- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shaza
senior tag
Hello!
Jelenleg egy Acer Predator XB271 HU monitorom van.
Érdemes ezt lecserélni egy nagyon hasonló típusra?(1440p,16:9,min 144Hz ,ips,g-sync-v-sync)
Nincs konkrét kiszemelt ,gondoltam a mai monitoroknak biztos szebb a képük,simább a g-sync stb.Vagy hagyjam ezt ?Köszi!
-
Imy
veterán
Nem monitort, hanem monitor tartó konzolt szeretnék venni a monitoromhoz. A fal síkjába kerülne. Ebben a videóban [link] jól látható, hogy mire gondolok. Olyan konzol érdekelne ami stabilan tartja, de van egy kis fel-le döntési lehetőség, de a fal síkjából sem lóg ki.
-
Szerintem ez jó megoldás lenne . [link]
Shaza
Egyetértek Sztivo kollégával , még nem érdemes váltanod.sztivo
AHVA és társairól egy összegző készítésének lehetőségét látom amúgy sem csekély méretű összefoglalónkban.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Imy
veterán
válasz Luck Dragon #129207 üzenetére
Igen ilyesmi, de nem ami ennyire [link] kijön a fal síkjából, ez 26cm-re nyúlik ki minimum.
-
-
Hauptmann
addikt
25" körüli, IPS, minimum 144 Hz monitorban széles színterűt tudtok mondani? 120% sRGB, illetve minnél magasabb AdobeRGB jó lenne. Az AOC 24G2 hanyagolnám, amúgy sem lehet kapni. Az MSI MAG251RX 107%, az NXR253R 110%, az AdobeRGB nem túl magas, viszont mindkettő 8bit+frc, ami azért nem rossz, el van téve talonba mindkettő.
27-ben ott lenne az Asus VG279QL1A 125% sRGB-vel, és 89% AdobeRGB-vel, ami ugyan nem kimagasló, de nem rossz érték, ámde egyrészt túl nagy lenne, másrészt nem is nagyon kapható.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Hauptmann #129210 üzenetére
Egyébként miért szükséges neked a széles sRGB színtér? Mert látom azóta sem találtál még megfelelőt
Az a baj van a külön gamer monitor meg van a külön alkotásra tervezett. Ez olyan, mintha sport családi autót szeretnénk. Valahol autó mindkettő, de van a sport modell meg a családi, és van a sportos családi (pl RS Octavia kombi), ami a fentebb említett monitorok megfelelője. -
luluska
csendes tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy mi a tapasztalat 3d tervezéshez, renderhez, CAD tervezéshez az íves monitorokkal, most találtam egy jó videót, hátha másnak is hasznos.
https://www.youtube.com/watch?v=bOZlZzHxc98
Szóval maradok a 21:9 34" flat monitornál, ha lehet IPS panellel és 3440x1440 felbontással, vagy esetleg még a VA is befigyelhet.
Esetleg valami jó ajánlat ezen kívül?
LG 34W780
Köszi!PT
-
luluska
csendes tag
válasz luluska #129213 üzenetére
Ja, közben még ez is megérkezett az ajánlatok közé:
LG 34WN750-B
Más gyártó is érdekes lehet, árban 200k környébe férek bele.PT
-
Hauptmann
addikt
válasz sztivo #129212 üzenetére
Nem nekem kell, hanem a gyereknek, játszik is, meg fotóz, meg rajzol mellette. Tudom, hogy nincs tökéletes monitor, kell kompromisszum, emiatt el is lett engedve a 100% AdobeRGB.
Luck Dragon,
A 27 nagyon szűkösen férne el, inkább 25. Az XG259CM tippet köszi, nem tűnik rossznak, ez is 8 bit+frc.
-
Két LG ugyan az , csak a talpazata különbözik és a kiegészítők .
Egyértelműen 750-est választanám, örülök , hogy ez a modell újra elérhető én is szerettem volna ilyent .Amit meg ajánlok
Asus VP349CGL
ACER NITRO XV340CKPBMIIPPHZX
Ha egyszer akcióba kerülne akkor GIGABYTE M34WQBár szívem szerint egy BenQ PD3420Q ajánlanék de ez már más liga .
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik monitort vegyem??
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/nitro-vg240ybmipx-um-qv0ee-010-p515071071/
https://oaziscomputer.hu/termek/22793/lg-24mp60g-b-24mp60g-baeu
Koszonom!!! -
válasz Csongi2015 #129217 üzenetére
Acert választanám több csatlakozó és a nagyobb fényerő miatt.
-
luluska
csendes tag
válasz Luck Dragon #129216 üzenetére
A BenQ tényleg más liga most sajnos....
Néztem Asus teszteket, ez tűnik a csapatból a legjobbnak azokban a tulajdonságokban ami nekem fontos lesz.
Ahogy nézegettem Asus, Lg, Acer a sorrendem.
Köszi a tippeket!PT
-
-
Bossi
őstag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
90-120000 forint
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27"-32" 2560x1440 min. 75Hz inkább több
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ez kérdés Játék és filmnézésre kell inkább sötétebb helyiségben
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
mindkettő lehet
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék, film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
AMD freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem, de ha van az jó
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
nem számít
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, magasságban állíthatóHasználtat is megveszek, ha van rá garancia.
Köszönöm. -
válasz Bossi #129222 üzenetére
Szia.
Az alábbit ajánlom :
ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX[ Szerkesztve ]
-
Bossi
őstag
válasz Luck Dragon #129223 üzenetére
Köszönöm, sok nézelődés után ezt vűlasztottam az ajánlásod alapján.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Dell G2422HS, vagy ASUS TUF GAMING VG259QR?
Köszi a választ! -
-
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129226 üzenetére
Játékra kell, magas képfrissítés, FHD, 80k maximum ár, sík képernyő, lehetőleg Freesync és Gsync egyben, vagy Freesync Premium, vagy Gsync, a panel mindegy, de amelyik ajánlottabb játékra.
Single és multi is van.
A kártyám RTX3070.[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
Hahó, 24"-es 16:10 1920×1200 irodai monitorról állnék át 32" 16:9 QHD 2560×1440 monitorra. Jó lenne magas frissítés mondjuk 144 Hz. IPS-re gondoltam.
Az a koncepcióm, hogy a jelenlegi PPI értéket tartsam, mert irodai munkát is végzek a monitoron, szóal ezért kéne a 32" méret, hogy ne folyon ki a szemem melónál.
De úgy látom ez a QHD felbontás nem túl népszerű 32" méretben. Mi ajánlanátok, ha nem kell a legolcsóbb kategóriára szorítkozni.
[ Szerkesztve ]
-
onlinenév
csendes újonc
Sziasztok!
Egy ilyen gépben gondolkozok jelenleg;
Lap Asus Tuf Gaming B550M Plus
CPU AMD 5700X
Hűtő be quiet! Pure Rock 2
Ram Kingston Fury Renegade 32gb
SSD Western Digital WD Blue SN570 1TB
VGA 6950 XT
Ház be quiet! Pure Base 500
Táp Seasonic G12 GC-750W GoldMilyen mointort ajánlotok hozzá ha maradunk a minimum 144hz, 1440p, max 1 ms válaszidő, 32 inch és freesync mellett? Ha ívelt az csak előny, de nem ragaszkodok hozzá.
-
sztivo
Topikgazda
válasz onlinenév #129231 üzenetére
Acer XV322QUP-t javasolnám, ha íveltet szeretnél az VA, és ott lassabb a válaszidő, illetve van smearing, mint jelenség. Bár a felhasználást nem ismerem, de gyanítom, hogy játék is lenne a 6950XT-t elnézve
Champipi
Neked is mehet a fenti Acer monitor, illetve ha elég a 75Hz és mondjuk szeretnél egy remek állványt is, akkor LG 32QP880.[ Szerkesztve ]
-
válasz bombibmw #129227 üzenetére
Akkor egyértelműen a Dell, mert képes mind a kettő SYNC-re (( VIDIA G-SYNC Compatible Certified ;AMD FreeSync®®™ Premium Technology ))
Asus esetében viszont van Adaptive-Sync + G-SYNC de nem foglalkozik egyáltalán AMD-el.
Azért is választanám még a Dell-t, mert 2 évvel frissebb modell, másrészt fejlettebb portokkal van felvértezve lásd (HDMI 2.0 vs 1.4)
50 cd/m2 fényerővel nagyobb az alap fényereje is.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Bossi
őstag
A két monitor közül melyiket ajánlatok jobban? Fontos., hogy sok esetben este sötétben is használnám.
Az Acer szimpatikusabb csak a kisebb kontraszt miatt este a fekete miatt féek kicsit tőle.
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/xv272upbmiiprzx-um-hx2ee-p01-p450169947/1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
90-120000 forint
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27"-32" 2560x1440 min. 75Hz inkább több
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ez kérdés Játék és filmnézésre kell inkább sötétebb helyiségben
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
mindkettő lehet
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék, film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
AMD freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem, de ha van az jó
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
nem számít
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, magasságban állíthatóköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129233 üzenetére
Köszönöm a választ!
Esetleg az ACER NITRO XV272SBMIIPRX?
27" FHD, de engem nem zavar ilyen méretben, hogy nem QHD. -
vviktorr16
tag
Sziasztok, a héten vettem egy Acer XV340 monitort, viszont egy problémám van vele, még pedig, hogy alvó üzemmódból 5-6 másodperc még felébred, ilyenkor ugyan úgy viselkedik, mintha manuálisan bekapcsolnám.
Azért probléma számomra ez, mivel másodlagos monitornak használom, és felébredéskor az összes alkalmazás ablak átugrik a főmonitoromra. (bár csak win10-en csinálja ezt)
Mennyire normális ez a jelenség? - van itthon Asus, Aoc, Dell monitor, de mindegyik 1 secen belül ébred.
(esetleg ha valakinek van egy hasonló Acer monitorja és megnézné, nincs Acer monitorral tapasztalatom)[ Szerkesztve ]
-
-
-
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129240 üzenetére
Igen, már direkt így kerestem.
Meg is rendeltem.
Köszönöm! -
misiblue
csendes tag
Sziasztok, van egy M1-es MacMinim és ahhoz szeretnék egy 27collos monitort venni 100-120e Ft körüli összeget szánnék rá. Átlag felhasználásra kevés játékra használnám.
Egy P2314H Dell monitort váltanék le.
Köszönöm -
-
misiblue
csendes tag
válasz Luck Dragon #129244 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
gerix88
újonc
válasz gerix88 #129131 üzenetére
Közben ismét meglestem az Acer XV253QP-t az üzletben, és alapvetően nagyon bejön, rendkívül jó a kialakítása, menürendszere is tetszik, de... nem tudom, hogy ki mennyire PPI fanatikus, de a 24,5"/FHD miatt a PPI 89, ami a mostani monitorom 106-os PPI értéke után bevallom, nekem kissé pixelessé teszi a képet.
Emiatt most komolyan elgondolkoztam, hogy valóban erre van-e szükségem.Tapasztalt már valaki hasonlót ennél, vagy más monitornál? Nekem amúgy a 23,5" bőven elegendő lenne kijelző méretre FHD mellett, az Acernél viszont már gyanúsan igény lenne a QHD-ra.
-
gerix88
újonc
válasz sztivo #129247 üzenetére
Ha esetleg tudsz adni tippeket, hol lehet kiállítva, akkor mindenképp.
Időközben még az alábbiak kerültek fel a listára:
- ASUS TUF VG24VQR
- ASUS TUF VG249Q1R
- DELL G2422HSValakinek volt/van ezekkel tapasztalata? A Dell mint kiderült, BOE paneles, az Asus-ok meg elvileg Panda.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Hi
Freesync és G-Sync,akkor van létjogosultága,ha Hz és a fps nem egyenlő.A kettő közti különbséget simitja ki, jól mondom?
Csak azért kérdem,mert kinéztem 24.5" MSI Optix MAG251RX monitort [link] ,de nem támogatja a freesync-et és elvileg amd kártyám lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- További aktív témák...
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest