Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    Hello!

    Pár héttel ezelőtt az alábbi tünetek jelentkeztek az autómon, amit egy másik fórumon le is írtam, választ nem kaptam rá akkor:

    Rosszalkodik az autóm. Kinyomott kuplungnál, lassú gurulásnál, ha egyenetlen úton megyek, akkor le akar fulladni, sőt néha le is fullad.
    Ha csak egy helyben állok, akár percekig, nem jelentkezik a probléma. Ha fordulaton van a motor menet közben, akkor sem. Kizárólag alapjáraton guruláskor, és úgy figyeltem meg, ha úthibára hajtok, leginkább akkor jelentkezik.

    Mi lehet a hiba?
    Nekem egy dolog jutott eszembe: két éve javították a motor testkábelét, mert el volt szakadva. Akkor nem produkált semmilyen tünetet az autó, csak olajcserekor vették észre. Elképzelhető, hogy most is ez történt, csak most hibajelenség is társul hozzá? Vagy más lehet a gond?

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ezt követően pár hétig tünetmentes volt az autó. Ma viszont egy kinyomott kuplunggal guruláskor megint megugrott az alapjárat, illetve most egy piroslámpánál le is állt. Simán újraindult, de játszanom kellett a gázpedállal, hogy ne fulladjon le ismét. Elindulás után a maradék hat km-en, amit több jelzőlámpánál várakozás is tarkított, nem jelentkezett a hiba.

    Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? 1.9 dci motorról van szó, 190 ezer km-el. A múltkor dugtam rá Renault gyári diagot, nem volt semmilyen hibakód tárolva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák