- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumin007
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, nekem nem volt szerencsém akkor, amikor az első 2x8GB-os Kingston Predator KIT mellé néhány hónap múlva rendeltem egy másikat. Szintén 2x8GB-ot. A mostani 3700X CPU-val, dual chanel-ben mennek is XMP profillal 3200MHz-en. Eddig nem különösebben érdekelt, de most a Thaiphoon Burner progival utána nézve látom, hogy az egyik páros Samsung, a másik páros pedig Hynix lett. Gondolom, így a Ryzen DRAM Calculator segítségét sincs értelme kérnem némi tuningolás céljából. Valószínüleg a két KIT-re eltérő beállításokat javasolna. Vagy rosszul gondolom? Nektek, mi a meglátásotok?
-
mumin007
tag
Nekem még Ryzen 5 2600-assal sem ment 4 egyforma modul 3200MHz-en. Sem XMP, sem manuális beállítással, egy X470 alaplapban. Persze most a 3700X már megbírkózik vele.
-
mumin007
tag
Ezt én is meg tudom erősíteni. Nálam ugyanez volt a szitu. 2x8GB HyperX Predator KIT mellé vettem még egy ugyan olyan KIT-et. Amint beraktam a gépbe, a 3200MHz helyett, már csak 2400-on voltak hajlandók menni, Ryzen 5 2600 procival. Ez ugyan megoldódott, mikor a CPU-t 3700X-re cseréltem, de a futtatott sebességmérő tesztek megmutatták, hogy 4 modullal lassabb a gép, mint kettővel.
-
mumin007
tag
Bármennyire is valószínűtlen, nekem jó egy éve csak a 3. KIT-ben vásárolt Hyper X Predator-ral volt hajlandó dual módban futni a frissen összerakott AMD-s gép. Külön-külön egy egy modullal hiba mentesen működött, de a kettővel együtt nem. Nem kevés győzködés árán voltak csak hajlandóak újra és újra kicserélni. De végül is megérte, mert azóta hibátlan. Vannak ilyen X-aktás esetek....
-
mumin007
tag
Igaz. Nem szerencsés azt mondani/kijelenteni, hogy nem. Ebbe retorikailag bele lehet kötni...ami, egyébként a tényeken amúgy nem változtat.
Ez egy ilyen kávéház.... -
mumin007
tag
válasz komi77 #53058 üzenetére
Nálam az alapvető gond az volt, hogy beleestem abba az egy milliomod százalékba, akik egymás után két hibás KIT-et is kaptak (mindkét esetben az egyik modul jó volt, a másik nem). A harmadik vált be, de csak 3000MHz-en stabilak. Amúgy az X470-es csipkészlet még új, kiforratlan, akárcsak az UEFI-je. Remélem, lesz még jobb is.
-
mumin007
tag
válasz komi77 #53056 üzenetére
Ez már csak ilyen játék...
Nekem egy hónapba telt és két garanciális cserébe, hogy végre menjenek az új konfigomba a HyperX Predator DDR4 3200-as 2x8GB KIT-ben vásárolt modulok. Igaz, az 1-es helyett, csak a 2-es XMP profillal (3000MHz).
- Ryzen 2600, AORUS X470 Ultra Gaming párosban.
Hogy is szokták itt írni?...szilícium lottó -
mumin007
tag
válasz BandiT85 #52808 üzenetére
Hali!
Mint kiderült az egyik memória modul volt döglött. Egyesével kezdtem berakni a gépbe és az egyik minden slotban működött, akár XMP 3200 MHz-n is, a másikkal be sem bootolt a rendszer. A kölcsön kapott 2400-asokkal pedig szépen ment Dual Chanel-ben is. Stressztesztet is futtattunk rajta. Úgyhogy a Hyper X Predator KIT holnap megy vissza sz iPon-nak. -
mumin007
tag
Mivel túl sok a hibalehetőség (memória, alaplapi slot, CPU memóriavezérlő, kiforratlan BIOS, esetleg Windows beállítás vagy alaplapi firmware) először is keresek valakit, akinek a gépében ki tudom próbálni a modulokat és az övéit az ényémben. Talán, kezdésnek ez jó lépés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mumin007
tag
Mindenkit üdvözlök!
Úgy tűnik eléggé balszerencsés vagyok. Vettem egy AORUS X470 Ultra Gaming alaplapot, Ryzen 2600 processzort és egy HyperX 16GB Predator DDR4 3200 MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16 memória csomagot, ami szerepel az alaplap kompatibilitási listájában is. De a frissen telepített Windows 10 csak a felét, 8GB-ot tud használni belőle. A modulok Dual Chanel-ben vannak, variáltam a slotokat, felcseréltem a modulokat, frissítettem az UEFI-t, de semmi változás...az alaplap és a Windows is látja a 16 gigát, de az oprendszer csak 8-at kezel. Az Aida is látja, hogy 2 slotban 2x8GB RAM van, de memória teszteléskor csak 8GB-ot vizsgál/mér Single Chanel módban. Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló