Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    válasz #24845312 #189927 üzenetére

    Főleg, hogy már elvileg a 2017-es értékelés is más, mint az idei. A régiekkel pedig köszönő viszonyban sincs. Az én Focus-om elvileg 5 csillagos volt 2001-ben. Ma már biztos, hogy nem kapna ennyit, mert szempont, hogy magától megáll a gyalogos előtt, megáll a ráfutásos balesetet elkerülendő, vagy pl. pont jár arra, hogy be lehet korlátozni a sebességét.
    Néztem jó pár videót és pár cikket a témában. Vannak azért itt olyanok, hogy pl. egy Nissan Note-ban nem sérült volna a nyaka az utasnak, egy X5-ös vagy milyen batár állatot néztem, ott meg igen. Egy 20-30cm-s oszlop egy Honda Jazz-t is kb. 20cm-t nyom be oldalról középen, és egy X5-öst is. Nagyon minimális az eltérés. Max annyi, hogy a BMW-nek a utolsó oldala jobban gyári marad, a Honda kicsit valszeg összehajlik kiflibe. A függönylégzsákok mindkét eseten megvédik az embert. Szerintem, mivel úgyis kuka a fél autó, így a BMW is totálkárosnak számít.
    Van amiben van térdlégzsák meg apjaf..a, és mégis azt mutatja a teszt, hogy sérülne az utas. Hiába a 2,5 tonna, ha közben nincs jól megvalósítva a törés. Az sem jó, ha nem gyűrődik. Egyébként, ha megnézed, elölről a kicsinak és a nagynak is mindene mm-ekre összenyomódik, a motorig minden, de a motor nem jön be a utashoz. Hiába a kisebb zóna.

    Talán nem egy értéket kellene meghatározni, aminek meg kell felelni, vagy amire az adott évben már jár a 5 csillag, hanem addig tesztelni őket, amíg ki nem jön, hogy mikor halna meg benne az ember, vagy törne nyomorékká.
    Viszont akkor könnyen eljutnánk a versenytechnikáig. Bukócsővel, 5 pontos övvel, és sisakkal köröket lehet verni szerintem a legnagyobb batár utcai autókra is. Egy rallyautóban 130-al feltekered a fára és kiszállsz. F1-ben 200 körül kell beleállni szemből a falba, hogy ne tudj magadtól kiszállni.

    Biztos, hogy van egy arany középút, mert egy régi kamionnal oldalra borulsz nagy tempóval, szinte biztos, hogy sérülsz.
    Szerintem amiket látták, hallottál eset, ott az is számíthatott, hogy a nagy autó újabb volt és 12 légzsákos.

Új hozzászólás Aktív témák