-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nincs választott. Külső szempontjából nem vagyok nagyon kényes: valami "konzervatív" (nem csilli-villi) ezüst/fekete kocka megfelelne az igényeimnek. Gondjaim inkább a kialakítással vannak; úgy tűnik a gyártók kétféle megoldást követnek: vagy kicsi de akkor nem szellőztethető (pláne nem 120-as ventivel), vagy lehet ventit beleszerelni de akkor nagy (hogy miért kell mindenáron egy 17cm mély laphoz 3x cm mély ház ). Az elképzeléseimhez legközelebb talán a SilverStone SG05 áll, de ennek is van három hibája: mélyebb a kelleténél, drágább mint szeretném és táp nélkül nem kapható.
Az Aopen S 120 külsőre pofás, de ennek az oldalába tuti nem lehet 120-as ventit rakni.toldy!
1. A 30cm mélység nálam kizárja.
2. A ház: szellőzés szempontjából katasztrófa, a venti: ilyen (csak 10cm-s) van most a Modecom Feel202-mben, de a kényes fülemnek nem tudott megfelelni.
Az M350 remek ház, viszont lehet maradi/parás vagyok de az aktív hűtésben hiszek.
Azért köszönöm a tippeket, nekem van túl sok nyavalyám.A vas (egyelőre) a jelenlegi marad: Intel GCLF2+2GB RAM+SSD.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Mercutio_
félisten
Valamikor tavaly használtan garival 22-ért megvolt egy normális IGP-s mATX lap és X2 II 240-es proci, kétlem, hogy ez lényegesen olcsóbban főleg ilyen szintű IGP-vel intelből kihozható
NSK1300-ba normál méretű ODD megy, ha nem rakok diszkrét kártyát belefér három 3,5"-os vinyó és 2 TV-kártya, vagy ha beletolok egy 2slotos Radeon 5670-et akkor két 3,5"-os vinyó
Ezt nem nevezném korlátozott bővíthetőségnek, amikor nemsokkal kisebb ITX házakat tudok, amikbe még diszkrét vga is csak kinkeservesen tolható és úgy, hogy utána a melegedés miatt inkább levett oldallappal használja a tulaj.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zodo
nagyúr
válasz canniball #1552 üzenetére
" nekem van túl sok nyavalyám " Szerintem, nem vagy egyedül.
Hihetetlen áron kapni a legócskább házat is, ami tele van kompromisszummal a felhasználó részéről. Nem beszélve az " egy kicsit extrábbat szeretnék " esetről.
Házkérdésben lehet, hogy nálad is a barkácsolás lesz a célra vezető.
Veszel egy ilyet azt úgy fúrod faragod, ahogy akarod. Persze, csak viccelek.[ Szerkesztve ]
-
zso79
őstag
válasz canniball #1547 üzenetére
Azt én honnan tudjam neked mi kell? Én nem méregettem, hanem bevittem és belepróbáltam. De ha jól látom, neked olyan kell, amivel a 2,1-es dugót be tudod dugni 2,5-es aljzatba. Ezek ugyebár a dugó belső átmérői, ergo a 2,1-es kicsi lesz a 2,5-esbe. Ha jól emlékszem nálam is ez volt a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"Szerintem, nem vagy egyedül."
Pedig nagyon úgy néz ki. Ha tömegigény lenne valamelyik gyártó már csak felfedezte volna a piaci rést."...lehet, hogy nálad is a barkácsolás lesz a célra vezető."
Azért bízom benne hogy valaki egyszer csak bedobja az adu ászt."Veszel egy ilyet azt úgy fúrod faragod, ahogy akarod. Persze, csak viccelek."
Pedig van benne fantázia, lenne egy kis kézügyességem biza lecsapnék rá.zso79!
Te ajánlottad a 2,1mm-s csatival szerelt tápot, ahhoz kéne, hogy 2,5mm-s legyen belőle. Én már elvesztem benne hogy melyik melyiknek a dugója/aljzata...[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Romani ite domum.
-
asdddsa
tag
Hali!
Szerintetek melyiket vegyem?
[asus][giga]
Giga mellett az szól a részemről hogy van benne ide csati és akkor nem kell vennem dvd írót, az asus meg passzív és szerintem hűvösebb is.
Az asus-al nincs tapasztalatom, a gigától meg már van egy pár dologgal pozitív tapasztalatom.
Eddig [ez] volt, nem is akartam lecserélni, de kaptam rá egy jó ajánlatot viszont ennek is volt hangja(igaz annyira nem zavaró de nem árt ha hangtalan ha 7/24-be megy) és félek hogy a gigának még nagyobb lesz a hangja mert első ránézésre ugyanaz a hűtő és elvileg 13w a TDP-je a D510-nek az N330-nak meg csak 8w volt, ezért gondolom jobban pörögne rajta a venti.
Max dvd minőségbe fog rajta film menni, azt az előző is tudta úgyhogy ezeknek se fog megkottyanni és ennél úgyse kap megerőltetőbb dolgot.INWIN BM639-be volt belepakolva, jó szellős, tetején van egy 8cm-s venti. Ha veszem a lapot akkor vagy ugyanilyen ház lessz vagy [ez] esetleg SPIRE PowerCube, Oldalt a szellőzőkre felfogatok egy alacsony fordulatú 8cm-s ventit és meg is van oldva a halk és jó szellőzés
[ Szerkesztve ]
-
asdddsa
tag
Igen tudom, pont ezért is félek hogy kevés lesz az a hűtő, igaz az előzőn nem volt venti.
De még mindig nem tudom hogy Asus vagy Giga
Vagy ki meilyket választaná? Az Asus 2k-val olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
válasz canniball #1557 üzenetére
Ebbe a tömegigény dologba, ne bízz. Nagyon sok mindenre lenne tömegigény azt mégse hajlandóak megcsinálni ( lásd amd itx lap).
Egyébként másik forumon találtam egy nagyon kellemesnek tűnő kis házikót. De senki nem tud róla semmit. Van benne pár dolog ami nekem nem kéne így lehetne faragni a méretéből, áhh nem hiszem el, megint rámjött hogy házat akarok csinálni.
Egyébként ilyen:[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
canniball
nagyúr
válasz asdddsa #1562 üzenetére
Ha szellőztetett házba rakod jelen esetben szerintem mindegy a lapon milyen hűtés van.
Egyébként meg úgy látom nagyjából azonos a kép lap, innentől abszolút szubjektív hogy ki melyiket választaná. (Mivel nekem nincs szükségem IDE csatira és a Giga hűtése szvsz elég furán lett megoldva speciel én az Asust venném.) Amúgy mivel jobbak ezek mint az Intel lapja?toldy!
Pofás. Bár az ATX táp a méreteit tekintve pesszimistává tesz, azért ha esetleg sikerül bővebb infót szerezni róla sok szeretettel várom!ZCoyote!
"Mintha kevés lenne rajta a szellőzőlik."
Ha ezt alacsony ár kompenzálja akkor azért érdemes lehet elgondolkodni rajta (+a szellőzés kifaragásán).https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ZCoyote
őstag
válasz canniball #1572 üzenetére
Rossz volt gyárilag az adapter bemenő csatlakozója, nem érintkezett rendesen és én nekiálltam megjavítani.
Röviden: szétbarmoltam.
Ja és még hozzáteszem hogy garis volt.
Asszem valami átmeneti elmezavarom volt mert máskor nem esek neki elektromos dolgoknak így.Romani ite domum.
-
-
asdddsa
tag
válasz canniball #1567 üzenetére
nincs lespórolva semmi ami kellhet véletlen meg az asus hűtése szerintem jobb mint az intelé és max pár k-val több
pl az lpt port jól jött mikor sb5100e-t flasheltem mert nem kellett külön azért bekapcsolni a nagygépet
akkor jó, mert én is az asus-ra gondoltam a dvd- írót meg vagy lecserélem vagy ha kiírom a cucokkat akkor megvárom mig gyűlik és átrakom a másik gépbe a vinyót és akkor írok[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz asdddsa #1575 üzenetére
Látom tényleg nem sokkal drágább az Asus, azt hittem nagyobb a különbség. A hűtés első blikkre nem tűnik sokkal jobbnak, de ha szükséged van a plusz portokra akkor hajrá!
ZCoyote!
Remélem a sógor készített valami fényképekkel támogatott how-to-t és azt megosztod velünk!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zodo
nagyúr
Chieftec BT-02 házikó 180W-os tápegységgel.
-
zodo
nagyúr
Megvan, hogy honnan volt ismerős a házikó.
Ph-s hírből a Revoltec 3R Systems Design V20 -
raidx
őstag
Legtöbben úgy nyilatkoztok az atomos lapokról, hogy csak hírből ismeritek, közelről nem.
A letöltő gépem egy Intel D201GL kis lapocska (nem atomos). Server 2008 core fut most rajta kifogástalanul az utorrent, emula JDownloader társaságába.
Napi használatra egy BLKD510MO ITX van Windows 7 Ultimate, Office stb. Vígan megy a film és zene egyszerre.
Az ION-os lapok grafikailag sokkal erőssebbek, megy a ful HD-s film rajtuk simán.
Amihez ezek nem valók az a játék!
A Flashről nemigen tudok nyilatkozni mert alapból utálom és tiltom, így még nem akasztotta meg a gépemet. De az unoka erőgépét már többször is. Pedig még nem volt olyan játék ami ne ment volna fullon a masináján.
Aki meg komolyan foglalkozik a Photshoppal annak eleve erőgépre és memóriahegyekre van szüksége! De sok hasonló és atomos környezetbe is jól használható progi létezik ami kielégítheti az amatőr igényeket.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
canniball
nagyúr
válasz ZCoyote #1583 üzenetére
Vagy úgy! Gondolom csati leforraszt, új (stabil) felrak megoldás volt; vagy?
zodo!
Itt a Zeal házról azt írják 225x200x180mm, a Revoltec ház viszont ebolt szerint 200x260x185 - biztos ugyanaz a ház? Vagy valamelyik elírás lesz?
Én nem találom azt a Ph-s hírt, tudnál adni egy linket?raidx!
99%-ban egyetértek, de a flashre néha igenis szükség van, én is gyakran vagyok úgy hogy ha valamit meg akarok nézni akkor végrehajtom a goto youtube.com parancsot.Nahar!
Pedig nem kell "messze menni" itt egy kép a seggéről.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zodo
nagyúr
válasz canniball #1590 üzenetére
Nem volt egyszerű megtalálni, de google a barátom!
Zeal: 225 x 200 x 180 mm
Revoltec: 200 x 185 x 260 mm ( gyártó honlapján, nem találtam semmit erről a házról )Tényleg nem egy formák, méretileg. Viszont, nagyon hasonlítanak az első link / 3. képen találhatóval, megtévesztett. sorry
-
canniball
nagyúr
Én az itteni keresővel próbálkoztam, de nem jött össze. Köszi!
A Revoltec honlapján is néztem én is, gondoltam ott lesz a tuti válasz, ehelyett...
Igen, nagyon hasonlóak, ezért is gondoltam én is hogy ugyanaz csak valamelyik oldalon elírták a méreteket. Pedig a Zeal méretét tekintve jó lenne, csak az előlapja nagyon csicsás (nekem), a Revoltec meg elérhető áron van és a pofája is elviselhető, de az nálam már túl van az optimális méreten...
-
zodo
nagyúr
válasz canniball #1592 üzenetére
Ph-s keresőt én sem tudom használni, normálisan.
Zeal-t még nem is láttam az itthoni polcokon.
Gondoltam, hogy a Revoltec méretei miatt már felejtős részedről. Viszont, (szerintem) ezeknél kisebb méretű házat nem találni, amit 12 cm-es ventivel szellőztethetsz.Szerk:
(#1593) chesterboy
Pofás egy darab, de canniball hossz és szél írányba max. 20-22 cm-es házikót keres.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz chesterboy #1593 üzenetére
Külsőre tetszik, de a 385mm mélység és a 89USD ár...
zodo!
Ez is 30cm mély... Ha nem találok olyat amelyik max. 25cm mély akkor azt hiszem kénytelen leszek keresni valami ügyes kezű asztalost...[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz canniball #1595 üzenetére
Tudom... ezt írtuk egy páran.
Nincs olyan ház amilyet szeretnél, marad az asztalos kolléga.Ez például, pont 25cm-es.
Szerk:
[ Szerkesztve ]
-
chesterboy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- Analóg fényképezés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest