- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.T.
aktív tag
Igen ezt az "adatvédelmi törvény" megengedi. Én bementem az Okmányirodába, kitöltöttek egy nyomtatványt és letiltottam az adatok kiadását. Nem is kapok semmit szerencsére.
szerk: az a nyomtatvány neve, hogy " Nyilatkotat adatszolgáltatás megtiltásáról vagy a tilalom feloldásáról"[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Ööö, nem a tiedre írtam. Frappáns kézenfekvő megoldás nem jutott eszembe hirtelen...
Spamek alapján esetleg használhat, ha nyomatékos felszólító levelet írsz a mailcímükre (külön erre regelt mailcímről), ccben a fogyasztóvédelemmel (nfh@nfh.hu, vagy valami ilyesmi), meg tuti ami biztos az NHH-t (spam-bejelentes@nhh.hu), ez utóbbiak ugyan nem illetékesek tudtommal, de ijesztésnek hátha jó. Beleírva, hogy nem adtad meg soha a lakcímedet, és ha tovább zaklatnak, minden lehetséges hatósági utat igénybe fogsz venni, hogy megakadályozd őket ebben... De ez csak tipp.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Shim
őstag
No, ezt már szeretem. Jövőbeni ISP-m szerződéséből idézve:
''[...]Amennyiben valamelyik fél a Szerzôdés lejárta elôtt legalább egy
hónappal az ellenkezôjét nem kéri, a Szerzôdés annak lejártát követôen határozatlan idôre
meghosszabbodik.[...]A határozatlan idejû
szerzôdést Elôfizetô 8 napos felmondási idôvel bármikor felmondhatja.''
[link]Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
dawn
csendes tag
Sajnos nem találtam semmit.
Megnéztem a 2003. évi C törvényt, és a 16/2003. IHM rendeletet is, sajnos ezeknek tökéletesen megfelel az ÁSZF. És egyik sem ír semmit a szolgáltatás időtartamáról. Csak annyit, hogy az ÁSZF-ben rendelkezni kell a legrövidebb időtartamról, amit meg is tettek.
Javaslom a szerződés felbontó nyilatkozatot tértivevényes küldeményként feladni.''Ne keresd ... diktálom!''
-
dawn
csendes tag
Abból, amit írtál, azt hiszem pórul jártál.
Önmagában az, hogy a hűségnyilatkozatot atomatikusan megújítja, nem jogellenes. Azonban a szövegkörnyezetből kiragadva ezt az egy szerződéses kitételt, nem igazán szabad értelmezni, és alkalmazni. Emberi nyelven: szkenneld be s küldd el, elolvasom s tudok konkétabbat mondani.
A hűségnyilatkozat tartalma szerint ugyanis arról szól, hogy valamilyen kedvezményt kapsz azért, hogy adott időn keresztül nem bontod fel a szerződéset (pl. kedvezményes áron adnak készüléket, vagy kedvezményes a szolgáltatás díja.). Azonban az ilyen automatikus megújításra vonatkozó kikötés nagyon szigorú kötelezettségvállalást jelent, amire megfelelő módon (lehetőleg írásban) külön fel kellene hívni a figyelmet, mert egyébként megtévesztő lehet. Ennek megítéléséhez pedig a szerződéskötés konkrét körülményeit kellene ismerni.
Külön megítélés alá esik, ha mondjuk ez a szerződéses kikötés az ún. általános szerződési feltételek között szerepel. (Ez nem ugyanaz mint a blanketta-szerződés, csak nagyon hasonló, ezt is a konkét esetben lehet eldönteni legtöbbször.)''Ne keresd ... diktálom!''
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest