- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz TeeJay #11148 üzenetére
így van, de nincs igazán mit mondani róla - hiszen valóban 2 kapcsoló, 2 tárcsa, semmi elektronika...
még év elején vettem, de az expógomb már újabb eresztés, nagyon hasonlít a vázon lévőre a nyomáspontja, jól érezhető a félig lenyomás helyzete
(a korábbi változatok, köztük a Nikon címkéjűre is sok olyan panasz volt, h teljesen más a nyomáspontja, mint a vázon lévőnek, és nehéz eltalálni a fél-helyzetet. Ez az egyik jele, h aligha ténylegesen Nikon termékről van szó - hiszen miért raknának bele más gombot, mint a vázakba?)az akkunyúlvány tövére tekertem egy menet szigszalagot, mert így ugyan hangyányit nehezebb a végén a helyére tolni, de totálisan merev lett, a legkevésbé sem lehet elcsavarni egymástól a vázat és a markolatot
(ez szintén mindre igaz, az akkunyúlványos rögzítési konstrukcióból fakad: a kemény műanyag nem lehet ennyire passzentos, különben nem lehetne a helyére tolni)érintkezési probléma nem volt vele, gombok, tárcsák jól dolgoznak
a mérete és fogása teljesen azonos a Nikonnal, könnyen lehet, h azonos beszállító terméke
rá lehet keresni mindenféle fórumokon a "Meike"-re, csak elégedett tapasztalatokról olvasni
ami nem tetszik, az nem a termék hibája, hanem a D80/D90 markolat koncepcióból ered:
- nincs AF pont választó joystick (mivel egyetlen olyan típus sem létezik, nyilván az akkukamrában lévő érintkezők közt nincs ilyen)
- a legkisebb obikat kivéve nem áll meg a talpán, csak orrabukva. Többnyire hátizsákba teszem vissza, ott ez nem gond
- néha túl magas (obit nem olyan kényelmes bal tenyérrel alátámasztani, mint a csupasz váz esetén), ugyanakkor persze az obifoglalatot vízszintesen nem teszi odébb, így egy vastagabb obihoz továbbra is hozzáérhetnek az ujjperceimígy aztán sokáig vacilláltam megtartsam-e, de végül igen, mert a fogás rengeteget javul különösen akkor, ha külső vaku is ki akarja csavarni a kezemből a vázat
a korábban említettek miatt pedig nem kell sokat gondolkozni rajta: a Link-delight megbízható cég, az ár nagyon kedvező - bárki kipróbálhatja, és saját maga is eldöntheti, mi legyen
-
Degeczi
nagyúr
válasz kricsi81 #11150 üzenetére
mert a tünetek egyértelműek, és mert ez volt ornament alacsony árainak egyik titka
nyilván a továbbra is meglévő elektronikai hiba miatt adta vissza az első tulaj, szétszedték, összetapizták a TFT védőüvegét, de összerakás előtt rondán törölték le - máskülönben nem lehetne sávos
ő pedig az ilyeneket szerezte be olcsón, majd adta el a Vaterán újnak hazudvaarra viszont valóban nincs garancia, h visszaküldés után jobbat kaptál volna (bár állítólag volt olyanra is példa)
nem is lényeges, csak egy ilyen svindlertől rendelés után furcsa, ha egy nagyságrenddel olcsóbb és egyszerűbb terméknél jön elő ilyen érv
-
Carsee
tag
válasz dabgergo #11154 üzenetére
Csak megerősíteni tudom az eddig hallottakat a Meike markolatról. Remekül működik, érezhető a nyomáspont az expógombon. Néhányszor mondjuk megszivatott - még az elején - mikor tekertem rajta a tárcsákat pl. állítani a rekeszt. Visszafordítva a vázat, az azon lévő tárcsákkal is akartam még állítani és nem csinált semmit sem. Aztán leesett, hogy a command dial-okat meg lehet állítani két pozíció között. Nem egyszerű de nekem sikerült
Fogása remek, stabil, a gépet jobban kiegyensúlyozottnak érzem mint markolat nélkül.
-
Degeczi
nagyúr
válasz aginor #11156 üzenetére
minden valódi AF-S obin ilyen...
(tehát az ultrahangos meghajtásúaknál, ahol nincs fogaskerékáttétel)de nem értem, miért lenne zavaró?
a végállás tökéletesen érezhető, ott kicsit megakad mindegyikcserébe nem forognak el AF közben, így nyugodtan alátámaszthatóak tenyérrel
-
dabgergo
őstag
Najó én megerendeltem a markolatot, kíváncsi vok rá. Ha nem jön be eladom és kész 15500Ft csak megér két akku meg a markolat
-
-
dabgergo
őstag
válasz TeeJay #11161 üzenetére
Sokkal egyszerűbb mint gondolnád, nem is kell paypalra regisztárlni meg semmi, egyszerűen be kell írni a bankkártyád adatait és kész, aztán ingyé házhoz jön a termék Kinából Magyaroszágon belül nincs szinte ilyen árkategóriában ingyenes házhozszállítás
Majd beszámolok midnneképp, sztem egy bő hét múlva meglesz.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz dabgergo #11163 üzenetére
öööö de ahhoz dombornyomott kártya kell nem?
nekem csak sima Visa electron van, de lehet meg tudom oldani hogy rokon beadja a kártyáját én meg átutalom neki az összeget.
tényleg vicc hogy kínából egy portrémarkolat meg 2 EN-EL3e akku 17körül kijön míg itthon majdnem egy Nikon akkut adnak ennyiért a markolat meg vagy 50ezerMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
j.bravo
addikt
válasz TeeJay #11164 üzenetére
Elég a virtuális dombornyomott (azaz ha kötsz a kártyádhoz "netes alszámla" szolgáltatást), nekem is olyan. Van egy másik kártyád, olyan amilyen, de ha beírod a neten, akkor ott "dombornyomottnak látszik" - tudsz vele fizetni a neten. De biztonságosabb mint a dombornyomott, lévén itt alapból 1Ft a limit, ha venni akarsz valamit, akkor felhívod a telebankot és módosítod akár 1 tranzakció erejéig a kívánt összegre (vagy X tranzakcióra összesen Y Ft értékben, 24 vagy 48 órára).
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz TeeJay #11164 üzenetére
dombornyomás olyan offline elfogadóhelyek miatt van, ahol önindigós papírra húzzák le - semmi szükség rá, netes vásárlásokhoz meg persze végképp nem...
ami kell, az a CVV szám a hátoldalon, az aláírási mező környékén - ez pedig a Visa Electronon van, így semmi akadálya használni
más kártyáját nem jó ötlet használni, mert könnyen a csalás gyanúját hozhatja magával
Paypalra több okból is érdemes regisztrálni:
- biztonságos, mert csak ott adod meg a kártyaadataid
- védelmet ad, ha egy rossz szándékú eladóba futnál bele, visszakaphatod a pénzed
- sok más helyen is használható, nem csak Ebayen. Pl. mindenféle előfizetést is lehet vele venni, vagy mondjuk Dealextreme-ről apróságokat beszerezni
- ráadásul a vevőnek ingyen van -
HÁZIGAZDA
huhúúú, atom finom topik a szenzorokról, tervezésről, gyártásról. eléggé idézőjelbe teszi "a nikon gagyi, mert a sony csinálja neki a szenzorokat", meg "a canon maga gyártja a szenzorait" és hasonló fórumos népbölcsességeket.
highly recommended olvasmány!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
spacer
aktív tag
Nincs valakinek D300s-hez, esetleg D300-hoz magyar leírása?
Sajnos nekem csak Japán van, azt meg elég nehezen olvasom...>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
Degeczi
nagyúr
válasz spacer #11170 üzenetére
az angol szabadon letölthető
-
Hooper
őstag
Sziasztok,
új Nikon user lettem (D90) - Pentaxról váltottam.
nagyjából világos a gép kezelése azonban van pár újdonság számomra.
Szóval kérdeznék ha lehet:
AF area mod-on belül a single point és a dynamic area közözz mi a különbség? (mind2nél én választok fokuszpontot)
Center focus pointon belül van wide és normal zone. A wide mire és mikor jó?
ill, a meteringen belül - Center weighted erea: lehet 6-8-10mm széles. Kérdés szintén arra vonatkozik h mikor melyiket érdemes használni.Köszönöm a segítségeteket előre is,
Üdv
G -
aginor
veterán
-
-
aginor
veterán
válasz Degeczi #11177 üzenetére
Megnéztem, 18-105-nél, ha erőltetem, akkor tényleg forog tovább is, de eddig fel sem tűnt, mivel elég határozottan megáll, mind a két végállásban, míg a 35mm-nél alig lehetett észrevenni, hogy a vége a "menetnek".
Vakuról van véleményed?
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
kricsi81
senior tag
válasz spacer #11170 üzenetére
Én egy angolt, és egy spanyolt kaptam hozzá.
írtam a nikonnak (magyar), hogy van spanyol, de szeretnék magyart.
Megadtak egy címet, ahova el kellett küldeni (külföld) a könyvet, és kaptam helyette magyart
aztán a magyart eladtam 5000-5500-ért, az angolt meg megtartottam
(mondjuk szerintem nem sok értelme van a magyar kiskönyvnek sem vagy neked miért kell? esetleg van konkrét kérdésed? hátha azt pont tudom )kovacsrichard.hu
-
Degeczi
nagyúr
válasz aginor #11178 üzenetére
valamivel nekem is könnyebben túlhúzható a 35, de nincs jelentősége, a lényeg, h jól érezhető a végállás így is
nem ismerem azt a vakut, de általános bölcsesség, h nagyon sokat számít, h Nikon legyen, mert nem a váz vezérli a villanás erősségét, hanem a vaku maga dönti el mekkora kellene (kommunikál a váz fénymérőjével, de a vaku végzi a kiértékelést), és itt azt mondják egyik gyártó sem ér föl a Nikon megoldásával, kevésbé konzisztens expókra lehet számítani más gyártmányokkal
ha van rá mód, pl. inkább egy ilyen
-
aginor
veterán
-
Ijk
nagyúr
Nem tudjátok az mitől lehet, hogy az Sb800-am kábelen keresztül TTL-ben ernyő mögül jó -2FÉ-et téved? Az oké, hogy ugye az ernyő visszaveri a fényt, de nem a kamera méri a fényt?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Bandesz99
tag
hali
Atolvastam az utangyartott markolatos kommenteket..
nyilvan megeri, nekem sem gyari van a d80-hoz. en a sigma 10-20 rendelesekor talaltam egy jo csomagot elemek meg markolat meg gagyi szurok stb.
a markolat mukodik nem panaszkodom, nem is hasznalom mostanaban, jo lesz majd ha el akarom adni a d80-at
kerdes: a gyari markolatok novelik a kep/sec szamot, de vajon az utangyartott is kepes ra?
en ketlem. vkinak vmi tapasztalat?So live that your memories will be part of your happines!
-
nord_
veterán
válasz Bandesz99 #11187 üzenetére
kerdes: a gyari markolatok novelik a kep/sec szamot, de vajon az utangyartott is kepes ra?
en ketlem. vkinak vmi tapasztalat?Már miért növelnék a gyári markolatok a sorozatot? (Az, hogy a D300-nál ezt megjátszották, közel se jelenti automatikusan azt, hogy a D80-nál is igaz...)
-
Degeczi
nagyúr
válasz runner 125 #11191 üzenetére
nyilván úgy, h a váz eleve képes rá (hogyan másként?), csak egyszerűen akkora az energiaigénye, amivel a normál akkut nem lenne okos terhelni
egy markolatba viszont nem csak a normál akkut teheted (ha azt rakod, ugyanúgy nem emelkedik a sorozatsebesség!), hanem nagyobb teherbírásút is
egyébként bizonyos körülmények között markolat és nagyobb akku nélkül is lehetséges nagyobb sebességet elérni
-
törölt tag
Üdvözletem.
A mellékelt kép alsó harmadánál keresztülfutó lilás csík mi miatt lehet? Változó, hogy a képeken rajta van-e vagy sem, és a mértéke is mikor milyen. Előfordul kis és nagy érzékenység mellett is, a fényviszonyoktól megint csak függetlennek tűnik.
Teljes képméretnél sokkal látványosabb, legalábbis jpg-ben. Raw képeken nem olyan erős.
A segítséget előre is köszönöm.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz runner 125 #11195 üzenetére
Én is kerestem ha ennyi a hiba, nem észrevehető... Jobb lenne nem leméretezni a képet, hanem az eredetiből vágni az inkriminált részből...
-
törölt tag
válasz runner 125 #11195 üzenetére
Kivágtam az eredeti méretű jpg-ből egy darabot inkább. A képen egyébként majdnem teljesen keresztbe ér a csík. (A zajszintet most ne firtassuk, ez egy ilyen kép és kész.)
philoxenia: Esküszöm, hogy azelőtt kezdtem neki, hogy írtad volna... Egyébként a leméretezett képen is látszik, bár lehet csak azért, mert tudom mit és hol kell keresni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #11198 üzenetére
Akkor már csak az érdekelne, hogy miért csak néha fordul elő? És miért változó mértékben?
Egyébként mi okozhat ilyet?
CRT-n egészen jól látszik a leméretezetten is.
Ugye jól sejtem, hogy Nikon szerviz csak Pesten van ebben az országban?
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest