- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
válasz Coyot #129748 üzenetére
Eddig sok panasz volt az Alienekre, hogy eldobálja a képet teljesen random. Nem tudom azóta érkezett-e már fw frissítés hozzá, de még a korábbi AW2721-nél is probléma volt ez.
Nagyjából az ilyen Dell AW, Asus ROG/PG széria, BenQ Mobiuz, Acer Predator és társaira gondoltam "komolyabb" monitorok alatt.
Hát az EIZO az prémium minden téren, a Dell pedig mindig veszi valakitől, legyen szó LG, BOE vagy akár Innolux panelről. -
bigrob
őstag
válasz sztivo #129747 üzenetére
Szia!
Kérhetek tőled is tanácsot a vergődésemre?Alapból innen kezdtük.
Majd lezso6 tanácsára inkább elengedtem a Philipset (Philips 32M1N5500VS), mert a sötét utánahúzástól valszeg hülyét kapnék szerinte.
Itt most teljesen elvesztem, hogy IPS-t vagy VA-t vegyek-e.
A cégnél egy hajlított 27"-os VA paneles 60Hz-es Samut bámulok (Samsung C27T550FDR) és nem tapasztalok ilyen sötét utánahúzás dolgot.Sikerült leszűkítenem 5 monitorra a kiszemelteket (bár ha van valami ami még jobb az adott büdzsében nyitott vagyok arra is)
Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx - IPS - 130k
Samsung Odyssey G5 S32AG550EU - VA - 130k
Samsung Odyssey G6 S32BG650EU - VA - 200k
LG UltraGear 32GP850-B - IPS - 203k
Samsung Odyssey G7 C32G75TQSP - VA - 208kBónusz kérdések:
1. Van értelme kalibrációval kérni a monitort? Sose kértem ilyet, de nem is volt panaszom 1-1 monitorra.
2. Pixelgaranciának van értelme? Ha rendelem 2 héten belül elállhatok a vásárlástól.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
sztivo
Topikgazda
válasz bigrob #129752 üzenetére
Szia!
Az a baj a VA panellel, hogy lassabb a pixel-válaszidő, pl sárgáról feketére vagy 60% szürkéről 20%-ra. Vannak tesztek is, pl egy monitornál a fentebbi példára vegyünk 19 ms pixel transition válaszidőt, míg ha 120Hz-en járatunk egy panelt, akkor az 8,33 ms (1/60Hz). Na most ha a fentebbi példa beleférne a 8,33 ms-ba, akkor nem lenne smearing/ghosting, de mivel a valós pixel válaszidő lassabb, mint ahogyan a panel "jár", így nem tudja "összeszedni magát" rendesen, ezért jelentkezik a smearing. 60Hz-es panelnál kevés(ebb) smear van, pont azért, mert ott 16,6 ms az 1/60Hz és az elég közel van a 19-hez.
Samsung a G7 szériánál ezt valahogy nagyon jól eltalálta, minden más gyártó megoldása próbálkozásnak minősül, van akinek ügyesebben megy (akár a szoftver megírása) van akinek kevésbé. Gigabyte pl SS-VA panelt használ, a SuperSpeed-et pedig úgy éri el, hogy valamivel vékonyabb a panel. Persze a felhasználón is múlik mekkora overdrive-al használja, de azért a gyáró szoftvere is sokat számít. Talán ami még jó volt, az a Dell S3222DGM meg az LG 32GN650, de a nyomába sem érnek.
A G7-nél anno volt flickering, illetve panel-elválás (gari időn belül cserélik), illetve 1000R az nagyon ívelt, nem tudom neked belefér-e.Bónusz válaszok:
1. Ha fótókat/videókat szerkesztesz, akkor igen, vagy ha a gyári beállítás nem felelne meg, és egyszerűen a finomhangolás sem segít.
2. Elállhatsz, csak macera lesz. Van bolt ahol előzetes a teszt, és ha nem jó, akkor kibontanak/rendelnek másikat, és azt adják fel, vagy van ahol téged megillet a pixelgari és kész, kérdés nélkül cserélnek. Itt akkor van baj, ha nem kérsz/nincs előzetes teszt, mégis pixelhibás a monitor, akkor a visszajuttatást neked kell megoldanod. Ha futár viszi, egy ekkora csomag simán 4-6 ezer Ft, ami már majdnem a garancia ára. Ha közel laksz az adott bolthoz ez nyilván nem probléma (max üzemanyagköltség).[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz sztivo #129751 üzenetére
Szuperül hangzik egy ilyen monitortól, hogy dobálja a képet..
Akkor általánosságban kijelenthető, hogy ezek a gémer verziók valóban jók is ha jól értelmezem.Még azt kell kiagyalnom elég-e a 27"on a 2560x1440 vagy engedjek a kíváncsiságnak és mehet a 3440x1440 valami 34" es csodán ami aztán betölti a látóterem rendesen gondolom. És akkor talán a 2. monitor sem kell mellé.. csak akkor szegény Eizo-t nyugdíjazni kell
Má' nem
-
bigrob
őstag
válasz sztivo #129753 üzenetére
Köszi a részletes magyarázatot!
A Samu hajlításától kicsit tartok, mert ennél a céges 27"-nél is kicsit sok, amim van LG kicsit szolidabb 34" 21:9-ben.
Lehet ár/értékben jobban járnék egy IPS-el?
Oázisból az MSI-kre azt mondták, hogy nem tudnak túl sok jót mondani, csak pixelgarival ajánlják.
Mondhatjuk bestbuynak is akár jelenleg ezt az Acert?
Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx - IPS - 130kEsetleg megérheti ezekre a felár?
Samsung Odyssey G5 S32AG520PU - IPS - 164k
GIGABYTE M32Q - IPS - 168k
LG UltraGear 32GP850-B - IPS - 203kNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
pluto1969
aktív tag
Sziasztok
Most vettem egy QHD monitort, és egész életemben csak Full Hd monitorom volt. Most azt kérdezném, ha 2560x1440 felbontású monitoron nézem ugyanazt a full hd felbontású filmet, és szebbnem látom, ennek van valami alapja, vagy csak placebó. Amúgy ezt vettem AOC Q3279VWFD8 -
Kiflinger
tag
VP249QGR ára 59.990,- az eMAG-on. 23.8", IPS, FHD, 144Hz, 1ms, FreeSync, DP 1.2, HDMI 1.4... papíron ennyiért jónak tűnik. Van valakinek tapasztalata vele?
-
pluto1969
aktív tag
válasz Kiskutya #129761 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok, milyet veszel. Amúgy tökéletes az AOC, nagyon szép képe van. Tomb Raidert próbáltam tegnap QHD felbontáson, és össze sem hasonlítható a Full Hd felbontással, főleg 32 coll méretben. A régebbi játékok szépen futnak az RTX 3060 12gb kártyán QHD felbontáson is, az újabbaknak már necces.
-
Tajték
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, nem tudok dönteni?
1440p VA panel vs 1080p IPS panel fix 27"-ban gondolkodom
Xbox Series S-hez játékra lenne használva 90%-ban...
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Tajték #129766 üzenetére
Amúgy x-ben nem vagyok otthon milyen felbontason megy hány Hz stb.. Igazából csak a technológia miatt írtam hogy melyik a jobb. Én most leginkább 32-és monitorokat néztem 27be nemtom mi a legjobb vétel de majd biztos lesz aki ad pár tippet! Az viszont fontos infó lenne hogy mennyit szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
De4d
őstag
Azt megtudja valaki mondani biztosan hogy a ASUS TUF Gaming VG27AQZ tudja e a free syncet is? (ha amd kártya lenne)
Ezt a monitort néztem ki korábban, újra kapható is van a Z nélküli verzió is, viszont ahány helyen nézem annyi féle eltérés.
Pl Ipon oldalán a leírásban csak gsync van a tömegesen keresek szűrök rá az árukeresőben ott szintén free synces+gsync is elvileg. Asus oldalán nincs írva hogy ne tudja free-t de g-t tuti. A display ninja oldalon megint csak mind a kettő írva van.
Minden jó, ha a vége jó!
-
Anonymusxx
senior tag
Üdv
A monitort elsősorban játékokra, és böngészésre használom.
Van egy régebbi moitorom, ez:
Samsung Syncmaster s24B350
60 Hrz
1980x1080Azon gondolkozok ha lecserélném ezt egy újabbra, pl egy LG 32GN650-B Monitor (110.000 FT)
2560 x 1440
165 HzAkkor szerintetek mekkora lenne a különbség ?
Mármint valakitől hallottam hogy pl a Hz az inkább multiplayereseknek fontos , én csak single player játékokkal játszom, szóval szerintetek adna annyi +-t , hogy érdemes lenne kiadni rá annyi pénzt ?A másik meg hogy néha eléggé elfáradok a monitortól, szerintetek ez az újabb jobban kímélné a szemem megfelelő beállításokkal ? Vagy ezeknél az lcd monitoroknál semmi különbség ilyen téren, mindegyiknél csak a beállításokon múlik, fényerő, mennyi szünetet tartasz, stb.. ?
Átolvastam az összefoglalót, de nen tudom h milyen panel lenne a legjobb, A hdr-t se tudom h kell e.
Vkarim meg elég jó..[ Szerkesztve ]
-
szkaroly
senior tag
Olyan alapmonitorhoz mint a Lg 24mp60g-b [link] szükséges drágább DP kábel vagy a boltban kapható 2000 forintos is tökéletesen megfelel?
Poco F6
-
pluto1969
aktív tag
válasz Anonymusxx #129774 üzenetére
Szerintem a mai monitoroknál már inkább az számít, hogy jól legyen beállítva, az egészségvédő funkciók, már mindben benne vannak. Ha csak single játékokat játszol, szerintem felesleges a 165 Hz monitor.
-
sztivo
Topikgazda
válasz bigrob #129756 üzenetére
Szerintem mondhatjuk, a Giga mellett a KVM Switch szól, ha ez jól jöhet
Tajték
Én is a VA-t venném a kettő közül a felbontás miatt, bár nem tudom mennyire ülnél messze, de nekem már a 27" FHD erősen pixeles. Viszont az az IPS Acer rendben van annyiért, ha belefér, válaszd bátran (XV272UP).De4d
Manual szerint Adaptive-sync, azaz VESA, amire épül a FreeSync is (open-source), továbbá említi a HDMI-t is 144Hz-ig, ami csak egyet jelenthet, menni fog AMD-vel (nvidia csak DP-n menne)!Anonymusxx
Szerintem megéri, még a Windows is kellemesebb rajta. A mostani Samsungod gyanúsan PWM-es még, tehát simán okoz szemfáradást.
Single-player/lassabb játékmenetű játékokhoz meg szerintem nyugodtan mehet a VA is.szkaroly
Azért legalább valami ismert gyártó terméke legyen, ne valami ócskaság.pluto1969
Szebbek a színek vagy élesebb a kép (bár ezt kétlem)?[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
az éves monitor szenvedésem folytatom, szívesen veszem a tapasztalatokat. most már tényleg szeretnék frissíteni. az imént csúszott ki a kezem közül egy AW2721D, dedikált Gsync modullal sajnos. elengedtem a 4K-t egyelőre és a 32" is ment. egy 1070Ti mellett is nagy élmény volt, Halo 56fps mellett is meglepően finom volt, Rocket Leauge 230fps körül pedig pazar folyt tényleg. asztalon a 240hz is szuper. végül nem maradt sajnos. most gondolkodom nagyon az AW2723DF frissítésen emiatt. redditen olvasok mindent... a régi jobb, az új jobb, egyik se jó, mindkettő jó. a Gsync modul hiánya az újban (tehát sw VRR) mennyire érezhető különbség vajon? használta valaki mindkettőt?
a másik, talán nagyobb bajom, hogy a fél internet tele van szemfájos, fejfájós emberekkel, nanoIPS panel esetén. megdöbbentem, mennyi találta van rá. ilyennel valaki találkozott? az AW és LG monitorok érintettek főleg, pont amiket nézek... az U2414H is IPS, de ez ugye elég más panel és feature-list, ezzel ilyen gondom sose volt. ami döbbenetes, hogy ez 6 éve volt 90k és bár az AW tényleg jobb volt, rohadtul nem láttam a 3-szoros árat. megküldtem őket 4k hdr anyagokkal, előbbi SDR sRGB, utóbbin ment a HDR és bár szebb volt, de nem 180 ezerrel szebb. döbbenetes, hogy mennyire lehúznak minket manapság a monitorokkal.
kerestem jófajta 27" 1440p 144Hz flat VA monitort, gyakorlatilag nincs. ha tudtok mégis ajánlani, megnézném. addig is az XG27AQ és az AW2723DF között pattogok, örömmel veszem a tapasztalatokat. S2721DGFA-val még kiegyeznék, de ahogy látom kifutott, éreztem, hogy decemberben kellett volna lőni egyet.
ui.: 55cm a nézési távolságom, eddig nem tudtam, hogy a 24" 1080p kevés, de a 27" 1440p után ezt érzem. utóbbi tökéletesnek tűnt. 27" 4K skálázás nélkül overkill lehet, 32" 1440p pedig ilyen távolságon szintén használhatatlan lenne szerintem, 80cm felett talán ok, de az nem reális asztali használat.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #129782 üzenetére
mod.: kifutottam a szerkesztésből, de lemaradt, hogy alapvetően nem játékra lesz, bár úgy tűnhet. nagyjából 40% munka 40% média (YT, Plex, Netflix) 20% játék az arány. viszont ha már megint eldobok ennyi pénzt 4-6 évre, akkor szeretném, ha egy újfajta játékélményt is adna az exceltáblák, PH vagy programkódok mellett. all-rounderként úgy tudom, hogy az AW-k elég jók voltak, leszámítva a nanoIPS fejfájást : ))
[ Szerkesztve ]
-
válasz hoffman_ #129783 üzenetére
Ha nem játékra lesz , akkor miért F-IPS alapú monitort nézel (AW)?
Másik ez a fejfájás dolog. Ez annyira egyén függő .
Ahhoz tudnám hasonlítani , mint az ívelt monitorokat , valakit zavar van akit nem .
Ki kell próbálni , lehet téged egyáltalán nem érint .
Ráadásul Nano-IPS esetében inkább a helytelen beállítás okozhat gondot ezen a terén . Persze nem mondom, hogy valaki nem túl érzékeny a háttér világítás impulzusszélesség-modulációjára . De ez elenyésző .
Dell AW2723DF modell önmagában ajánlott típus .
G-sync és G-sync kompatibilitás között maximum csak annyit eltérés lehet , hogy egy pici teljesítményingadozások lehetősége fennállhat . Mivel a G-Sync kompatibilis kijelzők az Adaptive Sync technológiát használják, előfordulhat, hogy néhány kijelzőnél korlátozottabb az alkalmazható tartomány és a dinamikus frissítési ráta , de ez inkább régebbi monitoroknál volt tetten érhető . Fentebbi példány esetében kizártnak gondolom eme lehetőséget .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
maxpayne
csendes tag
válasz hoffman_ #129783 üzenetére
Szia!
Korábban az egyetem elvégzése után Németországban (Türingiában, Jénában) ragadtam ahol lehetőségem volt jópár általad említett monitort tesztelni. Általában Amazon-ról berendeltem őket, majd 1 hónapon belül mentek vissza a feladónak.
Az AW2721D nano IPS panele sajnos nálam is fejfájást okozott hosszabb használat után. Mivel az általad említett AW2723DF-ben meg a Dell S2721DFA-ban is ugyan úgy LG nano IPS panel található, így mind2 OFF.
Ezen kívül megemlíteném, hogy borzasztóan tükröződik a monitor (AW2721D) kijelzője (rtings-en nem véletlenül húzták le ebben a kategóriában).
Ha mindenképp 240 Hz és 1440p a fontos akkor az ASUS PG279QM-et ajánlom. Ezerszer jobb a monitorban lévő AU Optronics panel mint sajnos elég sok monitorban található (szvsz) félresikerült LG nano IPS kijelzője. (PS.: utólag bánom már, hogy a legutóbb említett monitort visszakültem, de mivel 1000 EUR fölött volt anno mikor vettem, úgy voltam vele, hogy annyit nem ér. Viszont ha most árulná valaki használtan kb. 200k forintért, azonnal megvenném!)
VA-t alapból nem vennék a "black smearing" jelenség miatt. Volt nálam fél éven át egy 49"-os Samsung Odyssey G9 is, amitől aztán 150 EUR-s veszteséggel, de sikerült megválnom. Arról nem is beszélve, hogy ennél a monitornál sokkal előbb jelentkezett fejfájás, mint az LG nano IPS kijelzőtől. Ráadásul itt még a szemem is elég csúnyán begyulladt.
Nekem egyébként a TN panelek a favoritok, azokat a legkellemesebb hosszabb távon nézni. Van is 2 db Dell S2716DG a családban... Egyiket feleségem használja a home office sarkában, másikat meg én, annyi különbséggel, hogy nekem ki van egészítve még egy öreg motoros AW3418DW-vel, amiben egy korábbi generációs LG Display által gyártott IPS megjelenítő található (igen, korábban még tudott gyártani az LG is IPS paneleket..).
Ja meg van egy Dell P1130-as CRT-m is SONY TRINITRON képcsővel szerelt, na az tényleg azokból az időkből való amikor még tudtak monitort gyártani... Főleg Japánban.
SUM: mindenképp az XG27AQ-t vagy - ha találsz jó áron - PG279QM-et vedd az AU Optronics panel miatt. Én perpill a Gigabyte M28U-t nézegetem, amiben az Innolux kijelzője található (szintén elég jókat írnak róla). Az OLED-től egyedül a beégés veszélye tart vissza, ill. az, hogy sajnos elég sokat kell nézegessek szöveget/programkódokat és az RGB subpixel layout-ja nem a legmegfelelőbb erre a célra.
Remélem vmennyire tudtam segíteni. -
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #129739 üzenetére
AOC PD32M monitorról milyen vélemények vannak? Egy pillanatra tekintsünk el az árától (mocskosul drága, még OLED-hez képest is), pusztán az érdekel, mennyire jó maga a készülék.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz Luck Dragon #129784 üzenetére
köszi a választ. mert mindenképp szerettem volna kipróbálni a high refresh rate világát. ez megvolt és ezek után ragaszkodnék is hozzá, mert bejött. viszont ahogy írtam is, nem nagyon találok csak IPS vonalon ilyen monitorokat. 250k alatt mindenképp meg szeretném úszni. XG27AQ is a listán van továbbra is, de a külső táp nálam nagy mínusz. még néztem a MAG274QRF-QD típusát, de ez is külső tápos és a QC-t még az átlagosnál is nagyobb szórásra írják, nincs kedvem elállogatni folyamatosan.
#129785, sztivo
igen, olvastam közben a hozzászólásaid köszi! bár redditen ez kevesebbszer jött szembe, de mindenképp faktor. ezt maximum elállással lehet kigurulni, garis cserénél lehet, hogy ki se jön... kiborít, hogy ez a fast fashion production ontja az ipari szemetet, ilyen ársávban is, nem lehet hosszútávra vásárolni. az összes kinézett típusról találni valamit.#129786, maxpayne
ezt már csak szerkesztés után láttam, nagyon köszönöm a tapasztalataid! nem gondoltam volna, hogy lesz itt ennyire átfogó, elég specifikus volt a kérdés. ez alapján megerősíted az aggályaim, ami miatt az XG27AQ kikötött a listámon. lehet, hogy elengedem a külső táp nyűgömet és erre probálok rá. 240Hz nem kritikus, 144Hz is bőven elég, így a PG279QM nem éri meg nekem a felárat.
az OLED vonalon egyetértek, arra szerettem volna várni, de olvasva a pixel layout gondokat, még pár évet adok neki, hogy egyáltalán ki tudja-e gurulni ezt a Windows, én is elég sokat olvasok gépnél.[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #129788 üzenetére
Azt jól értem, hogy játékra akkor megfelelő, vagy legalábbis jobb, mint egy "szimpla" IPS? Emellett, rendelkezik G-sync kompatibilitással vagy csak Freesync? Nem találtam egyértelmű infót erről.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
-
válasz iszoke #129790 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű . Ugyan is mini led monitor egy olyan kijelző, amely szó szerint mini ledekből állnak , azaz (kisméretű LED) technológiát használ a háttérvilágításhoz. Mini led egy fejlett háttérvilágítási technológia, amelyben sok kisebb méretű LED van elhelyezve a képernyő mögött. Ezek a kisméretű LED-ek lehetővé teszik a helyi sötétítést és a finomabb fényerőszabályozást.
Mini led háttérvilágítás lehetővé teszi a magasabb fényerőt és a jobb kontrasztarányt a képernyőn. Ez élénkebb, részletgazdagabb és jobban megkülönböztethető képeket eredményezhet.Mini led technológia segítségével a képernyő jobban kezeli a sötét tónusokat, csökkentve a "felhőzés" (clouding) jelenségét, amely az egyenletlen világításból adódik.
Monitorok általában kiváló színminőséget nyújtanak, amelyek élénk és pontos színek megjelenítését teszik lehetővé.Itt emelném ki, hogy a Mini LED technológia főként a háttérvilágításra vonatkozik és a képernyő paneltípusa továbbra is lehet IPS, TN, VA vagy más típusú. Tehát egy Mini LED monitor lehet IPS paneles vagy más technológiát alkalmazó monitor is.
Így nem helytálló “szimpla IPS” melletti összevetésének lehetősége .Hivatalos oldalán ez áll ; SYNC TECHNOLOGY (VRR). Adaptive Sync ,SYNC RANGE 48-144
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #129793 üzenetére
Mivel soha nem volt mini LEDes monitorom, így nincs más összehasonlítási alapom, csak a "szimpla" IPS monitorok, az a kiindulópont. Ebből adódóan legfeljebb annyit tudtam eddig leszűrni az általam olvasott (korlátozott mennyiségű) netes cikkekből, hogy egyfajta átmenetet képez minőség terén a hagyományos IPS panelek és az OLED között, bár nem világos számomra milyen előnnyel bírnak vele szemben a fényerőn kívül ha a kontraszt ettől még alacsony marad, főleg ha az árazást is figyelembe vesszük. Ráadásul ha jól értem G-sync kompatibilitás sincs konkrétan ennél a modellnél, ellenben olvastam vibrálásról nála, ami sajnálatos.
MiniLEDnek van vagy lesz még konkrét jelentősége a piacon, vagy inkább OLED felé fog elmozdulni?
-
veterán
válasz sztivo #129741 üzenetére
Lassan két hete van meg az említett LG monitor. Ugye én is 21:9 1440p-ről jöttem és minőségben nyilván nagy ugrás még erről a felbontásról is a 4K.
Hardver persze kell alá, de amikor csontra felnyomom a grafikát valamiben és úgy is bőven 100 felett tud menni 4K-n eléggé szemkönnyeztető tud lenni!
Hála az égnek én vibrálást nem tapasztaltam eddig és ugye nincs IPS Glow ami nagyon nagy előny. Sokan még a beépített ventillátorra panaszkodtak (legalábbis külföldi oldalakon), de én azt nem is hallom. Bár lehet, hogy a házban lévő 14 nyomja el...
HDR-t be kapcsoltam, majd ki. Sajnos ebben nagyon gyenge, hiába van HDR1000 rá írva.
Ezt leszámítva eddig nagyon bejön és végre már kezdem is megszokni a 16:9-et.
Ajánlom mindenkinek, aki már ennyit ki ad egy monitorért, mert elég futureproof ez az "összeállítás". És ugye most eMag-on jó kis akció van rá, bár azt nem tudni meddig tart.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
Munkához IT - ssh, webgui toolok, semmi grafika - (macbook) és játékhoz - WZ2 leginkább - (xbox series x) milyen panelvonalon érdemes nézelődni? Jelenleg egy IPS monitorom van, freesync, magas hz miatt váltanék. Nézelődjek IPS vonalon?
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz sztivo #129795 üzenetére
Nagyon kiváncsi lennék akkor arra, hogy milyen is ez a C2 LG tévé amiről annyit lehet hallani, hogy sokan monitorként használják. Jó ötlet ez, úgy értem, displayport nélkül, vagy ami talán fontosabb, mekkora távolságot érdemes tartani egy ilyentől, ha számítógéphez csatlakoztatnám? 42" akárhogy nézem nem kis méret, és bár helyenként olvastam már a neten, miszerint egyesek 1m vagy kisebb mellett teljesen jól megvannak vele, nem tudom ez mennyiben igaz.
Pillanatnyilag mindenesetre eszembe jutott, hogy talán alternativaként szóba jöhet a jelenlegi kínálatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest