- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Sirandrish #3000 üzenetére
Ja, most dekás kecsuám van, és elég para, hogy pár óra vizes fűtől is átázik. Mondjuk tönkre menni meg nem bír Nézegetem én is a Columbiákat, elég pofásak, de annyi fajta van, hogy csak pislogok.
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Alg
veterán
Persze, mert ez vízhatlan, nem vízálló.
Angolul ugynez: water resistant vs. waterproof.Előbbi egyszerűen kap egy vízlepergető réteget ami valamennyit segít harmat, gyenge eső, nedves környezet ellen (amíg le nem kopik), utóbbi pedig anyagában vízálló, általában valami mebránnal.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Sirandrish
legenda
Ilyesmi van nekem is, csak a magasszárú...
Ez ideig óráig kint tartja a nedvességet, de sajna elég hamar (mondjuk 3 órácska után) elő kell szedni a tartalék zoknikat, ha nem teljesen száraz az idő.
Reményeim szerint a Redmond 3as Columbia kicsit "komolyabb" ellenállással bír a nedvesség ellen[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Maximum1
őstag
válasz Sirandrish #3003 üzenetére
Ezekkel a dekatlonosokkal inkább az a baj, hogy a belső párával nem tud mit kezdeni, azt érzed, nem a cipő ázik be.
Ebben jó a GTX , próbálkoztam mindenféle utánzattal, de fasorban sincsenek.
Ami meg jó az már ugyanazon az áron van mint egy GTX.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Maximum1 #3004 üzenetére
Az is igaz, mert van hogy száraz időben is "tocsog" a lábam, ha keményebb a túra.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
forceberg
veterán
válasz Sirandrish #2998 üzenetére
Jól néz ki, az utcán mentél benne már legalább?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Sirandrish
legenda
-
forceberg
veterán
-
Sirandrish
legenda
válasz forceberg #3008 üzenetére
46os lett végül, de jó lett. Mondjuk ahogy megjött egyből felvettem hogyha nagy lenne akkor vissza tudjam küldeni
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok nagy túrázó de szeretnék egy kicsit többet menni. Cipő kérdésben az lenne a kérdésem, hogy mindegy, hogy magasszárú vagy sem? Vagy ez inkább talafüggő, hogy kell-e a magasszárú?
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyen sátrat vagy "sátorszerű" alkalmatosságot ajánlanátok ahhoz, hogy 1-1 napra "kitelepüljek" valahová a természetbe Home officeozni?
Motorral közlekednék, szóval, relatíve kicsinek kellene lennie (hátizsák méret, vagy közeli), de mondjuk, ha elkap egy eső, akkor legalább ne ázzon el a "technika" (laptop, telefon, töltők)Van valami spéci szabály esetleg, hogy nem lehet bárhol felállítani egy ilyen kuckót?
Sütni-főzni nem akarnék, azt megoldom másképp.Ilyen dekatlonos "napsátort" nem akartam, annál 1 fokkal több kéne.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Irányárat nem írtál, de pl. egy Naturehike cloud up 2 már elég jó, kicsi, könnyű, sok hátizsákos és bringás túrázó használja.
De ha nem akarsz benne aludni, akkor lehet jobb ha csak egy ponyvát veszel ("Tarp" néven fut), azt sokoldalúbban tudod használni.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
KisTücsök
addikt
1 napos teljesítmény túrára nálatok mi a felszerelés? Pl mennyi vízet visztek? Csak kulacs aztán útközben töltitek, vagy többet? Mennyi kaját? Szendvicseket vagy valami spécit?
Akarok egy 70km körüli egy naposat, napkeltétől nyugtáig, agyalok, hogy miből mennyit kéne.
-
-
KisTücsök
addikt
Olyan nagyon nagy rutin nincs. A probléma ott van, hogy én mindig túl pakolok.
De jogos persze, sok mindentől függ.
-
szebe
addikt
válasz KisTücsök #3014 üzenetére
A többiekén kívül egy kérdés: ad-hoc mész, vagy esetleg szervezett TT? Utóbbi esetén kicsit kevesebb ellátmánnyal is készülhetsz, mert közben ugye van frissítés/vízvétel, több helyen is.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Sirandrish
legenda
válasz KisTücsök #3017 üzenetére
Rutin nélkül a 70km kicsit kömény lesz szerintem, még a sima séta is, nemhogy valami teljesítménytúra
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
ad-hoc.
Sirandrish: Lehet. Majd kiderül. Fele annyit nem igen érzem meg. Ott hagyom majd, ha nagyon nem megy.
-
Fred23
nagyúr
válasz KisTücsök #3020 üzenetére
"Fele annyit nem igen érzem meg"
Az nem jelent sokat. Hirtelen is el tud fáradni nagyon a láb. Ha biztosan nem akarsz szenvedni, szerintem se célozz meg 50 km-nél többet első nagyobbként. Persze az is egy hasznos ismeret, ha kideríted, hogy mondjuk 37-től jön Nálad a szenvedés, és 40-nél kiszállsz.[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Jogos. Lehet lejjebb megyek kicsit akkor.
-
KisTücsök
addikt
Egyébként ha tud valaki 50 kilcso körüli lehetőleg körtúrát, jöhetnek tippek.
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Valami értelmes, tartós faszenes kemping grillt keresek, ami befér a kocsiba, és kis helyet foglal, de legalább 4 főt kiszolgál sütéskor.
Amiket találok a neten a magyar webshopokban nem tűnnek bizalom gerjesztőnek és tartósnak, de cáfoljatok meg.. -
Sirandrish
legenda
válasz KisTücsök #3024 üzenetére
Összedobok neked egyet (turistautvonal tervezővel) ha megmondod hogy honnan szeretnél indulni
-
szebe
addikt
-
KisTücsök
addikt
válasz Sirandrish #3026 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
válasz KisTücsök #3029 üzenetére
Tessék parancsolni...50 km, 2000+ szintemelkedés...Mátrafüred > Mátrafüred körtúra
szerk: persze a kékestető bennevan
GPX Fájl[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #3031 üzenetére
Szeretnék olyan állóképességet hogy ezt simán megcsináljam
-
KisTücsök
addikt
Oh köszi! Amúgy pont mátrafüredi vagyok, jól eltaláltad az indulást. Jövőhéten lenyomom.
-
szebe
addikt
Az kemény
Nekem a 30-as Bakonyi Barangoláson pont elég volt egyszer a nem egész 1000m szint, valahol itt lehet a limiten. Inkább kevesebbet megyek távra is, meg szintre is.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Én a Sátoraljaújhely csúcsi kihiváson éreztem hogy kb az a határ amit még "kényelmesen" elbírok!
A táv nem vészes mert olyan 12km, de 1000 méter szinttel, ráadásul fel>le>fel>le (5ször)..ráadásul 2 csúcsra út sem vezet, szóval az avarba kúszol mászol
A távnak simán megy a 2,5-3szorosa is, de az 1000 méter szint, az nem olyan finom[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Valakinek van valami bevált 15l körüli "daypack" egy napos hátizsák ajánlata?
Ivózsák nem kell bele, sisak rögzítőpont viszont igen, illetve jó lenne ha lenne zseb a derékpánton is.
Osprey-eket nézem most, de rengeteg verzió van belőlük... Tempest 20, Talon 22(bár ez már kicsit túl nagy)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Maximum1 #3039 üzenetére
Köszi, megnézem.
Kis rövid kirándulósnak van egy 10 liter körüli zsákom (ebbe kb fér kaja-innivaló meg egy esőkabát és kifújt), szóval lehet Talon lesz, azzal szerintem már el tudok menni úgy is hogy van 1-2 éjszakázás valami hüttében (->hálózsák, váltóruha). 45 literes nagyobb szintén van már.[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
Fú, de elegem van a fekete táskákból. Én a fotós és drón felszerelés miatt belülről nyíló fotós hátizsákkal járok.
Mikor a régi helyett kellett volna új táka, persze csak fekete volt mindenhol az újabb típusokból.Így vettem egy ugyanolyat, mint a régi:
[link]Ilyet akartam: [link]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
csƵ
addikt
Sziasztok!
Évente 2-3x járunk túrázni, nem túl komoly terepre, de mindig a nem sajnált pár éves sportcipőimet használtam erre a célra, de nem a legjobbak.
Tavasztól-őszig tartó szezonra miket érdemes nézegetni? Gondolom bakancs egyáltalán nem szükséges. Mire figyeljek? -
forceberg
veterán
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
15 ezer forintig ki milyen sátrat ajánlana? Évente max 2x ha használnám, kb.:2x48 órás horgászatra.
2 személyes jó lenne, hogy tudjak bele pakolni.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Alg
veterán
15ezerig igazából semmilyet
Ha szélcsendben kell csak árnyékolásnak meg hogy ne másszon be a bogár, akkor kb. mindegy (a gari miatt valami Dekásat ajánlanék, nem tudom ott mennyiért vannak), ha eső/szél ellen is védenie kellene akkor 2-3szor ennyiért vannak már jók.
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
Többen is írták a dekást sátrat, vettem egy olyat. Nagy eső jön beülök a kocsiba egyébként, ez éjszakára lenne, hogy tudjak benne aludni a botok mellett. Köszi mindenkinek.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Sirandrish
legenda
válasz Sirandrish #2998 üzenetére
Nah most tudtam végre érdemben tesztelni, és azt kell hogy mondjam...csillagos 5ös a cucc!
A túra maga nem volt hosszú (15km), de volt benne 600+ szintemelkedés, 700 szintcsökkenés, csúszós kövek/kavicsok, meredek kaptatók/lejtők, patakmeder minden k*rva szikájával ( ) , víz, sár, és hát le a kalappal!
Nem ázott be, a köveket a talpamon nem éreztem, kényelmes volt végig, a lábam nem izzadt bele, etc etc...
Megérte az árát, és tudom javasolniEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest