Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz BullZeye #25971 üzenetére

    Még mindig rekesz, vagy apertúra, blende.

    A szenzor által egységnyi idő alatt termelt zaj lényegében a szenzor technológiájától és a szenzor hőmérsékletétől függ. Hogy ez mennyire zavaró a képen, az meg a hasznos információ nagyságától. A képen a sötét terület valószínűleg csak az automata árnyaltság miatt látszik ennyire, anélkül sokkal sötétebb lenne. Viszont a kép tartalommal együtt erősödik a zaj is, amit utólag próbál a gép szűrni. Attól lesznek olyanok az élek, amilyenek itt. Az égnek jót tesz a vivid felvételmód, de semmi másnak. Az ablaküveg a finom vonalakat torzítja, és amiatt a zajszűrő algoritmus szív, azaz nem tudja megkülönböztetni a hasznos infót a zajtól.

    Amit tenni lehet, hogy raw-ból optimalizálsz egy képet a sötét területekre, és egyet az égboltra. Majd PS vagy gimp programmal egymás fölé teszed a két képet két rétegre és fényességtől függően állítasz rétegmaszkot.

    Egyébként ez a zaj csak pixel kukkolva zavaró, a monitoromon A4-esnél valamivel nagyobb méretben nem. Ha meg a kép közepe kell akkor használd a zoomot és ne utólag akard kivágni.

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák