- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodoraudio
aktív tag
Sziasztok!
4K tévézéshez,/játék nincs/ keresek kis fogyasztású videokártyát.
Légyszíves ajánljatok,lehetőleg passzív,vagy kis zajú kártyát.
Köszönöm. -
Csupingo
veterán
válasz bodoraudio #109751 üzenetére
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
bodoraudio
aktív tag
válasz bodoraudio #109751 üzenetére
Elfelejtettem hozzátenni,hogy külső táp csatis kellene.
Ne a pci foglalatból vegye a naftát. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bodoraudio #109753 üzenetére
<30W esetében ez miért szempont..?
-
Csupingo
veterán
válasz bodoraudio #109753 üzenetére
Szerintem nincs olyan pci csatlakozós vga, ami nem vesz fel a foglalatból is. A nagyobb fogyasztásúak is 60-75 W-ot a pci felől kapnak, a többit a tápcsatlakozóból. Akkor neked külső vga doboz kéne, de az kicsit drága mulatság filmnézéshez, vagy olyan proci, amiben az igp már megbírkozik a neked szükséges feltételekkel.
A ddr4-es csak 20 W-os.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
nagyúr
válasz bodoraudio #109757 üzenetére
i5 6600 a CPU ?
Annak az IGP-vel nem próbáltad ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bodoraudio #109755 üzenetére
Filmezés közben jóval kevesebb is, lévén 30W ha játékkal maxon dolgozik.
Szóval, ha ennek az etetése gondba ütközik, akkor nézz valami IGP/APUt.
Hogy GT1030akon belül mit veszel, szimpátia/kimenetek kérdése csupán,
részemről ha van hely, a fullos MSIt venném, ha LP kell, akkor meg LPset.
Kicsit nagyobb a borda mindkét esetben, az meg sosem árt, ha passzívak. -
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Az öreg Sapphire-t szeretném le cserélni, legszívesebben egy új Sapphire-re, mindig ilyenem volt, de most kénytelen vagyok a túloldalról választani ár/érték/teljesítmény arányában.
Új konfig. is tervben van, de addig legalább így tudok game-elni.1.Pontos konfigurációd leírása:
Alalplap: ASRock H67DE3 B3
CPU: Intel Core i5-2400 - XIGMATEK Gaia SD1283
RAM: Kingston HyperX 8GB DDR3 (2x4GB)
VGA: Sapphire Radeon HD 6950 1GB
Táp: Cooler Master Silent Pro 600W
Ház: Cooler Master 690 II Advanced Midi-Tower KWN2 - Window2.Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
FullHD3.Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?
Játék/Filmezés4.Mennyi pénzt szánsz rá?
80k5.Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
ÚjElsőnek egy EVGA 1060 3GB-ot néztem ki, de a ZOTAC 1060 3GB garancia és 2 venti miatt jobb választás lehet.
Idle a ZOTAC-ben nincsen (ha jól olvastam)?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
Pixx96
aktív tag
sziasztok! 50-ig ki mit ajánlana?
r9 290, r9 380x , r9 280x , 1050 ti , gtx 780
nem nagyon tudok dönteni még mindig mit vegyek...
evga gtx 780 acx 2.0 48-ért mennyire jó vétel?
-
arcszesz
aktív tag
válasz bodoraudio #109760 üzenetére
Arra figyelj hogy gddr5 ramosat vegyél. Nemrég elárasztották a piacot a ddr4-es 1030-ak. Azokért kár pénzt adni és még csak nem is olcsóbbak.
-
Morris
veterán
Kezdem unni, hogy az eladók 90%-a válaszra sem méltatja a vásárlót.
Újonnan az inno3d (1060 3Gb) vga-k jó vételnek számítanak?
10k-val drágább a használtaktól.
[link][ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Morris #109767 üzenetére
Ha a legolcsóbb kell, amivel nincs szívás, akkor Zotac Mini. A hétvégén 70k alatt volt újonnan.
Ha kicsit feljebb mész, akkor 72k-ért van KFA2 ami szintén jó vétel.
A Zotac vásárlás után 28 napon belül regisztrálva a gyártónál 5 év garanciás lesz, sőt, ha jól tudom nincs matricázva, tehát nyugodtan cserélhető rajta a hűtés.
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
válasz Morris #109778 üzenetére
Mondjuk kva drága minden fps az tėny, 3Gb ės a 6 között tėnyleg nincs nagy difi, pėnzben már igen , így vėgėn ott van az ember hogy akkor már 1070.A 3Gb-s remek vėtel, ės van benne kakaó.Persze saját dolgot mindig jobban dicsėrünk de az Msi Gaming X-e kva jó Gondolom 1060-akon is ez van vagy hasonló.
-
tothjozsi96
addikt
-
Zicokuka
senior tag
válasz tothjozsi96 #109782 üzenetére
Jövőbiztos karit nehéz találni, bár ha így marad minden használható lesz 3 ėv múlva is.3Gb-s elég volt mindenre nekem de ez egyėn függő is. 1070-re is csak azért váltottam mert jött az ihlet, pedig ez is egy macerás dolog mert 2 3Gb-s kari kijön az árán, ės teljesítményben azért nem dupla. Minden egyes fps drágább mint az olaj
-
sanyek2
senior tag
Helló mindenki!
ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB (ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING) videokártya bosszantja mindennapjaimat, mert hibás, vagy kompatibilitási gondja van a panasonic projektorommal, ezért harmadjára küldöm vissza gyártónak, ha most sem sikerül megoldani a problémát, visszafizettetem a vételárat.
Ebből kifolyólag kelleni fog egy másik kártya, és inkább maradok a vöröseknél. Eddig akárhányszor zöldre váltottam, valami gebasz volt. Többnyire hűtéssel.
A kérdésem az lenne, hogy a konkurens radeonok közül mely kártyák azok amik azonos teljesítményt produkálnak, energiatakarékosak (1x8 pin elég neki) és szerepel FAN stop a tulajdonságainak listáján.
Hossza és vastagsága mindegy, és ugye kritérium, hogy hozza a fenti GeForce teljesítményét.
Előre is köszi a válaszokat! -
Zicokuka
senior tag
Nagyjából egy árban mozognak az 580-ak,cserébe legalább nem gyorsabbak ės a fogyasztás se jobb. Lehet szimplán pech. De ha már mindenképpen akkor nekem a Sapphirekel volt sok pozitív kapcsolat. Ám ezek a karik sztem 2 pinesek. (de nem merek esküdni)
-
kikikirly
senior tag
Sziasztok,érdeklődnék teljesítménybe mekkora különbség van asztali 1050TI és egy lap top változat között.Számlálóegységben azonosak,de mi a helyzet órajelek terén?
Erről a Lap-topról lenne szó:
[link]
Minden választ nagy örömmel látunk. -
Elikiraly
újonc
Sziasztok,
Egy gyenge gépet sikerülhet nagyon baráti áron egy videokártyával (és RAM+táp) kicsit upgradelnem, sajnos nem értek hozzá, légyszi egy percben nézzetek rá, hogy kompatibilis vagy működőképes lehet-e ez az egész így együtt. Egy-egy régebbi vagy közelmúltbeli nem nagy gépigényű játék és kicsit jobb specifikáció a lehetőséggel élve, ez a cél.
Köszi szépen
Alalplap: gigabyte GA H61M DS2 V 3.0 - (2PCI - E x1, 1 PCI - E x16; 2 DDR3 DIMM) - ez marad
CPU: Intel Core i3-3240 - 3400 MHz (34x100) - ez is marad
RAM: 2x 2 GB (egyik Kingston másik Samsung, 1067 MT/s) - 2 x 4 GB valamilyen KIT
VGA: Intel HD Graphics 2500 - HELYETT Radeon HD 6870
Táp: Codegen 400w - HELYETT Chieftek 500w
Windows 10 - 64Nem értek a foglalatokhoz, kompatibilitáshoz, elegendő-e a táp, ram ilyesmi
Köszi szépen,
Üdv! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Elikiraly #109790 üzenetére
H61 chipset, RAM OC nincs benne, így alap/olcsó 1333 kitt jó bele. Procit célszerű mielőbb i5re cserélni, ha játékos vas lesz, hálás dolog. ~10 körül kezdenek a Sandyk, nem nagy kiadás az i3 eladása után.
HD6870 felejtős, nagyon régi, legacy driver, inkább valami GTX750/2GB-GT1030-GTX750TIt sasolnék (DSub monitor esetén 750/TI, a 1030 only digital).
Chieftec 500W tág fogalom, van belőle normális és hulladék is, egyébiránt teljesen felesleges, inkább valami FSP/Seasonic megoldást néznék aprón, 80+ béllel, 350-400W bőven sok is, felét-se fogyasztaná a vas. -
kolopele
nagyúr
válasz tothjozsi96 #109794 üzenetére
3 év hosszú idő, addig az ember kétszer is cserél minimum VGA - t. Nekem már most sokszor kevés az 1080 Ti, alig várom az 1180 Ti - t
-
kolopele
nagyúr
válasz tothjozsi96 #109797 üzenetére
A két 1060 - as szerintem nálunk is meglesz még jó ideig, két lassan 10 éves gyereknek még kiváló a Minecraft - hoz meg a Fifához
-
Zicokuka
senior tag
válasz tothjozsi96 #109797 üzenetére
Pedig nem hülyeség amúgy,vegyük csak az anyagi részét.Vársz 3 évet már sokat buksz a karidon ,ha előbb cserélgetsz keveset,sőt az se kizárt hogy nyersz.Az elmúlt 2 év nálam 4 vga-t jelent Persze a teljesítményrésze megjósolhatatlan,az se kizárt az 1180 csak egy OC-s kiadás lesz,az se kizárt hogy porrá alázza a "régieket".Bár gyanítom azért a legtöbb embert nem a 1180 fog érdekelni.Mondjuk 4k miatt a 1180-nak ha egyszer megjelenik ütnie kell.Most ugye 4k-ra még nincs vga ami mindenhova elég,mármint ma hülye mód valahogy mégis más 30fps mint régen volt valami játékban De ez már nagyon összetett dolog,multi fps játékokban 60fps is kevés lehet olykor, az 12k vagy 72 és 13 monitoron tök8 ha bedarálnak mert több fps-e van.Persze itt jön megint az hogy nem mindenki megszállott fps huszár,van akit csak a látvány érdekel nem pedig az egyéb dolgok.Megragadtam ott amikor Quake3 vagy Cod1 porig volt butítva hogy minél több fps-t kicsikarjunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest