- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Tegnap nekem is a kezeim közé került egy Ouya (hála egyik kollégám barátjának, aki beszerzési áron továbbadta, innen is köszi neki érte).
Egyelőre sok időm még nem volt próbálgatni, leginkább a SNES és Mega Drive emulátor volt előtérben, azok jól működnek (1-2 játék emulációja bugos csak).
A kontroller élettartama eléggé kérdéses, már fél-1 óra játék után találkoztam gombberagadással (amit pár külföldi review is említ) - szerencsére a vezetékes Xbox360 kontrollert megeszik a fent említett emulátorok (igaz a D-pad-et még nem sikerült működésre bírni, így az analóg karral kell mindent csinálni), így ez lehet, hogy hosszú távon annyira nem is lesz érdekes.
A saját app store eléggé pang még, remélem idővel lesz normális media player, stb - egyelőre natív androidos software-eket még nem álltam neki felrakni. -
Ezért jó a virtuális bankkártya 1 Ft-os alaplimittel. Szerintem minden banknál van valami ilyesmi, általában még kártyadíja sincs. Én szinte mindenhol azt használom és ugye esélyük sincs levonni róla extra pénzt, mert mindig csak annyit engedek, amennyit épp költeni szeretnék.
A Slime draws near! Command?
-
bupemko
senior tag
válasz
vodkaboy22 #74 üzenetére
De kérte, csak te írtad, hogy lehet hogy úgy nem kéri... kéri.
Nem sürgős vásárolni, inkább megvárom, hogy Paypal-t is lehessen megadni, addig meg elvagyok így.Knightmare Tower egész jó kis endless game, majd ha lesz akciózva akkor megveszem pár dollárért.
-
-
bupemko
senior tag
válasz
vodkaboy22 #72 üzenetére
Elvileg upgrade-eltem az account-omat dev account-tá még az első login előtt, de kéri a kártyaadatokat. Most egyelőre a fenti adb parancsokkal kerülöm meg, de kicsit macerás így a használata... Első játék amit kipróbáltam az a darus, na meg is szívtam rögtön, nem lehet belőle kilépni... adb reboot segített végül...
-
-
bupemko
senior tag
válasz
vodkaboy22 #70 üzenetére
Üdv a klubban!
Ezt a dev-esként kijátszást esetleg kifejtenéd bővebben?
-
vodkaboy22
addikt
Ma hozta a postás a kis OUYA-m
2 kontrolerrel Muhahah blogomban fog majd bekerülni pár írás meg fénykép!
Kickstarter founderként kicsit lassan jött de küldték volna előbb is 1 kontrolerrel de kértem a srácokat hogy ha nem muszáj ne postázzanak 2szer inkább várok egy hónapot még és ma meg is jött!
Kapásból egy tonna frisítássel kezdte de utána rámahináltam egy USB-s hub-ot és kapott egy winyot láss csodát látjaAztán kapott egy USB-s billenytyűzetet -- pipa megeszi és a hubra még ráakasztva még 1 USB egér az is megy
Kreditkárd infot nem feltétlen kell neki megadni (dev-esként ki lehet játszani)
Kontrollerből már javítottat kaptam (nem lötyög az elem fölötti panel).
Már csak egy HDMI megosztó kell mer a monitoron csak 1 HDMI port van
a másik a laptopnak kell.
Máris imádom!
Ja én se backer editiont kaptam (pedig az voltam)[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bupemko
senior tag
Itt írta Stefan a hozzászólásokban a módszert:
DISCOVER (to download games)
adb shell su -c "\"am start -a android.intent.action.MAIN -n tv.ouya.console/.launcher.store.adapter.DiscoverActivity\""
PLAY (to play the games you have downloaded)
adb shell su -c "\"am start -a android.intent.action.MAIN -n tv.ouya.console/.launcher.PlayActivity\""
Should you need to tweak any Android settings, you can bring those up with:
adb shell am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings
[ Szerkesztve ]
-
bupemko
senior tag
Nekem eddig egy bajom van vele, hogy credit card infót kér login-nél. Itt fejtettem ki bővebben, meg írtam meg az első benyomásokat.
-
Vladi
nagyúr
Ezen kívül az összesre.
Minden prohardveres hírnél megy a fikázás. meg máshol is.
Az a baj, hogy nem azt látják a gépben, ami. Külföldi írásokban is lehúzzák, mert gyenge.. a ps4-hez képest.
Tájékán sincs. Meg várja mindenki a bukást. Milyen bukást? Ha ez a projekt nullsza adós, akkor az a siker.il sole non sorge più ad Est!
-
-
$p@rr0w
őstag
Egyszerűen nem értem a nyavajgókat, a kickstarter kezdete óta pontosan tudjuk mi ez a konzol, minek írja tele a fórumot az akit nem érdekel? Most olvastam hogy egy nap alatt kifogytak a készletek máris hiány van belőle előtte a kickstarter is nagy siker volt tehát van rá igény nem is kevés úgyhogy jó lenne a nyavajgást befejezni...
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Én is így látomA Slime draws near! Command?
-
$p@rr0w
őstag
-
Mostanában tervezem egy android tv stick vásárlását. Ez tud mindent amit egy olyan stick? Nekem a tv okosítására kellene: kis böngészés, gmail, meg minden amik a telómon mennek. Erre is tehetek fel bármilyen apk-ot?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #57 üzenetére
de, valahol en is ugy emlexem azt olvastam h a fejlesztoi peldanyokon csak a biztonsag kedveert volt az a pici venti (kisebb, mint a kepeken), a veglegesen nem lesz.
de ez a letezo legolcsobb megoldas a (tul)melegedesre sajnos. megiscsak egy $99-os cuccrol van szol...
ha feltetelezzuk h az ouya sokkal inkabb lesz jatekra hasznalva, mint pl a tegra3-as tabletek, raadasul azert h minel kesobb avuljon el, nem art ha csucsra van jaratva, ertheto a venti.
esetleg majd lehet otthonra ezt is downclockolnifilmnezeshez, bongeszeshez.
-
válasz
szabi__memo #54 üzenetére
Hm, valamiért az hittem egy passzív cucc lesz. Ezek szerint jobban pörgetik a Tegrát, mint ami a mobilokban van?
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #54 üzenetére
asszem mondhatjuk h kompakt
meg mindig csak pre-order. pl a target-tol rendelve ok juni 4-et mondanak hataridonek. nem csuszik picit? -
Vladi
nagyúr
Június 4 és itt is van.
mit találtam? Na mit? Nem is sejted? ouya magyar oldal.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
Március 28.-én indulnak útra a kickstarteres előrendelések. Van pár új exkluzív cím is. link
-
törölt tag
itt a valasz a hw-fejlodesre. nyilvan a tegra3 mar kisse elavult (lesz) jovore, ha fent akarnak maradni, fejleszteni kell.
-
$p@rr0w
őstag
Eddig nem is nagyon foglalkoztunk vele de komoly csapás lehet az Ouya a többi konzolra azokban az országokban ahol az OnLive lagg mentesen használható, márpedig ha ott sikeres lesz az OnLive csak idő kérdése hogy ide is eljusson.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#25954560 #44 üzenetére
Picit más kategória, azért nem aggódok. De egyet találhatsz, honnan vették az ötletet.
Kereskedelmi termák, úgyhogy limitációkra számítok. Inkább kézi konzol ez. Persze tv-re is lehet kötni.
#45) $p@rr0w: Mintpéldául. Vagy 3*
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nyah, ez volt a kerdes: mennyire tesz/tehet be a projektnek a tegra reviziok kovetese. erre az nv mar jon is a tegra4-es konzoljaval
-
törölt tag
gondolom mindenki kivar. aztan ha tenyleg kajalja a piac, gondolom beszallnak a nagyok is. egyelore az onerzetes indiai jatekfejlesztok a szint
a nagy 'ingyenes' jatekdomping is azt fogja jelenteni h vagy ingyenesen hozzaferheto demok vagy dugig reklamokkal. szoval ez nem a kanaan -
Vladi
nagyúr
Az eddigi játéktermések: link
Mondjuk elég siralmas.il sole non sorge più ad Est!
-
$p@rr0w
őstag
Egyre szaporodnak youtubeon az Ouya tesztelők feltöltései, az már jól látható hogy miden gond nélkül futnak a telefonos játékok, de az irányítást, és a megjelenést mindenkinek át kell majd írnia a játékában ha Ouyan jatszhatóvá akarja tenni.
Erre elég kell hogy legyen 3 hó, persze igazi áttörést az hozhat ha elkészülnek az első direkt Ouya fejlesztések.Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szabi__memo #37 üzenetére
Bluetooth.
rew!
Persze, mint az rpinak. Azt is letolták már a piacról.
-
szabi__memo
nagyúr
A vezetéknélküli controller milyen technológiával kapcsolódik a kütyühöz?
-
törölt tag
ellenfel(?)
nekem nem jon be. kenyelmetlenebbnek tuno gamepad, raadasul bt-s. fene tudja. persze ha benne lennek egy ilyesmi fejleszteseben, az nagyon tetszene -
$p@rr0w
őstag
válasz
#25954560 #32 üzenetére
Na ez nem hangzik jól, nem tom miért hiszik hogy mindenkinek van tv-je, én biztos nem veszek azért hogy itt álljon ha amúgy soha nem nézem... Remélem bluetoothon keresztül lehet majd valami megoldást találni az audio-ra. A petíció meg júliusi, ha a devkitre se került külön audió azt hiszem a véglegesre sem fog.
-
törölt tag
agyuval verebre, ha nincs analog kimenete: hdmi splitter vagy hdmi-t fogado hazimozi-erosito. de a splitterrel is kell vmi, ami megcsinalja utana a d/a-t, pl egy hdmi audio dekoder.
de mar van egy poll h legyen-e 3.5 jack rajta.
esetleg nemtom bluetooth-on keresztul olcsobb megoldani. -
$p@rr0w
őstag
Ha valakinek nincs TV-je és monitorral használná a hangkivezetést hogy lehet vajon megoldani?
-
$p@rr0w
őstag
-
Vladi
nagyúr
Elképzelhető, de szerintem kinn vannak a hardver adatok. Inkább arra gondolok, hogy pici helyre lett összezsúfolva minden. Vagy 1 chipre, mint az árpinál. Ezért kell hűteni.
Egy tableten meg 10 centivel odébb van a ram, így passzívan simán elvezeti a hőt.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
#25954560 #22 üzenetére
Szerintem lehet majd instant futtatni a telefonos verziót ha nagyon akarja valaki.
Amúgy az merült fel bennem hogy látva most a "hatalmas" hűtést ez egy jóval erősebb hardvernek tűnik mint ami a tabletekben van, végülis nem értek hozzá de ez a tegra 3 "csak" az utasításkészletet és a fizikai felépítést szabja meg a teljesítményt is? Tehát nyers erőt növelhettek rajta pl. úgy hogy tegra 3-as architektúrába egy kétszer akkora órajelű magot építettek?
-
törölt tag
-
$p@rr0w
őstag
Beindul a gépezet végre, alig várom hogy láthassam milyen fejlesztésekbe kezdenek.
Orton96: Úgy érted hogy ide is postázzák vagy hivatalos viszonteladók/boltok fognak kapni belőle?
Már csak azért is megéri megvenni ha az emulátorokkal a régi konzolok játékait akarod futtatni (sőt jó pár hardver kimondottan erre épül és azokra is van kereslet).
-
Vladi
nagyúr
Na itt egy kupac, óóó! jeee!!
Szét is szedik, tv-re is kötik, jön be a felirat és vége... omg.
-
Orton96
aktív tag
Valakinek van infója, hogy mikor fog kijönni?
-
$p@rr0w
őstag
-
Ennek a kis gépnek talán az egyik legjobb funkciója lehet, ha jönnek rá emulátorok, Tegra3-al biztos simán futnia kéne a PS1 és az N64 játékoknak, régebbi konzolokról nem is beszélve. Ha ez menni fog rajt, akkor nekem biztos lesz egy a TV mellett.
-
Vladi
nagyúr
Érdemes megnézned a készülő játékok listáját, abból tudsz saccolni, hogy mire számíthatsz. Ez inkább ilyen kis egyszerű játékokra megy rá, meg persze az ingyenesség.
Olyan nagyon sok plusz teljesítményt nem lehet hozzátenni, a tegra3 a limit.
burkolt áp.
-
$p@rr0w
őstag
Ha valaki ért hozzá az kifejthetné hogy a tegra 3 kihasználásához mennyi köze van a többi hardvernek? Az Ouya többi alkatrésze ráerősit egy tablethez képest a teljesítményre? Az nyilvánvaló hogy a grafika már most elavult rajta, de akit nem érdekel a grafikat hanem a split screen coop, és a fizika, nyílt világú játékmenet az mire számíthat vajon?
-
$p@rr0w
őstag
Ránézésre a Wii, és az X360 között lesz vhol:
-
$p@rr0w
őstag
Ez kötelező vételnek tűnik, egy X360-hoz képest milyen erősségű a hardvere?
-
Vladi
nagyúr
A Ouya (ejtsd: óje!) egy új, közösségi koncepcióra épülő konzol játékgép.
A cél egy kicsi, olcsó (100 dollár alatti) ingyenes játékokra és android operációs rendszerre épülő
játékgép. Elvileg még idén eljutnak az első példányok a fejlesztőkhöz, valamint a Kickstarter kampánya
is kirobbanó sikernek bizonyult, így elvileg jövő év elején, közepén kézhez vehetjük.A gép felépítése:
- nVidia Tegra 3 Quad-Core Processzor
- 1 GB RAM
- 8 GB Flash SSD
- HDMI
- WiFi
- Bluetooth
- USB 2.0
- Android 4.0
- vezeték nélküli gamepadGép hivatalos oldala: link
Gamepod cikk: linkVárjuk szeretettel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest