- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz nikilauda #129299 üzenetére
Gondolom akkor fontos az állítható magasság is?
100E alatt ami 27” 2K magasság állítási lehetőséggel bír és type-c
Akkor MSI MD271QP25” 2K magasság állítási lehetőséggel bír és type-c
Dell UltraSharp U2520D24~25” FHD magasság állítási lehetőséggel bír és type-c
Asus PA247CV
Dell P2422HE
Dell U2422H
BenQ BL2485TC
BenQ GW2485TC[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
nikilauda
senior tag
válasz Luck Dragon #129302 üzenetére
Az is jó lenne, de 190 centi vagyok és a mostani monitorom alatt is van állvány.
-
ZsYr
újonc
Sziasztok, sajnos egy kis baleset miatt új főmonitorra lenne szükségem, szeretnék segítséget kérni, a keretem nem túl magas jelenleg.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
- Belépő kategóriában tudok csak sajnos mozogni, annak is inkább a közepén.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
- Átmérőre eddig 23,8"-asat használtam, most is megfelelő lenne, ahogy az FHD-is, Hz szempontjából pedig jó lenne, ha beleférne egy 144Hz-s.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
- Eddig csak IPS-hez volt szerencsém, így nincs preferenciám.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
- Ebben a kategóriában az íveltet amúgy is elfelejthetem.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
- Játék és munka egyaránt, de a film és kép valamint programozástól távoli iparágban.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
- Egy Nvidia RTX 2060 6GB fogja hajtani.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
- HDMI és DP.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
- Nem.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
- Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
- Dönthetőség előny, de nem döntő kritérium.Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129240 üzenetére
Szia!
Nagy hülyeséget csináltam azzal, hogy egy LG 32GN650-b lesz helyette? -
-
-
Nite
őstag
sziasztok, kernek egy helyzetjelentest a piacrol, az alabbiak alapjan:
~150K
27", 1440p, 144Hz
IPS (AUO?)
sik
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
gaming, film (IPS glow?)
4070Ti, G-sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
display port
nem
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
magassagallitaskoszonom
Paid my dues!
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok a HP DreamColor Z27X G2 monitorról? Nem mai modell (2018 körüli), viszont akkor csúcsnak számított sok területen (közte színhelyesség terén is).
Fotószerkesztésre megérheti 2023-ban megvenni? A szabványok nem változtak. 4K-t nem tud, de 27"-on amúgy sem látnám a különbséget. Van beépített kalibrátora is (ami persze nem egy X-Rite, gondolom, de akkor is).Most eléggé beesett az ára. Mit gondoltok? Ezt, vagy inkább ennyi (vagy kicsivel több) pénzből egy újabb modellt? (Bár ez specifikációkban nagyon ott van...)
Köszi.
-
sztivo
Topikgazda
Az a baj el is fogyott ennyiért. Egy boltnál még látom 200k körül készleten, de gyanítom, hogy ha megrendeled, jön is egy e-mail, hogy nem tudják teljesíteni. Szerintem valahol volt belőle 1 db készleten, pár bolt látta is, aztán egy valaki "behúzta" és már nincs.
Egyébként olyan monitor, hogy egy másodpercet sem gondolkodtam volna rajta ennyiért.
Esetleg érdeklődd meg, várható-e még, ha nem, akkor Asus ProArt, BenQ PD szériákat nézegesd. -
bulgesz777
tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék monitorválasztáshoz:
max. 150.000 Ft
27-32", 1440p, min. 144Hz
Eddig IPS-em volt, de nyitott vagyok a VA-ra is!
sík
filmnézés, irodai munka, alkalmi játék
Nvidia Geforce GTX 1070 8 GB, sync mindegy, csak valamelyik legyen (AMD és Nvidia kártyáim is voltak, vannak, lesznek..)
DisplayPort, és HDMI legyen
Nem
hagyományos
dönthető, magasságban állítható (később lehet fali karra lesz szerelve...)
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
Ha belefér a keretbe, akkor LG 27GN850, ha nem, akkor Acer XV272UKV, esetleg Asus VG27AQ.
bulgesz777
Neked is ezeket javasolnám IPS-ben, illetve Acer XV322QUP 32"-ban.
VA: LG 32GN650, Asus VG32VQ1BR, VG32VQR, Dell S3222DGM ezeknek talán a legjobb a smearing kezelése ebben az árszegmensben. -
Rely04
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni monitorválasztáshoz:
max. 150.000 Ft
27" 1440p, 75-144Hz minél magasabb annál jobb
IPS
sík
Leginkább munka (szoftverfejlesztés-tesztelés), néha casual photoshop, zeneírás, alkalmi játék konzolon (semmi kompetitív), No PC Gaming
Legtöbbször a céges Dell Latitude 5531-es géppel lenne hajtva GeForce MX550 kártyával, emellett Macbook Air M1-el és jelenleg X-box One S konzollal (később tervezek next genre válltani) Free-Sync, szemkímélő mód még fontos lenne.
HDMI 2.0 legalább 2db, Typc-C & Thunderbolt király lenne a MAC connectivity miatt, DisplayPort jó ha van de nem kötelező...a többi csak extra
Igen
hagyományos
dönthető, magasságban állítható, akár forgatható (később lehet konzolra lesz szerelve...)
Köszönöm a segítségetek!
Üdv. -
byronk
csendes tag
válasz sztivo #129315 üzenetére
Sziasztok! Bocs a hülye kérdésért. Arra lennék kivancsi ha veszek egy 27 es 1440P-s monitort, viszont többségében a jelenlegi videókártya miatt csak 1080p-ben játszanék rajta, akkor az “csúnyább lenne” mint egy valós 1080P-s monitoron? ( Azert venném inkabb a 1440-es monitort hogy kesobbiekben ha veszek egy jobb videokartyat akkor mar ne kelljen megint monitort vennem)
-
finest
addikt
válasz sztivo #129317 üzenetére
Ez annyira szubjektív, h sokan képesek megesküdni arra, h a nagyobb felbontásra felskálázott HD szebb a natív HD-nál. Nyilván hülyeség és igazad van, mert a natív felbontás mindig élesebb kell legyen, de nem kell attól tartani, h full okádék lesz.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
sztivo
Topikgazda
válasz Hauptmann #129320 üzenetére
Netes kép, csak lusta voltam levágni a sallangokat de a lényeg látható.
[link] [link]finest
Lehet szubjektív, én anno kipróbáltam ismerősnél, és sem a film, sem a szöveg nem nézett ki jól rajta. De szerintem ezt is érdemes megnézni (első kettő fontos mindkettő képnél). Felsőnél a szöveg homályos, alsó kép pedig magáért beszél[ Szerkesztve ]
-
Helmoras
őstag
Sziasztok!
Egy ideje próbálok utánaolvasni, de minél többet foglalkozom vele annál jobban elvesztem a fonalat.
Amit szeretnék:
1440p
Magas képfrissítés 240 hz+ (lesz erős vga és proci hozzá)
Alacsony késleltetés
27 coll
Jelenleg freesync, de később kellhet gsync is tehát mind a kettőt kéne tudnia(attól függ melyik vga gyártónak jobb a kártyája számomra, 2-3 évente nem cserélnék monitort.)Pénz nem számít, a legjobbat szeretném értelmes keretek között. Jellemzően sötétben vagy kevésbé világos szobában használom, elsősorban játékra, kizárólag pc-ről.
TN panelt nem szeretnék, a többiből nekem bármelyik jó lehet, csak szemből nézem.Előre is köszönöm a tippeket!
(Samsung Odussey g7 et néztem, de sok helyen nolvasok reklamációt hogy elválik az illesztés a kijelzőnél....
Illetve az LG új OLED monitorát, de ott meg a fényerőre panaszkodnak... Mondjuk nem világos/sötét szobában nekem lehet jó lenne...)Zsolt
-
jano1102
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy ilyen monitorom.
Na, most ez 8 vagy 10 bites? (Csak mert szertném normálisan beállítani az Adrenalin-ban.)
Előre is köszi. -
bulgesz777
tag
válasz sztivo #129313 üzenetére
Köszönöm szépen! Még az érdekelne, hogy az alábbi két típus közül melyiket ajánlanád?:
124 eFt - Acer Nitro XV272UKV UM.HX2EE.V08 Monitor
129 eFt - Acer Nitro XV322QUPbmiipprzxLétezik, hogy csak 6e Ft különbség van a két méret között? Igazából nekem elfér simán a 32"-os is és árban nem nagy a különbség. Van bármilyen előnye a kisebbik 27"-os verziónak? Az összehasonlító oldalakon nem találtam lényegi különbséget...
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz jano1102 #129323 üzenetére
Dithering-et használ, tehát 8 bit+FRC módszerrel éri el a 10 bit mélységet. Állítsd be nyugodtan.
Helmoras
Acer XB273UGX, Asus XG27AQM, MSI MAG274QRX ezeket veheted nyugodtan.
Dell AW2723DF-el az a baj, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy random eldobja a képet (fekete kép), ezt már korábban az AW2721D széria is produkálta, ezt nem annyira javasolnám. -
sztivo
Topikgazda
válasz bulgesz777 #129324 üzenetére
Ha számít, akkor 27"-ban magasabb ppi érték (valamivel élesebb kép, cserébe kisebb betűk skálázás nélkül), 32"-ban pedig 1200:1 kontraszt van.
Sajnos nem tudok helyetted dönteni, tényleg nagyon egyformák, igazából rajtad múlik, mekkorát szeretnél -
nagyúr
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 250-300.000 (használtan, ha új akkor ennyi nettó)
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? Ha UW akkor 34" 1440P, ha 16:9 akkor 32" 4K, bármelyik esetében 144Hz / 144Hz+,
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Ívelt
5, Milyen területen lesz használva a monitor? Játék, minimális munka
6, Milyen videokártyával rendelkezel? RTX4090
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van? DP, HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Dönthetőség már elég (van állvány ha úgy van)Sziasztok.
Nemrég upgradeltem a 3080-at egy 4090-re, így most lekövetném monitorban is.
A jelenlegi egy LG 34GL750-B. Abszolút meg vagyok vele elégedve, csak ugye ez még 2560x1080. Első sorban szeretnék maradni a 21:9-nél, de szóba jöhet a 16:9 is 32" méretben. Elsődleges preferencia IPS panel, (régóta csak IPS-t használok elsődleges monitornak) de ha van valami jó alternatíva VA esetén akkor meghallgatom.
UW esetén 3440x1440 a kinézett felbontás, 32" esetén már inkább 4K felé kacsingatnék.
Az ára nem annyira elsődleges szempont, de nyilván saját pénzem ellensége se vagyok, ha nem muszáj nem fizetek 2-3x többet valamire ha nem ad többet annyival.
Elsődleges problémám az, hogy ahogy nézegettem pl az Oázis kínálatát, IPS curved alig akad, jellemzően csak a felső házban. Középkategóriában is a legtöbb flat panel. Nem tudom ekkora méreteknél (32" és 34") már szerintem előny a curved mint sem hátrány.
VA panelek között nagy a választék, viszont az ugye VA játékra nem feltétlen az igazi a ghosting miatt. (inkább élek együtt az IPS glowwal mint sem ghostinggal)
Nézegettem ki párat, (nem szimpátia alapján rangsorolva) ami szimpatikus esetleg ezekről vélemények?34" 21:9
- Acer Nitro XV340CKPbmiipphzx
- LG UltraWide 34WP65CP-B
- Gigabyte G34WQC A
- Gigabyte M34WQ
- LG 34GN850-B (ez az elődleges ahol minden teljesülne {IPS, 144Hz, ívelt)Az Acer az árban elég jó, viszont ugye flat, nem curved.
A második LG az ugye VA, ahogy a harmadik Giga is. A negyedik giga meg paramétereiben jó csak szintén flat. Az első mindenben passzoló monitor az LG lenne, ami formavilágra is szinte 90% megegyezik a mostanival.32" 16:9
4K esetén nem igazán van nagy mozgástér, elsődlegesen az ár miatt, illetve itt csak flat panelek vannak, de elsődlegesen tényleg az ár a probléma, már az Acer is túllóg kicsit a kereten.
- Samsung Odyssey G7 S32BG700EUXEN
- Acer Predator XB323QKNVbmiiphuzxKöszönöm előre is a véleményeket, hozzászólásokat a témával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Shkiz0 #129327 üzenetére
Szia!
Nos, ha fontos a gaming és az alacsony válaszidő, és ezek a formátumok/méretek jöhetnek szóba, akkor a VA kilőve. Egy kifejezetten jól sikerült VA monitor van a piacon, aminél IPS közeli élmény, az pedig az Odyssey G7 (QHD) és nagyon ívelt.
Én is úgy gondolom, hogy 34"-ban már jól jön egy kis íveltség (nézegettem), de ez nagyon szubjektív dolog, egyébként ha jól látom most is ívelt monitorod van.
Az az LG 34GN850 szerintem elég jó kompromisszum, a szavaidból is azt venni ki, hogy affelé hajolsz én csak megerősíteni tudlak benne, de aztán jöjjön más is -
Hauptmann
addikt
Na, megvan a három kiszemelt FHD széles színterű monitor. Ár szerint növekvő sorrendben.
1. Asus VG279QL1A, 27", 165 Hz G-Sync Compatible (fent van az nVIDIA hivatalos listán), 125% sRGB, 95% DCI P3, 130.000 Ft
2. MSI NXG253R, 25", 360 Hz natív G-Sync, 109% sRGB, 84% DCI P3, 168.600 Ft
3. Asus XG259CM, 25", 240 Hz G-Sync Compatible (fent van az nVIDIA hivatalos listán), 120% sRGB, 90% DCI P3, 175.000 Ft
Szerintetek melyik? Tudom, hogy ennyiért WQHD monitort lehet kapni, de ez a felbontás nagyon nem mozgat meg.
-
oksa1231
csendes tag
50.000 - 100.000 Ft
24" 1080p, 144Hz
IPS
Sík
Kódolás és casual gaming
AMD 6650 xt
HDMI 2.0
Nem
Hagyományos
Legalabb magassag és dönthetőség.
Utánnanéztem és sokszor ajánlottátok az Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx -t, amiből sajnos nem találok csak használtan.
Jelenleg egy hasonló darabot néztem ki: ACER NITRO XV252QLVBMIIPRX [link]
, de bármilyen ajánlást elfogadok.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
szkaroly
senior tag
Megvettem ezt a monitort [link] , alapvetően elégedett vagyok, kivéve hogy még a 25%-ra levett fényerő is túl erős fehér háttér (böngészés) mellett. Filmnézés nem annyira problémás. Ez gondolom a 400cd/m2 gyári fényerő miatt van? Mindenütt azt írták hogy a 250cd/m2 túl alacsony, amúgy is a középső árkategóriából akartam venni monitort, így esett a választásom erre a típusra. Nem gondoltam ez nekem gondot fog okozni.
Poco F6
-
fpatrik17
senior tag
válasz fpatrik17 #129161 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget! Közben változott az elképzelés, mert kiderült, hogy a cégtől kapok egy DELL U2422H monitort és egy Dell WD22TB4 dockolót. Ezek alapján dobtam az Ultrawide elképzelást és Dual monitor az új irány. Erre keresnék fő monitort, a céges Dell lenne a vertikális másod megjelenítő.
~100-130e2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", QHD (3440 x 1440), minimum 144 Hz3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
1. Munka céges laptopról home office:
- Heti 3 nap x 8 óra (Gépész projektmérnök) munkavégzés Dell Workstationről (Solidworks, AutoCAD, Office programok, emailezés/meeting hegyek, ERP, stb.)
2. Szabadidős saját PC használat (éppen összeépítés alatt van)
50% maszek gépészeti tervezés (főleg Autodesk Inventor, AutoCAD és társai)
35% Gaming (főleg emiatt szeretnék min. 144 Hz monitort)
Régóta nem játszok, de tervben van Counter Strike 2, Warzone, Apex Legends, FIFA, elvétve néha single game pl. Cyberpunk, Witcher 3. Szóval elég vegyes.
15% Böngészés, youtube, stb. Kalsszikus szabadidős tevékenység.6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
- PC: Ryzen 5600 + AMD RX 6700 XT, Freesync
- Workstation esetében nem kell semmi extra7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
PC 6700 XT:
-1 x HDMI 2.1
- 3 x DisplayPort 1.48, Fontos számodra a HDR funkció ? Fogalmam sincs
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
Két kiszemelt:
110eFt ACER NITRO XV272UP (27", 2560x1440 WQHD, 144Hz, AMD FreeSync)
124 eFt ACER NITRO XV272UKV (27", 2560x1440 WQHD, 170Hz (OC), AMD FreeSync Premium)Kérdések:
- Van érdemi különbség a két monitort között? Nem igazán sikerült kibogarásznom, hogy pl. a panel mivel másabb...
- Megéri a drággább a 14k felárat?
- Milyen egyéb kiegészítő szolgáltatás megvásárlása javasolt pl. Oázistól? Pixelgarancia/Kalibráció/Garancia?
- Mennyire lutri aprón nézelődni? (Gondolom a BLB/IPS Glow/gyári pixelhiba miatt javasolt magánszemélyként vásárolni újonnan, hogy visszaküldhető legyen a motyó )
- Hogyan lenne érdemes összekötni a monitorokat (Dell + leendő új) a dock-kal és a PC-vel? Jó lenne tudni milyen "madzagokat" kellene pluszba beszereznem
- Van más monitor esetleg ilyen áron amit érdemes lenne szemügyre vennem?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
• Honor Magic5 Pro •
-
sztivo
Topikgazda
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
Egyenlőre csak érdeklődés szintjén, de van esetleg általatok nagyon ajánlott monitor a következőkre?
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? mondjuk első körben 150k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 32" minimum 2560 x 1440, kérdés hogy a nagyobb felbontás mennyire olvasható ha leginkább munkára használnám, minimum 120hz de inkább 144,165
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) jelenleg IPS van, de ha van jobb, nem bánom
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Mindkettő érdekelhet
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) irodai, IT meló Macbook pro-val, Xbox SeriesX és esetleg laptop GTX 1660 Ti vga-val
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Olyanra ami jó SeriesX-hez és GTX 1660 Ti-hoz is.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb) Hdmi szerintem elég
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Fogalmam sincs, nem fogok filmezni rajta
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? -
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Magassága állítható legyen.Jelenleg egy DELL S2721DS monitort használok, ezt váltaná ki, ez munkára tökéletes, viszont játékra lehet érdemes lenne váltani. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz FireLord #129338 üzenetére
Szia!
Szerintem nehezebben olvasható skálázás nélkül, a másik, hogy ebben a méretben a 4K 120+ Hz az árban több lenne (kb duplája).
Én az Acer XV322QUP-ot mondanám, az Xbox FreeSync-es, a 1660 Ti pedig menni fog G-Sync compatible módban. Árban is bőven belefér.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Acer XB273UGX-ről mi a vélemény?
-
Aprósólyom
addikt
válasz szkaroly #129335 üzenetére
A magas fényerő tényleg jó mikor nyáron sokkal világosabb a szoba, úgyhogy ne sajnáld.
A probléma, hogy az alacsony fényerőre nem fektetnek kellő figyelmet a gyártók. Ez más átlag monitornál is problémás lehet nem csak a nagyobb fényerejűeknél.
Nekem is van egy high-refresh IPS paneles Acerem van 400cd fényerővel. Ugyan ez a gondom.
Amiket én használok, Acer monitor menü:
blue-light opció
Color-Gamma értéket magasabbra teszem
kontrasztot jelentősen csökkentem
Black boost értéket lentebb veszemEsetleg még windows-ban finomhangolom az éjszakai módot.
Ezek mind jó szolgálatot tehetnek neked is.Jevons paradox
-
válasz Hauptmann #129332 üzenetére
Asus oldala 16.7M színt mond, így 24 színmélység ami megegyezik a 8 bites paneléval. Így kizártnak találom a 10-bitnek lehetőségét még FRC lehetőséggel sem, mert akkor 1.07MR lenne az adott érték megadása.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
szkaroly
senior tag
válasz Aprósólyom #129341 üzenetére
A régi 21-es TN-es LG-nek nem volt ilyen gondja. Ha leveszem a fényerőt a böngészéshez akkor a filmek túl sötétek, ha a film optimális akkor a böngészés közben túl erős a fehér. Hétvégén még próbálom állítgatni, de ha nem sikerül valami megoldást találni akkor megy vissza. A pixelgarancia 9 rugós ára megy a levesbe, de ez van. Majd próbálkozom valamilyen más, 75 hz-es alacsonyabb fényerejű monitorral. Ez az első új monitorom, eddig mindig használt TN-esek voltak, munkahelyen is azok a jellemzőek. Gondoltam, hogy egy közepes árkategóriájú IPS jó lesz, de lehet hogy nem.
Poco F6
-
zsoika
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy GTX 1060 6Gb kártyával játszom, egy LG 29UM58 monitoron 2560x1080 75Hz -el. Minap vásároltam egy RTX 3060 VGA t...kérdés hogy milyen monitor illik hozzá? G sync nagyon kéne. 27" wqhd is jöhet meg 29" fhd, 34" 21:9 is ..IPS kéne.
Keret...minél olcsóbb. max 130eFt ig mennékköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sztivo #129328 üzenetére
Hmm, kicsit elmélyültem a külföldi tesztekben, és lehet engedek egy kicsit a méretből
Acer Predator XB283K KV -ről egész jókat írnak mindenhol.
4K, IPS, 144Hz, igaz csak flat, és 28". De gyakorlatban ugye a jelenlegi 34" UW is ekkora vertikálisan, egyedül horizontálisan nagyobb némileg, így talán ezt meg fogom tudni szokni, és a 4K és tűéles kép kárpótol majd. A sík kijelző sem biztos, hogy probléma lesz, ugyanis a jelenleginek még szinte alig van görbülete 3800R csak, és az ha mondjuk a 34GN850B mellett döntenék az már 1900R.
Árban pedig a fenti acer jelentősen olcsóbb mint a 34GN850B.
Ami egyedül hátrány, hogy pl Oázisba csak 2 év a gar rá, bár máshol találtam picit drágábban 3 év garral, de szomorúan látom, hogy sok más korábbi Predator modellhez képest már nincs 5év garanciaÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
szelindek
csendes tag
Sziasztok!
[Dell s2721h] mi a vélemény, használható?
Általános otthoni felhasználás - net, film, játék -, RX570 8gb VGA.
Illetve kártyát tekintve ennek lenne értelme [AOC 27G2SPAE/BK] ?Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest