-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Szerintem ne tegyél mellé más fajta ramot. Nekem is volt problémám a goodram és geil ramok párosításával, igaz én 4 foglalatba tettem. Ugyanolyat kéne venned, mint, ami van, vagy eladni a régit és 2x2 GB-ot venni.
4 GB ramhoz már 64 bites operációs rendszer kell.
Az alaplapok qvl listáiban nem szerepel minden memória. Az én kingmax ramom sem szerepel benne, mégis normálisan működik. A kinmgaxot elvileg szeretik a giga lapok.(#30563) herhi
A 32 bites operációs rendszerek összesen 4 GB memóriát tudnak kezelni. Ebbe beletartozik a VRAM, cache-k is. És 32 biten egy alkalmazás 2 GB memóriát kaphat.
-
polonic
félisten
Megvannak a kingmax 2x2 GB ramok. Beraktam, elindult a gép, rögtön kikapcsolt, utána újra elindult és eddig minden jónak tűnik. Gondolom akkor konfigurálta be magának a beállításokat.
Egyébként semmit nem kellett állítanom, alalpból 1066 mhz-en mennek és 2.0 V-ot kapnak. Ezt így automatikusan beállította, nem is tudtam, hogy ilyet is tud a lapom. Az időzítések pedig 6-6-6-18-on mennek.
Ez a 2 V, akkor egyáltalán nem lesz káros a ramoknak, rövidül így az élettartama? -
polonic
félisten
Még kiegészítem. Ilyet én még nem tapasztaltam.
Úgy kezdtem, hogy 4 modul be, a nb-nek adtam +0.1 v-ot, aztán memtest, hibát jelzett így is, le is fagyott az egész gép. Újraindítom, nem indul el, ki-be kapcsolgat. Aztán kiszedtem a goodramokat, geil-ek vannak benn. Windwos elindul, írom az előző hozzászólást, utána kékhalál. Ekkor adok +0.1 v-ot a ramoknak, még mindig csak a geil-ek vannak benn, így megint kékhalál windows indulás közben. Na ekkor visszaraktam mindent alapra, ezután állandóan kékhalál, page_fault féle, aztán ndis.sys, utána meg sptd.sys miatt, mindig más miatt. Visszatettem a goodramokat, most elindult a gép, eddig működik így. Mi a jó franc ez?Lehet, hogy 2x2 gigás kitet kellett volna rendelnem, a goodramot meg eladni?
-
polonic
félisten
Megérkezett a GEIL ram, pontosan ez, C5-ös, 2x1 gigás kit. Mellette 2x1 gigás Goodram van, típusszáma: GR800D264L5/1G.
Miután beszereltem, elkezdtem használni a gépet, win alatt semmi probléma. Aztán cod black ops multi alatt kékhalál, olyan, hogy utána el sem indul a gép. Kivettem a ramokat, újra betettem, elindult a gép. Elkezdtem memtest-tel tesztelni. Ha mind a 4 modul együtt van, akkor hibát ír ki a memtest, akárhogy rakom bele a foglalatokba. Ha külön a goodramokat és a geil ramokat tesztelem, akkor nem talál hibát a memtest. Mi lehet a baj? Egyébként a geilnek ilyen mutatói vannak: 5-5-5-15, míg a goodramnak: 5-5-5-18. De megnéztem biosban, ha mind a négy bennt van, akkor 5-5-5-18 értékekkel mennek a ramok. Ez lehet baj? -
polonic
félisten
Üdv!
Szeretnék 2x2 giga memóriát venni egy Gigabyte GA-P35-DS4 alaplapba.
Ezeket néztem ki a 12 ezer forintos kategóriában, ennyi a keret rá:CORSAIR Twinx 4096Mb DDR2 800Mhz CL5 KIT
GEIL Green 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KITEzek közül melyiket ajánljátok? Én a corsair-re gondoltam így elsőre.
Vagy van még egy, ezt most vettem észre, nem sokkal drágább.
OCZ DDR2 PC2-6400 Vista Performance Platinum 4GB Dual Channel
Ez viszont 2.1 voltot igényel. Ha én nem adok neki több feszültséget, akkor menni fog normálisan? Na így a 4 közül szerintetek melyik legyen? -
polonic
félisten
Sziasztok!
Bocsánat, hogy két topikban teszem fel a kérdést. De még a délelőtt folyamán vissza kéne szólnom az üzletbe.
Nekem egy gigabyte p35-ds4-es lapom van. Van benne 2x1 giga 800 mhz-es goodram. Rendeltem még ugyanígy 2x1 giga ugyanilyen goodramot bele. De felhívtak, hogy csak 2 gigásat kaptak az üzletben. Gondolom az így esélytelen, ha ezt a 2 gigásat beleteszem, menjen dual channelben. De ha úgy tenném bele hogy az egyik 1 gigás helyére, úgy 3 gigával menne? Vagy ha esetleg 2 db 2 gigásat vennék és úgy együtt a 6 giga menne? Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 16GB G.skill Ripjaws V DDR4 4000MHz CL15 2x8GB
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Akció! 3 hónapos Kingston FURY 2x 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO RAM (128GB)Gari: 8 év
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest