Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz DBob #16392 üzenetére

    Szerintem badarságokat beszéltek. Ez a kiegészítő dolog is csak azonos szenzorméret mellet müxik. Ha van két lencséd, egy APS-C szenzoros fényképeződ, és a másodváz nem APS-C-s, akkor a szorzója miatt a jól kiépített obiparkod folytonossága ugrik.
    Arra meg, hogy egy csúcskompaktot akarsz hurcolni egy dSLR mellé... ez valami olyasmi, mint a "miért építenek telefont a jobb tabletekbe?" kérdés... és a válasz: épp elég hurcolni a nagy tabletet, és akkor még mellé cipelj egy okostelefotn is? Asszem érthető a párhuzam.

    Mondanám, hogy másodváznak jó egy MILC, de nem. Először is a másodvázat (ami kisebb szenzoros) sokkal kevesebbet fogod használni. Mikor váltottam dSLR-re, egy ideig hurcoltam a bridge-dzsemet is. Aztán abba hagytam, nem véletlenül.
    Most a 7D mellett ott egy 450D is. Mióta ketten futnak a 450D-be ha 500 képet raktam, az már soknak mondható. Pedig nem sokkal marad el a tájfotós képe a 7D-étől.

    MILC-ekről meg annyit, hogy némelyiknek horror ára van. Amelyik meg nem, az vérzik valamely területen.

    Abban igazatok van, hogy a jobb érzékelő lesz a jövő. Már most is csorognak le a szenzorépítési technikák, így a régebbi APS-C szenzorokat valóban verheti, vagy felveheti velük a versenyt a kisebb társuk.
    Optika szempontból mindig korlát lesz a difrakció, ezen a világ összes szenzora se segíthet. Ezért jó a nagyobb szenzor. :K
    Most jön a 4K megjelenítő. Ha monitorként betör a piacra, 12MPx szőrén szőr megjelenítés lesz.

    Persze ez egyéni vélemény. Nézegettem már én is MILC-et, mert a variálhatósága tetszik. Ilyesmi kieggel együtt viszont a fénymennyiség ugyanaz lenne...

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák