-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssolitude
őstag
válasz dabadab #1052 üzenetére
Őő, lehet,hogy lemaradtál az elejéről, de nem HTPC lesz
Sőt, a multimédiás része kimerül a zenehallgatásban.
Asztali gép lesz, kis Corel Draw, alapszintű Photoshop. Office, torrentecske,MSN. Ennyi.''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
.mf
veterán
-
ssolitude
őstag
Annyi bizony, egy Asrock volt először kinézve, 28k-ért. Asrock De ebbe DDR3 kellene, ami növelte volna a költségeket.
Tapasztalatokat meg fogom osztani
Steve-0: ismét csak azt tudom kérdezni: saját tapasztalat?[ Szerkesztve ]
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Mercutio_
félisten
amit tiltunk fórumunkban:
...
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.[ Módosította: dabadab ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GML
őstag
válasz dabadab #1058 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy nem lesz majd gáz, hogy az atom fogja megosztani a netet? 2 versenyző van ringben. egyszer egy Zotac IONITX F és egyszer egy ASUS AT3IONT-I Deluxe, de sehol nem találok róla infót. mindenféleképpen olyan rendszer kell, amin van 2xGbit ethernet +n wifi. és nem fexik ki a videóktól.
a rendszeren linux fog majd üzemelni -
dabadab
titán
"Szóval azt mondod, hogy nem lesz majd gáz, hogy az atom fogja megosztani a netet?"
Nem tudom, sima netezés biztosan nem lesz gond (az egyik HTPC-m wireless AP-ként is üzemel, abszolút nem zavarja), több száz seedelt torrent routolása állítólag komoly CPU terhelést okozhat, de erről biztosat nem tudok nyilatkozni, mert olyat nem csinálok.
A PCI-e portba akarod rakni a második ethernet kártyát?DRM is theft
-
dabadab
titán
"router, ftp, webszerver, NAS, letöltőközpont"
Ezek kb. nulla CPU igényű dolgok. A teljes gigabitet persze nem fogja kihasználni az Atom, az egymagoson (meg minden bizonnyal a kétmagoson is) emlékeim szerint olyan 500-600 mbit táján üt be a CPU-limit (1500-as MTU-val, ha tudsz jumbo frame-eket használni, akkor persze mindjárt máshogy néz ki a dolog), de a hattértárak valószínűleg ezt se bírják kiszolgálni.
DRM is theft
-
HookR
addikt
válasz ssolitude #1048 üzenetére
Nálam akkor csinált ilyet, mikor Adblock Plusban eleinte csak felületesen választottam meg az aqua-s bannerre vonatkozó szűrési szabályt... (A részben szűrt tartalomra hivatkozott és beragadt végtelen ciklusba)
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
LGA1156 (H55 chipset) / 1x PCI-E v2.0 x16 / 2x DDR3 / 4x SATAII, 1x eSATA / Realtek ALC892 /
-
toldy
őstag
No ma kitakarítom a gépet estefele rakok fel pár képet.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #1060 üzenetére
Bocs, ezt nem tudtam
Azt hittem ami más fórumokon bevett, hogy a témába vágó cucc feleslegessé válása esetén a szaktopicban jelezzük az itt is megyEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
<Charming Compactness: Mini-ITX Cases Roundup> az xbitlabs.com-on.
- Cooler Master Elite 100 RC-100-KKP1-GP
- Foxconn RS-224, InWin IW-BM648
- InWin IW-BM648
- Silverstone Sugo SG-06B
- SuperPower Mustiff MX-31[ Szerkesztve ]
-
Geree
senior tag
a friend in need is a friend indeed
-
toldy
őstag
Nekem az jön le hogy továbbra is nagyon jo az sg05/06. De csodálkozom hogy a PC-Q07 nem szerepel, amugy köszi, tanulságos.
Geree:Érdekes kuckó . Egyébként én még ebbe a házba látok még némi fantáziát egy kis modding és tökéletes kucko egy E3200 - Ati 5670 duonak.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
-
Isti79
csendes tag
Srácok, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Szeretnék egy miniPCt összerakni, kizárólad DVD (később talán) HD filmek nézéséhez, zenehallgatáshoz. Netezéshez, egyéb mókákhoz itt a régi DELL laptopom, már több rajta a karc, mint benne a bit, de atomstabil...szerintem majd kérem, hogy ezzel temessenek el, na de vissza a témához:
A cél az lenne, hogy minél kisebb méretben lehessen megépíteni, a fogyasztása a lehető legkisebb legyen (laptopalkatrészek?) és ne zúgjon búgjon (venti ne, csak ha nagyon szükséges).
Néztem azeket az intel Atomos alaplapokat, ez első látásra jónak tűnik. Tudtok esetleg olyan típusról, ami olcsó és van komponens kimenete is? Az lenne a legjobb. A hang nem számít, mert egy SB live 5.1-et akarok vele használni és ez az építési szándék igazi oka.
Az elmúlt 3 év alatt négy DVD lejátszó fordult meg a kezeim között és mindnek volt özön nyűgje, a füttyögő analóg hangkimenetektől az ugráló olvasófejig. A hangminőségük meg, hááát...no comment :-S Az SB live 5.1 + régi fadobozos Genius viszont az én fülemnek telitalálat és ha normális áron össze lehetne hozni egy viszonylag kisfogyasztású rendszert, akkor nem is keresgélnék tovább.
Tényleg, minden felesleges funkció letiltásával mennyi lehet egy ilyen pc fogyasztása ideális esetben?
-
törölt tag
válasz KillHates #1082 üzenetére
szia,
mondd csak, még mindig az MX 31-et nyúzod vagy már mást szereztél be? Érdekelne, hogy neked a CPU hűtőd mögé befért-e normál vastagságú (25mm-es) házventi vagy valami vékonyabbat/laposabbat szereltél oda?
nekem úgy tűnik a Big Shuriken nem fogja engedni a 25mm-est és ezért kéne valami laposabb 80mm-es. Nem tudsz/tudtok esetleg vmi ilyesmi ventit? természetesen nem árt ha halk ...
üdv
-
DopeBob
addikt
Szia,
ha HD filmek nézéséhez is használnád, akkor egyedül az Nvidia ION chipes lapok jöhetnek szóba, ezek között viszont én még nem nagyon láttam olyat, amin lenne PCI foglalat, ahová mehetne az SB Live. Ha a kártya nem félmagas, akkor a ház választás is egy picit nehezebb lesz az átlagosnál.
Atom prociból elég az egymagos is, működhet passzívan. HDD nem kell, elég egy pendrive.
Komponens kimenetű Atomos lapról szintén nem tudok, de VGA-Komponens kábel elvileg létezik.
Egy ilyen kis gép fogyasztása mindenképpen 30W alatt lesz, az ára viszont olyan 50k, ha csak DVD lejátszásra kell, nem biztos hogy megéri.Milyen DVD lejátszóid voltak? Nekem most egy 5 éves Panasonic van tökéletesen meg vagyok vele elégedve
MZ/X
-
.mf
veterán
válasz DopeBob #1085 üzenetére
kiegészítés:
"ha HD filmek nézéséhez is használnád, akkor egyedül az Nvidia ION chipes lapok jöhetnek szóba"
Enyhe túlzás... úgy stimmel, hogy annak van a legjobb hardveres videólejátszás-gyorsítása, de attól még az AMD 780-785G, valamint Intel G45/GS45-ben is van; azokhoz asztali ill. asztali/mobil procikat is lehet tenni, amivel ugyan nagyobb a fogyasztásuk, de a teljesítményük is. Ha viszont tényleg nem használod másra, akkor az Atom+Ion a jobb választás.
"ezek között viszont én még nem nagyon láttam olyat, amin lenne PCI foglalat, ahová mehetne az SB Live."
Nem, te csak "néztél", de nem "láttál" -- van olyan, pl.
"Atom prociból elég az egymagos is, működhet passzívan."
Ha jól működik a hardveres videógyorsítás, akkor elég; ha nem, akkor a kétmagos is kevés; bár a ph teszt szerint a második mag is besegített a simább lejátszáshoz. Passzívan pedig csak megfelelően nagy és jó hőleadóképességű borda esetén, valamint megfelelő házon belüli légáramlással működik, különben gyorsan 70-80-90°C lesz a cpu és a gpu.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz DopeBob #1087 üzenetére
"eleve Atom procirol volt szó"
Nem látom a kizárólagosságot:
"A cél az lenne, hogy minél kisebb méretben lehessen megépíteni, a fogyasztása a lehető legkisebb legyen (laptopalkatrészek?) és ne zúgjon búgjon (venti ne, csak ha nagyon szükséges)."Bár tény, hogy sajnos laptop procis és chipsetes mITX lapokat csak IPC-ágnak gyártanak, jó drágán, olcsóbb "consumer" verziót nem nagyon látni, így a néhány kapható asztali procis lap nem igazi alternatíva fogyasztás szempontjából.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
bazzze
csendes tag
Kaptam codegan 300 watt atx 2.03 model 250x tápot
mitx alaplap volt vele meghajtva.
De én atx -es alaplapra csatlakoztatnám konkrétan asrock n68-s és szempron 140
Az atx power 20+4-es dugaszban gyárilag nincs bekötve a 20-as láb.
Képen ez valami nc és -5v
Mekkora gond ez??
FONTOS LENNE!![ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
1.) Jól van az, nc == not connected, nincs bekötve (a régi ATX szabvány szerint kellett csak, már rég nem használják azt a -5V-ot).
2.) Az nem egy táp, az egy tápnak hazudott ipari hulladék. Ne használd géphez, ha ér számodra valamennyit az a gép és nem a megölése a célod.
3.) Ez a mITX topic, tápos kérdések helye a táp topic.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nagyúr
válasz #90996736 #1084 üzenetére
Szia!
Igen az van még, és marad is 110%-osan meg vagyok elégedve vele!
Egy Nexus 7000 LOW CPU hűtőm van amin egy Coolink 12-es venti van és simán befér még a 80/25-ös másik Coolink. Azt hiszem anno raktam is fel képet.
Laposban csak 60-asom van az 10mm vékony.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Geree
senior tag
Dajcslandban már kapható a Minix 785G
Direkt link nem műxik, keressetek rá a "minix" szóra...
130Eur...a friend in need is a friend indeed
-
toldy
őstag
Van olyan ember akinek Intel ITX lapja van? Normál procis nem ilyen atomos.
Az élet nem habostorta.
-
hito
nagyúr
Már korábban is kaható volt nyugaton 1-2 helyen. Erről a lehangoló árról beszéltem akkor is
toldy: nekem van ismim akinek volt 775-ös Intel lapja, ha gondolod megadhatom priviben az adatlapján (mármint a tagnak).
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat