- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
Helló! Nikon D40-em van és azt vettem észre, hogy a keresőbe nézve apró porszemcséket látok, kb 4-et. Gondoltam hátha a tükör poros, vagy a mattüveg, ezért lefújtam őket levegővel, elés sok fújással, de nem szűnt meg a gond. Objektíven biztos nincs por, mert ha leszedem, és úgy nézek a keresőbe, még mindig ott van. Lehetséges, hogy a keresőben belül van valahol por? Bekerülhet oda? Járt már valaki így? Eléggé zavaró tud lenni. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Kazimír
őstag
válasz lugosi #10249 üzenetére
3 nap alatt nem sok az, még akkor sem, ha nem sík terepen haladsz.
Egyáltalán nem unalmas, rengeteg szép és érdekes dolgot láthatsz menet közben, olyan helyeken, ahova autóval be sem hajthatsz. Kint vagy a friss levegőn, a természetben, ráadásul semmibe nem kerül. Szóval most akkor erre mit mondjak?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Frigetrus
aktív tag
válasz DJ Reinhardt #10254 üzenetére
És van valami módja hogy eltűnjön onnan? Szerinted is a keresőben van a por? köszi
-
Mercutio_
félisten
válasz DJ Reinhardt #10254 üzenetére
Szerintem minden DSLR váznál ugyanúgy bejutnak a kereső azon részébe a porszemek ahonnan nem lehet fújkálással eltüntetni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Frigetrus
aktív tag
válasz DJ Reinhardt #10257 üzenetére
Igazad lehet. Megpróbálok nem odafigyelni rá, tulajdonképpen komponálásnál nem zavar, ugyanis a szememmel távolabbra fókuszálok, mint ahol a por van Majd ha tényleg sok lesz mehet a szervízbe, azzal is csak az a baj, hogy csak Pesten van tudomásom szerint.
-
Takyka
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 18-135-öm, amivel készített képek jobb fele homályos. A nikon szervíz azt mondta rá, hogy tubus csere 70 000,-...
Tud valaki esetleg független szervízt, ahol foglalkoznak ilyennel és emberi árakon dolgoznak?Előre is köszi,
T.
-
Karima
őstag
Hali
Koncertfotózáshoz milyen, nem túl drága obit ajánlanátok? Az se baj, ha nem nikon, ha olyanból is van jó (relative jó) minőségű. Az viszont nem ártana, ha AF-S lenne
-
Carsee
tag
Szerintetek, hogy lehet akármilyen JPG képet a kártyára visszamásolva megnézni D80-on? Átneveztem a szokásos fájlnév-képlet szerint, de nem veszi észre, hogy a kártyán van
-
eastsider
nagyúr
[link]
kistáska -
svili
tag
Hi!
2 éve boldog Nikon D40 tulajdonosként objektívvásárlás előtt állok. Sajnos a Nikkor "üvegek" túl drágák, így a Sigma és Tamron gyártmányok között nézelődtem.
Sigma 70-300 mm - itt van egy "lyuk" a kitobi és a telezoom induló gyújtótávolsága között
Sigma 55-200 mmTamron 18-200 - ennél nem kéne cserélgetni az obikat, és a legtöbb feladatra megfelelő a zoom-átfogás. Bár (még a filmes korszakomból) jobban kedvelem a nem ilyen extrém átfogású zoom-okat, de azóta biztosan sokat fejlődtek a gyártók..
Előre is köszönöm a tippeket - (persze dönteni úgyis nekem kell... : )
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
Szten Márs
nagyúr
Sajnos autofókuszd D40-el csak AF-S-es (vagy AF-I-s) Nikkor opjektívvel lesz, illetve belső fókuszmotoros Tamron és Sigma objektívekkel - a Sigma 70-300 és 55-200 nem belső fókuszmotoros, tehát buknád az AF-et. A 18-200-as Tamron nem tudom belső fókuszmotoros-e, és igazság szerint én sem vagyok oda a hatalmas zoomátfogású objektívekért.
-
svili
tag
válasz Szten Márs #10272 üzenetére
A Sigma 55-200 és 70-300 objektívekből is van már AF-motoros - legalábbis a 220volt.hu oldalon így láttam.
Persze a legjobb az "igazi" Nikkor AF-S obik lennének......
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
pinkypinky
tag
-
Karima
őstag
És erről mi a véleményetek?
Sigma AF 70-200mm f/2.8 EX HSM APO DG
Photozone.de-n nem irnak róla rosszakat.
Ha HSM, akkor az azt jelenti, hogy d40en is dolgozik az autofokusz, ugye? A Sigma a VR-t hogy jelöli? Esetleg tudtok olyan oldalt, ahol a Sigmáknál\Tamronoknál használatos röviditéseket kifejtik? -
johnjohn
addikt
válasz Karima #10276 üzenetére
Itt találsz a rövidítésekről leírást
A Sigma 70-200/2,8 obival jól jársz.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz johnjohn #10277 üzenetére
Jól? Én eddig két példánnyal találkoztam személyesen, az egyik régebbi verzió, a másik újabb, mind a kettő ugyanolyan f*s. Kalibrálhatatlanul front- és backfókuszos, azaz x gyújtótávolságon és y tárgytávolságon front, más beállításokkal meg back. Kiismerhetetlen, többváltozós egyenlet, én a magam részéről a megvételét senkinek sem ajánlom, de ha kell valakinek egy ismerősömnek van eladó, szerintem könnyek között köszönné meg ha elkelne.
Ha valakinek egy abszolút lutri obira van szüksége, ami a legváratlanabb helyzetekben tudja cserbenhagyni, és szereti a szerencsejátékot, akkor szavazzon a sigma-lottóra, állítólag ki lehet fogni olyan darabokat a 70-200-ból amik nem hibásak. X %-ban persze, de van aki szereti a kockázatot.
Amennyire tud a sigma a fixekkel, annyira nem tud a zoomokkal. Mintha két külön cég lenne.
-
johnjohn
addikt
válasz lugosi #10279 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, amivel Én találkoztam az nem a sajátom volt, és jól működött, csak a tulaj lehet, hogy nem verte nagydobra, hogy hányadik példány lett jó.
Lehet, hogy a Sigma EX kategória is megbízhatatlanná vált ?
A Nikon 80-200/2,8 a használt piacon 150 000.- körül mozog, az mondjuk lehet, hogy jobb választás ? -
Carsee
tag
válasz johnjohn #10280 üzenetére
Nikon 80-200/2.8 olyan ritka használtan, mint a fehér holló. Nagyon jó obik és ha van is egy valakinek eladó azt 15 percen belül valaki megveszi Rosszul nem járhatsz azzal. Abból is van ugye több fajta, tolózoom-os, kétgyűrűs AF és AF-S is (ez utóbbi mondjuk elég ritka).
Próbáltam néhány 70-200/2.8 Sigma-t és picit szomorú voltam, hogy (lehet csak én néztem be) bizony a helyes fókuszálással problémái voltak mindkét példánynak.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Carsee #10281 üzenetére
Ebay-en (én a németet szeretem a legjobban) szokott lenni, most is van pár, attól függ hogy melyik generáció, milyen állapotban van, olyan 5-600 euró körül indul a normális állapotú ahogy néztem, a vaterás "villámárnak" (Sofort Kaufen) megfelelő vételi módszerrel.
Szvsz sokkal inkább egy 80-200 nikkor, mint egy sigma 70-200. A tulajok meg általában azért nem szokták szidni amíg megvan, mert minden fotós haver potenciális vevő akinek tovább lehet passzolni. "Az én vázamon hibátlan volt, nem értem mi lehet vele, biztos a vázad, kalibráltattad már?"
Ismeretségi körömben tett már pontot barátság végére 70-200-as sigma obi -
drkbl
őstag
Egy érdekes analízis a fényképezőgép-kereskedelemről és a Nikonról: Something's Gotta Give
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Carsee #10284 üzenetére
Angliából és az USA-ból is nagyon sok eladó van aki nem szállít ide. Viszont tény hogy talán a németeknél rosszabb az arány mint máshol. EU-n belül viszont ők a legnagyobb piac, és elektronikai eszközöknél az se mindegy, hogy pl az angol elektronikai cikkek nem a mi hálózati csatlakozónk szabványa szerint vannak. Szóval eu-n belül majdnemhogy a német ebay megkerülhetetlen, hacsak valaki nem akar szenvedni az olaszokkal, vagy nem tud franciául stb., de szerintem ezek a ritkább dolgok.
-
j.bravo
addikt
válasz Szten Márs #10272 üzenetére
A nem VR-es Nikkor 55-200 egy kulturált darab, és - bár már csak használtan kapható - az ára is elfogadható.
Whatever.
-
johnjohn
addikt
válasz Dare2Live #10287 üzenetére
Ez kétségtelen, az első és második generációs tolózoomok is elég jók voltak, ezeket D 200-as Nikonnal próbáltam, kicsit magas CA, amúgy szép éles kép jellemzi, viszonylag sok lepusztult példány volt egy időben elérhető.
A kétgyűrűs már finomabb, tény, hogy mostanában ritkábban bukkan fel használtan.
A régebbi AI változatokat nem próbáltam, amiről beszélek az az AF -változat.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
épp akartam kérdezni, hogy az ebayről vásárlást mennyire ajánljátok...(mármint ilyen téren) van egy 20-30 -as csillagos accom 100% positive feedbackkel... szóval ez nem gond.
amúgy mindegyik ebayen ugyan az van (de,it,co.uk,com) csak más a nyelv, meg a pénznem, bár ha jól tudom van már "magyar" is...
gondolkodom, hogy milyen obit kéne vennem a kitobi helyett, vagy mellé... a makrózás nagyon érdekel... de egy tele is jó lenne, meg egy nagyláto, meg egy halszem XD
vagy egy fix modnjuk 50-es... nemtom:S[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz lugosi #10285 üzenetére
Én személyszerint az ebay.uk-t preferálom, mert ott a németekkel ellentétben többnyire azok az eladók is ismerik a Paypalt, akik pár cuccot passzolnak csak el ott, nem nagyban űzik az ipart. A németeknél leginkább csak a nagyobb dealerek, boltok paypaleznek ahogy látom, és ez nekem kényelmetlen.
Mindemellett angolul jobban is tudok, mint németül.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
eastsider
nagyúr
válasz adnoctum18 #10292 üzenetére
pedig nem egy nagy cucc egy paypal acc... nekem is van...
na az a szöveg, amit az olaszok, meg a németek lenyomnak angolul ÁÁÁ lehet webfordítással nyomják.. de még az is jobb nála XD még a szavak sem értelmeske
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz eastsider #10290 üzenetére
"amúgy mindegyik ebayen ugyan az van (de,it,co.uk,com) csak más a nyelv, meg a pénznem"
Nem így van. Minden ebay store külön van. Szokott olyan lenni hogy külön megjelöléssel betesz a találatok közé ("from international sellers"), de a feltett termékek nem globálisan jelennek meg.
-
aginor
veterán
Úgy néz ki, hogy fron-fókuszos a 18-105 objektívem, ezt ugye javítják garanciában?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
drkbl
őstag
D5000 érintettségének ellenőrzése sorozatszám alapján: [link]
-
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest