válaszideje miatt. A ghosting és a beégés is eléggé túlhaladott témakör már, persze azért nem árt odafigyelni. A ghosting és a beégés kiszöbölésében egyébként a Panasonic jár az élen a három gyártó közül.
Ha nem fontos a beépített médialejtászó, akkor én a fenti összegből a Panasonic 50S20-at javasolnám, ami 275 eFt-ból megvehető.
Ha fontos a magasan jó képminőség, akkor megfontolandó a Panasonic 46G20, ami olyan 300 eFt-ból jön ki, ebben már médialejátszó is van, azonban ezen opció inkább a Samsung TV-iben használható jobban, amelyek közül az 50C6500 ajánlható, ami olyan 285 eFt-ból vihető haza.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
válasz HarapósKutya #19557 üzenetére
DM-Fan által javasolt PANASONIC TX-P50S20E 247 000 FT!!
Ha kell médialejátszó a maradék pénzedből igen komolyat vehetsz.
"Aki ad,az nyer"
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Daffni2 #19559 üzenetére
Egyébként biztos vagy benne, hogy ez a mall.hu megbízható forrás? Garancia, minden egyéb rendben van? Csakmert még soha nem hallottam róluk és őszintén szólva én kicsit bizalmatlan vagyok az olyan üzletekkel kapcsolatban, amelyek ennyivel a szokásos piaci ár alatt értékesítenek, márpedig az 50S20 jellemző ára 275 eFt-tól indul. Ezért is nem merném javasolni, de ha van pontos infód, akkor oszd meg légyszíves!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HarapósKutya
tag
válasz DM-Fan #19558 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Média lejátszóm már van, (Asus Oplay!) szóval az nem fontos. Szerinted akkor melyik a jobb? (Panasonic 50S20 v. Samsung 50C6500) Csakmert én eléggé Samu párti vagyok, bár lehet hogy jobb a Pana, mondom , nem nagyon értek hozzá, csak eddig az összes LCD-m Samu volt. (most is egy 37 colos HD-ready-m van)
www.halivud.hu
-
RZozo
aktív tag
válasz #09634560 #19553 üzenetére
ok. értem
eddig minden TV-men volt analóg sztereo kimenet, ezért nem foglalkoztam scart-on történő megoldással
persze, scart kezel ki-, bemenő jeleket, csak a TV-nél nem értettem, hogy tudja azt eldönteni, hogy éppen kimenő jelet továbbítson vagy bemenő jelet fogadjon egy adott scart csatlakozón
amúgy ilyen átalakítóm van, nagyon hasznos tud lenni éppen most a régi VHS kazetták digitalizálásánál és PC-re továbbításánál -
Kisbodo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem!
Vettem 1 hónapja BUSH típusú 32 colos,full hd LCD tévét.
Igaz nem túl jó minőségű műholdas digit nézek rajta,ám a hd,és full hd filmeknél is úgy látom,rosszabb lett valamiért a képminőség....igaz hd,és full hd filmnél épp,hogy észrevehető.
Persze lehet,hogy megszoktam a minőséget és már feltűnik az esetleges minőség gyengeség is.....?
-Mint ha minden pixel kocka erősebben látszana és ha egy filmben oldalirányú a mozgás,mint ha szaggatna a kép kicsit....
Valamint a kissé kockás hatás által vibrálóbb a kép...
Mi lehet ez?...Valami hiba?
Színbéli pixel hibát nem tapasztalok,de lehetséges,hogy ez is az?
Előre is köszönöm véleményetek. -
addikt
válasz DM-Fan #19560 üzenetére
Elég bizalmatlan vagyok Én is, alaposan meg szoktam nézni honnan vásárolok.
Meglehetősen megbízhatónak tűnnek:Az Intel Capital 10 millió eurós befektetése a Mall.hu webáruházbaHa már ilyen komoly befektető is érdemesnek ítéli.
"Aki ad,az nyer"
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Mekkora a valódi fogyasztása X20/S20 plazmának?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Kisbodo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem!
Vettem 1 hónapja BUSH típusú 32 colos,full hd LCD tévét.
Igaz nem túl jó minőségű műholdas digit nézek rajta,ám a hd,és full hd filmeknél is úgy látom,rosszabb lett valamiért a képminőség....igaz hd,és full hd filmnél épp,hogy észrevehető.
Persze lehet,hogy megszoktam a minőséget és már feltűnik az esetleges minőség gyengeség is.....?
-Mint ha minden pixel kocka erősebben látszana és ha egy filmben oldalirányú a mozgás,mint ha szaggatna a kép kicsit....
Valamint a kissé kockás hatás által vibrálóbb a kép...
Mi lehet ez?...Valami hiba?
Színbéli pixel hibát nem tapasztalok,de lehetséges,hogy ez is az?
Előre is köszönöm véleményetek. -
DM-Fan
nagyúr
válasz HarapósKutya #19561 üzenetére
Szerintem nagyjából egy szinten van a két TV, illetve általános képminőséget, ghosting- és beégéskiküszöbölést tekintve az S20-at mondanám jobbnak, de alapvetően nem jelentős a különbség. Ha médialejátszó nem szempont, akkor még olcsóbb is a Pana.
Ha márkahű akarsz maradni, akkor nyugodtan veheted a Samsung-ot is, alapvetően jókat írnak róla a tesztekben és a tulajok eddigi tapasztalatai is pozitívak. Maximum a garanciára érdemes még rákérdezni és a kedvezőbb időtávút nyújtót választani.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Kisbodo #19564 üzenetére
Egyrészt egyszer is elég feltenni a kérdést, másrészt meg nem is igazán jó helyen kérdezel, mivel ez plazma topic, nem LCD.
"Igaz nem túl jó minőségű műholdas digit nézek rajta,ám a hd,és full hd filmeknél is úgy látom,rosszabb lett valamiért a képminőség...."
Mihez képest lett rosszabb? CRT-hez/plazmához képest? Mert az nem csoda!
Ha csak SD vagy HD-Ready felbontást néztél korábban, akkor természetes, hogy jobban feltűnnek a pixelek, az esetleges blokkosodás. Ha szaggat a kép, azt okozhatja az, hogy a TV nem tud kezeli normálisan a kadenciát, ami eredményezhet vibráló hatást is. A pixelhiba teljesen más.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Daffni2 #19566 üzenetére
Hát, meglátjuk, mindenesetre tanácsos lenne körbeszaglásznék náluk, hogy pl. milyen garanciát adnak, mert nekem csöppet gyanús a dolog.
"A csoport webáruházai a fogyasztói elektronikától kezdve a sportfelszerelésekig hatszáz különböző kategóriában kínálnak termékeket..."
Ez sem túl jó ómen... De mindegy, ha valaki vásárol náluk, írja le a tapasztalatait!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Viperator #19567 üzenetére
Képernyőméret és képtartalom függvényében változó.
Ha egy 42X20-ról beszélünk, annak átlagosan 100-150 W/h között lehet az átlagfogyasztása, 50"-os méretben ezt szerintem olyan 150-200 W/h között mozog.
Az S20-é is hasonló lehet, mondjuk olyan 20% többletet tudok elképzelni, de 42"-os méretet feltételezve is megmarad az átlag 200 W/h alatt, de az 50"-osé sem igen megy e fölé.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Kisbodo #19572 üzenetére
Ezek szerint magához képest lett gyengébb.
A műholdas adás tekintetében még el tudom képzelni, hogy rosszabb lett valamiért a jel, de ugyanazon HD-anyagnál (gondolom saját forrás) ezt furcsának tartom. Nézd meg, hogy nem módosítottál-e véletlenül valamilyen beállítást, szerintem csak ennyi lesz.
Get Moded!
-
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Nem tudja valaki, hogy miért kapcsol be néha magától a PS50C530-as? Bekapcsolja a panelt, majd pár másodperccel később ki is kapcsolja magát. Nem add képet, csak szürkén világít pár másodpercig. Tegnap hajnalban 2x egymás után csinálta, de ilyet már korábban is tapasztaltunk.Köszi
-
DM-Fan
nagyúr
válasz D@reeo #19577 üzenetére
Nem lehet, hogy szoftverfrissítést keres? Csakmert egyes Panasonic modellek ezt teszik, igaz, ehhez a panelt nem kapcsolják be. Nézd meg, hogy van-e mód az automatikus szoftverfrissítés/frissítéskeresés kikapcsolására! Ha ilyen nincs, vagy nem oldaná meg a problémát, akkor szervíz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
viizo
tag
Tegnap délután benéztem a Media Marktba, majd vásárolgatás közben a Tesco tv osztályára is. Elsőre az árcédulák leptek meg: netes árak + 25-30% alsó hangon is. Azt gondoltam hogy van különbség, csak azt nem hogy akkora. Ráadásul fenenagy akciózás egyik helyen sem volt... Az eladók kedvesek voltak mindkét helyen, többen is odajöttek volna segíteni, de mondtam hogy egyenlőre csak nézelődöm..
A tv-k közül kiemelten a Samsung C450-nel, a Pana X20-al és a Pana C2-vel foglalkoztam. Volt 1-2 LG is alacsonyabb árakon, de mivel nem szeretem a márkát, nem foglalkoztam velük - csupán annyira, hogy a többi mellett első ránézésre is feltünt, mennyivel jobban ghostolnak és mossák ugyanazt a HD-s képet.
A Samsung C450 pont az Pana X20 mellett volt, és _érezhetően jobb_ volt a Pana képe. Állítgattam picit mindkét tv-t, elég pofás menüje van mindkettőnek, tetszetős. Viszont a sajnos a Samsung távirányítója eléggé gagyi, míg a Pana annyira kézreállt, hogy az valami álomszerű, élmény volt nyomkodni, minden a helyén, piros pont.
A C450-est sajnos nem sikerült annyira beállítani, mint a Panát: az X20-asnak kevésbé voltak harsányak a színei, sokkal természetesebbnek tünt, de mégis részletgazdagabb hatást nyújtott, egyszerűen kellemes volt a szemnek a látvány.
A Samsung már-már LCD-szerű harsányságából ha visszavettem, a részletek is egyre inkább elvesztek.Tükrözni mindkettő eléggé tükröz, de nem is ablakkal szemközt fogom elhelyezni...
A Samsung képen és élőben is szép, a Pana képen nem nagyon tetszett, míg élőben már igen. Mielőtt szétnéztem, a papíron fejlettebb technika és a médialejátszási képességek miatt már eléggé a Samsung felé billentettem a mérleget, de a látottak alapján most nagyon meginogtam. A Pana bár sokkal kevésbé 'fejlett', mégis jobb a kép, ami viszont egy tv-nél elég komoly tényező.
A G20 pont ezek fölött volt, mondanom sem kell hogy állítgatás nélkül is magasan alázott minden közelben lévő plazmát. Érdekes, hogy ha ezeket a belépő modelleket önmagukban nézem, már ezeknek is igencsak jó a képük, de melléjük téve egy majd' kétszer annyiba kerülő tv-t azért szépen látszik az árkülönbség oka.
Ami nagyon pozitív csalódás volt: a Pana C2-es belépőmodell. Persze erre is vmi HD természetfilm volt küldve, de igen szépek voltak a látottak, meg is lepődtem. Vmi low-end plazmás képet vártam, erre kifejezetten megtetszett a képminőség. Kár hogy nem az X20 mellett volt, hanem külön, mert nagy különbséget nem véltem felfedezni... ráadásul itt is szebb volt a kép, mint a Samun, ezt nem is gondoltam volna korábban.
A Samsung mellett az szól, hogy itthon nem látom más plazma mellett, és önmagában azért igen jó képpel rendelkezik, ráadásul csak rádugom az USB-re egy vinyót és hadd szóljanak az MKV-k. A Pana viszont a képével lehengerelt.
Sokat fejlődtek 3-4 év óta a plazmák, világosan látszott. Egy mai belépőmodell már _sokkal_ jobb, mint egy pár éves középkategóriás.
Annyit még hozzátennék, hogy átnéztem az LCD-khez is, hátha lenyűgöznek, és elfelejtem a plazma-mizériát, úgyis lassan már minden ismerősöm hülyének néz a plazma-hívőségem miatt.
Hát kérem, amikor megláttam az LCD-ken az egyébként HD tv-adást, azt hittem elnevetem magam. A 200e körüli, 37 és 40 colos LCD-ken külön éltek a képrészletek, a bemondó feje volt hogy 4 irányba mozgott! Ugyanaz a kép, ami a plazmán tökéletesen pontos volt.
HD természetfilmre átkapcsolva már sokkal jobb volt az összkép, de a plazmák természetessége ott is jobban tetszett.
Lehet hogy LED és mindenféle trükkös extrém árkategóriás LCD-k nyújtanak már vmi kellemeset a szemnek, de amik emberibb árban vannak, azok bizony gyászosak.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem korrektül értékelted a látottakat, magam is hasonló képet tudnék festeni az említett modellekről. Ezért is szoktam írni, hogy feltétlenül meg kell nézni a kiszemelt modelleket vásárlás előtt, mert a specifikációkat ismertető papír sokat elbír, de a valóságban gyakran visszatetsző a dolog. Én a felsorolt belépőszintű modellek közül egyértelműen az X20-ast (illetve inkább a tükröződésgátló bevonattal is ellátott X25-öt) ajánlanám, persze csak akkor, ha a médialejátszó nem szempont, viszont ez utóbbit utólag is bármikor illesztheted a TV-hez, persze ez plusz pénz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vcsabika
tag
Hello! Van egy samsung c6500 plasmánk és az a gondom ha az acer 3820tg-mről hdmi-n kiküldöm a képet a tv-re akkor a gép 1080p felbontást ír de a tv képén van párcentis keret körbe és sehogyse tudom eltüntetni Ez mitől van hiszen ahogy elképzelem pont kikéne tölteni neki a képernyőt!
-
szp1
addikt
válasz vcsabika #19583 üzenetére
Itt olvashatsz a beállításról.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
Úgy néz ki, mégis saját állványt kap majd a tv. Talán ez lesz a legjobb megoldás.
Tudtok ajánlani olyan oldalakat ahol lehet nézelődni?
Valami olyan kellene amin talpon elfér az 50"-es tv, azaz 1200-1300 széles, alatta legyen hely a centernek meg még egy sor az erősítőnek, lejátszóknak (19-20cm körüli távolság a polcok közt).
Egy korrekt oldalt találtam, ahol Kello állványok közt van elég nagy választék (kellonet.hu), találtam is egy szimpatikusat de azért még körülnéznék. Meg árban azért elég sokba kerül (50-60 ezer).
-
Ijk
nagyúr
Azt kell mondjam, hogy egy c2-es belépő panasonic plazmának jobb képe van, mint egy 300k-s lcd-nek. Lehet hogy az elfogultság beszél belőlem, de főleg mióta megvan a plazmám képtelen vagyok megemészteni az lcd-k képét. Sokkal inkább moziszerűbb nekem a plazma.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
-
vhunor
őstag
Szombaton volt szerencsém egy 63 colos VT20-hoz, bammeg kategória.
-
madgie
titán
válasz Dorian #19598 üzenetére
20 ezret rádobtam szűk fél éve, és vettem egy outlet 50"-es plazmát. Képileg ugyan messze van a 2010-es elit plazma szinttől, de egy átlag LCD-t bőven elpáhol ez is és a méret miatt sokkal jobb is mindenre.
A lényeg, hogy a menyasszonyom nekem is fél éven át mutogatta az újságokat, hogy nézd csak, full HD LCD akciósan száztíz, HD Ready kilencven. Én meg csak annyit mondtam mindig, türelem, türelem, a monitoromnál alig nagyobb tévét miért vegyünk? És két nap alatt ő is megszokta és megszerette a relatív nagy méretet, pedig felszereléskor eléggé megijedt, hogy hárman raktuk fel
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Dorian #19598 üzenetére
A poén az, hogyha tenne hozzá még 15-20 ezret, kapna egy sokkal szebb képű 42"-os plazmát....én bőven 120 alatt vettem a C10-est, ennyiért akkor 32-es tényleg lowend lcd-t lehetett kapni. Csak a fejekben kéne egy picit rendet tenni - szép küldetés.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest