Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
senior tag
Fogalmam sincs hogy működik ez a dolog, sosem volt még HDTV-m, eddig még csak 22"-os LCD monitoron néztem bluray-t.
Nekem kéne manuálisan átállítani a Catalyst Control Centerben a képfrissítést 24 Hz-re a bluray indítása előtt?
Tegnap nem állítottam semmit, teljesen folyamatos volt a kép, mellettem ültek még ketten, ők sem jeleztek semmi zavarót.
Persze a felvilágosító segítséged szívesen fogadom!
Forza Ferrari!
-
madgie
titán
válasz gabi123 #20604 üzenetére
Asztalok és kijelzőknél jobb klikk a lenti tévé piktogramra, Konfigurálás, és azon belül lesz valami HDMI beállítás (most nincs külső VGA a gépemben, így nem tudom fejből), ott tudod ráerőltetni az 1080p/24Hz-t a tévére. Elsőre nem tűnik fel amúgy a 60 Hz-ből akadó szaggatás, főleg, ha évekig monitoron, szintén 60 Hz-en nézte a 24Hz-s tartalmat, de ha jól be tudod lőni, akkor nagyon hamar észreveszed, hogy milyen jó az. (Én a közelmúltban WDTV-n játszottam le filmeztem, nemrég kapott olyan külső firmware-t, amivel automatikusan a filmhez igazítja a képfrissítést, csudajó. Azelőtt a manuális 24 Hz sem volt pontos, azóta mindegy, hogy bluray, vagy amcsi tévésorozat sorozat rip-je, mindent nagyon pontosan játszik le)
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Savoya Parkos Ósanban most akciósan 129.900 a Pana P42X20. Érdemes elhozni, vagy szerintetek ez kacsácsonyig fog még jelentősen esni? A C2 pedig 125 körül kapható, árgép szerint. Mi az az áresés (ha lesz egyáltalán), ami ezeknél körülbelül sejthető, vagyis mi az az ár, aminél tovább véleményetek szerint már nem érdemes várni. Szívem szerint várnék még karácsonyig, de azt se szeretném, ha a kifogyott készlet miatt csúsznék le.
Más: C2 és C2E közt mi a különbség? Sokat olvastam vissza a fórumban, de csak C2-X20 összehasonlítást találtam, és az adatlapokból nem lettem okosabb. Azonos, vagy közel azonos (~5k) árban az X20at venném...
Még egy apróság: kábeles Digi TV DVB-C-n vagy DVB-T-n jön? Én az előbbiről tudok, de nem vagyok teljesen biztos benne.
Köszönöm előre is!
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
BBéci
legenda
válasz Danniel #20609 üzenetére
"C2 és C2E közt mi a különbség"
Semmi, az E betűn kívül.
"kábeles Digi TV DVB-C-n vagy DVB-T-n jön?"
Jó lenne a fogalmakkal tisztában lenni!
C = Cable, tehát kábeles.
T = Terrestrial, tehát földi sugárzás, antennával fogható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
valószínűleg páran már láthatták, aki még nem az mosolyogjon rajta kicsit.
házi képjavításMindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
addikt
válasz Danniel #20609 üzenetére
129-ért botorság lenne otthagyni és várni hátha olcsóbb is lesz.
Lehet, hogy lesz olcsóbb is valahol, de mi van ha mégsem?
Én ezzel úgy vagyok, ha kell valami akkor az azonnal kell nem 3 hónap múlva.
Ha látok igen jó áron, akkor lecsapok rá, nem keresgetem hátha van még olcsóbban.
De ez az én gondolkodásom."Aki ad,az nyer"
-
janati
őstag
Közérdekű beszámoló:
MOCSKOS ROHADT ÁLLAT CETELEM BANK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma voltam bent az E-Digitalban.
Tv-t előtte megrendeltem, megjött, fasza minden, eladóval néztük, hogy rakkuk majd be állítva a kocsiba, happy minden, stb...Na, kártyaigénylés. Bepötyögi az adatokat, elbírálás.
Annyit mondok, hogy van 27e ft havi hitelem, az össz jövedelem pedig a nagy magyar átlag fölött egy kicsivel...A "tisztelt" cetelemgenyóbank 100e ft-os kártyát engedélyezett, 200-.ast nem....
Telefonálás banknak, hogy 2 napon belül kifizetem az egészet, ez nem lesz igazi hitel, stb-stb. Nem hatotta meg őket, felmentek végül 150e-re... Baszhattam.Rendelés törlés, vissza minden, byebye Edigital....
(Ja, hozzáteszem, hogy 1-2 éve évi 2db hitelkártyát küldtek, meg szem.kölcsön igénylőt, mert korábban volt náluk korrektül fizetett áruhitelem.)
Szóval felbasztam az agyam, holnap valszeg 20e-rel drágábban kénytelen megrendelem máshol...
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
BaLee
addikt
válasz janati #20613 üzenetére
Előtte nem is beszéltél velük? Miből gondoltad, hogy meg fogod kapni a 200-as limitet?
Az meg, hogy elmondtad nekik, hogy 2 nap alatt kifizeted nekik az egészet szerintem max megerősítette őket, hogy veled csak buknának egy 20-ast a tv-n mivel a kamatokat nem tudják majd rólad lehúzni...
Mindenesetre részvétem, magamat beleképzelve a helyzetbe biztos idegbeteg lettem volna én is.
-
janati
őstag
Hát ja.
Abból gondoltam, hogy mindenféle hitelt megkaptam eddig, sose volt gond ilyesmivel, meg ők is állandóan baszogattak a szarjaikkal levélben....A héten tuti megveszem, mert ahogy néztem ott a dobozban, belehabarodtam teljesen, mostmár nem tudok tovább várni.
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
gban
veterán
válasz janati #20617 üzenetére
Megmondtad nekik hogy mennyiért akarsz vásárolni?
Lehet, direkt nem adnak annyit, viszont ha azt mondja valaki hogy még nem tudja mit vesz, attól függ hogy mennyi hitelt kap, akkor lehet, boldogan adnak 300-as keretet is, csak fizesd a kamatokat.
Persze nem közölve hogy holnap visszafizeted az egészet.Postázást nem vállalok.
-
Alusszia
tag
GYerekek,
Én is megyek be holnap az edigitalba cetelemezni,csak azt nem tudom elkérjem-e apámtól a gumicsizmát meg a permetezős melegítőtt akkor hátha látják,hogy szerencsétlent át tudjuk verni.
Na de félre a tréfát akkor mi a jó? sok jövedelem kevés hitel és ne mondjam,hogy visszafizetem. Vagy kezdjem ezt,hogy szeretnék kérni egy 200ezres kártyát de még nem tudom mit veszek?vagy az asszonyt küldjem be pedagógus fizetéssel( 2havi fizuja a TV)
Mi a jó stratégia (arra az esetre ha vissza akarom fizetni másnap) csak át lehet verni vhogy őket.-vagy mégse? -
szp1
addikt
válasz Alusszia #20619 üzenetére
A visszafizetésről ne szólj egy szót se!
Mondd meg, hogy mit akarsz venni, szerintem kb 200-250 bruttó fizetésnél nem lehet gond a 200k-s hitelkártya. Feltéve, hogy nincs nagyobb másik hiteltartozásod, amit be is mondasz.
Csak természetesen!Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
Érdeklődj a kamatokról, meg arról, hogy mennyi a törlesztőrészlet és hogyan fogod majd tudni visszafizetni. Meg kezdj el aggódni azon, hogy hitel nélkül sosem engedhetnél meg magadnak ilyet és milyen jól jön most ez a lehetőség neked.
Így talán több esélyed lesz ha jó színész vagy.
-
gban
veterán
válasz csuri46 #20624 üzenetére
Nem kellene hülyeségekkel teletömni szerencsétlen próbálkozók fejét.
Jó hogy nem a tv-t is elveszik, stb.
Cetelemmel ha veszed, az nem egy olyan szerződés hogy x hónapig fizetsz y összeget, vagyis nem is módosítasz semmit a szerződésen.
Írták már, olyanok akinek infójuk is volt, hogy ha a fordulónapig visszafizeti valaki az összeget, akkor teljesen kamatmentes, és ha a kártyát is lemondja, akkor annak a díja is elkerülhető.
Pont ezért is kell mindent alaposan előre átgondolni, megérdeklődni, hogy teljeskörű infói legyenek a hiteligénylőnek, ez pedig már az ő felelőssége, meg az is, hogy belemegy-e, vagy sem.
Itt nem a költségeket nehéz megúszni, hanem a lehetőséget, a megfelelő hitelkeretet megszerezni, túljárva a bank eszén.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Teaway #20623 üzenetére
Nehéz az embereknek elfogadni, hogy az áruhitelt nem arra találták ki, hogy a tehetősek olcsóbban jussanak trükközéssel a kiszemelt áruhoz, hanem arra, amire az ilyen kölcsönök/hitelek nagy részét: szerencsétlen, kispénzű embereknek adják, akik egyben nem tudnák kifizetni a készüléket, így viszont hosszú távon meg lehet őket kopasztani a kamatokkal, kezelési költséggel, miegyébbel és a végén másfélszer annyiért veszik meg a TV-t, mintha egyben kifizetnék. Ébredjetek már fel! Mi van ma ingyen Magyarországon? (Áru)hitel biztos nincs, de igazából semmi egyéb sem. Akinek meg olyan a helyzete, az élből meg sem kapja, ahogy a mellékelt ábrák (mostmár sokadik) mutatja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Stamp79
csendes tag
Talán annál jobb ,minél kisebb fizuval mész.
Nekem 165k-s nettót regisztráltak, hitelmentes vagyok, és 180k lett volna a hitelkeret.
Ja, és ha nincs vezetékes telefon a nevedre, akkor az 100k mínusz. (Nekem volt.)
Az úgy tűnt majdhogynem mindegy mit mondasz a helyszínen. A hitelbírálat a központban történik meg a számok alapján. -
senior tag
Sziasztok!
Pár napig nálam vendégeskedik egy NVIDIA 3D Vision csomag. Van bármilyen mód arra, hogy a PC-n keresztül valahogy működésbe lépjen a PS50C530-cal (mégha korlátozott képességekkel is), vagy teljesen felejtős a dolog?
1920×1080@24Hz-en már az NVIDIA 3D logós teszt alatt kommunikált az emitterrel a szemüveg (="villogott"), persze sok eredménye nem volt a dolognak.
Forza Ferrari!
-
Ijk
nagyúr
Hitelre házat, munkaeszközt, esetleg autót ha nélkülözhetetlen. Szórakoztató elektronikai cikket semmiképp nem szabad hitelre venni. A plazma-tv nem tartozik a létszükségletek közé, nem lehet megenni, nem lehet ruhaként a gyerekre adni, egy nem várt kiadásnál pedig lehetetlen normális áron gyorsan elpasszolni.
Én annak a híve vagyok, hogy félre kell rakni valamennyit minden hónapban. Ezek a cikkek ált. nem lesznek drágábbak csak olcsóbbak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
masterful87
senior tag
Bocsánat, hogy ide pofátlankodom, de "hallottam" hogy miről megy a sus-mus!
Én TV-t, és drága telót akartam venni valahol, 10-15%-kal olcsóbban hitelkártyával! Most Euronicsban, E-digitalban, meg PhotoHallban van a Cetelemnek akciója!
Mivel nekem nincsen keresetem így kellett valaki, aki majd megigényli a hitelkártyát! Anyukám sietett a segítségemre. Tatán lakunk, így Budapest szóba se jöhetett. Tatabányán viszont a PhotoHallban ugyanannyi volt a teló, mint Edigitalban, és ugyanúgy -15% kedvezmény volt rá!
Én már előző nap hívtam a Cetelemet, hogy mégis mekkora keretre számíthatok, mert drága dolgot szeretnék venni, de egy 50-100ezres kerettel kitörölhetem. A hölgy azt mondta hogy alapból a 180ezres keretet szokták megadni, ez a standard.
Úgyhogy anyukám egyedül bement a boltba, vitte a szükséges papírjait, kérte a 140ezres telefont, és elkezdődött az ügyintézés. A hitel igénylést a bolti eladó csinálta, nem is volt semmi banki kishölgy! Telefonon ment a tárgyalás, 15-20 perc, aztán mondták hogy 180ezres hitelkeretet tudnak biztosítani.
Hurrá, ez tökéletes is volt, így lett nekem 119 ezerért Samsung Galaxy S tapizós telefonom!
Szóval (L)Cetelem(L)
-
masterful87
senior tag
válasz Stamp79 #20629 üzenetére
A telefonszámla valóban jó pont lehet, az nálunk is befigyelt, meg is lett a 180as default keret.
A kamatmentes periódus pedig egy jó móka, és IGEN, létezik! [link]
Ha megfigyelitek, mindegyik akció 22ig(Edigital), vagy 21ig(PhotoHall) van!(Euronics 13ig) Ugyanis a banknál a számlazárás, a fordulópont az a 23ika! A fizetés pedig 7én van! Tehát ha valaki 24én vásárolna, akkor már kiesne a következő havi elszámolásból, így ő a jövő hónapra csúszik, így érhet el akár 45 nap kamatmentességet is!3 napja bújom a netet, de megérte!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz masterful87 #20632 üzenetére
A telefonod árából 42 colos plazmatévét lehet venni. Vagy 15,6-os notebookot.
Megáll az eszem, mire adnak ki kalapnyi pénzt egyesek.
Hogy villogni lehessen a haverok előtt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
A mobilarénán ennél különbeket is olvashatsz....
gabi123: ha jól tudom, a "3D" megjelenítés alapfeltétele a 120Hz-es képfrissítés megléte. A C530 ilyet nem tud, erre hozták ki a C490-et, ami viszonylag friss modell. Ready létére az 50"-os 280-290e Ft. Persze aki 3D-vel akar bohóckodni, az fizessen...
Ja, és valószínűleg nem lesz fw frissítés azért, hogy az olcsóbb TV-k is tudják ezt a funkciót.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
ccsabbi
csendes tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne.: Miért van az, hogy a gyártók a HD megjelenítőit többféle "pixelszámmal" gyártják???
Pl.: Samsung ps50c430 1365x768 pixel
Panasonic tx50p50x20 1024x768 pixelTehát a panának a függőleges felbontása 341sorral kevesebb, ilyen téren nem szenved hátrányt a samuval szemben? Ez egyáltalán észrevehető különbség?
-
szp1
addikt
válasz ccsabbi #20636 üzenetére
"341sorral kevesebb"
Nem sor, hanem oszlop. Csak a pontosság kedvéért.
Egyébként normális nézési távolságból ekkora méretben még nem észlelhető.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
madgie
titán
A 15.6-os noti nem fér a zsebedbe, egy okostelefon meg majdnem tud annyit. Böngészni, levelezni, szövegszerkeszteni, akármi. Mindkettő luxuscikk, személy szerint mindkettőért sokallok annyi pénzt, sőt, én plazmáért sem adnék 200k-nál több pénzt (na jó, ha ötösöm lenne a lottón, akkor vennék egy 60" Kuro-t )
-
Monyesz
aktív tag
Sziasztok !
Akkor áttérülve az LED-ről a plazmák felé (kiderült hogy nekem ez lenne a jobb), feltenném itt a kérdéseimet, megosztanám veletek a kételyeimet, hogy mit is lenne érdemes venni, a halódó CRT-s tv helyett.
Szóval mostani álláspont szerint egy Pana S20 vagy G20 lenne 42"-ban. De ugye kapásból a kb 2.5-3 méteres nézési távolság miatt a FullHD csorbát szenved, ezért emelni kellene az átmérőt 46-50"-ra (sajnos ez anyagilag annyira nem tetszene) vagy lemondani a fullHD-ról. Ezzel viszont elveszteném az újabb panelek előnyeit (sebesség, tartósság, képminőség meg amiben a G20 és az S20 jobb), illetve nagyon tetszik a G20 USB kezelése, mert ezzel megoldódna a műsorfelvétel problematikája.
Az adás már upc-s hd lesz a jövő héttől.
Hozzáteszem ma megyek ki megnézni az MM-be a plazmaválasztékot és hogy mit veszek észre egyik vagy másik típuson.
Igazából nem tudom vegyek-e rövid távra olcsó plazmát alacsony tudással de amibeleférminélnagyobbat, vagy vegyek egy G20 42"-t, vagy S20-at és valahogy máshogy rögzítsek műsort vagy maradjak a fenekemen és ne vegyek egyelőre semmit. Bár már sokkal olcsóbbak nem lesznek ezek a cuccok, mert a jövő évi új modellek drágábban fognak jönni és szegény CRT eléggé beteges, nem beszélve, hogy kidobott pénz egy öreg csotrogányon digit minőségű adást nézni.
Talán legideálisabb egy 50"-os lenne egy S20-as minőségével, és a G20 tudásának egy részével - de asszem ilyen konfig nincs. Vagy lenne ? -
robi-k
őstag
válasz Monyesz #20640 üzenetére
Van, a Samsung PS-50C6500 plazma a Pana TX-P50S20 árában jóval több szolgáltatást tud (így Personal Video Recorder (PVR) funkciót is), a képminősége meg kb. megfelel az S20-nak.
És volt egy fórumtársunk, akinek már sikerült 240 eFt alatt megvennie (ennyit nekem is megérne ) -
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #20640 üzenetére
"Akkor áttérülve az LED-ről a plazmák felé"
Ez eleve nagyon dícséretes
A távolság miatt szerintem 50"-osban gondolkodj mindenképpen, de legalább 46"."G20 USB kezelése, mert ezzel megoldódna a műsorfelvétel problematikája."
A G20 az éppen futó TV műsor felvételére alkalmas ilyen módon, lévén egytuneres TV.
Ilyen célból merevlemezes STB, vagy DVD lejátszó jobb megoldás.
Szentségtörésnek hathat, de a Samu 50C6500 megfelelő alternatíva lehet az S20 helyett, beépített médialejátszóval. Persze a G20 minőségét nem éri el.
Azt már csak félve írom, hogy 3m-ről még az 50X20 / X25 HDReady választék is szóba jöhetne.ccsabbi: nálad is a távolság a mérvadó, 3m-ről már felesleges a FHD ilyen távolságról az X20 nálad is elég lehet, ha nem kell a médialejátszós feature.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Alusszia
tag
Pont ez a lényeg,hogy nem akarom hitelre venni csak ki akarom használni a nagy betűkkel hirdetett kedvezmény ami 15%.
Ha ez nem működne akkor ezt kellene kiírni: aki szeretné a bolti árnál drágábban megkapni igényeljen cetelem hitelkártyát.
A kedvezmény az kedvezmény és nem átb...ás. Van aki egyben visszafizeti ( így sem veszít a bank,sőt nyeri a kártyadíjat mondjuk) van aki törlesztgeti számolva a kamatokra.
Na este megírom mi történt és le tudjuk zárni ezt a témát mert ugye ez egy plazma topic. -
gejala
őstag
Sose fogom megérteni ezt a kell-e fullhd vagy nem dolgot.
Hiába nem használja ki valaki az 1080p-t, a G20 akkor is fényévnyi köröket ver az X20-ra. Csak azt kell eldönteni, hogy meg akarja-e valaki fizetni a G20 minőségét vagy beéri egy X20-al.
Egyébként nem tudom mi ez az 1080p mánia a filmeknél, a 720p is tökéletesen elég egy mozifilmnek és össze se lehet hasonlítani egy dvd-vel. 720p-t meg lehet nézni akár a képátló*2,5 távolságból. -
senior tag
Azzal tisztában vagyok, hogy hivatalosan 120 Hz a követelmény, de arra gondoltam, hogy esetleg 100 Hz-en meghajtva működőképes-e a dolog (mégha nem is alkalmas tartós használatra). Ahogy néztem HDMI-n csak 60 Hz-en tudom meghajtani, esetleg megpróbálkozok D-subon magasabb frekvenciával.
Hát az az álmok álma lenne, ha kijönne egy olyan firmware, amivel bekapcsolhatóvá válna a 3D Vision "Value" támogatás az emitter USB-re való csatlakoztatása után, de hát erre tudjuk mennyi az esély. Persze az sem lenne rossz, ha mondjuk az AMD-ATI egy 100 Hz-en is működőképes csomagot dobna ki, amely bármilyen frissebb PDP vagy LCD kijelzővel használható lenne, de hát ez sem sokkal valószínűbb az elsőnél.
Forza Ferrari!
-
Ijk
nagyúr
válasz gejala #20647 üzenetére
"Hiába nem használja ki valaki az 1080p-t, a G20 akkor is fényévnyi köröket ver az X20-ra."
Nem csak képminőségben, de árban is. Mindenkinek el kell döntenie, hogy milyenek az igényei, ehhez lehet készüléket vásárolni. Fordítva nem működik a dolog.
Ha meg tudja oldani hogy rendszeresen, kényelmesen 1,5m-ről nézze és van 230k-ja, akkor egyértelmű a 42g20.
Ha 3m-ről akarja nézni, de csak 200k-ja van, akkor pedig 50x20.
Nem olyan nehéz ez, szerintem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
BaLee
addikt
válasz gejala #20647 üzenetére
Pont erről van szó. El kell dönteni, hogy neked elég-e a 42"-es méret, mert hiába ver fényévnyi köröket az X20-ra ha pici és távolról nézed. Biztos nem vennék 3m-ről 42G20-at, hülyeség lenne.
P42X20 ~120k
P42G20 ~220k
P50X25 ~200k
P50G20 ~370kMost lehet arról vitatkozni, hogy megér-e 2x annyi pénzt ugyanakkora méretben, nekem biztos nem, nyugati európai árakat nézve eléggé túl van árazva még 50"-es méretben.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs