- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kaszas19 #33656 üzenetére
FRIO felejtős, ventiktől idegbajt kapnál.
Thermalright MUX120? Alpenföhn Brocken? szerk: ezeknek még kb bele is kéne férniük a keretbe.
esetleg Thermalright Archon (revA), Silver Arrow, Noctua D14, Phanteks PH-TC14PE, Corsair H100.
mondjuk figyelembe véve a CM690 méreteit, én az Archont venném, a többi gyakorlatilag a teljes hátsó/felsőharmadot blokkolja (SA elődöt anno bepréseltem, hát nem volt az igazi).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
-
hermanyi
addikt
válasz kaszas19 #36216 üzenetére
Ha nem zavar az ,hogy a Brocken a VGA-rol szívja a meleget (ha a házadban van felül ventilátor akkor ne zavarjon) akkor AMD re Brockent javaslok . Ha nincs felül venti akkor a mugen lehet jobb megoldás ,mert ott úgy teszed fel a ventit ahogy neked tetszik .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
slashing
senior tag
válasz kaszas19 #36234 üzenetére
Üdv.
Van nekem egy kis méretű itx lapos gépem aminek a háza alaplaptól a tetőig 7cm magas így eléggé meg van kötve a kezem hűtő tekintetében. Jelenleg egy i3-2100T proci van benne amit a gyári hűtő hűt de iszonyatosan hangos így le akarom cserélni. Amit kinéztem az a:
de mivel egy helyről akarok rendelni így a Rev B.-t nem tudom renelni csak a
A két verzió között csak annyi a különbség hogy a rev b. jó az lga 2011-re? Vagy van más is? Ami különbséget látok hogy a sima kettesnél nem írja hogy
" 500 (±200 rpm) - 2.000 rpm (±10%) - PWM-controlled "
csak annyit hogy 2.000 rpm, de írja hogy PWM-es de kérdés hogy ugyan az az állíthatósága ennek is vagy magasabb a kezdő érték pl. 1000-2000 az 500-2000 helyett?
Van valakinek biztos infója? Nem akarok lyukra futni nagyon kéne egy jól szabályozható halk hűtő de mivel nem olcsó így nem akarok kockáztatni.
Előre is köszi a segítséget!
-
Silentfrog
veterán
válasz kaszas19 #36236 üzenetére
Biztos,hogy jól mérnek a senzorok?
Több programmal is nézted a hőmérsékleteket?Szerintem ha a hűtődön lévő 5 pár hőcsöből 2 pár sérül akkor is 3 pár hőcső is le tudná hűteni a processzorod még ugy is jobb mint a gyári megoldás.
Kissé följebb leirták,hogy ,hogy tudod megnézni,hogy jól működik e a hűtöd./ Melegvizes probára gondolok/ -
szab.tam
nagyúr
válasz kaszas19 #36240 üzenetére
1. ez nem feltételnül a procivásárló topicos kérdés.
inkább a léghűtéses, de főként a procid topicjába való. utóbbiaban talán még válaszolni is fognak tudni.2. ez az aida/everest szokásos alulméréi mizériája. nem jól olvassa, számolja ki a szenzorértékeket.
nem a procid, pasztád, hűtőd romlott el.
valószínű mindig is 60-70 fok volt az ibt alatt. (könyörgöm, egy 125w tdp-s prociról beszélünk, hogy lenne az 46 fok ibt-n...)telepítsd újra az aida-t, a legfrisebb vrzóval.
de az sem a valós értéket fogja mutatni, mindig alámér pár fokkal.tehát az eltérés tuti nem valós, csak rosszul számol a progi.
tehát: arégi lapban is valsezg meelg volt, az újban is az. csak az aida össze-vissza számol.
és még egy lehet: az új lapod feszellátása stabilabb, terhelés alatt kisebb a dropp, megkapja valójában a feszt, így jobban melegszik....mindig a legmagasabb értéknek lehet hinni, csaka júzer önmagát is bescsapva szereti a legalacsonyabat figyelembe venni, aztán meg hőzöngeni, ha a valósat, azaz kicsit magasabbat lát...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz kaszas19 #36242 üzenetére
így van. és még most is a magoknál...
én a kupakhőt nem nagyon nézem. csak a magokat, és azt próbálom minél hitelesebb progival.
coretemp, realtemp.
csak az a baj, hogy ezek asszem amd-n nem igazán mennek.
ezért gondoltam a procid topic-ját, mert ott talán tudják, mi kompatibilis az adidán kívül olyan diagnosztikai progi, ami még hiteles is....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
LagerMaister
tag
válasz kaszas19 #80499 üzenetére
Miért mit csinált? Túl magas a hőfok, vagy? ... nem értem.
Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
-
hegegabi80
addikt
válasz kaszas19 #80555 üzenetére
Varázslóétól már én is vettem csomisérült, vagy akár kiállított cpuhűtőt, meg ventit is. Teljesen olyan volt, mintha új lett volna, úgymond érezni lehetett rajta a gyári szagot. Pl Alpenföhn panoramat féláron, meg Wing Boost 2 ventit.
Így biztos vagyok benne, jól döntöttél és jó cuccot fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok