Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TurpiUrfi2

    tag

    Sziasztok!

    Akkor előállnék egykét nagyon kezdő kérdéssel. D3300-asom van 18-55 mm-es zoom KIT obival egy hónapja. Tényleg csak családi lövöldözésig mentem el, most olvasom Scott Kelby és David Präkel könyveit, jó lenne kicsit elmélyedni.

    Szóval hálás lennék, ha valakinek lenne türelme pár ilyen tényleg zöldfülü dologhoz. Közelemben sajnos nincs egyelőre olyan fotós, sem szaküzlet akitől kérdezhetnék. (Igen tudom visszaolvasás meg net. Sajnos munka mellett most nincs időm a net bújására de ha belinkeltek már segít.) Szóval:

    - Felszerelés. Állványom van de UV szűrőt, napellenzőt szeretnék még venni. Az lenne a kérdés, hogy ezek együttesen is feltehetőek-e a frontlecse elé illetve objektjvről objektívre változik-e a méretük? Vagy pedig ha veszek egyet-egyet és lesz példának okáért teleobjektívem akkor azokra is át lehet-e tenni? Hol érdemes online vásárolni?

    - Egyedi fehéregyensúly állítás. Nem értem ennek több helyen olvasott módszernek a lényegét, hogy fehér vagy szürke lapon külön beállítjuk a Fehéregyensúlyt. Ez miért jó/szükséges?

    - Objektív ki/be kapcsolható VIBRATION REDUCTION fukciója ugyanaz gyakorlatilag, mint a gép menüjében kapcsolható VIBRÁCIÓCSÖKKENTÉS?

    - Kelby említi a több expozíciós beállításban elkészíthető képek lehetőségét. BKT -megnevezéssel említi Nikonnál. Ilyen van D3300-on?

    - Nekem a "halk módban" exponálás nem halk. Ez normális?

    - Szintén Kelbynél "előzetes tükörfelcsapás exponálás elött" . Én "csak " a tisztítási tükörfelcsapást találom.

    Nagyon szépen köszönöm ha valakinek már végigolvasni is volt türelme! :)))

Új hozzászólás Aktív témák