- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
-
MrBean55
aktív tag
válasz Sefter #10500 üzenetére
Tudnék. Mondjuk 1-1 db-ot vállalok.
Az eredeti kép kell vagy jó lesz itt a PH-n korábban belinkelt leméretezett kép is?
De a neten jóval nyilván rengeteg ilyen van, ahhoz képest ez a 2 kép nem hiszem hogy sokat számít.
Nekem tetszik a 70-300VR, sokat filóztam rajta az ára miatt de mai szemmel nézve már nagyon megérte ... A mostani áron nem hiszem hogy megvenném, de ezév elején még az árdurranás előtti áron talán megérte.
Hogy milyen témában? Eddig pl. H.ringen autók, Állatkert, Tropicarium, ballagás, ilyesmi. De a konyhában is csináltam már képet vele, azok is jók lettek. A Tropicariumban a nagy medencénél kevés a fény, az ottani képekhez kevés a fényereje. Ja igen, a Hold is megvan, ez 1:1-es képkivágás de van rajta utómunka. A linkelt kép TOPIC-jában van még sok más képem is, igaz hogy a kitobis képekkel "keverve".A Te témáidhoz szerintem jobb a 70-300VR, dehát az ára ...
Ha ez nem gond akkor egyértelműen ezt javaslom.
SZVSZ a Holdhoz még a 300 (*1.5 = 450) is elég kevés, a 200 meg nagyon kevés.Szerk.: Még kb. fél óráig vagyok gépközelben, azután csak ma este valamikor.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz Karima #10501 üzenetére
Elvileg nagyon jó ötlet, de hogy pont 2 mp múlva pontosan hol lesz az autó ..., lehet hogy még túl messze, lehet hogy már csak a hátulja látszik, a H.ringen is volt pl. oszlop az út mellett, azt nem kellene telibe kapni. Más esetben esetleg azért jó lehet ez a módszer. Nekem kell az a szabadság hogy eldönthessem hogy mely pillanatban készül a kép.
-
drkbl
őstag
Elég balszerencsésnek tűnik a D5000: [link]
-
Zoli bácsi
őstag
Azthiszem, nem csak én vagyok, aki egy kukkot sem ért belőle. Így azért kihámoztam valamit..
Szóval, ha jól értem, módosult a sorozatszám tartomány, amelyik gépeket érinti a hiba?
Nézegetem a D5000-est, bár a videózás abszolút hidegen hagy, a kihajtható LCD sem hoz lázba... Sajnos annyi pénzem nem lesz, hogy D90-est vegyek, viszont kis kompromisszumokkal hozza a D90 képminőségét. A zajszint, ami tetszik az új szenzorban nagyon.[ Szerkesztve ]
-
kpista
tag
válasz Dare2Live #10483 üzenetére
"nem lepne meg ha nemsokára már kompaktal dolgoznának egyes "profik" a dslres réteg meg le lesz lúzerezve a színhelyesre kalibrált monitorával....."
Esküvőhöz...
Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel, esküvőkön zenélnek, férj-feleség és még 1 tag a triójuk.
Mondják, egyre gyakoribb, hogy a lagzira, 1 max. 2 főt fizetnek -> oldja meg a zenekar ki megy, ha munkát/bevételt akar.
Mondják, egyre több fiatal pártól hallják, a fotózást elintézik családon belül -> valakinek csak van kicsit komolyabb gépe.
Mondják, a párok óhaja, hogy az étel/ital rendbe legyen, mert az a maradandó emlék... A násznépnek...
S ezért sok helyen jó lesz a kompakt.
Hogy évek múlva is a kaja/pia a maradandó emlék? Vagy... -
drkbl
őstag
válasz Zoli bácsi #10508 üzenetére
A kérdéses levél (amiről nem tudják biztosan, hogy nem kamu) konkrétan visszahív egy már javított ötezrest "alaposabb beavatkozásra". A Nikon honlap csak annyit ír, hogy aki ellenőrizte a lekérdezésben az ötezrese érintettségét, az ellenőrizze mégegyszer, mert bővült a lista - kimondatlanul azok is, akiknek a gépe már volt generálozva.
-
drkbl
őstag
válasz kpista #10509 üzenetére
A múltkor a ZDNet hírlevélben is volt egy szívhezszóló cikk, hogy Ámerikában is teret hódít a "csak a legolcsóbbat" szemlélet, és ez megöli az innovációt a laptop piacon - dehát nem maga a 128kb/s MP3 mutatja, hogy az elég jó képes megölni a jót? Szigorúan szvsz nekem úgy tűnik, hogy az esküvői fotósorozat reggeltől estig, és méginkább a video csak divat. Én legalábbis nem tapasztaltam ismerősi körben, hogy az esemény után mégegyszer kézközelben lett volna az album/DVD. A legtöbb egy-két kép képkeretben, vagy nagyritkán falon. Anyuka-apuka hozzáállását nem ismerem a kapott albumhoz/DVD-hez.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz Karima #10507 üzenetére
Működhet, megpróbálhatod.
Ha az engedélyemre vársz akkor megadom.Egyébként úgy tudom hogy a svenkelést támogató "normal" VR-es mód annyit jelent hogy ha az obi érzékeli a vízszintes húzást, ilyenkor csak függőlegesen VR-ezik vízszintesen nem, ezzel segítve a jobb minőségű svenkelt képek létrejöttét. Tehát ha a gomb lenyomásakor egy kicsit bemozdul függőlegesen a gép akkor talán a képen nem is látszódik belőle semmi hiszen a függőleges stabilizálás kiszűri. Ha nagyon bemozdul az persze más tészta.
Az 55-200VR-nek nincs ilyen támogatása, így az vízszintesen és függőlegesen is VR-ezik, a vízszintes húzást is megpróbálja fagyasztani, tehát a szép "csíkok" létrejötte ellen dolgozik "ész nélkül".[ Szerkesztve ]
-
kpista
tag
"az esemény után mégegyszer kézközelben lett volna az album/DVD"
Ha jól eldugják, akkor nincs is rá esély. Az tényleg baj, ha csak divatból készíttetnek, hogy nagyon ne legyünk off-ok, pl. Nikonos fotóssal képeket.
Nekem a gyermekeim az utóbbi években jó párszor elővették és bizony-bizony meg voltunk mosolyogva a feleségemmel.
Vagy, amikor a VHS szalagjainkat digitalizáltam, akkor minden este a hátam mögött ült a család és..., időutazás volt vissza. Kaptunk ott isTény, nálunk a video kevesebbet kerül elő, a fotó gyakrabban.
Nyilván nem nézegeti az ember mindennap. Lehet hónapokig, évekig sem.
Viszont azt gondolom és tapasztalom is, hogy a képek jót tesznek, pl. ha hébe-hóba előkerülnek.
Nálunk volt, hogy pl. szilveszterkor, vagy névnapi vagy főzős bulikon járt kézről-kézre.
Azért is jó, mert jó hangulatú beszélgetés kerekedhet ki - nagy hahotázással - és mindenkinek van/lesz valami sztorija.
Én erősen fotópárti vagyok. És azt mondom, kell a kép és meg kell találni a helyét, szerepét. -
Exfury
tag
üdv FórumLakóTársak jelentem hogy a héten tulajdonomba került egy D60as Nikon gépezet így én is a Nikon tulajdonosok eddig sem kicsi táborát gyarapítom
-
bob.gonsales
csendes tag
Udv mindenkinek. Szeretnek megkerni valakit, hogy tarja fel elottem a lenyeget a D300-ban, ill. a D700-ban levo CMOS erzekeloknek. Szoval az ertem hogy meretben kulomboznek, meg arban. Viszont olvastam hogy pl. az emlitett gepekkel jo fenyviszonyok kozt keszitett fotok kozt nincs nagy kulombseg. Gyenge fwnyviszonyok kozt viszont az FX magasabb ISO ertek mellett, alacsony vagy hanyagolhato kepzaj mellett meg mindig megfelelo kepet ad. Es itt most megzavarodtam, ill. elvesztettem a fonalat, tehat pls. valaki segitsen tisztaba kerulnom a tenyekkel. Koszonom. Utolag bocsi a helyesirasert, egyreszt kulfoldi vagyok, masreszt telon igyekxek potyogni.
Bob Gonsales
-
Ijk
nagyúr
válasz bob.gonsales #10521 üzenetére
A d700-ban lévő FF érzékelő másfélszer akkora mint a d300 aps-c méretűje, viszont mindkettő 12 megapixeles. Vagyis nyilvánvalóan a d300 érzékelőjének pixelei kisebbek, így kevesebb fény is jut rájuk, ergo nagyobb erősítés szükséges aminek a következménye a magasabb zaj.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dare2Live
félisten
válasz bob.gonsales #10523 üzenetére
Kinek mi ér meg többet....
Amúgy igen FFben nem csak a váz hanem az obik is drágábbak.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Carsee
tag
Ezt neked kell eldöntened.
Véleményem szerinte ez az a téma amiben nem lehet optimális döntést hozni. Ha nekem kellene döntenem, akkor én D300-at vennék és DX-es, de fényerős Nikon obikat. Árban lehet fele annyiból megvan mint a D700 és az FF-hez szükséges Nikon objektívek. Bár az is érdekes lehet, hogy mire használnád. Ha például sportfotós vagy paparazzi vagy akkor lehet, hogy többet használod a géped magas ISO-n és a zaj így kiemelten érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Roxy27
tag
Hali!
Van ez a digit gépem: NIKON CoolPix SQ...sajna kislányom addig forgatta az optikát, míg megsérült a szalagkábel, így most folyamatosan zoom-ol és 5mp múlva rendszerhibát ír ki...
[B]Ha tud valaki ilyet, vagy hogy honnan lehet rendelni szóljon!
[/B]
Hogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
Ijk
nagyúr
Jó lenne tudni, hogy milyen szinten vagy benne a fotózásban, milyen eszközeid vannak, milyen témákban vagy érdekelt. Ilyen információk alapján már föl tudunk neked vázolni értelmes választ. Ha amatőr szinten vagy a fényképezésben akkor nem javaslom a FF-et, kivéve természetesen, ha nagyon gazdag vagy. Amatőr szinten bármit meg tudsz oldani egy D90-el is, és egy D700 szinte soha nem jelentene számodra pluszt. És nagyon sokat számít, hogy mennyi pénzt tudsz megspórolni. Például D90 esetében amit csak a vázon megspóroltál vehetsz egy komplett stúdióvakuszettet és építhetsz egy kis otthoni stúdiót. Egyrészt a D700-al fejre is állhatsz, világítás nélkül nem csinálsz olyan képeket mint a vakukkal, másfelől ha komolyabban érdekel a dolog egy jó kiugrási alap lehet az amatőr szintről.
Szóval ezért mondom, hogy jó lenne tudni egyáltalán mid van./人◕ ‿‿ ◕人\
-
MrBean55
aktív tag
válasz Pilács #10527 üzenetére
Igen, a #10496-ban már valóban említette a bekapcsolt VR-t.
Azon lehetne vitatkozni (én eddig nem akartam) hogy az a kép cáfolat-e vagy nem.
SZVSZ a "szép csíkok" helyett ott szerintem inkább "homály" van, de tényleg nem a bántás szándékával mondom, akinek tetszik csinálja úgy. Mint korábban írtam nekem nincs 55-200VR-em, erről csak olvastam (több helyen is), és ez a mostani kép számomra nem cáfolata az erről olvasottaknak.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz MrBean55 #10530 üzenetére
nem tudom, nekem sem volt ilyenem, de Thom Hogan azt írja a tesztjében, h "You also can't turn the panning detection on and off as you can on some other VR lenses, which may be part of the issue (some small movements look like pans to the lens)" - vagyis van benne svenkelés érzékelés, csak kikapcsolhatatlan
(az más kérdés, h persze lehet, sőt, biztosan gyengébb, mint a nagyobb, VR-II-es testvéreiben) -
lugosi
MODERÁTOR
válasz aginor #10526 üzenetére
Nézd már meg a képeden a hátteret. Pl az ING feliraton az N betűt. Nagyon elrontja. Nem elmosódás látszik, hanem pont az ellenkezője: az látszik hogy a VR rángatta a lencsetagokat és az N betű ahelyett hogy elmosódott lenne, félig arrébb van rántva. Azaz expó közben rántott egyet a VR lencsetag, és az érzékelőre úgy került a kép, hogy a két végállásban, nem pedig az elmosásra jellemző módon folyamatosan.
Vagyis a svenk nem működését az 55-200 VR-en nem hogy megcáfolja, hanem éppen megerősíti ez a képed. Így az elmosott háttér helyett egy össze-vissza rángatott katyvasz hátteret kaptál, kifejezetten zavaró.
-
bob.gonsales
csendes tag
Az egesz mar regrol indult -> 1x kis kompakt, 2x EVF tukros, majd D50 + kitobi + 70-300mm obi stb., amit eladtam mindennel egyutt, tehat most nincs semmim sem...
Mire hasznalom? Vegulis csaladi foto/utazas/tajfoto viszont van hogy termekfotozasra.
Tervben volt egy D300, most viszont jott a D300S... Namost a D700 es a D300S kozt van cca 300€...
Hozza kesobb studiovakuszett...
anyagi hatter: honaprol honapra valamivel tobb (vagyis sporolas alatt) -
Tervben van tajfotozas, termekfotozas esetleg rendezfenyfotozas es erdekelnek a portrek is...
Szoval eredetileg FX-re szerettem volna lepni csak eltantoritott amit olvastam, hogy a 12 megapixeles D300 es D700 kozt jo fenyviszonyok kozt nincs kulombseg... -ne tessek felreerteni, nem vagyok megapixelbuzi-
Szoval igy...
Bob Gonsales
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Degeczi #10493 üzenetére
"hiszen 40e alatt is kapsz PVA paneles 19" monitort (pl. Samsung 943T)"
Ismételni tudom csak egyébként: alkalmatlansága ellenére kiválóan be lettek kalibrálva ezek a használhatatlan TN monitorok, és valóban nincs senkinek a társaságban nem TN-es monitora. Mielőtt megkérdeznéd, igen, tudom, mert végigkalibráltuk az összeset. Azért pár közös fotókiállítást összehoztunk már ezekkel a használhatatlan monitorokon szerkesztett képekkel.
"kivétel nélkül mindegyiken érezhető világosság- és kontrasztváltozást is okozott már pár centis fej-elmozdítás is (vagyis már attól is, h épp kicsit görnyedtebb, vagy kihúzott háttal ül az ember)"
Na erre meg csak hogy téged idézzelek: kicsit nehéz elhinni, bár nekem ugyan mindegy, legyen
-
Pilács
senior tag
válasz Degeczi #10531 üzenetére
Én nem tudom, de az biztos, hogy lenyomtam vagy 50 képet VR-el, próbáltam svenkkelni, és egy sem lett jó. Aztán kikapcsoltam a VR-t és lám lám, egyből működött a feladat. Írhat tőlem bárki bármit, ha nálam megfogja a képet pedig nem kis távolságot húztam a mozgó járművel, mire lelőttem persze nyilván van benne ilyen érzékelés, csak jobban vágják mint én, de közel sem olyan hatékonyan teszi a dolgát, mint a 18-105Vr ben.
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Dare2Live
félisten
válasz kpista #10509 üzenetére
ná bázzeg csak mondani kellett, tegnap találkoztam egy úrral, akinek az esküvőjén kompaktos családtagok fényképeznek.
....és ezek után ne akadjunk fel már a TNen..... azt is nagyjából be lehet lőne az a szinvonal meg elég, hiába visszafejlődés még a jó öreg CRTtől is.....
btw nem nemrég "lettünk" mint profi géppel fotozók leszólva, hogy nagyzolunk meg tudomisén.... most nem találoma topikot de ment az osztás....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz lugosi #10534 üzenetére
"Na erre meg csak hogy téged idézzelek: kicsit nehéz elhinni, bár nekem ugyan mindegy, legye"
Azért kemény, hogy még a tényekket is szembeköpöd..... Hiszel benne még a föld is fordítva forog. Nem, nem linkelek teszteket, azok ugyis hazudnak vagy tudomisén.....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ijk
nagyúr
válasz bob.gonsales #10533 üzenetére
"Tervben van tajfotozas, termekfotozas esetleg rendezfenyfotozas es erdekelnek a portrek is..."
Szerintem ezeknél a témáknál nem jelentene előnyt a d300 a d90-nel szemben. Tehát ha DX mellett döntesz akkor mindenképp a D90-et javaslom. D700 szerintem a te esetedben semmiképpen nem érné meg, viszont egyvalamin mégis érdemes elgondolkodnod: Ha 5-10 éven belül mégis FX-re váltanál, akkor a DX vázaddal együtt kell eladnod az összes DX obit, és elölről kezdeni az obipark felépítését.
De mintha erről már beszéltünk volna valamikor, D50 után én a D90-et javaslom. Ha nagyon sok felesleges pénzed van, akkor D700. De a D300-at semmiképpen nem javaslom, mivel nem akarsz sportfotózni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
bob.gonsales
csendes tag
-
Mercutio_
félisten
válasz lugosi #10477 üzenetére
Mit nevezünk profi fotósnak?
Attól, hogy abból él még nem biztos, hogy több egy tiztességes iparosnál adott esetben.
Másrészt a képek jellege miatt lehet, hogy nincs is szükség a PVA/IPS panelek tulajdonságaira.
Nyomtatni pedig lehet jó minőségben is, csak annak sajnos ára van...A TN+film-et pedig bármennyire is kalibrálod nem lesz színelyes, csak javulnak a paraméterek. Tudom, mert én is megtettem. És bizony elég kihúznod magad a székben máris változik a kép
Persze, ha a képen felnyomod a szaturációt és adsz neki kontrasztot, és ettől ütős lesz vagy éppen olyan a témája, hogy ha nem a valódi színeket adja vissza is megragad nincs is jelentősége a jobb monitornak, de talán nem véletlen, hogy még a játékmániás haverom is az s-PVA-ra esküszik mióta kipróbáltaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz lugosi #10534 üzenetére
és valóban nincs senkinek a társaságban nem TN-es monitora
Talán egyszer vegyétek a fáradtságot és tegyetek egymásmellé egy nem TN-est (kalibrálva) és egy TN-est. Szép dolog az elmélet, de a gyakorlat 2 perc alatt rávilágít annak hibás voltára
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #10540 üzenetére
Nem a valódi színeket adja vissza? Szerinted akiknek bemutatod a képeidet, neten, hány embernek adja vissza a "valódi" színeket a monitora? Hány ember ül S-PVA paneles, kalibrált monitor előtt. Nem a 100%-ra kell törekedni szerintem, hanem az ésszerű 90%-ra. Akár monitoron, akár papíron nézik a képeinket, akik nézik azoknak kb az 5%-ának van színhelyes spva monitora, és akkor már szerintem túlsaccoltam a célon.
Lassan olyanná festitek le a TN monitorokat, mint gyerekkoromban amik voltak "színváltós" képek, vonalzókon meg ilyen egyéb gyerekcuccokon. Ha x szögből nézed akkor Donald kacsa, ha y szögből nézed akkor Miki egér van rajta. Kihúzod magad a székben és máris változik a kép... ugyan hagyjatok már. Legfeljebb, ha egy 3 méter magas ember görnyedt testtartásból egyenesedik fel.
Véleményem szerint nem baj maximalista tech-őrültnek lenni, csak nem kell túlzásba esni mert az a használhatóság rovására megy. -
Degeczi
nagyúr
válasz lugosi #10543 üzenetére
csak azt a teoretikus okosságot, ami a TN panelek általános jellemzője: rajtad kívül uis még senki nem látott olyan TN monitort, amin ne változtak volna a kép fényviszonyai már pár centis fejmagasság eltéréstől is...
a másik pedig az "ésszerűség", mint érv: ha egyszer alig drágább egy tisztességes monitor, akkor hol lenne már ésszerű a gagyit venni?
ha vki régebben pl. azért vette, mert mondjuk nem is tudott erről a tényezőről, attól nem hülye - mindenki vásárolt már be hasonlóan
de szemellenzősen védeni a vackot nem túl szimpatikus dolog... -
Mercutio_
félisten
válasz lugosi #10544 üzenetére
Ha nem érzékelsz különbséget menj el szemészhez
A TN minőségéről meg annyit, hogy egy 10 éves jó minőségű CRT mellett is elbújhat, nem véletlen, hogy grafikusok, akik ebből élnek sokáig maradtak a CRT mellett amíg nem volt PVA/IPS panel, biztos ők a hülyék
Azt nem vitatom, hogy a neten nem látja a többség a különbséget, hisz a többségnek TN-je van, de a többség és a minőség az nem szinoníma
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Degeczi
nagyúr
"nézésnél" belefér, max. nem pont helyes képet látod, na bumm
"szerkesztésnél" viszont nem, mert kényelmetlen lenne szigorúan egy fejpozícióban dolgozni - de az is kár lenne, ha a rossz üléshelyzet miatt nem lenne jól beállítva néhány képén ezért rühellem nagyon a céges Hp laptopom: hiába van nálam a nyaralásnál, hiába nagy teljesítményű, nincs értelme képfeldolgozásba kezdeni rajta, mert az elképesztően rossz kijelző miatt otthon úgyis újra elő kellene szedni mindet
[ Szerkesztve ]
-
kpista
tag
válasz Dare2Live #10536 üzenetére
"nemrég "lettünk" mint profi géppel fotozók leszólva, hogy nagyzolunk meg tudomisén"
Én ilyenkor azt mondom: le kell sza...rni! Jó vastagon...
Mindenki a magáét tudja!
Mindenki tudja a magáét!
Azaz mindenki azzal fotózzon amit meg tud venni.
De azzal fotózzon, és abból hozza ki a legtöbbet.
S, hogy ki mit szól rá? -
Exfury
tag
kérdés: a nikon oldaláról le lehet szedni az angol user manualt D60hoz. ezt lelehet tölteni valahol magyarul is ?
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest