- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roodkop
csendes tag
Sziasztok!
HP2065 tapasztalatokra lennék kíváncsi! Érdemes használtan venni 6-7 éveset?
R:
-
Wiz Khalifa
veterán
Mi a vélemény erről a monitorról?
BenQ GW2460HM
Illetve mi a különbség a kettő között?
BenQ GW2450HM
BenQ GW2460HM[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
veterán
válasz Wiz Khalifa #56254 üzenetére
szerintem egy rendes monitor 100 Hz-en alkalmi használatnál nem kellene hogy olyan nagy probléma legyen, a régi nyűgöset elfogadom
hanyas vagy, te disznó?
-
-
Atilla001
senior tag
válasz #21346560 #56248 üzenetére
Üdv.
Utólag olvastam. De ez nem győzött volna meg. Látnom kellett.. TFTCentral és egyéb teszteket néztem napokig.
Ott se húzzák le. IPS az IPS.. de hogy 100k ért egy EIZO is ilyen ratyi, az már kicsit elszomorít.
Ott tartok, hogy nem találok megfelelő monitort, ami megfelelne. Még ha locsolgatom se.
Kiábrándító..[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
South Velen
addikt
válasz Atilla001 #56246 üzenetére
VA paneles monitort kell venni. Erre a fórumra meg nagy általánosságban nem szabad hallgatni, sehol nem sztárolják ennyire az IPS-t mint itt.
És a Dell-t.Van nekem is IPS itthon, kétségkívül ez a legnagyobb hátránya, de az LG-men azért közel sem ilyen vészes a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz South Velen #56259 üzenetére
Szerinted véletlen hogy a PH! oldal háttérnek a monitorguru.hu van s csak Dell monitor van a háttérhez mellékelve? Illetve a monitorguru-n a kezdőképen sok a Dell?
Smoke some weed nigga!
-
South Velen
addikt
válasz Wiz Khalifa #56260 üzenetére
AdBlock-ot használok.
-
titán
válasz Wiz Khalifa #56260 üzenetére
Bakker, mondd már, hogy pénzt kapnak az ajánlók ezért, légy szíves. Hadd röhögjek rajtad.
(#56262) Atilla001
Ez kemény.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Isual
veterán
válasz South Velen #56259 üzenetére
"Erre a fórumra meg nagy általánosságban nem szabad hallgatni" - mire hallgasson, ájpon talán? nevicceljbolondozz, fújj IPS, TN-t, VA-t mindenkinek.
(#56262) Atilla001: Az EiZO az EiZO. 200k-tól. Csak ez utóbbit elfelejtik az embereknek hozzátenni.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
titán
válasz #21346560 #56264 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ez nem a szokásos állapota egy P2414-nek. Könnyen lehet, hogy kijött egy sikertelen sorozat a gyártósorról, erről nem azok tehetnek, akik ajánlották a monitort. Ezt biztos visszavinném a boltba, ez tuti nem normális állapot.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz South Velen #56261 üzenetére
Én is még is látom. De általában sose érdekelnek az ilyen hátterek.
(#56263) schawo:
Mert talán minden véletlen? Az is hogy nagy részt Dell-t ajánlanak, azt is hogy aki pl nekem is válaszolt a kiszemelt moncsimra az is Dell-t ajánlott és még hozzá a monitorguru.hu-hoz is köze van?De én letojom ezeket amúgy.
Régen is amit kinéztem azt vettem nem érdekelt az nagyon ha le akartak beszélni róla. És sose választottam szarul.
Smoke some weed nigga!
-
-
titán
válasz Wiz Khalifa #56267 üzenetére
Nekem is Dell IPS van és az enyém nem ilyen. Engem meg minden más nem érdekel, különösen az nem, hogy ki mit vesz, valós vagy vélt félelmei alapján. Téged meg az nem, hogy én mit vettem. Oké, kvittek vagyunk.
-
Atilla001
senior tag
Mint írtam is, ez az ÉN véleményem.
Rengeteg tecső videót néztem és neves tesztoldalakat olvastam(ezt is). Ahol jónak, elfogadhatónak, IPS panelhez képest kiválónak minősítették. Sok tecsős unboxing esetén elájultak tőle, vagy más modellektől. Tudomásul veszem, ez az IPS és kész. Szükségem van egy 24"-os moncsira, és igen, bele kell törődnöm, hogy 70-100k között is kompromisszumot kell kötnöm. Több tulajdonossal beszélve elájulva mesélik az IPS monitorukról, (mely olcsóbb kategória), mennyire gyönyörűbb, mint a régi monitoruk..
Én csodát vártam, és ez volt a csalódás fő oka. Ez van.. mindenki nézze meg élőben, mielőtt monitort vásárol...
Leültem és köszönöm.. AttilaVédd a természetet!
-
titán
válasz Atilla001 #56270 üzenetére
Tudomásul veszem, ez az IPS és kész.
Nem. Az IPS nem olyan, az IPS-ek nagy többsége olyan, mint az enyém.mindenki nézze meg élőben, mielőtt monitort vásárol...
Így van.Küldd vissza, 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól. Én ezt tenném.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz South Velen #56268 üzenetére
csak felvontam a szemöldököm, hátha tudsz jobbat. a témát meg már megvitattuk, egyet is értettünk sok mindenben, de ez a kijelentésed bevallom meglepett...
-
titán
válasz South Velen #56268 üzenetére
Oké, te melyik VA-t ajánlod? Az MVA-kat? Tényleg? Vagy milyen PVA-t ismersz 100k alatt? Van két PVA és két IPS monitorom. Egyszerre szoktam őket használni, nem egymás után voltak, így nincs nosztalgiafaktor. Egyikkel sincs komoly gond. De a PVA sem jobb, mint az IPS, annak is megvannak a maga apró cseprő problémái. De ha leülök egy bármilyen TN mellé, menekülök.
Nem is értem, hogyan lehet a "jó TN"-ről beszélni. Értem, hogy nem te írtad, de ma elég nagy baromságok jöttek elő a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Na akkor ha már ennyire felpörgött a topik amúgy hátha tudtok dönteni.
Nos.
Játékra, filmnézésre és netre kell. Sokszor a net és a filmnézés egyszerre megy.
Ezt a három modelt néztem ki.
Samsung S23C650D
BenQ EW2440L
ASUS VX239HWA sorrend úgy van fentről lefele ahogy nekem mind kinézetre mind "tudásra" tetszik. Viszont. Nem ismerem a VA panelt sem hogy az jó lenne-e ezekre a célokra. Illetve a Samsung monitorban is olyan panel van ami számomra ismeretlen. Annyit tudok hogy saját panel és állításuk szerint az IPS-nél jobb. De ugye nem hiszem el feltétlen amit mondanak.
Szóval a kérdés melyik jobb számomra?
Néztem ezt a monitort is. BenQ GW2460HM. De ez szerintem nem lesz kapható a hónap vége fele ha már most is ez az állapota hogy érdeklődjön.
Smoke some weed nigga!
-
dethroner
veterán
Na egy pillanatra térjünk már vissza a monitor kalibráláshoz
Van fogalmam hogy néz ki egy kalibrálás, épp ma 1 hete kalibrálták a tévémet. De ugye ott nem sok variációs lehetőség van, örökké abból a forrásból kap majd ugyanolyan jelet(koax).
De ha kalibrálják a monitort amit megveszek, akkor pl ha nvidia driverrel hajtják kalibrálás közben, én meg itthon amd vga-t használok, már jó eséllyel különböző szín és fényviszonyt fog mutatni. Vagy ott van pl a driver csere esete, lehet az új driverbe a programozók átvariáltak valamit, amitől ismét más jelet fog kapni a monitor, vagy lehet platformváltás, nvida-amd cserélgetés stb. Az ilyen variációk száma rengeteg. Szóval, mivel a vga driverben elég sok el-beállítási lehetőség van, mi a garancia arra hogy a boltban kalibrált monitor az imént vázolt esetekben is a beállított értékekkel a lehető legjobb képet fogja produkálni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
South Velen
addikt
válasz schawo #56273 üzenetére
Az én személyes véleményem az, hogy akár az A-MVA is megfelelőbb lehet egy "átlaguser"* számára, mint az IPS, ugyanis a magasabb kontraszt, mélyebb fekete miatt a szubjektív képminőségét jobbnak fogja ítélni illetve ugye kvázi esélytelen, hogy ilyen felfénylések legyenek egy VA panelen, még ha ott is van némi glow.
TN-t illetően maximálisan egyetértek.
* - nem hardcore gamer és
- nem web/kép- szerkesztő, illetve nem dolgozik egyéb olyan programmal, melynél a színhelyesség elengedhetetlen.ha nem átlaguser a fenti szempontok alapján, akkor egyértelmű, hogy IPS-t kell venni. Persze consumer kategóriában az IPS-ek sem sokkal színhelyesebbek a VA-nál.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Wiz Khalifa #56275 üzenetére
A jobb talp miatt egyértelműen a Samut venném a 3 közül. A másik kettő vicctalpas.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz schawo #56279 üzenetére
Akkor úgy látszik ebben egyet értünk.
Nekem is sokkal jobbnak és stabilabbnak tűnik. Meg lényegében ennek volt az elődje nekem amit ma adtam el. (SyncMaster 245B) És az állítható magassággal nagyon elvoltam mert sokszor jól jött.
Viszont a Panel típusát ismeri valaki? AD-PLS-nek írja az oldaluk.
Smoke some weed nigga!
-
titán
válasz Wiz Khalifa #56280 üzenetére
A pls a Samsung ips variánsa.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Ombi5
őstag
udv.
Displayport portnal,ha nem 1.2-es ,akkor nemtud 4K felbontas mondjuk 60 Hz frissitessel?
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a monitort mennyire ajánlanátok jó szívvel? 55.000 Ft körüli összegért tudnék hozzájutni, nekem ez elég reálisnak tűnik, és a specifikációja tökéletesen megfelel számomra.
Vélemény esetleg?
-
Devid_81
félisten
Latom kezdenek egy paran tisztan latni vegre. (Egy AMVA+ tulaj)
...
-
old_artist
addikt
Üdv!
"... jó szívvel" - egyik (most jelenleg ez van a porondon) LG monitort sem ajánlanánk, sok-sok kompromisszumot kell elviselni az "olcsósított monitorok esetében", de mint többször mondom/említem, mindenkinek élőben kell eldönteni, a számára megfelelő monitor vásárlását.
Viszont ez a típus ár/értékben megfelelő választás lehet a számodra, de ... mire is szeretnéd használni?[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
válasz old_artist #56288 üzenetére
Szia!
Weblapkészítéssel, designnal foglalkozom, de a jelenlegi TN paneles, 7 éves 22" Acer (P221W) monitoromhoz képest ez hatalmas előrelépés lesz azt hiszem. Ezt a monitort is elsősorban ezekre használnám, illetve szabadidőmben filmnézésre, sokkal ritkábban játékra.
Nemrég láttam / futólag használtam egy 40 ezer forintos LG 22" IPS monitort, és az az én igényeimnek abszolút megfelelő képminőséget produkált, feltételezem hogy ez sem marad el attól.
-
trufa12
addikt
válasz zolapapi #55913 üzenetére
A dell brutális, volt még akkor mikor bejöttek ezek az üveglapos szériák az elsők között vásároltam az első modellekből, olyan színek voltak hogy bexartam , csak pont ezért adtam el mert borotválkozni tudtam volna a kijelzőt nézve.
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Isual
veterán
válasz old_artist #56291 üzenetére
Távolság azért nem kéne hogy legyen a pixelek között.
-
R.P.
aktív tag
Igazad van, bemegyek valami helyre ahol meg lehet tekinteni ezeket a monitorokat, és lecsekkolom. A 27"-os ~82 PPI-t tud, ami most van nekem az pedig ~90-et, azért az eltér, bár intuitíve úgy gondolom, hogy ezzel nem lesz baj.
Köszi a tippeket.
-
dabadab
titán
válasz Atilla001 #56246 üzenetére
"Megvettem az egekig magasztalt DELL P2414H monitort."
Ebben a topikban nem szokott egekig magasztalva lenni, konkrétan a legolcsóbb 24"-es Dell monitor, amit egyáltalán ajánlani szoktak itt (és pl. a majd' háromszor ennyibe kerülő U2413-at sem magasztalja az egekig senki, pedig az tényleg jobb monitor). Azt szokták mondani, hogy az árához képest egész jó - és ez mondjuk igaz is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Zyrius
aktív tag
Ma átvettem az ASUS PB23Q8-at.
köszi mindenkinek az infókat (nem most kaptam segítséget, még régebben )
Egy Fujitsu-Siemens L22W-2 monitort váltott, amit 9 éve vettem.
Az állíthatóság szuper a kivitelezés is jó, a színek sokkal ... hogy is fogalmazzak, tartalmasabbak?! .. kicsit furcsa ez a 16:9 a 16:10 után, de majd megszokom. Eddig elégedett vagyok!Jó hogy volt DP, VGA, DVI kábel is a csomagban. Ha valakinek konkrét tapasztalati utón megválaszolható kérdése lenne szívesen segítek, csak írjatok
üdv
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Wiz Khalifa
veterán
Nem tudjátok hol találnék eladó SyncMaster 305T-t?
Smoke some weed nigga!
-
olimpic
csendes tag
HDMI-DVI-DisplayPort
Tudna nekem valaki egy összefoglalót adni a monitorok csatlakozási lehetőségéről?
Ahol gyakorlati megfogalmazások is vannak.
köszönöm -
Richvargas
tag
Üdv.
Azon gondolkodom, hogy érdemes-e most gyűjteni egy 1440p monitorra, (pl ASUS PB278QR), vagy várni egy kicsit valamire, ami valamivel gyorsabb, mint 60Hz (pl Acer XB270HU - The World's First 144Hz IPS with G-sync)?
Azt olvastam, hogy az idei CES-en elég sok ígéretes példány volt.
Olyanban tudna valaki segíteni, hogy ne ezt vagy vazt vegye most az ember, hanem pl pár hónapon belül mire érdemes várni? -
klarkzone
tag
Üdv, azon gondolkozom, hogy leváltom az LG-IPS231-P (pivot, de sosem használtam ki, eladnám az aprón, semmi baja) monitoromat egy LG-23MP65VQ-P monitorra, mert kéne az a R* HDMI+DVI, és nagyon tetszik a design, meg az ára sem rossz.
Na most az a helyzet, hogy leginkább sötét környezetben használom úgy napi 5-6 órát fél méterről, és sikerült úgy megoldani egységes betűtípussal, és nagyobb betűmérettel, hogy egész jól bírja a szemem, a mostani 0 kontraszttal és fényerővel, de még így is használok egy képernyő sötétítő programot és még így is van, hogy invertálom a weblapokat.
Szóval az egyik tesztben ez a mondat szerepel a 23MP65-ös típusról: "A fekete éppen úgy alakul, ahogyan azt egy IPS-paneltől várható: a minimális fényerő nem különösebben jó, a 0,13 cd/m²-nél minden más paneltípus jobbat tud, és ez azzal jár együtt, hogy a kontraszt sem hatalmas." szóval nekem ez bőven elég lenne, hogy soha többet ne vegyek monitort, csak hát kéne HDMI, (és nem, nem jók az átalakítók).
Az igazság az, hogy bármilyen monitort is vennék, először is itthon rögtön összevetném a mostanival, és ha tényleg megfelel akkor adnám el, hiszen azért napi 5-6 óránál már tényleg nem mindegy, hogy mit bámul az ember és nagyon nem vagyok kíváncsi a marketinges trükközésekre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG 27MR400 Monitor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest